Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harry Potter and The Half Blood Prince

vesmor

Öne çıkan mesajlar

Benim favori kitabım sanırım 5. kitap. Harry'nin sinirli yapısı hoşuma gitmişti çünkü birazda haklı olduğunu düşünüyordum. Ayrıca heroic tema daha fazla vardı 5. kitapta. Böyle herkesin arasında rüya görmeler. Arthur Weasley'i kurtarmalar falan tam bir hero background'u oluşturuyordu.

6. kitap maceradan çok sorulara cevap veren bir kitap olmuş. Ben 6. kitabıda sevdim. Voldemort'un geçmişini öğrenmek, olaylara olan bakış açısını, tepkisini öğrenemek çok hoşuma gitti.

Tabi malum kişinin ölümüde beni acaip üzdü. Benim hayatımda en çok sevdiğim iki karakterden birisidir kendisi. Ve onun hakkında hala fazla bilgi edinmiş değiliz. Umarım Rowling 7. kitapta onunda hikayesini anlatır.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Malum kişi]Dumbledore geri gelecek bence

Bir yerde okumuştum bayağı da anlamlı gelmişti, şimdi bakıyoruz, Voldermortun hayvanı ne yılan. Yılanlar ne yapar, deri değiştirir, eh Voldi nin de yaptığı bunun bir benzeri, bir nevi ölümden gelerek bu işi yapıyor

Dumbledore un hayvanı phoneix, o da küllerinden doğacak bence

Ya, Rowling cidden bilgelik kavramını maddeleştirmiş adını da Dumbledore koymuş, öyle Severus, please demesi bambaşka bir anlamdadır yoksa aman yapma gözünü seveyim gibi diyeceğini sanmam

Büyük adam Dumbledore[/spo][signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi.
Sosyal ağlarda paylaş

wispy spoilerinde bahsettigine katiliyorum veya katilmaya zorluyorum kendimi inandiramiyorum cozum bulmaya calisiyorum ve bir teori..
[spo1=teori ]Dumbledoreun harryle bir konusmasinda daha once kimsenin ruhunu 2 den fazlaya ayirmadigini yaziyordu bu demekki daha once buyuk buyuculer bu isi yapmis tamam karanlik buyu olabilir ama dumbledore gibi voldemortu yok etmeye hayatini vermis bir adamin bunu sonuna kadar devam ettirmesi icin bu tehlikeli durumlarida(avada kedavra gibi) goz onunde bulundurmasi gerekiyor.. madem voldemortun 7 horcruxu var dumbledoreun neden olmasin?? horcruxun yapilmasi icin bir cinayet islenmesi gerektigi yaziyor (tam anlamasamda hos gorun turkcesinde daha iyi anlayacagimi umuyorum) bu konuda takildi bu teori ama dumbledore da heralde birilerini oldurmustur grindewaldi yendigi biliniyor ne biliyim olmediine inanmak icin bir ton yol ariyorum. ve benim kafamda yarattigim dumbledore kendi horcruxuyla kitaba bir donus yapabilir ki horcruxun hayvan olabilir sozunude duydugumuza gore bu fawkes olabilir diyorum lutfen olmedi deyin bana[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

kitabi aldim okuyorum su anda... 4te 3 falan bitti ama acamiyorum bu topii korkuyorum cunku bi patavatsiz sonunu falan yazar diye kitabin...
bu gun de bi arkadas sonunu solicem bak diye korkutuyodu... ya ayiptir ya... sole raat raat okuyomiyoruz kitabi... anca ilk okuyup bitiriceksin ki kitapta kesfet herseyi....
Sosyal ağlarda paylaş

Turkcesi 1 ekimde cikacak eger herhangi bi yayin sorunu olmazsa.. aslinda cevrilmesi cok kolay ama su prosedurdur bilmemnedir insani catlatiyolar..
ben simdi okudum ve birden kafamdan cikardim 1 ekimde ciktiginda coktan hepsini unutmus olacam ve yeniden okuyabilecem :)[signature][hline]Cin coylar heb burdalardi... Ama biz goremedik..
Sosyal ağlarda paylaş

Jachyra spoiler bölümüne bak:

[spo1=HBP Spoiler'ı içerir. Bakmayınız!!!]http://www.dumbledoreisnotdead.com adresine bakmanı öneriyorum. Siteyi yapan şahıs Dumbledore'un ölmediğine dair çeşitli ip uçları yakalamaya çalışmış. Kitapta olan olayları inceliyor falan. Horcrux olayını bende düşündüm. Dedim ki madem önceki bazı büyücüler bunu denemiş, Dumbledore niye denemiş olmasın? Snape'in yoldaşlığı satma olayı biraz havada kalmış gibi bence, yada ben okurken anlamamış olabilirim tabi. Sonuçta siteye girip anasayfadan başlayıp okumanı tavsiye ederim. (toplam 4 sayfa, altta next page diye devam ediyor)[/spo][signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 22 Ağustos 2005 06:08 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 22 Ağustos 2005 06:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Spo]Ya bu kadın zaten sürekli hep ters köşeye yatırmayı sevmiyor mu ?
İlk kitap Snape tu kaka öldürmeye çalışıyor Harry'i dendi, ana Quirrel miş, mesela
5 te Karkaras attı ismini dedik, Moody'nin kopyası çıktı

Elbet Dumbledore'un bir bildiği vardır diyorum, bir kere o potion un içeriğini bilmiyoruz nedir ne değildir diye. Sonra Snape le olan anlaşmasını kimse bilmiyor. Belki adam Voldemortun döneceğini bildiği için Snape'e Voldi dönünce beni öldürmüş numarası yapacaksın, hem Voldemort'un güvenini kazanacaksın, hem de Dumbledore öldü diye Voldemort havalara girince Fakwes gibi küllerinden doğup kafasına kafasına geçirecek.
Dubledore gerçekten ölmüş olsa bile bunu önceden hesaplamıştur diye düşünüyorum. Snape'in Voldemort'un güvenini iyice kazanıp tam olarak sağ kolu olmasını istedi ve en son duel de Harry, Voldemort'un karşısına çıktığında belki de her şeyin kaderini oynayacak şekilde Harry'e yardım edecek. Snape oynaktır dönektir "Sümsükus"tur ama bir Unbreakeble Vow yapılmışsa eşşek gibi yapacaktır, sözünü tutacaktır[/spo][signature][hline]Double, double, toil, and trouble
Fire burn and caldron bubble
Sosyal ağlarda paylaş

Lathspell link icin saol
[spo1=H-B P icerikli hemde bayaa!!]Ya simdi butun bunlar donup dolasip dumbledoreun 2. 3....10x. inci sansi verme olayina dayaniyo. yada oraya dayayacaklar yorum yapanlar... simdi snapele dumbledore arasinda ne gibi bi anlasma olduunu bilmiyoruz demissin evet anlasmanin nasil bisi oldugunu bilmiyorum ama dumbledore harrye snapei affetmesi hakkinda aciklama yapmis olabilir.. ama bence yine dumbledore harrye herseyi soylememis olabilir!! misal dumbledore snape ile unbreakable vow yapmis olabilir.. ve buna bagli olarak tipki harrye sahte horcrux macerasi sirasinda ne olursa olsun ben oliim sen kurtul seklinde yaptigi gibi snape ede ne olursa olsun beni oldurmen gerekse bile gorevine devam!! sozu verdirmis olabilir.. bunlarin yani sira snape gercektende karanlik taraftaysa bu dumbledoreun buyuk hatasi olmaktan baska bisey degil ama yinede buyuk buyucu e olumu planlamis olmali!! olse bile tekrrar goremiicek bile olsak eminim arkasinda buyuk fayda saglayan ip uclari vs. birakmistir..[/spo][signature][hline]Cin coylar heb burdalardi... Ama biz goremedik..

[Bu mesaj Jachyra tarafından 22 Ağustos 2005 15:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dün gece okumaya basladım su ve ihtiyac molası haricinde yavas yavas tadını cıkara cıkara başından kalkmadan bitirdim kitabı,7.kitabı cıkana kadar aklımda bin tilki dönecek gene baya iyidi kitap kadın hakkaten iyi yazıyor.[signature][hline]-Silvar- *Pure Mage*
-Yuotibol- *Pure Tamer*
-Silenka- *Pure Murderer*

...........Saf olan kıymetlidir.........
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...