Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 said: CorteZ, 22 Ekim 2005 14:06 tarihinde demiş ki: Yani sen Atatürkün yalan söylediğini düşünüyorsun fede? Cizız.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "ÖSS'ye gittim gelicem." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 [spo1=pritik yapmayın]Aha dur güzel olaymış bu spo.[/spo][signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "ÖSS'ye gittim gelicem." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Ne MutLuuuu Türk'ümmm Diyeneeee !!![signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Darkness WebPage | msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buzi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Bide "Türkiyeli"ler varki,onlar apayrı bir konu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Gökten indik biz osmanlı yıkıldıktan sonra. Orta Asyadan ışınlandık. Ne kadar cahilce konuşuyorsun Cortez..[signature][hline]c h i l l o u t w i t h t h e l o u n g e m u s i c FM1 0 2 . 0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 said: Viktor, 23 Ekim 2005 21:14 tarihinde demiş ki: osmanlının resmı dılı turkcemı lol ıstedıgın kaynaga bak resmı dıl Osmanlıca bkz. google : ottoman turkish sorun senin osmanlicayi ne olarak algiladiginda dugumleniyor . bugun kullandigimiz turkceyi ne kadar turkce sayiyorsan osmanlicayi da sayman gerekir ha ama pardon biz osmanliyi inkar ediyorduk . gerci gorulen o ki dunya pek bizim gibi dusunmuyor . aradaki farki algilamak icin hun dili ve göktürk dili uzerinede bir arastirma yapmanda fayda var . nede olsa onlarda turkce konusmuyordu .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gerab Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 cortez oyun bölümünde açtın saçmaladın ve topicin kapandı şimdide burdamı saçmalıyorsun bırak artık bu işleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theo Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 ucmak istiyor o nedenle yaziyor anlasilamadimi hala :D[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 vayy be hun ottoman turkısh helal be yaz bakalı armanıan genocıde ne cıkıo oku ınan onada google dan cıkan hersey "absolute truth" oluyo dımı ottoman turkısh lol adamalr nerden bılsın bızım kendı dılımız yerıne arapcayı ve farscayı karıstırıp abıdıkten bır dıl yaratıcagımızı halıyle ottoman turkısh derler bak bakalım tarıh kıtapalrına dokumanlara belgelere anadoluda tek bır turk onuda gectım devlet erkanından olmıyan herhangı bırı bu dılı konusabılıyormu sırf su ıddeanla bıle dılbılımcıler yalancıdır dıyorsun osmanlıca apayrı bır sey bugun ac bak osmanlıca-turkce sozcukler var madem bu turkce nıye osmanlıca dıye ozel olarak bır suru egıtım alıyor ınsanlar ısınlanma konusuna degınmıcem bıle herkes anadolununda ıstanbul gıbı oldugunu sanıyor cumhurıyet ılan edıldıgınde 5-6 sehır harıc anadolu ortacagı yasıyordu hala ıste o ortacagı yasıyan halk kurdu turkıye cumhurıyetını anadolu her zaman ordaydı ama osmanlı batı sevdasından anadoluyu unutmuştu coktan[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 said: Viktor, 23 Ekim 2005 23:03 tarihinde demiş ki: vayy be hun ottoman turkısh helal be yaz bakalı armanıan genocıde ne cıkıo oku ınan onada google dan cıkan hersey "absolute truth" oluyo dımı senin tartisma seklini hic begemiyorum victor . yaz ve oku bakalim hangi universitelerin siteleri , hangi universitelerin ders notlari . absolute truth falan bilmem ben . osmanli serefsizdir o kadar hah ayrica su mantigida hic anlamiyorum . yarin bir gun turkiye cumhuriyeti de dunyanin geri kalanindan cok gerilere dusse bu ataturkten ve turkiyeden nefret etmen icin bir sebep midir ?