Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 SoulCube: Açıkladığım gibi, aşık veysel deneyimli bir halk şairidir, milli marş yarışmasına katılan insanlar hayatlarında ellerine kalem almamış, şiir yazmanın ş'sinden anlamayan insanlardı. Aşık Veysel'le hayatında şiir yazmamış insanı bir mi tutuyorsun? Zephyros, eğer tartışmak istemiyorsan topic'e bakmama gibi bir şansın var, sıkılan tartışmaz, ben fikrimi söylüyorum sadece, amacım kimseye hakaret etmek değil (çoğu kişinin aksine).[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 İsteyen istediğine kalkışsa da zaten bu marş değişmez.İsteyen Taksim meydanında bağırsın, ya da istediği mekanda takılsın.Neler görmüş bu millet, iki üç sapkını zaten temizler.[signature][hline]
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Hahah, ismimiz sapkına çıktı. Dediğimden tek kelime anlamamış çoğu kişi, ona üzüldüm bir tek.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Sana demiyorum.Genelleme yapıyorum, yobazları, gericileri hedef alarak.Senden büyük tehdit onlar var :)[signature][hline]
Dogbert Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 said: Antimodes52, 22 Ekim 2005 03:06 tarihinde demiş ki: Evet ama milli marşı sadece kurtuluş savaşı hakkında yazmak türklüğü sadece kurtuluş savaşıyla tanımlamaktır. işte Kurtuluş Savaşında Türk milletini tamamen anlatacak kadar malzeme var sadece bi savaş değil kurtuluş savaşı.Kurtuluş savaşı türk milletinin cesurluğudur,kurtuluş savaşı türk milletinin vatanseverliğidir,kurtuluş savaşı türk milletinin güçlü iradeli olduğunu gösterir,kurtuluş savaşı türk milletindeki yılmazlıktır,kurtuluş savaşı türk milletinin inançlılığıdır,kurtuluş savaşı türk milletinin özgürlüğe olan düşkünlüğünü anlatır ve inan bana daha çok fazla şey anlatır kurtuluş savaşı.[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Bende tehdit yok zaten. Halkın istediği neyse o olsun. Sadece İstiklâl Marşı milli marş niteliklerine sahip bir marş değil, onu dile getirdim, ha bir de bu marş uluslararası platformda prestij açısından iyi değil, onu söyledim.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Dogbert+1 Güzel bir özetleme.[signature][hline] [Bu mesaj lancelotdulac tarafından 22 Ekim 2005 03:18 tarihinde değiştirilmiştir]
ExhaulteD Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Turk milleti tarih boyunca bati yalakasi, tarihinden utanan, ecdadina kufru marifet sananlardan cekmistir ve goruyorumki hala cekmekte...[signature][hline]fastreload, 29 Haziran 2005 00:36 tarihinde demiş ki: metin alkol al Gurbetci Pati]Gurbetci Pati
Zephyros Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Davulcu mahalleye girer. Teo bu muhabbetin sabaha kadar gereksiz gereksiz konusulucağını anlar ve pc yi kapatmaya niyetlenir Anti kabalık ettiysem kusura bakma ama bazı değer yargılarını eleştiriken dikkattli ol sahsa karsı hakaret etmiyosun ama en az kendisine hakaret edilmiş gibi bu lafları algılayacak insanlar hala var (örn. ben) ve sunuda unutmaki bu konu fazla canını sıkarsa p.m. denilen birsey var kiminle tartısacaksan tartıs umrumda değil ama burda daha ufak yasta olan kardeşlerimizinde varoldugunu unutma ve sahsen fikirlerinin yanlıs etkileyebileceği kanısındayım ofkemin bir sebebi de bu herkeze iyi geceler... Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak! Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal. Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal. Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım. Her cerîhamdan, İlâhi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım! Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl; Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl! [signature][hline]Kaderimi kovalıyorum karanlığın içinden Hayatımı arıyorum kaderimin içinden Artık öldüm ayrılıyorum dünya kaderinden Şimdi çıkaracağım geleceğimi
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 @exhaulted: Batı yalakalığı olan kısmı göster de göreyim, başından beri avrupa bunları yaptı, doğrudur diyorum tekrar tekrar tekrar tekrar diyorum. İki konuyu bağlayamıyorsunuz. Avrupanın bunları yapmış olması istiklal marşının milli marş olmasını gerektirmez. Avrupa yapmıştır yapacağını, hatalıdır. Bizim milli marşımıza koymamıza gerek yok avrupayı.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
Dogbert Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 niye konuyu kestirip atmaya çalışıyorsunuz zaten diğer topicler bi adamın kasları ve hülyanın evliliği hakkında sinirlerim bozuldu.[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Marş ile hiphopu karıştırmayın lutfen.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 @Dogbert: Evet, kurtuluş savaşı türkleri bir çok açıdan tanımlar, ancak bir çok açıdan da yanlış tanımlar. Mesela türkiyenin tamamının müslüman olduğu varsayımı çıkar bu marştan. Avrupa düşmanı olduğu çıkar türkiyenin bu marştan. Marş kıta olsun derken uzunluğu battığından demiyordum yani, siz milli marşı ne kadar uzatırsanız ister istemez kişisel görüşler girer, istiklal marşında olduğu gibi, ister istemez yani.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Marşın yazıldıgı dönemi hatırlar isen avrupa dusmanı olması doğal cünkü avrupa Turkiyeyi işgal etmiş durumdaydı. O günleri unutturmaması açısından bence gayet güzel ve güncel bir marş.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Ama Avrupa bize düşman.Ne yapalım, onlar dost olsa, bizde dost olurduk.Düşmanca bize dalan onlar.Yakıp yakanda onlar.Bizde gereken yere onları güzelce monte ederek, her gün hatırlıyoruz.Bence dikkat çekmiyor bile, rutin satırlar ki hakaret yok derim.[signature][hline]
Dogbert Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 ee o zaman türkiyedeki hemen hemen herkes müslümandı ve avrupa zaten düşmanımızdı bunda bi yanlışlık göremiyorum ben. edit:benden önce yazmış absolut ağabeyim[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına... [Bu mesaj Dogbert tarafından 22 Ekim 2005 03:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Herkes herkese düşman. Bunu niye kimse anlamıyor? Hepimiz türkün türkten başka dostu yoktur diyoruz da, aslında kimsenin dostu yoktur yani. Modern siyaset ve dünya düzeni böyle. Ancak kimse oturup milli marşını bunun üstüne yazmıyor. Absolut, dediğinin ilk bölümüne kesinlikle katılıyorum, savaş dönemi yazılmış bir şiir ve askerlere cesaret verme amacıyla yazılmış, ancak savaş döneminden sonra değişmesi gerekirdi. Yani her şey sizin etrafınızda dönmüyor arkadaşlar, herkes herkese kazık atma çabasında. Türkiye de fırsatı olsa başkasına kazık atar emin olun bundan.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Tamam arkadaşlar, diyorum ki, istiklal marşı kurtuluş savaşı dönemi için iyi bir cesaret şiiriydi, ancak savaş döneminden sonra marş olarak kalmaması lazımdı çünkü milli marş nitelikleri taşımıyor, sadece savaş döneminde askerlere cesaret verecek bir şiir olarak kalmalıydı.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
Dogbert Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 dünya ve ülkelerin politik stratejileri her zaman değişir bunlarla birlikte bayrak,marş vs değişirse...yani bence olmaz :)[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Evet zaten onu diyorum. Savaş dönemi bitince bir tane, her zaman kalacak, spesifik bir olaydan bahsetmeyen, bütün zamanlarda ne zaman okunursa okunsun aynı duyguları tattıracak bir marş bulunmalıydı. Bunun yerine belli bir zamanın politik durumuna göre yazılmış bir şiiri marş kabul ettik devam ettik.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
Dogbert Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 30 saattir uyumuyorum beynim sulandı pes artık :)[signature][hline]Işık öldü karanlıkta, Ay söndü bulutların ardında Ve ölümcül gece çöktü Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Aynı şeyi derken nasıl zıt noktalarda olabiliyoruz anlamadım? Az önce resmen dedin ki politik ve siyasi durumlara göre marş olmaz. Ben de başından beri bunu savunuyorum. Bir tane her zaman ve her düşmana uygun milletin kendisi için, türkler için yazılmış bir marş lazım, oysa istiklal marşı spesifik bir zaman dilimini, spesifik bir dönemi, spesifik bir savaşı anlatmakla kalmıyor, spesifik ülkelere büyük hakaretler ediyor. Bu o spesifik siyasi durum için önemli bir şiir olsa da değişmesi gerekirdi, daha genel bir şey yazılmalıydı. Bu yüzden bence İstiklal marşı milli marş olma niteliklerine sahip değil.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Allah bu memlekete başka İSTİKLAL MARŞI yazdırmasın! bu söz herşeyi açıklar heralde.
Davion Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Ulan gece gece yediniz birbirinizi be :) Tamam uzatmayın açmaz olaydım topiği valla.[signature][hline]her erkek abazadır ama her abaza erkek değildir
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2005 Farkındayım uzattım konuyu ancak gerçekten inanarak savunuyorum bunu yani amacım entel dantel gözükmek değil, marjinal tip imajı vermek de değil yani. Türkiyede bana göre büyük bir sorun yani milli marş hakkında yaptığım ufacık bir yorumla 10larca kişinin harass'ına mazur kaldım, bu ilginç bir şey değil mi yani avrupa yalakalığıyla bile suçlandım ki haksız yere suçlanmak en nefret ettiğim şeydir. Bu derece fazla-hassaslığın altında bir sebep olması lazım.[signature][hline]Gods&Slaves Msn Space
Öne çıkan mesajlar