Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şok - sözde ermeni soykırımı için tazminat - axa + oyak sigorta

forgiver

Öne çıkan mesajlar

@riglous

bende diyorumki isin icindeyim bu dediklerinin en basitini bile yapmiyor adam gibi.

kaldiki parasinin kaynagini halen aciklayamamaktadir oyak. Borsaya acilmama sebebide budur. Veya diger yabanci yardim kuruluslari gibi tahvil cikartamama sebebide budur.

bunun disinda

hic bir subay istegiyle bu kurulusa uye olmaz. Bakin devletin sosyal guvencesiyle oyak in kini karistirmayin. Bunun disinda sana soyle basit bir ornek veriyim. Kidemli albay seviyesinde bir adam vakif bankasina gidip 100 milyar kredi istediginde mallarina bakip kefilsiz kredi verilmektedir. Peki hangi banka bu albaylardan Kefil istemektedir?

Ic hizmetleri kanuna gore bir albaya ancak ve ancak general kefil olabilir. Yani butun albaylar bir general bulacak ha? Peki kendi subayina guvenmeyen para vermeyen bankanin adi nedir?
OYAKBANK.

Kisacasi savundugun sey hakkinda gercekten hic bir fikrin yok. Borsadaki sirketlerin mali bilancolari sefaftir. Uluslararasi sirketler tarafindan incelenir. Ve yatirimcilara aciktir. OYAKta asla boyle birsey olamaz. OYAK tarihinde ne zaman kar payi dagitmistir? Kazanilan paralarla deli gibi buyumenin amaci nedir? Amac kendi uyelerine daha iyi bir yasam standardi saglamaksa niye surekli buyumektedir? Turk ordusundaki subay astsubay sayisi artmamaktadir. Dunyanin hangi ulkesinde ordu ticaret yapmaktadir? Axa sirketi ermenilerin paralarini turkiyede hangi kurumu araciligiyla odiyecektir?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 21 Ekim 2005 16:54 tarihinde demiş ki:
Oyak nicin kar payi dagitmamaktadir?

Acikladigim gibi kar payi dagitmak genel kurulun alacagi karara baglidir. Kar istenildigi gibi bolusulur.

Hic kar etmiyor mu?

Ediyor, etmese satip savip eski isine geri donerdi.
------------------------------------------------
Benim cevabim

OYAK in amaci uyelerinin hayat standardini yukseltmektir. Dunyadaki butun yardimlasma kuruluslarinin amaci budur. Yoksa basindaki uc bes tane kisiye hayri olan bir kurulus kurup milletten zorla para almaya harac deniyor.
Oyak in gelirleri niye sefaf degildir?

Hadi ya... Demek imkb veriyo tum bilgileri... guldurme, benim kasamdaki hicbi seyi oorenemezler.

Niye Bu kadar buyuk bir sirketin gelirlerini bilemiyoruz?

Gelirin buyuk bi cogunlugu askerlerin maaslariyken artik maaslar sermayeye gitmeye basladi. kar kismi da sirketlerin kazandigi para oldu.

Benim cevabim

Cogu sirketin gelirlerini giderlerini ogrenebilirsin. Tabiki yonetim kurulundaki ozel kararlardan bahsetmiyorum. Ama eger borsada gelirini giderini vergi oncesi karini vs ogrenemiyorsan piskopat olmak lazim o borsaya katilmak icin. Omrunde hic borsayla isin olmadi mi senin?
Oyakin islamci din adina para toplayan sirketlerden tek farki laik olmasi midir?

Buna da cevap verdim, ikisi arasinda dunya kadar fark var.

Benim cevabim
Ne tur farklari var ? Islamcilarin kar payi dagiticaz daha iyi yasam sagliyacaz allah adina verin. OYAK yardim kurulusuyuz ortak olucaksiniz zengin olucaksiniz. Ikisininde sonucu ayni.
Oyak borsaya niye acilamaz?