[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. [Bu mesaj huun tarafından 23 Ekim 2005 23:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Osmanlıdan nefret etmemın sebebı gerı kalmıslıgı degıl kurucu mıleltı olan turklere olan muamelesıdır[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2005 ne kadar guzel bir ordan bir burdan cal ama turklere ne yapmis bu adamlar diyince hersey kendi sahsi goruslerin . sen de okudum diyorsun ben de okudum diyorum ama apayri fikirler . bundan sonrasi sidik yarisina girer gg .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Osmanlı Torunu olmaktan utanıyormuyuz bumu ben anlamadım ?[signature][hline]Adamı evinden alırım Ben bişi yapmam Kendisi ailesine hasretinden ölür . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 osmanlı torunu degılız osmanlı tarıhımızde gerektıgı zaman hoş ama cogunlukla ders cıkarmamız ıcın duran bır hatıra ıdeallerımız yurtta abrış dunyada barış turkıye cumhurıyetını ve turk mıllı egemenlıgını sevıyoruz ve son osmanlı ıle gaflet delalet ve hıyanet ıcınde gecen gunlerı unutmuyoruz bu ulkeye savasın alevlerı arasında neler oldugunu unutmuyoruz ve tarıh turku ateşle ımtehan ederken kımlerın bu ateşe elını soktugunu kımlerın ıse bu ateşi korukledıgını bılıyoruz aynı sekılde kımın tek basına gelıp yuzlerce yıl ıhmal edılmıs anadoluyu zafere tasıdıgını ve aydınlatma harıkatını baslattıgınıda bılıyoruz bugun ıse bazı kesımlerın osmanlıcılık altında yenıden guruplandıgını ve osmanlı rulz tabanlı muhafazakar pan-islamist hayaller yaymaya basladıkalrını da bılıyoruz ben bunu bılır bunu soylerım osmanlı sadece fatıh,yavuz,kanuni degil[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Excane Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Madem bu akdar nefret ediyorsunuz size bi kaç mantık yürütme sorusu soracağım; 1)Bizim atalarımız osmanlı değilse biz yerden mi bittik?Kimler atalarımız? 2)Osmanlı bu kadar basiretsizmiydi ki, bu kadar millet hareketini duymasına rağmen ,kendi subayları işin içinde olmasına rağmen ,işi bıçak gibi kesebilecek olmasına rağmen,en azından ittifak güçlerine isimleri verme gücüne sahipken bunları yapamadı,Daha doğrusu yapmadı?Yoksa Geminin tahsisi,bilinçli ama alttan yürütülen bir destek mi var? 3)O kadar milletten insan,kaba tabirle 72,5 milletten bir bayrak altında bu kadar huzurlu yaşamış ise bundan mı utanmalıyız? 4)Şu anda bulunduğun bu topraklarda kalma sebebinden önce buraya gelme sebebin olan kişilere neden saygısızlık ediyorsun? 5)Son olarak sen başka bir yerden gelmiş olabilirsin ve atalarını inkar edebilirsin.Ama bunu yaparsan Türk üm diyemessin. 6)Türk kelimesini ırk oalrakmı kullanıyorsun?Yoksa milliyetcilik anlamındamı kullanıyorsun?Milliyetcilik anlamında kullanıyorsan atatürk milliyetçiliğinimi benimsiyorsun? 