Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Depremler hakkında ufak tefek bilgiler ve son günlerdeki depremler.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İzmir civarlarında 00:40'ta olan 5.9 şiddetindeki depremi Çanakkale'de azımsanamayacak şiddette hissettik. Bu son zamanlarda olan depremler arasında en şiddetlilerindendi. Ayın 17'sinden bu yana 200'den fazla deprem oldu ve bunların hemen hemen hepsi İzmir civarlarında, hatta aynı bölgede meydana geldi.

Peki bu korkulacak bir durum mu? İşin aslı sinir bozucu oldukları bir gerçek fakat panik yapıp ortalığı velveleye vermenin alemi yok. Daha önce uzmanların bir çok kereler depremlerin sık ve küçük boyutlu olmasının fay hattının ufak ufak kırılmasına işaret olduğunu ve bununda büyük deprem riskini azalttığını söylediklerini hatırlıyorum. Bu nedenle -bazıları küçükten öte orta şiddetli olsada- bu duruma iyimser olarak bakmamız mümkün. Belkide gerçekten olabilecek büyük bir depremi olabilecek en iyi şekilde atlatıyoruz.

Hatırlarsanız büyük İstanbul depremi beklenmekte, tahmin edilmekteydi fakat daha sonradan fay hattının akdenize doğru kaydığı ortaya çıkmıştı. Çokta alakalı olmayabilir fakat bu tip bir bağlantı bile kurulabilir mantık olarak.

Son olarak;
hiç bir şekilde panik yapmamak, iyimser fakat hazırlıklı olmak yapabileceğimiz en iyi şey. Deprem ile ilgili hazırlıkları ve deprem anında yapılması gerekenleri belki bir arkadaş derleyip buraya yazabilir veya netten rahatlıkla bulabilirsiniz.

Yazdıklarım sadece kendi kendime yaptığım ufak bir analizdir. Yanlışlık payı olabilir. Hepimize kazasız belasız zamanlar dileğiyle ...[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Mesaj tarihi:
Bunalacak birşey yok. Şurada yazdıklarımdan bir çok kişi haberdar bile değil. Üstüne üstlük aşırı derecede panik kişiler biliyorum. Bunun yanı sıra çıkıp atıp tutanlarda olacak. Belki bunların olmamasında bi nebze yararı olur şu yazdıklarımın.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Mesaj tarihi:
panik yapmamak lazım da
belirli bir sure geçtikten sonra insan kotu oluyo
mesela ben korkmazdım deprem felan alışmıştım kısa surenlere
uzun surdumu insan ister istemez panık yapıyo.yapacak bişeyde yok o konuda.
ben dıyodum artık 100 yıl olmaz felan dıye ama hep 5.9 olunca
artık bılmıyom nolur.[signature][hline]you'll hear my cries on the wind...
Mesaj tarihi:
5.9 depremi yerel deprem olcum birimiyle yani hissedilen digerleri olum yerindeki olcum yani soyle dieyim 5.9 luk deprem yerin 27.4 km altinda oldu bunun yeryuzundeki hissedilisi 5.9 idi eger daha yakin bi yerde olsa idi malesef sonuc OooO OooO...

Neyse hep kotu yaklasmayalim boyle yikici etkisi olmayan depremler buyuk siddette olan veya olabilecek depremi geciktirir veya etkisini azaltirmis... (herkes kadar bende deprem bilgisine sahip oldum...)[signature][hline]
Mesaj tarihi:
bir jeoloji öğrencisi olarak bildiğimi aktarmaya calisiyim :D

ilk olarak şiddeti bu depremin 2 - 3 dur. Magnitud olarak 5.9dur. Bu genel bi yanlıs herkezin agzı alışmış artık buna. Büyük depremlerin olması o fay üzerindeki enerjiyi azalticagı dogrudur. Enerji azaldıgından deprem gercekleşmesi düşücektir. Ama bu demektirki. 5.9 oldu sonra neden 7.0 olmasın ? Dikkatli ve tedbirli olmak gerek.

Ek not olarak kapıya yakın yerler yani 1-2 ci katlar haricinde apartmanda oturan arkadaslar. Bole birşey oldugunda dışarı değil üst katlara dogru cıkmaya calissinlar. Buda aklınızın bir köşesinde not olsun[signature][hline]Nightwish Power | McLaren |
Kimi Raikkonen

will be a jeolog
Mesaj tarihi:
"ahaha lol" diye bir post niye gelir böyle bir topice anlamadım gitti.[signature][hline]-Fear of the fool, is the beginning of the wisdom-

Mandoo, 05 Ağustos 2005 20:06 tarihinde demiş ki:
iyide abi o insanlar ne yapsın? ölsünler mi? isterseniz katledelim..
Shadowcast, 05 Ağustos 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
Böyle çözümler kısa vadede olmaz.
  • Yeni Oluştur...