Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlıya Atatürkün bakışı.. Türk ve Osmanlı olayı..

CorteZ

Öne çıkan mesajlar

Viktor neler okuyorsun, nasıl gaza geliyorsun ve böyle bir düşünceyi benimsedin bilmiyorum ama sen ne laftan anlarsın bu gidişle ne de adam olursun.Hala Osmanlı Türk değil padişaha Türk diyenin kafası gidiyor dedin.Padişahlar asla Türk olduklarını saklamadı ve asla uzaklaşmadı Türklerden.

Hangi aptallar diyiyorsa sana bunlara yazıklar olsun diyiyorum o kadar...

Osmanlı Türk değilse ben Türk'üm diye gezme ortalıktaki kendi tezini savun...

Yeterinde pos kastım bu Aoe3 konusunda ve burada artık ne dersen de bir şey diyemeyeceğim çünkü laftan anlamıyorsun...[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Baştan sona yazılanlara bakarsanız sadece 3-5 osmanlıdaki savaşlardan gaza gelen çoçukcağacız kendini osmanlı saydırıp adam olmaya çalışması.

Osmanlı olan osmanlı olsun olmayan olmasın ne yazılsa ne yazsak "saçma,yuh,cahil,kitap oku vs dediniz".

Babanızın anlattığı tarihle kendinize gerçek olmayan bir ecdad yaratmaya çalışıyorsunuz.

Zaten bunu anlayabilmek için NUTUK u okumanız gerek. Ha zaten ülke ermeni kürt vs gibi etnik kimlik özentisi mandacılarla dolmuşken, bu tip eğitimsel bilgiler size çok uzak. Sizin öğrenim yapmaya devam etmeniz lazım.

Bu denenleri kavramanız için aynı bakış açısına ulaşmanız lazım.

Bir atasözü "idea is like a asshole, everyone has one".

İmparatorluklar aile yönetimidir, babadan oğula geçer. Demokrasi de seçimle başa geçilir, aradaki tek fark budur.

Osmanlı ailesi sadece anadolu türklerinden doğmuş bir ve zamanında başlarda doğru şeyler yapmış ama sonradan sapıtmış bir ailedir.

Kafası basmayan insanlar osmanlıyı kendi atası görür, akıllı adam osmanlının anadolu türklerini yöneten bir aile olduğunu görür.

Her Türk toprağında doğan sizin atanız olamaz, Size kalsa terorist başınıda ata yaparsınız kendinize.

Mesut yılmazda atanız nede olsa ANADOLU TURKUNU yönetti bir dönem. Tansu çiller Erbakan vs.

Ata ırk soy kavramlarını bilmeden aptalca şeyler yazıyor bizde sizi adam yerine koyup açıklamaya çalışıyoruz. Deymez.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya iyide kardeşim bak sende diosun sonradan sapıtmış bi aile o kadar.Başlarda adam gi,bi yönetmiş ayrıca türk adını tüm dünyaya duyurmuş bi aile.Ayrıca devleti birileri yönetmese yine göçebelik zamanında ki gibi yaşıycaz.Bakınız selçuklu oğuzları unuttu bu yüzden de yıkıldı.Oğuzları dışlaması bi hataydı ve bunun sonucunda yıkıldı işte.Hata yapan devlet yıkılır.Ancak selçuklu ve osmanlı haçlı seferlerine karşı durmuş iki devlet müslümanlıgn savunucusu olmuşlar o görkemli zamanlarında.Siz diosunuz ki osmanlı ailesinin soyundan gelmioruz tamam dooru ne ala.Ama osmanlı imparatorlugundan onun halkının soyndan geliosunuz.Her zaman devletin başına adam gibi biri geçmez ya illa kötü yönetimler de olacak bunun sonucunda da düzen deişir bu tarihin başından beri böyledir.Hunlarda bile çine katılalım diyen zekiler çıkmış.Siz mükemmel mi olmalı diosunuz osmanlı yönetimi.Ben şahsen bilmiorm öle bi devlet hep mükemmel yönetilmiş.Biz osmanlı'nın bikaç zaferiyle gaza gelmioruz yalnızca sadece kötü yönlerini deil iyi yönlerini de görüoruz
said:
CorteZ, 26 Ekim 2005 07:40 tarihinde demiş ki:
Baştan sona yazılanlara bakarsanız sadece 3-5 osmanlıdaki savaşlardan gaza gelen çoçukcağacız kendini osmanlı saydırıp adam olmaya çalışması.