7)Osmanlı'nın Türklere ayıbı nedir? 8)Bu kadar Osmanlıyı kötülüyorsun,senin için ideal olarak yaşamış veya yaşayan bir devlet örnek gösterirmisin? Ps:Türkçede biraz bozukluklar oldu bunun için özür dilerim,biraz sinirlendiğimden dolayı... Saygılar... [Bu mesaj Excane tarafından 24 Ekim 2005 22:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 excane kasma çünkü kafası almıyor 2 haftadır...[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 1)osmanlı hanedanın adıdır atalarımızın adı degıldır atalarımız anadoluda aysıyan turklerdır osmanlı dıye bır ırk bır mılelt yoktur 2)Osmanlı bıcak gıbı nerde eksıcektı ordusu yok sılahı yok padısah ıngılızlere anadoluya 3-5 gemı gonderınde dursun su cılgınalr dıyıcek kadar savas sanatından habersız subaylar ıse osmanlıyı terk etmıs anadoluya akcmıs kalanalrda gızlı olrak ıstanbuldan anadoluya cephane kacırıyor sadece şu cılgın turklerın gırıs kısmını okusan anlardın hanyayı konyayı nadoluda mılelt ıhtılal hukuemtı kuruyor ve ıstanbulu tanıamdıgını soyluyor ve hakkında ıdam kararı cıkan emeklı ası bir generalın peşinden koşuyor 3)huzurlumu yaşadı acıba tarıh eksıklıgın var lısede anlatılmıyor tabı ıc karısıklıklar kımse barıs ıcınde yasamadı ozellıkle turkler 18. yuzyılın yarısına kadar her fırsatta ısyan ettıler celalı ısyanalrını arasıtr bı bakalım 4)osmanlı olmasa karamanogulları o olmasa ak koyunlar o olmasa germıyanogulları vs vs ıcınden herhangı bırı anadolunun sahıbı olabılırdı anadoluya bızı osman bey ve aılesı getırmedı anadoluya dogru yapılan yuruyus orta asyadan batıya yuruyusun bır parcasıdır bu toprakalra selcuklular ılk once gırdı ama anadolu selcukluları selcuklulara ısyan edıp tanımadıkalrını soyeldıler anadoluyu senelerce haclılardan anadolu selcukluları korudu osman bey de kendısını anadoluya kabul eden anadolu selcuklularına ısyan ettı ve onları tanımadıgını soyledı demekkı bu ısler borcla harcla vefayla olmuyormuş 5)Benım atalarım anadolu turkudur osmanlı degıldır osmanlı hanedanıyla kanbagım yok osmanlı eger turkun dıger adı olsaydı ermenıler yunanlılar kurtler arapalr yahudıler fılan hepsının atası osmanlıydı senın mantıgına gore gıt bunu yunanıstanda soyle bı bak bakalım ne yapıyorlar sana 6)mılelt olarak kullanıyorum anadoluda tarıh boyunca yasamıs bır turk kulturu vardır ataturk ılke ve ınkılaplarını sonuna kadar benımsıyen koyu bır kemalıstım ve dusuncelerım tamamen bu dogrultudadır 7)Rumelıye ve batıdakı topraklara her turlu hızmetı gotururken anadoluyu orta cagın karanlıgına teslım etmesı Ataturkun agzıyla "sadece vergı ve asker toplamaya anadoluya gelırsen sonuc bu olur" demsıtı kurtulus savasında anadolunun ıcler acısı halıne karsı osmanlı tahta rakıp turk aıle cıkmasın dıye senelerce turkler ustunde sındırme polıtıkası uyguladı turklerın egıtımlerını gectım asker ve vergı dısında anadoluya hıcbır sey yollamadı kımı zaman vergılerını kanlı bır sekılde aldı ve 19. yuzyılın basından ıtıtbaren askerı destegıde buyuk olcude eksıp anadoluyu kendı kaderıne bıraktı bı yanda cetecıler ve eskıyalar dıger yanda zorla vergı toplıyan ve her savasta evden zorla asker alan develt