Borsaya acilmak genel kurulun politikasidir. Eger sirket buyumek istiyosa acilir elbet, ancak yuklu bi yatirim yapmayacaksa (baska bi sirketi bunyesine katmayacaksa ya da fiyat indirimine gidip karsi sirketi batirmaya oynamayacaksa ya da zor durumda degilse) borsaya acilmamayi tercih ederler...

Benim cevabim

Sirketler buyumek amacli borsaya acilirlar dogru. Ancak ve ancak sinirsiz para kaynagina dahada onemlisi kaynagini gosteremeyen sirketler borsaya acilamazlar. Dunyada bu buyuklukte borsaya acilmamis bir sirket soylersen sevinirim.
Parasinin kaynagini niye gosteremez?

"Niye Bu kadar buyuk bir sirketin gelirlerini bilemiyoruz?" benzer soruyu sormussun zaten.

Benim cevabim
Cevabin yukarda o zaman.
Yukarida Oyak in ust duzeyinde ve de alt duzeyde calisan insanlarin nitelikleri nedir? Neden getirilmislerdir buraya?

Bunun cevabini ben de bilmiyorum. Ama boyle bi sorunun cevabi "peskes cekerek getirildiler, surekli para yiyolar" olur heralde. demek istedigin bu olsa gerek... peki diyorum sadece. peki...

Benim cevabim

Ben biliyorum. Bildigim icin konusuyorum. Ust duzey kadroyu vede ise alinan insanlarin neteliklerini inceleme sansin olursa ne demek istedigimi anlarsin.
Oyak in eger bir finans sirketiyse ust duzey subaylarin ne isi vardir?

Subaylar senin de bildigin gibi asker olmanin yaninda baska isleri de vardir.. uzmanliklari... hani carkcilar vardir makina muhendisleridir aslinda ya da elektrikciler vardir. hah iste ordunun da muhasebesi levazimi vs. vs. vardir, bildigin gibi. hani burda calisan insanlar ilkokul terk erler degildir, ya da uzun donem gelen askerler yurutmuyo isi... adamlar salak diiller o kadar, kendi bunyelerinde de ekonomi uzmanlari var... bu insanlar emekli olunca yer bulacaklar tabii ki. ozellikle is basvurularinda diger sirketler bile guvenilir diye subaylari secerken, oyak'in nerden geldigini bildigi insanlari secmesi gayet dogal.

Benim cevabim

Bir subay ancak ve ancak prestij saglamak amaciyla sirketlerde is gorebilir. Yoksa onlarin aldigi ekonomi dersiyle bu isler donmuyor ne yazikki. Iclerinde yasayan biri olarak rahat rahat soyleyebilirim. Prestij saglamak daha dogrusu isleri dustumu onu bunu arasin diye bazi sirketler yonetim kurullarina ORgeneralleri alirlar. Ancak hic bir sirkette OYAKtaki kadar niteliksiz insan barinmaz.
Emekli olan generallere is saglama yeri degil midir?

Is nitelige gore verilir, rutbeye gore degil. alik emekli generalleri ozel sektore koyunca sirketin batmasi 30 gun surmez.
Benim cevabim

Tabiki bu sirkette isi bilen insanlar var. Ancak bunun yaninda sirf generalliklerinde rahat yasasinlar diye alinmis
Sosyal ağlarda paylaş

Oyak'in amacini yazmisim zaten yukarida, standart falan yok. Dunyadaki tum yardimlasma kurumlarinin amaci bu degildir ayrica. belli bi hedef secilir ona gore duzenlenir.

"Tabiki yonetim kurulundaki ozel kararlardan bahsetmiyorum." Geri adim atarak ben boyle demedim olmuyo ama.. cevabi verdikten sonra ben bunu kastetmedim diyince bi anda yon degistirmis oluyosun. sonra da sonucta "Omrunde hic borsayla isin olmadi mi senin?" gibi bi soru sorabiliyosun.

Kimse iki kurus para verip saadet zinciri kurmuyo, "zengin olucaksiniz" hic demiyo. Yardim konusunda da yeterince yardim ediyolar, bugun de icinde yasadigimiz gibi, oldukca yardim goruyoruz biz oyaktan.

"Dunyada bu buyuklukte borsaya acilmamis bir sirket soylersen sevinirim." Hic bi vakif acilmamistir. OYAK da yardimlasma kurumu statusunde oldugu icin acilmamayi secebilir. Koc Vakfinin cirosu bircok holdingi katlar.

"Ust duzey kadroyu vede ise alinan insanlarin neteliklerini inceleme sansin olursa ne demek istedigimi anlarsin." ben sana anlat diyorum sen bana incele diyosun. yahu biliyosan soyle biz de bilelim. ama soyledikten sonra kaynak da goster. bu bu kisi de, bu bu gorevde, vasifsiz is yapiyo de. gecmisiyle alakali birisi degil bu de. de ki biz de bilelim.

"Bir subay ancak ve ancak prestij saglamak amaciyla sirketlerde is gorebilir." Enteresan; bu yuzden babam 5 yilda orduda kazandiginin 10 mislini kazandi yani... prestiji icin para verdiler ha... pek karizmatik degildir kendisi ama... Ayrica cok hizli atlamissin. Oyak bi finans sirketi degil. oyak bi yardimlasma kurulu. ancak bunyesinde oyakbank oyak yatirim oyak sigorta gibi sirketlerin hisselerini bulunduruyo. sen de biliyosun tabi bunlari. onun icin soru biraz abest kacmis. oteyandan madem bu kadar isi bilmiyo bu adamlar, madem bu kadar zevzek dolu, nasi oluyo da hala yukseliyolar? cevabi geldi tabi sonra;
"Tabiki bu sirkette isi bilen insanlar var. Ancak bunun yaninda sirf generalliklerinde rahat yasasinlar diye alinmis buyuk bir kadroda var. Biraz oyak in yapisini incelersen farkina varirsin." bu konuda hakli olabilirsin. her yerde oldugu gibi burda da boyle bi seyin olma ihtimali vardir. kesin bilmedigim icin yorum yapamayacagim. ama farkindaysan bu insanlari sen sucluyosun...

"Ordu maaslari zorla OYAKtan odetmeye niye calismaktadir? Bir yere is verirken konu icinde OYAK varsa niye ona oncelik saglamaktadir? Ordu ile OYAK ayri olmasi gereken kuruluslardir." ikiye bolmem gerekti birbirinden bagimsizlar cunku. Koc Holding maaslari Koc Bank uzerinden geciriyosa, devlet her bi maasi ziraat bankasi uzerinden geciriyosa, ordu da oyakbank'tan gecirir elbet. kaldi ki hizmeti gayet guzel.

"Turkiye cumhuriyeti vatandaslarinin vergisiyle beslenen ordu, bu paranin niye bir kismini OYAK a yedirmektedir. Buydu sorunun anlami" Dongu diyoruz buna. Hani biliyosun ya, halktan alinir sonra devlete gider, devlet orduya verir, ordu askerlere dagitir, bir kismini oyak'a verir sonra oyak bunu tekrar devlete dondurur, devlet hizmet goturur... islemissinizdir makro'da.

"Ic hizmetleri kanunu derki bir subay icin en onemli sey serefi namusu cevrede adinda kotu laf cikmamasidir." Bence guzel vermisim. Eger boyle bi kanun varsa, o subay odeyemeyecegi borcun altina girmemek icin elinden geleni yapmalidir. kaldi ki bu durumda bile oyak'in sitesinde verilen hizmetler arasinda gorulecegi gibi borc alma gibi bi secenek mevcutmus... "yasaminin getirdigi zorluklardan dolayi hataya dusmus olabilir." efendim? olasiliklar uzerine konusuyoruz. hic mi akli yok beyfendinin borc alirken? serefi hic mi aklina gelmiyo? "YARDIMLASMA kurumunun gorevi ona YARDIM etmektir." dikkatini cekerim yardimin nasil yapilacagi konusunda karari veren insanlar yine subaylar. yani yardim etmiyo dedigin insanlar yine subaylarin kendisi. yani ortada gercekten ters bi durum var ki bu insanlara bazi durumlarda yardim edilmemesi kararlastirilmis. "Butun dunyadaki yardimlasma kuruluslari bu durumdaki uyelerine yardim eder." fazla genel konusuyosun, bu kadar yardim kurumlariyla ic ice oldugunu sanmiyorum. "Bu yardim tabiki bedava degil. Gider onun borcunu ustlenir uzun sureli krediyle uyeden geri alir. Bir ara YARDIMLASMA kurumu nedir ogrenirsen." bunu zaten yapiyolar. suclamadan once bi miktar okusan...

"Ordunun gucunu kullanarak bir sirket kurarsan bir ulkede, o ulkede ticaret olmaz." karistirdin sanirim, bunu one atan sonra gercek kabul eden sensin. "Ihalelere devlet gucuyle girilmez. Ki bugun koc ta sabanci da gayet isyan etmektedir bu duruma." ben de isyan ediyorum tabii ki, bunun icin ozellestirmeden yanayim ama bunun ozellestirmeyle alakasi yok. cunku hala gormezden geldigin mesleklerin kendi aralarinda olusturdugu birlikler var. her meslekte var bu... artik 3.ye soyluyorum yok berberiydi nalburuydu, hepsinin dernegi vardir bu ulkede. hepsi ayni seyi yapar... sen gerekli aidati vermezsen sana is yaptirmazlar cunku bu yuzden birliktirler. bazi seyleri standarda baglamak icin vardirlar... fransiz devriminden onceki fransayi incelemis
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 22 Ekim 2005 10:30 tarihinde demiş ki:
Oyak'in amacini yazmisim zaten yukarida, standart falan yok. Dunyadaki tum yardimlasma kurumlarinin amaci bu degildir ayrica. belli bi hedef secilir ona gore duzenlenir.

"Tabiki yonetim kurulundaki ozel kararlardan bahsetmiyorum." Geri adim atarak ben boyle demedim olmuyo ama.. cevabi verdikten sonra ben bunu kastetmedim diyince bi anda yon degistirmis oluyosun. sonra da sonucta "Omrunde hic borsayla isin olmadi mi senin?" gibi bi soru sorabiliyosun.

Benim cevabim

Ya bunun geri adim atmakta ne alakasi var allah icin? Kaldiki sirketlerin nerelere yatirim yapicaklari vs halka aciklanir. Borsaya bildirilir.

Kimse iki kurus para verip saadet zinciri kurmuyo, "zengin olucaksiniz" hic demiyo. Yardim konusunda da yeterince yardim ediyolar, bugun de icinde yasadigimiz gibi, oldukca yardim goruyoruz biz oyaktan.

Benim cevabim

Ne tur bir yardim goruyorsun? Benim cevremdeki askerler gormuyorda ogrenmek istiyorum.

"Dunyada bu buyuklukte borsaya acilmamis bir sirket soylersen sevinirim." Hic bi vakif acilmamistir. OYAK da yardimlasma kurumu statusunde oldugu icin acilmamayi secebilir. Koc Vakfinin cirosu bircok holdingi katlar.

Benim cevabim

Koc Vakfini OYAK la bir tutmandan sonra olay bitmistir benim icin. Atla deve.
"Ust duzey kadroyu vede ise alinan insanlarin neteliklerini inceleme sansin olursa ne demek istedigimi anlarsin." ben sana anlat diyorum sen bana incele diyosun. yahu biliyosan soyle biz de bilelim. ama soyledikten sonra kaynak da goster. bu bu kisi de, bu bu gorevde, vasifsiz is yapiyo de. gecmisiyle alakali birisi degil bu de. de ki biz de bilelim.

"Bir subay ancak ve ancak prestij saglamak amaciyla sirketlerde is gorebilir." Enteresan; bu yuzden babam 5 yilda orduda kazandiginin 10 mislini kazandi yani... prestiji icin para verdiler ha... pek karizmatik degildir kendisi ama... Ayrica cok hizli atlamissin. Oyak bi finans sirketi degil. oyak bi yardimlasma kurulu. ancak bunyesinde oyakbank oyak yatirim oyak sigorta gibi sirketlerin hisselerini bulunduruyo. sen de biliyosun tabi bunlari. onun icin soru biraz abest kacmis. oteyandan madem bu kadar isi bilmiyo bu adamlar, madem bu kadar zevzek dolu, nasi oluyo da hala yukseliyolar? cevabi geldi tabi sonra;

--------------------------------------------------------
Baban topcu tankci general olarak emekli olup gittigi sirket yeniden yaratti diyorsan okey. Helal olsun. Tankci generali bir daha dusun istersen.

--------------------------------------------------------
"Tabiki bu sirkette isi bilen insanlar var. Ancak bunun yaninda sirf generalliklerinde rahat yasasinlar diye alinmis buyuk bir kadroda var. Biraz oyak in yapisini incelersen farkina varirsin." bu konuda hakli olabilirsin. her yerde oldugu gibi burda da boyle bi seyin olma ihtimali vardir. kesin bilmedigim icin yorum yapamayacagim. ama farkindaysan bu insanlari sen sucluyosun...

"Ordu maaslari zorla OYAKtan odetmeye niye calismaktadir? Bir yere is verirken konu icinde OYAK varsa niye ona oncelik saglamaktadir? Ordu ile OYAK ayri olmasi gereken kuruluslardir." ikiye bolmem gerekti birbirinden bagimsizlar cunku. Koc Holding maaslari Koc Bank uzerinden geciriyosa, devlet her bi maasi ziraat bankasi uzerinden geciriyosa, ordu da oyakbank'tan gecirir elbet. kaldi ki hizmeti gayet guzel.

Benim cevabim

Bak hala kafan almiyor. OYAK in orduyla alakasi yoktur. OYAK tamamen ayri bir yardimlasma sirketidir. Ya zaten bunu kavrayabilsen cok seyler degisecek. Ama iste seninde kabul ettigin gibi ordu ticaret yapmaktadir.(kendin kabul ettin)
"Turkiye cumhuriyeti vatandaslarinin vergisiyle beslenen ordu, bu paranin niye bir kismini OYAK a yedirmektedir. Buydu sorunun anlami" Dongu diyoruz buna. Hani biliyosun ya, halktan alinir sonra devlete gider, devlet orduya verir, ordu askerlere dagitir, bir kismini oyak'a verir sonra oyak bunu tekrar devlete dondurur, devlet hizmet goturur... islemissinizdir makro'da.
Benim cevabim

Yahi bir yardimlasma kurumu boyle birsey yapamaz. Akbank ozel emeklilik boyle birsey yapabiliyormu sence?

"Ic hizmetleri kanunu derki bir subay icin en onemli sey serefi namusu cevrede adinda kotu laf cikmamasidir." Bence guzel vermisim. Eger boyle bi kanun varsa, o subay odeyemeyecegi borcun altina girmemek icin elinden geleni yapmalidir. kaldi ki bu durumda bile oyak'in sitesinde verilen hizmetler arasinda gorulecegi gibi borc alma gibi bi secenek mevcutmus... "yasaminin getirdigi zor
Sosyal ağlarda paylaş

post uzun olunca anlasilmasi zor oluyo. onun icin..

mataba, biz seninle anlasamicaz, ne sen benim demek istediklerimi anliyosun ne ben senin anlattiklarina inaniyorum. en iyisi sen beni bilmiyo kabul et, ben de kendi bildigimle yetineyim, uzatmanin alemi yok.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...