Osmanlı olan osmanlı olsun olmayan olmasın ne yazılsa ne yazsak "saçma,yuh,cahil,kitap oku vs dediniz".

Babanızın anlattığı tarihle kendinize gerçek olmayan bir ecdad yaratmaya çalışıyorsunuz.

Ayrıca yine bi klasik çocuklar falan yaş suçlaması gene bunları bi kenara bırakın lütfen..[signature][hline] Her an her tuvalete dalabilirim
Korkun benden
Eski Öküz Yeni Aşık
Bodrack The Tuvalet Psycho is back
[ quote ]fede, 02 Ekim 2005 23:57 tarihinde demiş ki:
aa vanille bayanmış laaan

allah belamı versin hep erkek diye okuyodum ben hatta bu top mu diyodum içimden :D:D:D:D [ /quote ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CorteZ, 26 Ekim 2005 07:40 tarihinde demiş ki:

Osmanlı 600yıllık bir devlet 3-5 savaşla gaza gelmez kimse, kazandığımız kadar kaybettiğimiz savaşlarıda biliyoruz.
Çoluk-çocuk diye çamur atmaya kalkma başuna, senin yaşın kaçta gelip çoluk-çocuk diyorsun?

said:

Evet dedim, çünki gay padişah cahil halk yobaz devlet diyerekten bir şey bilmediğini bildiklerinide taraflı yalan tarihten öğrendiğin gayet belli.

said:

Bu tarihi babamdan öğrenmedim, taraflı-tarafsız her türlü tarih kitabını okuyarak ve araştırarak öğrendim.Ve evet babam sağolsun tari sevgisini bana o verdi.

said:
Zaten bunu anlayabilmek için NUTUK u okumanız gerek. Ha zaten ülke ermeni kürt vs gibi etnik kimlik özentisi mandacılarla dolmuşken, bu tip eğitimsel bilgiler size çok uzak. Sizin öğrenim yapmaya devam etmeniz lazım.

1Mandacı değiliz
2.Nutuk'u okudum
3.Asıl o bilgileri kendinde bulamayınca hemen demogoloji yapan sensin.Karşılık veremeyince Atatürke sığınmak genetik galiba...

said:
Bu denenleri kavramanız için aynı bakış açısına ulaşmanız lazım.

Bu konuda haklı olabilirsin, ama sende bizim bakış açımıza ulaşmayı denesen???

said:
Bir atasözü "idea is like a asshole, everyone has one".

İmparatorluklar aile yönetimidir, babadan oğula geçer. Demokrasi de seçimle başa geçilir, aradaki tek fark budur.

Osmanlı ailesi sadece anadolu türklerinden doğmuş bir ve zamanında başlarda doğru şeyler yapmış ama sonradan sapıtmış bir ailedir.

Kafası basmayan insanlar osmanlıyı kendi atası görür, akıllı adam osmanlının anadolu türklerini yöneten bir aile olduğunu görür.

Biz yönettiğini söylüyoruz zaten.Sapıtması ise belli yerlerde (1-2 padişah için, 5.Murad, Deli İbrahim) doğru olabilir, ama sadece kısa dönemlerde olmuştur.

said:
Her Türk toprağında doğan sizin atanız olamaz, Size kalsa terorist başınıda ata yaparsınız kendinize.

Saçma saçma konuşma, sen kim oluyorsunda bize/bana böyle imkanınız olsa Apoyu ata bilirsiniz diyorsun!

said:
Mesut yılmazda atanız nede olsa ANADOLU TURKUNU yönetti bir dönem. Tansu çiller Erbakan vs.

Ata ırk soy kavramlarını bilmeden aptalca şeyler yazıyor bizde sizi adam yerine koyup açıklamaya çalışıyoruz. Deymez.

Evet ama o 5 yıl yönetti, TÜRK Olduğu açık bir şekilde belli olan bir hanedan ise 600 YIL yönetti.
Kendi bilgisizliğinle sen bizi yargılayamazsın![signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

Bir ülkeyi herhangi bir kraliyet ailesinin yönetmesi yada demokrasiyle yönetmesi pek bir şeyi değiştirmez . Sonuçta osmanlı döneminde de bu ülkede yaşayan atalarımızdı , kurtuluş şavasından sonra da atalarımız yaşadı simdide biz . Osmanlı'yı Türk devleti değildir dememek lazım.Çok büyük hataları olan bir devletti , avrupa devletleri çağdaşlaşıp , kültürel , teknolojik gelişmeler kaydederken yıllarca bunlardan uzak kalmış 2-3 toprak peşinde koşmayı kendine amaç edinmiş bir devletti.Ama aynı şekilde bir süre de dünyada süper güç olmayı başarabilmiş , için de bir çok farklı din , mezhepden insanı barındırıp bunları tatmin edebilmiş büyük bir devletti.Önemli olan hatasıyla , doğrusuyla osmanlıdan birşeyler öğrenmektir. Belki de daha doğru olan doğrularıyla gurur duymaktır.Allahın Amerikalısı dandirik tarihinin okullarında destanlar gibi anlatıp , bayramlarını çoşkuyla kutlarken herşeyi olumlu tarafını alıp süper bir tarihleri varmış gibi kullanırken bizim osmanlıyla alakamız yok tarzı laflar söylemeye lüksümüz yok. Çünkü tarihtir ülkelerde milli bilinçi oluşturan.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bilgi eksiklikleri var bu doğal.Ben benimki doğru dersem,sen benimki doğru dersen olabilir.Çünkü ülkemiz içinde bile türk tarihinin belli olaylarını ikiye bölen kitleler var.Daha da kötüsü tarihimizi hep yabancı kaynaklardan ediniyoruz.Gelelim bazı noktalara.

Hunlardan itibaren akıp gelen bi Türk tarihi var.Osman Beyin ailesi de türk boyundan gelmekte ve bu ülke hep saltanatla yürütüldü.

Türkler her zaman kayrım görmüştür.Savaşlarda devşirmeler ağırlıklı kullanılmıştır.

Son zamanlarda çıkan ayaklanmalar yönetim hatalarından kaynaklanmaktadır.Ama çok milletli bir toplumda,dış ülkelerden gelen baskılarla ayaklanmalar her zaman olmuştur ,olacaktır.

Türklerden vergi alınıyordu evet,ama unutmayalım ki devlet arazilerini türklere veriyordu.Türkler başkasının emrinde değil kendi arazilerinde çalışıyorlardı.Bırakında bir kısmını vergi olarak versinler.

Karşı görüşler olabilir ama osmanlı son döneminde evet bazı hatalar yaptı.ama şimdi üniversite olmayan amasyada bile 23 tane medresesi vardı.İstanbul üniversitesi bize osmanlıdan kalmadır.Bir çok demiryolu osmanlı zamanında başka milletlere yaptırılmıştır.Ayrıca Vahdettin bi vatan haini olarak görülmektedir bi kesimce.Ama Vahdettin bizzat Atatürk'ü millet hareketi için görevlendiren kişidir.Devlet işleri öyle sığ yürütülen işler değildir.Atatürk bir yere gelmiştir ama Osmanlı yardımlıdır.Kendinden cok üst rütbede olan kişilerin bizzat emri altına girmesi ve en önemlisi anadoluya bir devlet görevlisi olarak TAM YETKİYLE gitmesi bunun göstergesidir.

İsmet inönüye gelince 12 Eylül döneminde yasak olan kitabında;'istiklal harbimiz' atatürkün ölmeden önce en son vasiyetlerden biri olarak ismet inönünün öldürülmesi olduğunu söylemiştir.Ve en büyük hatalarından biri olarak nitelendirdiği şey ise;Atatürk ölmeden önce görevi yerine getirdinizmi dediğinde evet paşamı cevap olarak vermeleri olmuştur.

Bazı kesim İsmet İnönüye dokundurtmaz evet.Benim dedemde öyledir mesela.Ama bu adam değilmidir paranın üzerinden atatürkün resmini kaldırtım kendi resmini bastırtan.Bu değilmidir ki ilk uçak fabrikasını kapattıran.Bu değilmidir ki alınmış musul gibi hakları bi sillede rafa kaldıran bu değilmidir ki en ağır antlaşmalara imza atan.

Bazı kişileri savunurken birazda mantık yürütelim.Rica ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 26 Ekim 2005 20:21 tarihinde demiş ki:
turk devrımı ve ataturku kavrayamamıs ataturkun asıl amacı halıfe ve padısah olmaktı ama kazım karabekırle ısmet pasa engelledı dıyen bır zıhnıyetle daha ne tartısılırkı

Heh heh...