kı savasların cogunda buyuk kayıp verıldıgınden anadolu ortacagda kaldı gelısemedı 650 sene osmanlı yonetımınde kalamsına ragmen bugun anadoluda osmanlıdan kalma hıcbır eser bulamassınız bursa ve cıvarı dısında 8)ıdel develt bır utopyadan ıbarettır her devletın bırsuru noksanı ve hatası vardır bızım yapmamız gereken ıse Ataturkun bıze verdıgı mıllı egemenlıgımızı savunarak Turkıye Cumhurıyetının onurunu ve haysıyetını koruyarak cumhurıyetın ılk yıllarındakı gıbı guclu dınamık ve modern olmaktır modernlık vatanı parsellıyıp yabancıya satmakla veya ekonomık subvansıyon gorucez dıye lozan ı tehlıkeye atmakla olmaz Tam bagımsız laık cagdas demokratık bır turkıye dılegım var benım Ps: Adam gıbı yazmasaydın adam gıbı cevaplamazdım ozel mesajdan adam gıbı cevap ver lavuk dıye cok tepkı gelıyor normal yazıalrımda buda dıgerlerıne kapak olsun dıgerlerıne soru boyle sorulur muhalıf dusunceler boyle belırtılır[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
menemenjee Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 şimdi benim anlamadığım şu tamam osmanlı türkleri sindirdi korktugundan falan ama osmanlı şimdi ki türklüğünde temellerini atmadı mı aynı zamanda.Savunduğu osmanlıcılık poltikası bana şu anki atatürkçülük milliyetçiligne oldukça yakın gelio.Osmanlıcılıgın sadece bişraz daha türkleştirilmişi bu bence tabi arkadaşlar celallenmeyin:D Osmanlı da yıkılmamak için azınlıkların kendi milletlerini unutup sadece osmanlıya bağlı olmaları için ortaya çıkardı bu poltikayı.Hangimiz dooru düsgün türküz ki ben şahsen tatarım çerkezi var kürdü var ermenisi rumu vs..Biz Bunları osmanlı bir araya getirdi.Bunların içinden türk olmayan azınlıkları çıkarsak ne kadarlık nüfus kalıcak ki.Bilmiorm uykusuzluktan çok mu saçmaladım ama bence bizim atalarımız osmanlı soyundan gelio bu yüzden.Osmanlı halkının soyundan..Ve bence atalarımızı yaptığı yanlışlarla da kabul etmek lasım Uff iyice saçmaladım galiba ama affedin bu seferlik böle oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 yalnız üstteki msj benim yanlışlıkla kardeşiminkinden atmışım:([signature][hline] Her an her tuvalete dalabilirim Korkun benden Eski Öküz Yeni Aşık Bodrack The Tuvalet Psycho is back [ quote ]fede, 02 Ekim 2005 23:57 tarihinde demiş ki: aa vanille bayanmış laaan allah belamı versin hep erkek diye okuyodum ben hatta bu top mu diyodum içimden :D:D:D:D [ /quote ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 1)senin düşüncene göre Hunlar da yoktur.Hunlar sadece kendilerine koydukları isimdir Türklerin.O zaman senin nereden soyun oluyor ? Oğuzlar nereden senin soyun oluyor.Onlarda kendilerine taktıkları isimdi.Aklın almıyor anladık hala bunu savunuyorsun... 2)Osmanlı'nın ordusu yok ? O yüzden sadece Çanakkale'de 250.000 kişi öldü.Osmanlı'nın hep bir ordusu vardi.Nitekim 1. Dünya Savaş'ında hiç bir cephede bozguna uğratılmamış ama ağır kayıplar verildiği için her seferinde geri çekilmiştir Osmanlı.Geri çekilip tekrar vurmuştur son asker ölene kadar.Padişah'ın savaş sanatı hakkında yorum bile yapma ki Osmanlı Padişahları her koşul için yetiştirilirlerdi.Savaş sanatını tüm ülkede belki onlardan iyi bilen yoktu o zamanlarda... 