Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zeka Sorulari - Düzenli olarak güncellenecek - (1 Hafta..)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
streamin, 28 Ağustos 2005 14:46 tarihinde demiş ki:
ayrica bunlar zeka sorusu degil(zeka sorusumu gormek istiyosunuz bilim teknik dergisinin arkasindaki sorulari cozun ,hani 5 soru olan ve 4 tanesini cozenlerin oss de ilk 100 e girmesi garanti olanlar..) ancak aklinda kaldigi kadar sormussun acikcasi ben bu kadarini bile tutamazdim,sorular icin tesekkurler devamini bekleriz

Evet kabul bu sorular ağır değil günlerini harcamana gerek yok ama burada olimpiyat soruları sorulsa kimse ilgilenmez ve bu forum kapanır sorular biraz zihin yoruyo gayet güzel yeni sorular bekliyoruzzz
Mesaj tarihi:
Ya LÜTFEN önce bi okuyun.. ve cevapların buraya atılmaması gerektiğini öğrenin yaa[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | (^ve Stargate^)
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Mesaj tarihi:
Mucize filminde John Travolta'nın sorgulanmasındaki gibi olacak ama varilli soruda B'ye gönderilecek benzin varilinin dolu ya da boş olması belirtilmemiş. Yani istenen benzinin taşınması ise soru karşıya benzin taşınabilir mi, eğer taşınırsa kaç varil benzin taşınır şeklinde olmalı idi. Ancak soruda kaç benzin varili taşınabilir deniyor. :hmm:

edit: Dolu ya da boş olma kavramlarına fazla taktım galiba. :)

[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

[Bu mesaj GE-TA tarafından 28 Ağustos 2005 19:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Rusyada bir is basvurusu icin sorulan soruymus bilim adami soylemisti / klavyem bozuldu bu arada noktalama isaretleri delirdi / neyse soru = Elinizde 10 kolon var bir 5 raf yapacaksiniz ve her rafta 4 kolon olacak / kolay ama maksat soru :lol:[signature][hline]Mandoo, 23 Ağustos 2005 16:29 tarihinde demiş ki:
bir trip vardır ya..ulan berber acaba değdiriyormu diye kıllanır insan bir an...
Mesaj tarihi:
İki kişinin telefon konusmasına tanık oluyoruz:
-Hangi istasyonda buluşalım?
-Kartal
-Anlayamadım,lütfen kodlar mısın?
-Konyanın k si
-Evet
-Adananın a sı
-evet
-Rizenin r si
-Evet
-Trabzonun t si
-Anlayamadım, trabzonun nesi dedin?
-Trabzonun t si
-Evet şimdi anladım
-Ankaranın a sı
-Evet
-Lüleburgazın l si
-evet

bu konusmadaki mantık hatasını bulun(pm pls)

[Bu mesaj Othranx tarafından 29 Ağustos 2005 22:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bi tane daha ama bu gerçekten zor ben de yapamamıştım uraşın uzun süre artık isteedinizde çözersiniz=)

bir üniversitede her öğrenciye 00000 ile 99999 arasında değişen farklı bir öğrenci numarası verilecektir.Herhangi iki öğrencinin kimlik numaraları karşılaştırıldığında en az iki basamaklarının farklılık göstermesi isteniyor.Bu durumda en fazla kaç öğrenciye numara verilebilir?
Mesaj tarihi:
[spo1=Istasyon]
said:
Othranx, 29 Ağustos 2005 22:48 tarihinde demiş ki:
İki kişinin telefon konusmasına tanık oluyoruz:
-Hangi istasyonda buluşalım?
-Kartal

Kartalda istasyon varmıydı yaw:D[/spo]
///Edit:Napiim istasyonları karıştırdım
(Bide uykusuzum)

Not:Birincilik ödülü ne:P

///Edit2:Bu sorudaki düşünüş tarzına göre cevaplar da değişebilir
[spo2=Cvp2]Örneğin:Biz telefon konuşmasında karşı tarafı nasıl rahatça duyuyoruz?Telefonun sesi çok mu açık?Okadar duyulabilirmi
Ya da;2. Şahıs, Trabzon u anlıyo da onun kodlanırken "t" yi ifade ettiğini anlamıyomu?[/spo]

[Bu mesaj ShadowFury tarafından 29 Ağustos 2005 23:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
:D ben bir soru sormustum ya neyse cevaba su yıldız seklinde bir raf yapıyoruz . Bilesen her noktaya 1 er kolon koyuyoruz hangi köşeden sayarsan say 4 kolon oluyor 5 raf 4 er kolon :D toplam 10 kolon[signature][hline]Mandoo, 23 Ağustos 2005 16:29 tarihinde demiş ki:
bir trip vardır ya..ulan berber acaba değdiriyormu diye kıllanır insan bir an...
Mesaj tarihi:
said:
Othranx, 29 Ağustos 2005 23:05 tarihinde demiş ki:
bi tane daha ama bu gerçekten zor ben de yapamamıştım uraşın uzun süre artık isteedinizde çözersiniz=)

bir üniversitede her öğrenciye 00000 ile 99999 arasında değişen farklı bir öğrenci numarası verilecektir.Herhangi iki öğrencinin kimlik numaraları karşılaştırıldığında en az iki basamaklarının farklılık göstermesi isteniyor.Bu durumda en fazla kaç öğrenciye numara verilebilir?

en az 2 basamak farklı ise aynı rakmllardan oluşan sayılar olmamalı bunlarda 00000 11111 22223 33333 4..... 5....... 6...... 7...... 8ı...... 9...... şekilde 30 tane sayı var 00000 ile 99999 arasında 10000 sayı olacağından en fazla 99970 ten öğrenciye numara verilebilir....[signature][hline]Anakartına çay döken tek müstakbel Bilgisayar Mühendisi : SOLKİRANS
------------------------------------------
FM'ye geçiyorum part-time astronot olcam sabah 6'da takçam fanusu gitçem öğlen 1'de evdeyim oh mis...
Mesaj tarihi:
Evet arkadaslar dun ne yazik ki talihsiz bir olay yasadim ve soru yazamadim , kusura bakmayin.

[spo1=Önceki soruların cevapları .. ]Önceki soruların cevaplar ;

1)45
2)2 Saat
Ekstra 1) 1 kg pamuk.
Ekstra 2) Eşit
Ekstra 3) 45 dk.[/spo]

Bugünün soruları ;

1) 24 altınımız var. Bunların 23 ü bir kg , 1 tanesi 900 gr ağırlığında. 900 grlık altını en az kaç tartışta bulabiliriz ?

2) N tane ardışık tam sayının toplamı 27 ise n en fazla kaç olabilir ?[signature][hline]Sigara iç dedeni gör , sigara içme torununu gör.

BabacumMostors, 29 Haziran 2005 22:20 tarihinde demiş ki:
aserehe ha hede hedelemune esemiyayay gayibaba gudubede budibibi.. asere e aha ehe ehenume vestiyerede bune bube gudubede dubibibi...

las ketchup dök dök yi
Mesaj tarihi:
said:
Sixoms, 30 Ağustos 2005 21:40 tarihinde demiş ki:1) 24 altınımız var. Bunların 23 ü bir kg , 1 tanesi 900 gr ağırlığında. 900 grlık altını en az kaç tartışta bulabiliriz ?

[spo1=Cevap1]Cevap:3
(Tabii ki tartı ile tartıp ilk denemede doğru cevabı bulma ihtimalini hesaba katıyosak cevap 1 :D)

Kefeli bir teraziyle tartarım

1. tartış)Öncelikle altınları 8 lik gruplara ayırır, 2 grubu teraziye yerleştiririm.Eğer bu teraziler eşit ağırlıktaysa, 900 gr lık altın diğer grupta demektir.Eğer tarttıklarımdan birindeyse yukarıda kalan kefedekilerin arasındadır.

2. tartış)8 lik gruptaki altınları 3-3-2 lik gruplara ayırırım.3 lük grupları tartarım.Eğer eşitlerse, hafif altın 2 lik grupta demektir.Değillerse hafif altın yukardaki kefededir.

3. tartış)Eğer hafif altın 2 lik gruptaysa, terazide 2 lik grubu dener hafif olanı bulurum.
Eğer 3 lük gruptaysa, 2 tane altını kefede denerim.Eğer eşitlerse hafif altın, tartmadığımdır.Eğer hafif altın tarttıklarım arasındaysa, yukardakidir[/spo]

said:
Sixoms, 30 Ağustos 2005 21:40 tarihinde demiş ki: 2) N tane ardışık tam sayının toplamı 27 ise n en fazla kaç olabilir ?

[spo2=Cevap2]Bu sayı, ardışık sayıların toplamı kuralına göre uymadığından 1 den başlamıyor demektir.
Ozaman bu sayı dizisi: 2,3,4,5,6,7 dir. Yani n=6 dır.[/spo]

Edit:Mantık hatası:D

[Bu mesaj ShadowFury tarafından 30 Ağustos 2005 22:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Sixoms, 30 Ağustos 2005 21:40 tarihinde demiş ki:
2) N tane ardışık tam sayının toplamı 27 ise n en fazla kaç olabilir ?

[spo1=ahada]54[/spo][signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true
  • Yeni Oluştur...