Zaten tartışamıyorsunki Viktor.
İki lafından biri Atatürk-Laik devlet-Cumhuriyet rejimi...
Tartışmadan hemen demogoloji yapıyorsun.
Şu ana dek hiç tam manası ile tartışabildiğini göremedim kusura bakma....[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Excane, 27 Ekim 2005 21:25 tarihinde demiş ki:
Şimdi bilgi eksiklikleri var bu doğal.Ben benimki doğru dersem,sen benimki doğru dersen olabilir.Çünkü ülkemiz içinde bile türk tarihinin belli olaylarını ikiye bölen kitleler var.Daha da kötüsü tarihimizi hep yabancı kaynaklardan ediniyoruz.Gelelim bazı noktalara.

Hunlardan itibaren akıp gelen bi Türk tarihi var.Osman Beyin ailesi de türk boyundan gelmekte ve bu ülke hep saltanatla yürütüldü.

Türkler her zaman kayrım görmüştür.Savaşlarda devşirmeler ağırlıklı kullanılmıştır.

Son zamanlarda çıkan ayaklanmalar yönetim hatalarından kaynaklanmaktadır.Ama çok milletli bir toplumda,dış ülkelerden gelen baskılarla ayaklanmalar her zaman olmuştur ,olacaktır.

Türklerden vergi alınıyordu evet,ama unutmayalım ki devlet arazilerini türklere veriyordu.Türkler başkasının emrinde değil kendi arazilerinde çalışıyorlardı.Bırakında bir kısmını vergi olarak versinler.

Karşı görüşler olabilir ama osmanlı son döneminde evet bazı hatalar yaptı.ama şimdi üniversite olmayan amasyada bile 23 tane medresesi vardı.İstanbul üniversitesi bize osmanlıdan kalmadır.Bir çok demiryolu osmanlı zamanında başka milletlere yaptırılmıştır.Ayrıca Vahdettin bi vatan haini olarak görülmektedir bi kesimce.Ama Vahdettin bizzat Atatürk'ü millet hareketi için görevlendiren kişidir.Devlet işleri öyle sığ yürütülen işler değildir.Atatürk bir yere gelmiştir ama Osmanlı yardımlıdır.Kendinden cok üst rütbede olan kişilerin bizzat emri altına girmesi ve en önemlisi anadoluya bir devlet görevlisi olarak TAM YETKİYLE gitmesi bunun göstergesidir.

İsmet inönüye gelince 12 Eylül döneminde yasak olan kitabında;'istiklal harbimiz' atatürkün ölmeden önce en son vasiyetlerden biri olarak ismet inönünün öldürülmesi olduğunu söylemiştir.Ve en büyük hatalarından biri olarak nitelendirdiği şey ise;Atatürk ölmeden önce görevi yerine getirdinizmi dediğinde evet paşamı cevap olarak vermeleri olmuştur.

Bazı kesim İsmet İnönüye dokundurtmaz evet.Benim dedemde öyledir mesela.Ama bu adam değilmidir paranın üzerinden atatürkün resmini kaldırtım kendi resmini bastırtan.Bu değilmidir ki ilk uçak fabrikasını kapattıran.Bu değilmidir ki alınmış musul gibi hakları bi sillede rafa kaldıran bu değilmidir ki en ağır antlaşmalara imza atan.

Bazı kişileri savunurken birazda mantık yürütelim.Rica ediyorum.

Çok güzel bir yazı, ancak sen Cumhuriyet düşmanı bir laiklik karşıtısın.(Tepkileri şimdiden yazayımda alış:D)[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca şunuda belirtiyim Türk milleti için bayrak,sancak kutsaldır.Ve şu anda hala osmanlının son bayrağını kullanıyorsak bu bişiyler ifade etmeli sizin için.

Ayrıca koca dünya Osmanlının borçlarını Türkiyeye yüklediyse,hala osmanlının yaptıklarından bizi suçlu görüp kin güdüyorlarsa ve son dönemde İtalya devlet adamları avrupa birliği için yaptığı yorumlarda annelerinin kendilerini 'Türkler geliyor' diye korkutmalarından bahsediyorlarsa bundan bir ders cıkarmamız lazım.

Lisedeki tarih kitaplarından bahsetmiş kimimiz.Söyleyin o zaman Osmanlı yıkıldıktan sonra,önceden osmanlı toprakları içinde olan hangi bölgede şu an ferah var söyleyin.

Afganistanmı,yemenmi,Kıbrısmı,Ermenistanmı neresi bırakın onu türkiyede ferah var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Din konusuna gelelim; Osmanlı halifeliği aldı evet.Ama kullanmadı.O dönemde başka kişilerin elinde olsaydı halifelik şu an islamiyetin hali dahada kötü olacaktı.Bırakın dünya dengeleri nolacaktı.Onun için Peygamberimize Fatih'in İstanbul'u alması ve Türk milletinden daha önce bilgi iletildi.

Atatürk ilkelerine sonuna kadar bağlı biriyim.Ayrıca Atatürk'ün Fatih ten sonra dünyaya gelmiş en büyük Türk Lider olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Excane, 27 Ekim 2005 21:44 tarihinde demiş ki:
Din konusuna gelelim; Osmanlı halifeliği aldı evet.Ama kullanmadı.O dönemde başka kişilerin elinde olsaydı halifelik şu an islamiyetin hali dahada kötü olacaktı.Bırakın dünya dengeleri nolacaktı.Onun için Peygamberimize Fatih'in İstanbul'u alması ve Türk milletinden daha önce bilgi iletildi.

Atatürk ilkelerine sonuna kadar bağlı biriyim.Ayrıca Atatürk'ün Fatih ten sonra dünyaya gelmiş en büyük Türk Lider olduğunu düşünüyorum.

Yavuz Kanuni ve II:Abdülhamid'ide unutma![signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Yavuz sadece savaş taktikleri konusunda çok iyiydi,Kanuni o kadar fazla niteliği olan bi padişah değildir.

Ama Fatih balistiğin kurucularındandır,aynı zamanda cok büyük bi ordu komutanıdır,şairdir,bir çok dili bilmektedir,en büyük savaş taktisyenleri arasında gösterilmektedir.

aynı şekilde Atatürkün de matematik le ilgili bir ders kitabı bile vardır.Bu ikisi ile diğerlerini karşılaştırmak mümkün değildir.

Ayrıca yavuz çok gaddar biriydi,sertliği her tarih kitabında bahsedilir.Abdülhamidin başarılarını saydım sayılır eğitim ve demiryolları konusunda.Kendisi olmasydı osmanlı bu akdar uzun yaşayamazdı saten osmanlının ömrünü uzatan padişahtır kendisi.Ama askeri pek bi başarısı yoktur.Bunun yanında Osmanlı'nın daha sonralarda bilimde geri kalması sebebiyle pek başarılı sayılamaz.

[Bu mesaj Excane tarafından 27 Ekim 2005 21:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DarKRideR, 22 Ekim 2005 13:13 tarihinde demiş ki:
said:
huun, 22 Ekim 2005 12:17 tarihinde demiş ki:
kendini osmanli soyu goruyordan kastin ne anlamadim ama osmali turktu diyip gerilimi arttirim ahahah

Osmanlı Türk değilse bizde Türk değiliz.Ama denyolar 2 haftadır anlamıyorlar Türk'lük taslıyorlar.

Kendimize niye Türk diyiyoruz.Niye bu gururla yaşıyoruz ? Osmanlılar kendilerine Türk dedikleri için.Sanırım üstüne daha bir şey eklemeye gerek yok.

Şu an Türklüğünü en iyi şekilde savununlar Azerbaycanlılar.Ne olursa olsun Safkan Türkler...

alternatif Osmanlı tarihiyle ilgileniyorum
farkettim ki alternatif olmak dışında gayet gerçek ve çok fazla bulgu bunu gösteriyor aksini gösterenler de yok değil bunun açısından''acaba sadece belli bir dönem mi?'' diye soruyorum ama yanıt yok tarih karanlığa gömülü

Osmanoğulları kendilerine Türk demek bir yana o dönemde Türkler tek bir mevkiye getirilmemiş hatta Edirne vs bölgelere yerrleştirilip ayrıcalık verilen azınlıklar yüzünden ecnebilerin ırgatlığını ve Osmanoğulları için yeni para kaynaklarını yaratmak için ecnebi askerliğini yapmışlardır

kendimize Osmanoğulları Türk dedi diye Türk falan demiyoruz o da nerden çıktı biz kendimize Türk diyorduk Osmanoğulları Türkleri kölesi köpeği etti mahvetti ama bugünleri yine de gördük(bugünler de nasılsa artık)

herkes konuşuyor bilenler susuyor[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki:
saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi?

[Bu mesaj Kreese tarafından 27 Ekim 2005 22:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 27 Ekim 2005 22:28 tarihinde demiş ki:
anadolu tarihinde hiç bu kadar zengin olmamıştı.
hep sömürüldü durdu!

Kim sömürmüş??

said:
ama bu medeniyeti zenginliği verenlere düşman olanlar da var! artık...

Kim kime düşman?

said:
ekmek uzatan ele tükürenler, ancak tekme yedikleri çizmeleri yalarlar!

işte osmanlıcılık budur!

Osmanlıcılık buymuş demek...
Vay bea...[signature][hline]Acıların Patisiyim...

Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bu tartışma kötü yerlere gidiyor.Gidilmesi gereken türk milliyetçiliği.Ama ırk milliyetçiliği anlamında değil.Vatan milliyetçiliği yönünde.Kim bu türk vatanı için,türkiye için,türk bayrağı için benim diyip savunuyorsa onun ırkı almanda olsa benim gözümde türktür.Bu konuyu fazla uzatmanın anlamı yok bence.

Aksini düşünenler saten ortaçağ milliyetçilik kavramında kalmış demektir.Atatürk ünde bize bu yönü gösterdiği açıktır.Biz çağdaş bi toplum olma yolundayız, isteyen istediği düşünceye sahip olabilir.Ama tartışırken birbirine hakaret etmek,aşağılamak yanlış kanımca.Çıkarsınız karşı tezinizi ortaya koyarsınız ha anlamıyorsa ısrar ediyorsa bırakın kendi halinde kalsın.Ama tartışmada haddimizi aşmıyalım.

[Bu mesaj Excane tarafından 28 Ekim 2005 00:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

quote:
bugün dinlediklerimizin yarısından çoğu sonradan yazılmış mehter marşlarıdır,mehter marşlarını ayıran en önemli özellikler kesinlikle "türk" kelimesinin geçmemesi

MEHTER MARŞI

Gafil ne bilir neşe-i pür şevk-i vegay-ı
Meydan-ı celâdetteki enver-i sefayı
Meydan-i gazâ aşk ile tekbirler alınca
Titrettiğinde rûy-i zemin arş-i semâyı

Allah yoluna cenk edelim, şan alalım şan
Kur'an'da zafer vâdediyor Hazret-i Yezdân
Farz eyledi Halak-u cihan harb-i cihâdı
Hep cenk ile yükselmede ecdadımın adı

Dünyaları feht eyleyen ecdadımız elhak
Âdil idi hıfz eyler idi hakkı ıbâdı
Allah yolunda cenk edelim, şan alalım şan
Kur'an'da zafer vâdediyor Hazret-i Yezdân

sonradan yazılmış mehter marşlarıda vardır içinde türk milleti geçer.

ceddin deden, neslin baban
hep kahraman türk milleti
orduların pek çok zaman
vermiştiler dünyaya şan

türk milleti, türk milleti
aşk ile sev milliyeti
kahret vatan düşmanını
çeksin o mel'un zilleti

Genellikle filmler de çok duyduğum bir marştır

--

Neyse demek oluyor ki Osmanlıca ile Türkçe aynı şey değil,elbette benzerliği var ama aynı şey değil.

ikinci olarak gerçek marşta Türk kelimesi geçmiyor,kötü..
[sarcasm = on]
halbuki biz onlar için burda yaklaşık 10 sayfadır tartışıyoruz...
[sarcasm = off]

Osmanlıda elbette Türk vardır ancak hepiniz komiksiniz bir sorun bakalım dedenize babanıza ne göçmenisiniz?
Osmanlı bir irk değil osmanlı bir imparatorluktu ve bu imparatorlukta Türkler,Yunanlar,Bulgarlar,Ermeniler,Araplar..ve niceleri vardı.Osmanlı dağılmaya başladığı gibi batıda yunanlar falan,orta doğuda araplar..doğuda ermeniler egemenlikleri için savaştı/ayaklandı .AYNI TÜRKLERİN egemenlik için savaştığı gibi.
Biraz objectif olun Osmanlı IRK değildir sorarım size osmanlı'da Türk çoğunluğu mu vardı Arap çoğunluğu mu?[signature][hline]Dance with me,lampy!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...