3)Celali İsyanlarını TÜRKLER çıkarttı diye bir kayıtta yok canım.Azınlıkların çıkarttığı isyanlar aralarında Türk yok mu? tabii var.Kışkırtmalar sonucu kandırılan cahil halkın isyanları... 4)İşte tarihten bir nebze olsun anlamadığının kanıtı.Anlasan bile bu konuya at gözlükleri ile baktığın için idrak edemeyeceğin bir konu.Osman Bey Selçuklukara asla isyan etmemiştir.Şelçuklu'nun son zamanlarında sarayı biliyor musun ? Okudun mu hiç ? Maden çok kitap okuyup tavsiye ediyorsun al sana " Devlet Ana " adlı Kemal Tahir'in kitabı var.Gerçek kayıtlara dayalı hoş bir roman.Osmanlı Beyliği'nin kurulma aşaması ve bölgedeki olaylar.Oku öğren... şelçuklu sultanlarının söz hakkı olmadığı bir ülke, moğol işgali altında ezilen, saraylarında bile söz hakkı olamayan bir sultan... Bunun üzerine Osman Bey değil diğer tüm beylikler ayrılmıştır ayaklanmamıştır.Ayrıca Türkleri Anadolu'ya getirenlerin başında Ertuğrul Gazi'de vardır. 5)Sen Türklüğü ada bağlıyorsan söyleyeyim.Hun'lar yıllarca Çinlilerden kadın almış ve melezleşmişler.Bu mu senin atan söyle? Moğallarla , Çinlilerle yüzyıllarca birlikte yaşamışlar. O zaman Osmanlı'dan ne farkı var bunun? Atanla şimdi gurur duyuyor musun? 6)Tarih devirleri yazının icadindan sonra başlamış ve hala devam etmektedir.Tarih boyunca baktığımızda Anadolu'ya baktığımızda kimler vardı ? Hititler,Frigyalılar,Persler,Makedonyalılar,Romalılar ve Türkler.Türk Kültürü Anadolu'da yaklaşık 1000 yıldır boy göstermekte.Tarih boyunca asla olamaz... 7)Bir konuda daha; Osmanlı hiçbir zaman Türkleri ezmedi.Ayrıca şunu bil ; Anadolu dediğin yer neresi ? Bu gün Asya kıtamızda kalan kısımlara Anadolu diyiyoruz.O zamanlar ise bu gün İç Anadolu olan ki daha az yer kaplıyordu bölgeydi.Tamam tüm Coğrafya Anadolu olarak adlandırıldı ama Anadolu olarak sadece bu bölge vardı.Coğrafyasına baktığımızda dağlarla kaplı ve yaşamaya elverişsiz bir yer olduğunun görüyorüz.O zamanlar Osmanlı Devleti sınırları içerinde deniz kıyısı olan veya iç bölgelerdeki dev ticari kentler varken insan orada niye yaşasın ? O bölgede olan köyler vardı.geri kalmış cahil insanlar diye nitelendireceğimiz.Bu köyler Osmanlı için bir şey ifade etmezdi.Şimdi Atatürk'ün Cumhuriyet'i ne kadar ifade etmiyorsa.Söyle bana bu güne kadar köylerde yaşam için hangi hükümet projeler geliştirdi.Geliştirse bile hangisi işe yaradı.Günümüzde hala cehalet bölgeleri değil mi köyler ? O zaman koskoca imparatorluğun niye umrunda olsun ? Nitekim sana bir nebze katılıyorum bu konuda.Biraz daha ilgi gösterilseydi mesela büyük bir kervan şehri inşa edilseydi şu an belki Dünya'nin en büyük şehirlerinden olabilirdi.Onu geçtik halkı başı boş bırakılmamalıydı.cahil olan halk daha da cahilleşti.Yakup Kadri Karaosmanoğlu'ndan Yaban'da olduğu gibi.