Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şok - sözde ermeni soykırımı için tazminat - axa + oyak sigorta

forgiver

Öne çıkan mesajlar

Viktor oyak nedir ne degildir bir fikrin yok.

oyagin bireysel emekliligine ev yapmasina birsey diyen yok. ama bu sekilde yapilmaz bu is. Dunyanin hic bir ekonomisinde ordu holding isletmez. Ordunun sigortacisi yoktur ordu ticari kurum degildir.

Bos bos konusuyorsun. Bireysel emeklilik sistemleri oturupta sirket isletmez. Parayi orada burada kullanir. Babanin ne oldugnu bilmiyorum ama ust duzey adamlarin icinde olan biri olarak diyebilirimki OYAK bu ulkenin yuz karasidir. Neyse simdi AXA isinde napicaklar gorucez.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor otur bireysel emeklilik nedir ne degildir bir arastir konu hakkinda bilgi al.

Kurumlar vergisine tabi olmayan bir kurum nasil olur ona bak. OYAK niye borsaya acilamiyor bir ona bak? Parasinin kaynagini rahat niye gostermiyor ona bak.

acikcasi bilmeden etmeden her askeriye ile ilgili topici savunucagina biraz arastir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Nae, 20 Ekim 2005 23:00 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 20 Ekim 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
ha bi de konuyla alakalı mesajlar atmayı deneseniz
işinize gelmeyince nedense off-topic takılıyorsunuz

off-topic takılmadıgı zamanlarda sacmalıo zaten..

said:
forgiver, 20 Ekim 2005 20:07 tarihinde demiş ki:
ben de koruyacam vatanımı, askerlik vakti gelince

said:
Penthesilea, 20 Ekim 2005 22:31 tarihinde demiş ki:
Laik Türkiye düsmanlarinin eline silah verilmesi cok büyük bir yanlis belirtesim geldi.

Askerlik yaptirmayacaksin öyle herkese.

saygilar[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

Valla kürtler veya tarikatçılar zengin olacağına asker kökenli insanlar zengin olsun. Kötünün iyisidir benim için bu. En iyisi ise halkın zenginleşmesi ama bizden ve bizden olmayanlar diye ayırım çok fazla güçler dengesinin kutuplarındaki yapılarda.

Askerler asker sivil diye ayırır.
Sağcılar sağ ve diğerleri.
Solcular sol ve diğerleri.
Aleviler alevi ve diğerleri.
Lazlar laz ve diğerleri.
Bürokratlar devlet memurları bizden ve diğerleri.
Atatürkçüler bizden ve diğerleri.
Tarikatçılar bizden ve diğerleri.
Kürtler ve diğerleri.
Zenginler biz ve diğerleri.
Fakirler biz ve diğerleri.
vs. vs.

Yani YURTDAŞ kavramı ne yazıkki gelişmedi ülkemizde en üzüldüğüm şey budur :(

[Bu mesaj CorteZ tarafından 21 Ekim 2005 03:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=sevgili matama...]kimin ne oldugunu bilmeden, "sadece benim bildigim dooru" dersen, senin de su an anladigin gibi yanlis yoldasin demektir. baskalarinin da senin gibi yuksek kademede olan kisilerin akrabalari, cocuklari olabilecegini dusunerek mesaj atman dilegiyle...[/spo]

oyak'a laf attiktan sonra, uste cikmak icin tanidiklarim var demek cok sacma, cocukca. viktor'un anlattiklarina duzgun sekilde ornek vererek cevap versen daha inandirici olursun bence. sahsen oyak'in duzgun calistigini dusunuyorum. bi yamuklarini 15 senedir gormedim... yaptiklari da gayet karli isler, kimseyi "biz askeriz, eger bizim dedigimizi yapmazsan kotu olur" seklinde tehdit etmiyolarsa, oyak'in ozel sektorle iliskili olmasinin ne sakincasi var ki? ayrica bu adamlarin yaptiklari her isin yasal olmasi kacinilmaz ve calistiklari her kurumun yasal olmasi gerekiyo ki boyle dusunursek oldukca yararli bi kurum. vergi meselesine gelince, tum askerlerin maasindan zaten kesiliyo vergi, niye "oyak"tan bi daha kesilsin ki? zaten oyak askerlerin odedigi maasla olusan bi seyse bundan bi daha vergi almak sacma degil mi?

konuya donecek olursak, niye avrupa birligine girmek istiyoruz? bunlarin hepsi ucundan bi yerden ermeni soykirimini taniyo. dahasi bize de tanitmak istediler... o zaman soyle dememiz gerekiyo "ermeni soykirimini taniyan avrupayla ortaklik yapmak uzere avrupa birligine girmek isteyen akp hukumetini protesto ediyoruz. bizden boyle bi sey isteyen avrupayla her turlu ortakligimizi kaldirip uzerimize duseni yapmamiz lazim. su vakitten sonra onlarla olan her turlu antlasmayi feshedelim.." aklinizi basiniza devsirin, sarfedeceginiz sozleri once hazmedin, iyi dusunun ondan sonra soyleyin...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous

ust duzey tanidigim var ben bilirim demiyorum.

simdi olaylari bir incele.

Bu kurum turkiye tarihinde gorulmemis bir sekilde buyumustur. Nasil? Neyle?

Bir kere hic bir subaya sormadan zorla harac almaktadir. Ben oyak a uye olmuyorum diye birsey diyemezsin. Aldigi paralari isletme hakki var midir? Peki bu kurum vakif degilse hangi hakla kurumlar vergisinden muaftir? Ben askerim gucunu kullanmadi diyorsun ama buna piyasada kiciyla gulerler. Onun disinda dunyanin hangi ordusunun sigortacisi vardir? Dunyanin hangi ordusu holding isletmektedir? Oyak in amaci nedir? Oyak in amaci Turkiye Cumhuriyetinin en buyuk ticari kurumumu olmaktir? Oyak askerlere verdigi paralarla uygun emeklilik sistemi sagalmakla yukumludur dunyadaki bireysel emeklilik sistemlerinden hangisi holding kurmustur? Oyak nicin kar payi dagitmamaktadir? Hic kar etmiyor mu? Oyak in gelirleri niye sefaf degildir? Niye Bu kadar buyuk bir sirketin gelirlerini bilemiyoruz? Oyakin islamci din adina para toplayan sirketlerden tek farki laik olmasi midir? Oyak borsaya niye acilamaz? Parasinin kaynagini niye gosteremez? Oyak in ust duzeyinde ve de alt duzeyde calisan insanlarin nitelikleri nedir? Neden getirilmislerdir buraya? Oyak in eger bir finans sirketiyse ust duzey subaylarin ne isi vardir? Emekli olan generallere is saglama yeri degil midir? Ordunun OYAK bankla organik bir bagi var midir? Ordu icinde bu kadar faizden borctan tefeciden yikilan subay varken OYAK NE BOK YEMEKTEDIR?

acikcasi hic birsey bilmiyorsunuz derken birsey bilerek soyluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

"Babanin ne oldugnu bilmiyorum ama ust duzey adamlarin icinde olan biri olarak diyebilirimki OYAK bu ulkenin yuz karasidir."
bu ne demek?

Ne demek harac almaktadir... O zaman devletin aldigi her parayi harac olarak goruyosun? Vergi de harac... ama sen bu ulkede var oldugun surece, herkesin ortaya ortak bi seyler koymasi gerekiyo ki yeni seyler yapilsin. yani insanlar ortaya pay koyup sonra yeni bi seylerin yapilmasini beklerse olmaz di mi? bunun icin vergi veriyoruz. oyak da bu sekilde. iceriye bi miktar para konacak ki cikisi olabilsin. uye olmuyorum diyemezsin cunku sen devlet memurusun. nasil ki diger mesleklerde birlik varsa, berberler birlige para veriyosa, ya da nalburlarin kendi birligi varsa subaylarin da birligi var. tabii ki islevleri daha farkli ama mantik ayni.
"Ben askerim gucunu kullanmadi diyorsun ama buna piyasada kiciyla gulerler."
ne demek kiciyla gulerler. var mi boyle bi sey? oyak bank ihaleye katilip ihaleyi bana birakacaksiniz yoksa doverim mi diyo? ya da kredi sattigi insanlara ode parani yoksa uzerine taburu salarim mi diyo? diger bankalara gidip su su adamlara kredi vermeyeceksiniz yoksa asarim mi diyo? sacmalama.
bundan sonra yazdigin bicok soru var, tek tek cevap vermeyecem, aradan sen ayiklarsin; dunyada kac tane Turkiye var? kac tane devlet bizimle birebir ayni durumda? aldiklari parayi ne yapmalarini bekliyosun onu anlamadim? kasada mi tutsunlar? asil o zaman yaptiklari aptallik olur. alip isletiyo adamlar, kar ediyolar... repoda mi dursun paralari? adamlarin cirolari hakkinda en ufak bi fikrin yok heralde... adamlari kabul edecek banka olmadigi icin oyakbank'i actilar. bu gun oyak bank'i sadece orduya mensup halde tutmak mi karli olur yoksa piyasaya acmak mi? tabii ki piyasaya acmak, onun icin de reklam vermeye basladilar, ordan da kar etmeye basladilar... demek istedigin cok mantiksiz, kar ediyolar diye adamlari sucluyosun. enflasyonun 80%'lere ciktigi zaman parayi koruduklari icin adamlara kiziyosun...
her ticari kurum gibi parasinin belli bi kismini gelismeye, belli bi kismini hissedarlara ayirir. her kurum karinin bir kismini hisse sahiplerine dagitmaz zorunda degildir. buna yonetim kurulu karar verir. ECO 101 dersi almissan ogrenmissindir zaten. (almamissan, zaten bosa anlatiyorum...) Oyak'in gelirlerinin seffaf olmamasi... sabanci holding'e gidip bana gecen seneki muhasebe bilgilerinizi verir misiniz desene... vermeyince de siz niye seffaf diilsiniz diye bi sor.
"Oyakin islamci din adina para toplayan sirketlerden tek farki laik olmasi midir?" lol. abartiyosun. Oyak borsaya niye acilmaz, cunku boyle bi ihtiyac duymamislardir.. basit di mi? holding paraya ihtiyac duyarsa acilir... holdingin borsaya acilmasi demek yuzde paylarinin bolunmesi, dolayisiyla gelirinin de bolunmesi demek. gelirinin 100%'unun bi yerlere baglandigini dusunursen, oyak'in acilmasi demek bazi yerlerden kesinti yapmasi demek... yani devlete aktardigi paranin belli bi yuzdesini, emeklilige ayirdiginin belli bi yuzdesini, orduevleri kamplar vs.'ye ayirdiginin belli bi yuzdesini baska insanlara dagitmasi demek... bu is tek bi nedenle yapilir arkadasim, buyumek. holdingi su anki halinden daha da buyutup yatirim yapma ihtiyaci duyarsan hisseleri satisa cikarirsin... kaldi ki bu mantikli olur, cunku adamlar sahip olduklari parayla ne kadar fazla ilerlerse orduya aktardiklari para da o kadar artar. bundan sonraki sorulara cevap veremicem iyice ucmussun cunku. sordugun sorulari tekrar gozden gecir, ben cevap veremem heralde bunlara; ancak ayni sorulari herkes icin sorup "aha cevap veremiyolar taslayin" demek cok kolay. hicbi kurum bu bilgileri cikartmak istemez.

haaa... simdi sadede geldik sanirim... "Ordu icinde bu kadar faizden borctan tefeciden yikilan subay varken OYAK NE BOK YEMEKTEDIR?" milletin bokunu mu temizlicek oyak?!?!! kesesine hakim olamayan, aldigi maasla yetinmeyip dunyalar kadar borca girenin altini mi temizlicek oyak? sacmalama. kimse benim parami alip baskalarinin borcunu odeyemez. ben disimden artirayim, yemegimden keseyim, kit kanaat gecineyim bi de elalemin borcunu odeyeyim... adamlar bana emeklilik vaadediyolar, bu amacla benden para aliyolar. karsiligini zamani geldiginde de verecekler. ama tutup bu parayi elalemin borclarini temizlemek icin kullanirlarsa iste o zaman, ben emekli oldugumda bana nasi para verecekler? kaldi ki emekli oldugun zaman maas istemiyorum parami verin dediginde cart diye cikarip veriyo adamlar; kimsenin parasi kalmiyo.

merak ediyorum... madem bu sorularin hepsinin cevabini biliyosun, buyur, anlat o zaman. bak ben usenmedim son 20 dakikadir mesaj yaziyorum, biraz da sen anlat bakalim, ne biliyomusun gorelim.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 21 Ekim 2005 08:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
angband, 20 Ekim 2005 19:51 tarihinde demiş ki:
said:
matama, 20 Ekim 2005 19:00 tarihinde demiş ki:
bir asker cocugu olarak diyorumki

sehitlerin kanini ticari kurum yapan serefsizler utansin allah belalarini versin. Aha ramazan gunu sunu diyorum allah belalarini versin. Turk askerinin emegini uc bes tane serefsiz pasaya ona buna yediren kurumun allah belasini versin.

+1

+1[signature][hline]ExhaulteD, 20 Haziran 2005 15:13 tarihinde demiş ki:
Dahada fenasi bicak gozu delip beyne giriyo
sonra doktor bicagi cikarticam diye ugrasirken gozu yerinden cikariyo bu seferde delikten beyin akmaya basliyo uheuhe
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 20 Ekim 2005 20:25 tarihinde demiş ki:
bende asker cocuguyum ama oyak o sovmuyorum vergı evrmemesı de ıyı bısey cunkı oyaktan aktarılan paralar akp kenklerın kestıgı savunma butcesıne takvıye oluyor
ordu ıhtıyacı olan parayı devletten alamıyınca kendısı kazanıyor helal olsun oyaka sonuna kadar oyak

Viktorcum...
Sende ordu ile ilgili konu açılınca asker çocuğu, futbol ile ilgili açılınca futbolcu, tarihle ilgili konu açılınca tarih profesoru kesiliyorsun...
Birisi "Genelevler ve hayat kadınları" konulu bir başlık açarsa yapacağın açıklamaları esefle bekliyoruz Paticik ahallisi olarak..
Not:Postlarına yorum yapamıyorum çünkü senin Türkçe seviyene yetişemedim...[signature][hline]Porsche Cayenne S-Minstrel-11L-ML10
Audi A6-Paladin-9L-ML9
VW Polo-Buffbot-3L-ML6
Hyundai Tucson-2L-ML3
Volvo S40-4L-ML5
Sosyal ağlarda paylaş

Ordu her astsubaydan %10 zorunlu kesiyor. Yüzbinlerce askerden kesilen o kadar para ile kim olsa kalkınırdı, vergi vermekte yok tabiii, bide Milliyetçilik taslayıp yabancı ortaklarıda almışsan işin iş...[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 21 Ekim 2005 13:22 tarihinde demiş ki:
Ordu her astsubaydan %10 zorunlu kesiyor. Yüzbinlerce askerden kesilen o kadar para ile kim olsa kalkınırdı, vergi vermekte yok tabiii, bide Milliyetçilik taslayıp yabancı ortaklarıda almışsan işin iş...

ordu subayından generalinden de kesiyo o %10 u[signature][hline]ExhaulteD, 20 Haziran 2005 15:13 tarihinde demiş ki:
sonra doktor bicagi cikarticam diye ugrasirken gozu yerinden cikariyo bu seferde delikten beyin akmaya basliyo uheuhe
Sosyal ağlarda paylaş

o da nerden çıktı babam şu an yarbay 30 ağustosta albay olacak

ve tuğgeneralliğe yükselemezse emekli albay olarak 100 milyar civarı bir emekli ikramiyesi/2 milyar emekli maaşı alacak[signature][hline]ExhaulteD, 20 Haziran 2005 15:13 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous bir insan hic birsey bilmeden bu kadar mi atar ya allahim.

ECO 101 demissin

bugun borsaya gidersen sabanci holdingin essek gibi istedigin raporunu alirsin. Buna seffaflik deniyor. ECO 101 hocana sor o soyler sana bunu. Ikincisi cumle icinden kelime secicegine sorularima cevap ver.

Sonra oyak bir emeklilik kurulusudur emeklilik kuruluslari dunyanin hic bir yerinde holding kurup vergiden muaf sirket isletmezler. Bilmeden konusma. Eco 101 hocana sorarsan o sana neyin ne oldugunu anlatir. Bunun disinda oyak denen kurum vergi almiyor. Vergi ile harac vermek arasinda fark vardir. Bilmeden konusucagina ogren. Vergi her askerden zaten aliniyor zorunlu bir sekilde bir kuruma baas yapmayi vergiyle bir tutan zihniyetinide eco 101 hocana sor. Turkiye Cumhuruyeti hakkinda bir sey bilmediginde ordunun tagbur yollarim abi esprinden belli oluyor. Eco 101 hocana sor bakalim ulusoylar 1974 yilindaki harekatta orduya yardimlarindan dolayi bu ulkede nasil oncelikler almislar. Acikcasi hic birsey bilmiyorsun sadece kendince bos konusuyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous

mesajinin yarisini okumusum tamamini okuyunca artik sus yani.

Evet turk ordusunun subaylarinin borcunu odiyecek OYAK. OYAK bir yardimlasma kurulusudur, borc icinde batan subayinin parasini onun yerine odeyip ona uzun donemli borc vericek OYAK. Turk ordusunun askeri serefini banka kapilarinda kaybederken yardimlasma adiyla kurulmus kurum ne halta yarar sence? Acikcasi bir insan bu kadar mi bos konusur sasiyorum.
onun disinda OYAK in orduevleriyle gidim alakasi yoktur. Kirk senede bir iki tane general odasi yapmissa ayri. Devlete hangi hakla para veriyor OYAK? bu yardimlasma kurumu devlete nasil para verebilir sacmalama? Bu seviyedeki kurumlar butun dunyada borsalara acilirlar cunku borsadan aldiklari parayla buyurler. Ancak kaynagi belirsiz kuruluslar bunu yapamaz. Eco 101 hocan bunuda soyler. Acikcasi sus artik bir halt bilmiyorsun. Economi ile bildigin tek sey keynesian ile klasik ekonomi arasindaki bes farki yaz sorusuna cevap olabilecek seylerden baska birsey degil. SUS
Sosyal ağlarda paylaş

baban 1 in 1(veya 4u tam emin degilim) seviyesinde emekli olacak o parayi devlet veriyor ona.

said:
Kreese, 21 Ekim 2005 13:38 tarihinde demiş ki:
o da nerden çıktı babam şu an yarbay 30 ağustosta albay olacak

ve tuğgeneralliğe yükselemezse emekli albay olarak 100 milyar civarı bir emekli ikramiyesi/2 milyar emekli maaşı alacak
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous

tekrar okudukca guluyorum. Parayi kasadami saklasin demissin. Bu tip kurumlar bu paralari bankada saklamazlar dogru giderler borsalarda oynarlar, bona alirlar, bono satarlar vb. Kuruluslara nadiren ortak olurlar ve sonra kuruluslardan cekilirler, ulkenin en buyuk holdingi olmaya calismazlar. Parayi isletirler ECO 101 hocana sor soyler.

Bunun disinda sorularima tam cevaplar ver begendiklerine degil hepsine. Cumleler icinden kelime secme degil anlamlarina cevap ver. Ya acikcasi o kadar bos konusup milleti bos seylere surukluyorsunki sus artik.
Sosyal ağlarda paylaş

dunyanin her tarafinda emeklilik fonlari vardir. bu fonlar ve nasil yonetildigi de baslibasina dev gibi bir konudur cunku soz edilen para cok buyuktur. iki numarali fon sendika fonlaridir. bunlari biraz daha degisik degerlendirmek lazim cunku sendika dogasi geregi siyasi bir olusumdur. neyse konumuz emekli fonlari. arkadasin dedigi dogru, emekli fonlari batida genelde finansal yatirim amaci olarak kullanilir ve uzun vadeli devlet tahvilleri gibi kazanc orani dusuk ancak emniyetli yollarla degerlendirilir. Ancak Turkiye gibi ulkeler de bu tip fonlarin ve bu kadar birikmis parayi yonetmenin bazi ulusal sorumluluklari vardir. devlet tahvilleri Turkiye de daha yeni uzun vadeli cikmaya basladi, ustelik yeteri kadar saglam degil, riski buyuk. Oyak gibi bir kurumun gidip elinde ki fonla 30 sene vadeli amerikan devlet tahvili aldigini bir dusunun. Sonucta oyak yonetimi fonu kullanabilecegi, gelismekte olan ulkelere ozgu bir yol secmistir. bu yolda da basarili olarak hem uyelerine hem de Turk ekonomisine kazandirmistir.

ha bu kesilen %10`nu hic bir mantikli calisanin zulm olarak gorebilecegini sanmiyorum. ARTI ordu, egitim, hukuk gibi kazanci dusuk ancak toplumsal yarari buyuk sosyal hizmet dallarinda dunyanin her tarafinda bu tip olusumlar vardir. ha tipleri, yasal temelleri farkli olabilir ama vardir. cunku mantikli ve iyi yonetildigi surece yararlidir.

eidt: bu tip fonlari tamamen borsa da degerlendirene deli derler. hele imkb`de deglendirene sapik derler. ha sepet yeparlarsa belki maksimum %5 filan borsa koyarlar ama bu kesinlikle imkb`den olmaz.

[Bu mesaj rahatsiz tarafından 21 Ekim 2005 15:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous sen issiz kalirsan benim sirketime hic gelme bosuna ugrasi olmasin.

@rahatsiz

dunyanin hangi ulkesinde holding olmus yardim kurulusu vardir? Dunyanin hangi ulkesinde hangi yardim kurulusu topladigi paralarin bu kadar kucuk bir bolumunu topladiklarina dagitmaktadir, paranin geri kalaniyla deli gibi buyemektedir ve bunu ne amacla yaptigi belirsiz olmaktadir?
Sosyal ağlarda paylaş

Oyak nicin kar payi dagitmamaktadir?

Acikladigim gibi kar payi dagitmak genel kurulun alacagi karara baglidir. Kar istenildigi gibi bolusulur.

Hic kar etmiyor mu?

Ediyor, etmese satip savip eski isine geri donerdi.

Oyak in gelirleri niye sefaf degildir?

Hadi ya... Demek imkb veriyo tum bilgileri... guldurme, benim kasamdaki hicbi seyi oorenemezler.

Niye Bu kadar buyuk bir sirketin gelirlerini bilemiyoruz?

Gelirin buyuk bi cogunlugu askerlerin maaslariyken artik maaslar sermayeye gitmeye basladi. kar kismi da sirketlerin kazandigi para oldu.

Oyakin islamci din adina para toplayan sirketlerden tek farki laik olmasi midir?

Buna da cevap verdim, ikisi arasinda dunya kadar fark var.

Oyak borsaya niye acilamaz?

Borsaya acilmak genel kurulun politikasidir. Eger sirket buyumek istiyosa acilir elbet, ancak yuklu bi yatirim yapmayacaksa (baska bi sirketi bunyesine katmayacaksa ya da fiyat indirimine gidip karsi sirketi batirmaya oynamayacaksa ya da zor durumda degilse) borsaya acilmamayi tercih ederler...

Parasinin kaynagini niye gosteremez?

"Niye Bu kadar buyuk bir sirketin gelirlerini bilemiyoruz?" benzer soruyu sormussun zaten.

Yukarida Oyak in ust duzeyinde ve de alt duzeyde calisan insanlarin nitelikleri nedir? Neden getirilmislerdir buraya?

Bunun cevabini ben de bilmiyorum. Ama boyle bi sorunun cevabi "peskes cekerek getirildiler, surekli para yiyolar" olur heralde. demek istedigin bu olsa gerek... peki diyorum sadece. peki...

Oyak in eger bir finans sirketiyse ust duzey subaylarin ne isi vardir?

Subaylar senin de bildigin gibi asker olmanin yaninda baska isleri de vardir.. uzmanliklari... hani carkcilar vardir makina muhendisleridir aslinda ya da elektrikciler vardir. hah iste ordunun da muhasebesi levazimi vs. vs. vardir, bildigin gibi. hani burda calisan insanlar ilkokul terk erler degildir, ya da uzun donem gelen askerler yurutmuyo isi... adamlar salak diiller o kadar, kendi bunyelerinde de ekonomi uzmanlari var... bu insanlar emekli olunca yer bulacaklar tabii ki. ozellikle is basvurularinda diger sirketler bile guvenilir diye subaylari secerken, oyak'in nerden geldigini bildigi insanlari secmesi gayet dogal.

Emekli olan generallere is saglama yeri degil midir?

Is nitelige gore verilir, rutbeye gore degil. alik emekli generalleri ozel sektore koyunca sirketin batmasi 30 gun surmez.

Ordunun OYAK bankla organik bir bagi var midir?

demek istedigini anlamadim. organik bag? baglilar iste...

Ordu icinde bu kadar faizden borctan tefeciden yikilan subay varken OYAK NE BOK YEMEKTEDIR?

bunun cevabini verdim.
---------
ilk mesajina tek tek cevap verdim. Bundan once sordugun sorulara da tek tek cevap vermistim zaten tekrarlamak istemedim.
---------

"bugun borsaya gidersen sabanci holdingin essek gibi istedigin raporunu alirsin. Buna seffaflik deniyor."

hic sanmiyorum. sirketin gelecegi acisindan gizli tutulmasi gereken yonetim kurulu kararlarini, yatirimlarini ogrenemezsin. ben salak miyim rakibim takip eder o zaman yaptigim her seyde benden bir adim onde olurlar... tabi aciklanan seyler vardir belki ama hepsini niye oraya koyayim...? hicbi sirkette koymaz... ayrica oyak imkb'ye acilmis bi holding degil ki... ama oyak bank'in hisseleri var, onlari alabilirsin istersen.

"Sonra oyak bir emeklilik kurulusudur emeklilik kuruluslari dunyanin hic bir yerinde holding kurup vergiden muaf sirket isletmezler."

bana diger devletler lazim degil arkadasim. daha once de dedigim gibi, dunyada baska bi turkiye yok. bizim kosullarimizin oldugu baska bi devlet de yok. onun icin dunyada olmamasi, bizde de olmamasi gerektigini gostermez. ha zarar etseler soylersin bunu, muhalefet olmak icin, ama kar eden bi holding niye batiyo onu anlamis degilim hala.

"Bunun disinda oyak denen kurum vergi almiyor. Vergi ile harac vermek arasinda fark vardir. Bilmeden konusucagina ogren. Vergi her askerden zaten aliniyor zorunlu bir sekilde bir kuruma baas yapmayi vergiyle bir tutan zihniyetinide"

ben boyle bi sey demedim, mesaji bi daha oku. "Ne demek harac almaktadir... O zaman devletin aldigi her parayi harac olarak goruyosun? Vergi de harac... ama sen bu ulkede var oldugun surece, herkesin ortaya ortak bi seyler koymasi gerekiyo ki yeni seyler yapilsin. yani insanlar ortaya pay koyup sonra yeni bi seylerin yapilmasini beklerse olmaz di mi? bunun icin vergi veriyoruz. oyak da bu sekilde." senin onceki harac yakistirmana cevap olarak burda diyor ki oyak'in aldigi para harac degildir. nasil devlet vergi topluyorsa, oyak'in aldigi para da bagistir, ayni diger mesleklerde oldugu gibi... "nasil ki diger mesleklerde birlik varsa, berberler birlige para veriyosa, ya da nalburlarin kendi birligi varsa subaylarin da birligi var. tabii ki islevleri daha farkli ama mantik ayni." ha berberler birligi berberlere emeklilik saglamaz, oyak emekli maasi baglar. vergi vs. bagis... hmmm... orda anlatmisim biraz ama yine yazayim. bak simdi 10 kisi bir araya gelip bi devle
Sosyal ağlarda paylaş

Oyak ne yapar, ac sitesini bak...

Emeklilik Yardımı
Ölüm Yardımı
Maluliyet Yardımı
Emekli Maaşı Sistemi
Borç Verme Hizmetleri
Konut Edindirme Hizmetleri
Konut Ön Biriktirim Fonu
Rezerv Karşılığı %80 Borç Verme Hizmeti
Bağışa Dayalı Emekli Geliri Sistemi
Ordu Pazarı Mal Kredisi[signature][hline]Tulahr