Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartı sıcaklığı ?onemli ..

xlaidehlevar

Öne çıkan mesajlar

bende nvidia geforce go 6600 128mb war
az önce age of empires 3 oynadım ve oyundan çıktıgım da merak ettim sıcaklığına baktım ekran kartının
80 dereceydi ve 50 ye kadar düştü yani oyun boyunca 80 dereceydi
fakat ekran kartının default yanı fabrika ayarlarında da critical point olarak 102 derece yazıyor sizce de 102 derece çok fazla değilmi
ben max 70 derece die biliyorum
(latop kucagımda oldugu ıcın havalandırma deliklerinin kapattığımı sonradan fark ettim
Sosyal ağlarda paylaş

doğru anlıyorsun
orada yazıyorsa bir terslik yok demektir
olduğu taktirde bu ss i sokarsın gözlerine

her ekran kartının ısı aralığı farklıdır yani 100 e kadar yolun var demek oluyor bu.

stress altında 80 derece olması kartın doğası gereği normaldir , zira yanlış anlamadıysam bu bir laptop ve ekran kartı için yeterli hava akımı pil tasarrufu için olmayacaktır ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

ss i sokamazsın gözlerine ...
muhtelen ekran kartının monitoring fonksiyonu yuklenirken olctugu sıcaklıgın bellı bır mıktar ustunu sana auto treshold olarak atamıstır , o fabrika ayarı değil ...
diğer yandan 75 derece nin üzerinde fiziksel hasar başlar ancak bana daha keza senin sıcaklık ölçme mekanızmasında bir sıkıntı var gibi geldi ...
AoE3 de 80 derece olmaz ekran kartı hani fear farcry falan desen anlıcamda AoE3 gibi bir oyun kastırmaz o kadar ...
uzerinde fanı falan çalışıyomu ona bak çünkü windows ekranındada 50 derece yuksek yine 30-35 derece civarı olması lazım sanırım ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ...
Türküm Doğruyum Calışkanım ...

Türkiye cumhuriyeti kuruldugunda bu vatanın milleti olan kişilere TURK halkı denır ne mutlu TURK um diyene ...
Sosyal ağlarda paylaş

benim 4 fanlı desktop kasamda da 50 derece oluyor du ben hiç 30 derece görmedim yani laptop gayet normal bence,ayrıca
laptop u priz e takınca sıcaklık büyük ölçüde düşüyor
bir de fan çalışıyor bir sorun yok teknik servisi aradım onlarda o sıcaklıgın normal olduğunu söyledi
benim asıl sorum ordaki 105 derece . reset to default s yaptıgım halde 105 derece gosterio
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Delucian, 23 Ekim 2005 04:12 tarihinde demiş ki:
ss i sokamazsın gözlerine ...
muhtelen ekran kartının monitoring fonksiyonu yuklenirken olctugu sıcaklıgın bellı bır mıktar ustunu sana auto treshold olarak atamıstır , o fabrika ayarı değil ...
diğer yandan 75 derece nin üzerinde fiziksel hasar başlar ancak bana daha keza senin sıcaklık ölçme mekanızmasında bir sıkıntı var gibi geldi ...
AoE3 de 80 derece olmaz ekran kartı hani fear farcry falan desen anlıcamda AoE3 gibi bir oyun kastırmaz o kadar ...
uzerinde fanı falan çalışıyomu ona bak çünkü windows ekranındada 50 derece yuksek yine 30-35 derece civarı olması lazım sanırım ...

o ekran yüklenirken zaten laptop hava alabilecek bir konumda idi

öyle saçma şey mi olur
yüklenirken hede hodo ısısı ölçtüm bunun hede derece üstü sıcaklığa kadar dayanır

bunun up limiti vardır
90 derece sıcakta bunu yükleseydin 150 derece mi gösterecekti ?
Nvidia sıcaklık değerlerinin üstüne ekleyerek mi yazıyor driverları ?

yoksa her kartın ayrı bir up limit ısısımı var ?

Benim ati radeon 9800 xt min 100 dereceden sonra yanma olasılığı var , aynı şekilde bu ekran kartındada bu durum mevcut.

Her ne şekilde olursa olsun ss i sokabilrisin gözlerine. Kullanıcı bunu bilemez, ayrıca yüklenirkende çölde yüklenmedi büyük olasılıkla bu driverlar söylediğin olasılık olsa idi yine o kadar yüksek göstermemesi gerkeiyordu ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
xlaidehlevar, 23 Ekim 2005 01:16 tarihinde demiş ki:
bende nvidia geforce go 6600 128mb war
az önce age of empires 3 oynadım ve oyundan çıktıgım da merak ettim sıcaklığına baktım ekran kartının
80 dereceydi ve 50 ye kadar düştü yani oyun boyunca 80 dereceydi
fakat ekran kartının default yanı fabrika ayarlarında da critical point olarak 102 derece yazıyor sizce de 102 derece çok fazla değilmi
ben max 70 derece die biliyorum
(latop kucagımda oldugu ıcın havalandırma deliklerinin kapattığımı sonradan fark ettim

102C de gpu kendini frenlemeye başlar ve daha fazla ısınmayı engellemeye çalışır. Eğer sıcaklık 102C olursa, oyun birden slayt şova döner, aşırı bir yavaşlama olur. 80tehlikeli bi sıcaklık değil ama daha düşük olsa iyi olur.
Ekran kartının hemen yanındaki slota bir kart takılı mı?
Kasa havalandırman nasıl?

Edit: Eklemeyi unutmuşum 102C kadar gpu zarar görmez ama biğer bilşenler görebilir.

[signature][hline]Paticik Kızlar Klübü

[Bu mesaj aktiftablet tarafından 23 Ekim 2005 15:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...