İnsanlar düşmana kucak açtılar ve mermileri kucakladılar. Ayrıca Anadolu'nun her yerinde Osmanlı Mimari'sinden ve sanatından izler bulabilirsin.Sanat'la aran yok galiba ders kitaplarında bile boy boy resimleri var.... 8)Bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum.Ama tarihini reddeden bir toplum asla gelişemez.Bu da Gazi Mustafa Kemal'in bir sözüydü (tam yazamasam da ) ... ------- Nitekim Osmanlı Devleti Arapların kurmuş olduğu ve Türkleri egemen altına alıp, Emevi Devleti politikaları yürütmüş bir devlet değildi.Göçmen Türklerin kurduğu bir Şanlı bir devletti.En kötü zamanında bile sadece Türk oldukları için korkuldu. Osmanlı bu konuşmaları hak etmiyor.Ne kadar kötü yönetilirse yönetilsin Osmanlı asla bu tür lafları hak etmiyor.Atalarımıza biraz saygımız olsun... Şonuçta tanrı gibi gördüğün Atatürk bile Osmanlı vatandaşıydı ve Osmanlı için savaştı.Osmanlı'nin geleceği için Osmanlı olarak savaştı.[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Osmanlı azınlıkları yok etse daha mi iyiydi ? Zaten azınlıkları yıllarca barındırdığı için şu an siyasi haritada yok ve topraklarında Türkiye Cumhuriyet'i kuruldu. Azınlıkları ezmediler.Türk'lerden asla ayırmadılar.Nitekim Türklerde azınlıkları ezmedi.Ama araya kem gözler girince :) Devleti düşmanlar değil , arkadan vuran dostlar yıktı. Güney'de Araplar; Doğu'da Kürtler,Ermeniler,Gürcüler; Batı'da Rumlar,Bulgarlar (türk olacaklar birde :) ) ,Sırplar... Azınlıkları zamanında ipini çekseydi şu an hala Dünya'ya hükmedeceği kesin :)[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2005 cevap vermıycem bu defa cunkı cok fazla yanlısın var bende ıse cok az zaman var adece sunu soylıycem bundan bı 5 sene once emın ol aynı senın yazdıklarındı dusuncelerım bu konuda her seyı garantı edebılırım ama ne zaman mıllı mucadele donemlerı ve osmanlı tarıhı ustune derınlemesıne bıssuru kıtap okumaya basladım o zaman fıkırlerım degıstı ozellıklede nutuk tur benım dusuncelerımı degıstıren ve sanırım sende hakıkale kendın yuzleşmeden yukardakı gıbı yanlıs seyler yazıcan ornegın vahıdettın ın ıyı bır padısah oldugu gıbı o yuzden cevap yazmıyorum bu defa sadece sunu soyluyorum yanlısların var bırı bana yanlısların var dese gıderım o konudakı cogu onemlı kaynagı okur ondan sonra yuzleşirim sana onerebılıcegım kıtaplar var ama okumassın tahmın edıyorum neyse ben okuyan herkese yazıyım okumak ıstıyenın bır fıkrı olsun Nutuk Şu Çılgın Turkler Atilla Ilhan ın butun kıtapları Padişah Anaları Buyuk Osmanlı Tarihi (fransızh tarıh unıverstesının yayımıdır) sımdılık soylıycegım kıtapalr bunanr hepsıde objektıf yazılmıstır sadeece belgelı gercekler vardır mısal nıtelıklı padısah vahdettının ıngılız somurgesı olmayı talep etmesı ve sevr anlasmasını begenım zıl takıp oynaması gıbı sadece ordu konusunda bıle hatırlıyorsan osmanlı mondros dıye bır antlasma ımzalamış antlaşma uyarınca butun askerlerını terhıs edıp alındekı butun sılah ve cephaneyı ıngılızlere teslım etmıstır sılahını teslım etmeyen cok az komutan vardır bunların en buyugu suphesıs kazım karabekır dır kaldıkı mustafa kemal samsun a bu sılah teslıamtını denetlemek ve karabekır pasayı ıkna edıp antlasma kuralalrına uymasını saglamak gorevıyle yollanmıstır devlet tarafından sadece Şu Çılgın Turkler ı okusan bıle bıraz aydınlanıcagına emınım osmanlının anadoluya bakısı konusunda[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Ya bu suna benziyor bence bir ailedeki erkek cocuğunun Babasına sen ne yaptın bugune kadar sen olmasanda olurdu ben basardım ben ettim muhabbeti gibi bişi sacmalık bence biliyorum anlatamadım icimden geleni yazdım COk sacma geliyor bana Osmanlıyı kabullenmek istemeyen mantıkları anlamıyorum.Sacma sapan konusmayın.Bir kac kişinin probagandasına gaza gelip cıkıp burda kendi ülkenizin üzerine sacmalıklarla uğrasmayın . Bu konu bukadar basit değil[signature][hline]Adamı evinden alırım Ben bişi yapmam Kendisi ailesine hasretinden ölür . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Victor orduyu fln geç ben senin şu sözünde takılı kaldım. Osmanlı Türk değildir... Sende lütfen biraz kitap oku. Padişah Anaları'nın bir bölümünü okudum.Evet padişahların yaptığı bir çok şey günümüzde barbarca nitelendiriliyor ama o zamanlarda ki durumu düşün.Onlar dönemin en büyük adamlarıydı. Sen demişssin Osmanlı onların adları Türk değiller.Bende demişim o zaman Hunlar,Göktürk'lerde Türk değil çünkü onlarda melezdi.Özellikle Hunlar'ın son dönemleri.Tarih kitaplarında bile yazıyor Çinlilerden alınan güzeller , Moğolların Türkleştirilmesi vs. vs. Moğolların Türkleştirilmesi derken , Türkler nasıl yaptılarsa Osmanlı'lar ise bir çok ırkı Türkleştirdi... Kemal Tahir - Devlet Ana Padişah Anaları'nda yazan bir çok bilgi yalan yanlış tek taraflı yazılmış veya o zamanlar doğru olan bir olayı günümüze uyarlayıp Padişahların ..ina koyan bir yapım.Televizyonlarda bile kalitesizliği tartışılmıştı bir ara.Mesela şeyin üzerinde çok durulmuş Fatih'in 7 kardeşini öldürmesi... O zaman kendini büyük bir imparatorluğun 7 varisinin arasında düşün.Planların var billinen Dünya'ya hükmetmek istiyorsun.Kardeşlerin seni dinlemiyor, takmıyor sürekli taht kavgaları 2 sonucu olacak: ya devlet taht kavgaları ile bölünecek ya da içlerinden biri diğerlerini öldürecek tahtı ele geçirecek.Fatih'te bunu başardı... Osman Bey'in düğünden kız kaçırdığı yazılmış.İşin buradaki gerçeği şimdi kitap yanımda yok ismini hatırlamıyorum ama Bizans Tekfur'unun kızını babası zorla evlendirecek.Kızda gelin beni kaçırın der Osman Bey gidip kaçırır evlenir... Padişah Anaları çok iyi bir kitap değil demek istediğim. Şu Çılgın Türk'ler şu an önümde Buzyeli Vadisi serisi bitmek üzere bitirince hemen okumaya başlayacağım.Gayet iyi bir kitap bir şey diyemem. Diğerlerini de okumadım. Ama Osmanlı'nın bu kadar kötülenmesi özellikle diye düşünüyorum.Diğer konuda yazdığım gibi Osmanlı'yı padişahlar değil diğer saray görevlileri bitirmiştir.Özellikle din adamları...[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2005 anlamadıgın şu anadoluda yaşıyan halk daıma turk ve tur kkalmıs kulturunu dılını korumuş develt yanı osmanlı hanedanı ıse ıstanbulda gun gectıkce anadoludan uyzaklaşmış oyle uzaklaşmışkı padişaha sen turksun dersen adam bunu hakaret kabul edıp kafanı aldırıyor osmanlı atamız dııl bızde osmanlı ustunde yasıyan bır guruptuk anlamadıgınız bu osmanlı bır ımparatorluk sadece yonetımı ıstanbuldan yapılıyor ıstanbulda yonetıme osmanlı dıye bır aıle egemen ben ımparatorlugun kendısını degıl onu yoneten aıleyı elestırıyorum osmanlıda onu algılıyamıyorsunuz develtı bır butun gunumuzdekı gıbı algılıyorsunuz ama monarşilerde ozellıklede ımparatorluklarda işler boyledır develtı yoneten osmanlıdır yonetılen turkler rumlar araplar vs vs vs dır benım sorunum devletı yonetenlerle ılgılı[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar