Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uygun bir başlık bulamadım yazım-4


Villians

Öne çıkan mesajlar

Buraya geldiğimden beri olup bitenleri yazıyordum.
Japonyadaki hayatı hiç yabancılık çekmiyormuş gibi yaşıyordum. Bunun yegane sebebi ise Liam'ın teyzesi idi. Erkenden bizim eve gelir " Kalk bakalım . bütün gün Liam'ı böyle bekleyemezsin " diye başlardı. Ben genelde yatakta miskin miskim " Ama " başlayan cümlelerimin devamını getirme çabası içinde olurdum. İlk önce platformda değneksiz çalışmalar yapardık.
"Liam buna çok sevinecek bunun sayesinde yürüyebilceksin kızım, inan bana "
Halbuki ben o kadar umutsuz bir resim çizdiğimi düşünmüyordum. Yani Liam ile hayatımıza başladığımdan beri bir çok şeyi eski ben ile birlikte geride bırakıvermiştim.
Liam'ın teyzesi vaktini nasıl geçireceğini çok iyi biliyordu. Bahçe, japonca dersi derken bir bakıyorum Liam kapıda..Bende bu durmdan faydalanıp " İşte Liam geldi " diyor ayağa kalkıyordum. Liam'ın teyzesi de " Pes " deyip bizi bırakıyordu. Bende onun gönlünü alabilmek için " Yarına daha çok çalışacağım " diyordum. Dışından inanmış gibi gözüksede, içinde bu numarayı yuttuğunu pek zannetmiyorum.
Liam yorgun gelmesine rağmen benimle vakit geçiryordu. Ben susmak bilmiyor, anlatacak birşeyler sürekli buluyordum. Liam ise hergün şu soruyu sormadan geceyi noktalamıyordu.
" Annen aradı mı? "
Bu sefer "Aramadı" cevabını tekrarlamayacaktım. Değneklerimi bıraktım ve onun ellerinden tutup yatağa otturttum. Daha yakınıma çekerek, uzanmasını sağladım.
Elini iki elimin arasına aldım.
" Onlar artık seçimimin farkındalar. Onlardan bağımsız verdim bu kararı ve şimdi seninleyim. Tamam belki yürüyemediğim için senin daha fazla yük taşımana sebep olduğumu biliyorum ama bunu da atlatacağım. Aramış olupta onlara karşılık verirsem tüm bu çabalarımın bir anlamı kalmaz.Tekrar söylüyorum ben seni seçtim Liam."
"Bazen .." diye başladı. Ama sevmem bazen diye başlayan cümleleri, susturdum o yüzden.
" Kafandaki ve dilindeki iyi değilse sus lütfen. Çünkü bunların hiçbirini duymaya ihtiyacımız yok. "
Gözlerimin içine baktı.
" Özgür olalalım" dedim
Anlamsız baktı. Ne bir tabu nede başka birşey düşünmeden üstümdekileri çıkardım. İlk bana sımsıkı sarıldı. Sonrasında o da çıplaktı. Bundan sonra sınır yoktu. Son
noktaya ulaşmıştık o gece. Bunu birbirmize yaşatmamız gerekiyordu. En azından ben hakkettiğimizi düşünüyordum.
" Şimdi uyumalısın.."

