Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UO feci yavaş, ve niye???

Mehmet333

Öne çıkan mesajlar

Cezyirdeki depremden sonra Internet felaket yavaşladı, bunu hepimiz biliyoruz. Daha sonra hem eski hat onarıldı (Sprint)hemde Italyadan idare etsin diye alınan kabloya el konuldu böylece kablo Internet olayı nerdeyse 2 katına çıkmış oldu. (yanlışım varsa pardon, konu bu diil aslında).
Benim anlamadıım, internet düzelmesine rağmen UO da serverler eskisinden daha yavaşladı. Bir ara Europa hızlanmıştı, geçici olarak oraya taşındık, şimdi hem Europa hemde Atlantic 350-400 ping veriyo. Bende 512k kablo hattı olmasına rağmen oyun sakat bir kaplumbağa hızında...
Hemde, eskiden dış hatların doluluğundan kaynaklanıyodu, dolayısıyla gece 3te falan iyi ping alıyoduk, şimdi ise günün her saati böyle. Bu iğrenç olay bir tek banamı mahsus yoksa sizde çekiyomusunuz bunları? Düzeltmek için bir şeyler yapmak lazımmı? Bağlandıım yer Istanbul Suadiye, bu arada...

Cevabı olan varsa, bi zahmet, sevaba geçeceksiniz, emin olun...
Sosyal ağlarda paylaş

valla 100 pingle oynadım 5-10 gün, newbie karakterlerle dragonlar arasında at koşturdum. şimdi o günlerin hayaliyle yaşıyorum. olur da birgün yine düzelir ama nerde...

goodness, abi bu işi çözmenin yolu yok mu? nereyle görüşüyorsun? biz de görüşsek anlatsak falan faydası olmaz mı?[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003
Sosyal ağlarda paylaş

Şematik anlatiyim,

TTNet'in çıkışları aşağıdaki gibi;

TTNET
------->TELECOM ITALIA
|
|
|------->AMERIKA
|
v
INGILTERE

Şimdi bunlardan eğer, Ingiltere'yi devre dışı bırakırsak, Atlantic 3000 ping, Europa ise 190-200 pinge düşüyor. Italia'yı çıkarırsak, Atlantic 130, Europa 90 ping civarlarına düşüyor.

Peki burada sorun ne?

Telecom Italia şebekesi ile TTKom Ingiltere birbirlerine bağlanmamış linkler. Ayrı musluklardan geliyor (sanırım İş bankası ile alakalı bir nedeni vardır).

Telecom Italia kesilince sorun morun olmuyor. Total çıkışlarımız düşüyor o kadar...

Sevgiler,[hline]Avaturk

[Bu mesaj Goodness tarafından 29 July 2003 09:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi herkes bana antipati duyacak belki ama, ttnetin siz öyle oluyor diyorsunuz diye italya hattını kapatması beklenemez. bu konuda da kime ne derseniz deyin, sizi dinlemeyeceklerdir. isterseniz ayaklanma başlatalım, yine de sonuç alamayız. babası ttnetin genel müdürü oan yoksa aranızda tabi :-p
o yüzden, bu sorunu ve çözümünü hiç düşünmemenizi tavsiye ediyorum, çünkü sonuçta kendi kendinize sinir olup, üzülürsünüz, olan yine size olur, durumda da hiçbir değişiklik olmaz.[hline]Ivy --> BS/Atlantic
Dharma --> Tamer-Mage/Atlantic
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadigim konu TTNET 145 Dial-up ile NetONE dial-up ayni Turk Telekom Gayrettepe => Spring Amerika kablo cikisini kullanmalarina ragmen, TTNET 145 500+ ms verirken, NetONE 230ms veriyor. Bence bu olay TTNET routing ile ilgili. Ustelik de sadece kendi abonelerine bunu yapiyor. Ayni yurt disi cikisini kullanan NetONE routing'i dogru yaparken, TTNET'de hata var.[hline]Ride to live, Live to ride...
Sosyal ağlarda paylaş

Şemayı çizdim işte. Orada anlatmayı unuttuğum ana sorun, bunların ara routerlarla bağlanmaması. Hepsi ayrı yollardan geliyor. Formülize edersem;

TTKom iki tane Avrupa gelişini (İngiltere/İtalya) tek router üzerinden sokarsa ve Amerikadan geleni de ikinci routerdan alır ve birleştirirse o zaman 2.X00 Mbit kadar toplam çıkışı adam gibi kullanırız. Sorun Amerika'dan gelen ve İtalyadan gelende değil. İtalya ile İngiltere birleşirken sorun oluyor.

Sevgiler,[hline]Avaturk
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...