Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Endüstriyel Metal

Sabrina

Öne çıkan mesajlar

ASlında hepsi Blues'dan doğma siyahların Blues'daki yükselişini hazmedeyen topluluklar beyaz bir solist ararlar ve Elvis'i ortaya çıkarırlar Elvis rock'n roll'u yayarken daha sonrasında gelen rock gurupları fenomeninin habercisi olur Beatles,Rolling Stones,Pink Floyd..Daha sonra Led Zeppelin sert rifflerle şarkılarını sürdürür ve bunun akabininde İngiltere'den Black Sabbath adlı aslında metali bulduklarının bile farkında olmayan gençler Paranoid adlı albümü yayınlar..Tabi daha sonrasında ingilizler durur mu Judas,Iron Maiden,Diamonhead derken British Heavy Metal'in yani metal özünün tohumlarını atar..Amerika olaya 80'lerde girer ve metalin daha çok trash bölümüyle ilgilenir Metallica,Slayer,Megadeth,Over kill pek de bi sevilirler...Doom'un doğuşu ise 90ların başı Anathema,Paradise Lost ve My dying Bride guruplarına rastlar depresifliğin melankolizmasını artık kökler ve damar seviyesine taşır..İsveç bu sürede boş durmaz ve çevre ülkelerin de kıpırdanmalarıyla daha çok black ve death alanında eserler verir...Sevdiğim tarzların doğuşu bu şekil olmuştur..Power,gothic metal gibi tarzlarla alakam pek olmamıştır doğuşunu bilip paylaşan olursa sevinirim..[signature][hline]D'akmor
so 80's
İnanmıyorum Mike!Gerçekten karın kaslarını mı çalıştırıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
December_Flower, 29 Ekim 2005 19:24 tarihinde demiş ki:
neymiş?

Sana soruyorum industrial metal ne demek ?
Endustri Müh. mi okumak gerekiyo bu muzik türü için konservatuar harici.
Kim buluyo bu terimleri çıldırıcam vallahi
love metal , industrial metal , zartmetal , zurtmetal[signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."
Sosyal ağlarda paylaş

eheh amma komik adamsın sırf sataşmak için mesaj atıyorsun,ilk mesajımı okursan deniyordu dedim,ben anlamam endüstrisinden falanından filanından,ayrıca evet o terimler var ve de gerekli jesterın da belirttiği gibi okursan anlarsın ok?[signature][hline]You´ll never be alone again
You´ll never die again
You´ll never be born again
You´ll forever be, stuck here in eternity

[Bu mesaj December_Flower tarafından 29 Ekim 2005 23:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu niye sataşıcam sana soruyorum işte nedir ne degildir diye.
Topic açan arkadaş sensin vardır bi bilgin ?
Senmi buldun bu endüstriyel metalde sen üstüne alınıyosun tavrımı.[signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."
Sosyal ağlarda paylaş

jestercigim, beatles'la britney'i ayni kefeye koymaya calismiyorum elbet, ama tutupta bilmem kac yilda sekillenmis turlerle iki soz farkli yazilip yapilan sarkilari tur olarak karsilastirmak yanlis geliyo. muzik turu olarak industrial'i heavy'le karsilastirdiginda ne fark var? hardcore'la karsilastirdiginda ne fark var? senin de bildigin gibi kimse hadi yeni tur yaratalim diye cikmiyo ortaya; icinden geleni yapiyo, insanlar isim takiyo cok bahsettikleri icin. yoksa black sabbath'in yaptigini hard rock turunden de degerlendirebilirsin. ama bi kac gurup daha bu turde eser yaptiktan sonra anca adi "metal" olmus oluyo... simdi rammstein industrial yapiyo iyi guzel de bu adamlar black sabbath gibi basarili bi gurup da yeni tur mu yaratiyolar da isim verdirttiriyolar, ya da bu kadar basarililar mi ki herkes onlardan sozediyo da bunlarin yaptigi ture bi isim verme ihtiyaci hissediyolar? kisacasi rammstein'a industrial degil de hardcore/hiphop karisimi vs vs gibi anlatmak cok daha aciklayici olur dusuncesindeyim.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...