Sabah uyandığımda baş ucumda bir not vardı
" Hayatım kendimi ilk defa bu kadar cesaretli hissetim.
Teşekkür ederim
Seni Seviyorum. "
Gecenin bıraktıkları üzerimde uyandım. Liam'ın teyzesi gelmeden ben hazır olmak istiyordum. Kahvaltımı edip platformda yürüme çalışmlarına başlamıştım ki evin önün Liam'ın teyzesinin geldiği beyaz araba durdu ama içinden inen o değil başka bir adamdı.
"Bayan Ada." dedi
Az çok anlıyabiliyordum. Ama buna gerek kalmamış bana bir kağıt uzatmıştı.Şöyle yazıyordu " Bugun biraz rahatsız olduğum için gelemiyorum. Gelmeyi düşünme ben iyim. " Tabiki ben bunu dinleyemezdim. Hemen arabaya binip adama beni onun yanına götürmesini istedim. Geldiğimde kadıncağız yatağında yatıyordu. Ve bana hiç te rahatsızmış gibi gelmemişti.
" Sana en iyi ben bakabilirim teyzecim. İtiraz istemiyorum. Bakalım.. Senin ateşin var. Hum... Biz Türklerde bunun için bir çok çare olması lazım. Ben hemen mutfağa gidip yiyecek birşeyler hazırlayacam, yerkende bana anlatırsın teyzecim."
Ona ben hasta olğumda içirilen pirinç çorbasından yaptım. Annem diyecek oldum. Ama hemen toparlandım.
" Liam' a bu durumdan bahsetmeyeceksin. O çok çabuk endişelenir."
" O zaman bu basit bir hastalık değil "
" Aslında bu nöbetlerimden birsi."
" Anlıyorum. "
Bunu biraz iğneleyici bir ses tonunda söylemiştim. Sustum. Gözlerim anlatmak istediklerime yardımcı olmuşlardı. Eğer gerçekten dediği gibi ise sorun yoktu. Ama her nedense ben başka şeyler düşünüyordum.
Çorbasını içirdim ve şimdilik susmaya devam ettim.

PS:http://forum.paticik.com/view.php?id=138781.bundan önceki bölüm.[signature][hline][b][u][i]Dark Elf-As I Walk Through The Valley Of Death....
I Am Searching My Light....
In My Darkness....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başta birkaç hata var da neyse, diğerlerine göre yazım yanlışları çok azalmış; hiç olmazsa söz dinliyorsun ehe.

Olay ne kadar özgün bir ortamda geçse de bazı kavramlar klişeleşiyor dikkat et. Birbirlerine sevgi gösterme durumları o kadar bilindik bir şekilde anlatılmış ki kendimi sanki bu hikayeden kopmuş hissettim. Veya "gizlenen hastalık" konusu falan.

Bu tür şeyleri aşıp daha da özgün, kullanılmamış şeyler bulsan. Bunları da illa kullanacağım diyorsan farklılaştırıp kullansan, başka açılardan göstererek.

Hikayenin gidişatını ben buradan görebiliyorum, umarım beklediğim gibi çıkmaz. Sürprizleri severim çünkü. :p

Abiler acı eleştirir ama azmine hayranım, bu azimle çok daha iyisi yapılabilir diye o üst düzeye çıkarmaya çalışıyorum seni. Yoksa ortalamanın çok üstünde şeyler çıkarıyorsun da bunlara kısaca "aa güzelmiş" deyip, seni olduğun yere demirlemek istemem.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten ayrıntıya inilmesi daha iyi oluyor benim için eleştirilerde.Göremediklerimi siz görebiliyorsun.
Çok güzel olmuş kelimeleri çok ta iyi bir eleştiri değil bana göre.
Acımasıda olmak gerekiyor bir yanda
Açıkcası yazma azmim hergeçn gün daha da artıyor.
2 kişi okumuş olsa bile.[signature][hline][b][u][i]Dark Elf-As I Walk Through The Valley Of Death....
I Am Searching My Light....
In My Darkness....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2den fazla kişi okuyo da, çoğu yorum yapmıyo :)

yani yorum yapmak istiyorum ama loras o kadar güzel açıklamış ki yine. ne diyebilirim ki. lorasınkileri bidaha oku, ek olarak da şu yabancı isimlerin hala garip durduğunu söyliyim :) öncekiler daha bi merak uyandırıcıydı, bunda loras'ın dediği gibi biraz klişelere kayma olmuş, özellikle sonunda. çok çok başarılı bulduğum yer ise anlatıcının liam'la birlikte olduğu yerdeki o diyaloglar, davranışların sırası, dizilimi, gerçekten çok etkileyici.

gerçi ben kimim ki böyle eleştiriyorum; mesela pek beceremem böyle akıcı öykü anlatmayı, hep saparım bi yerde düşüncelere dalarım falan, anlatımın, üslubun her yazıda gelişiyo.

aynen devam :)[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hikaye hem yabancı hem de türkçe isimleri kapladığı için hiç bozmadım
Bende işte okunduğunu anca yorumlarda anlıyorum.
Loras zaten çok çekiyor benim karhımı saolsun[signature][hline][b][u][i]Dark Elf-As I Walk Through The Valley Of Death....
I Am Searching My Light....
In My Darkness....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...