Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmirliler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
rom, 17 Ekim 2005 23:33 tarihinde demiş ki:
ege tvde yarında ilk orta ve yüksek okullar tatil dedi duyrulur..
[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
Koskoca prof. lar bilim adamlari cikiyor. Deprem ile ilgili birsey soylemek zor. Ne zaman nerde ne siddetle cikacagi belli olmaz derken.

Burdan birisi kendini uzman ilan edip. Izmiri yikan deprem olmaz cok buyuk deprem olmaz bunu yapmaz sunu yapmaz diyor.

Buyuk kavrami ulkeden ulkeye gore degisir. Turkiye icin 5.9 buyuk bir rakamdir. Can kaybi olmamasi mucize. Haa japonya icin 7 siddetinde depremde hayat aksamiyor bile.

Ayrica Izmir deki yapilarin genel durumu kusura bakmayin ama istanbuldakilerden farkli degil yani. 5.9 yerine 6.5 olsaydi allah korusun gorurdum yikilmayacak Izmiri.

Ayrica boyle konustuguna gore birseyler bildigini farzediyorum.
Depremin ilerleyiside neyi nasil yikacagini belirler. Misal evin altinda gercekten buyuk ve saglam kaya varsa evi tutacagi gibi. O kaya saglam degilse apartmani aninda yerle bir etmeside muhtemel.

Bunlari burda konusuyoruz. Deprem korkusunu yeni yasayan arkadaslardan ozur dilerim allah birdaha gostermesin.
Mesaj tarihi:
Ben 7-8 şiddetinde olmaz, çooook zor diyorum. Bazı kendini prof sanan adamlar çıkıp böyle iddaalar ortaya atıp halkı korkutuyor. Onlara inanmasınlar boşuna diye. Tabii ki zemin, bina çok farklı boyutlar. Hayat kurtarabilir. Ayrıca bolu depremi İstanbul'da 6.9 - 7 gibi hissedildi fakat çok bina yıkılmadı. İstanbul'daki binaların bazıları İzmir'den baya iyi durumda. 5.7'de çatlayan üniversite binası var yani...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
ya kustum artık,ege tv bütün gün 3 depremde de canlı yayında olan spikeri gösterip işte gazetecilik başarısı die gözümüze gözümüze sokup duruoo.Kadını ezberledim walla.[signature][hline]momo =)
Mesaj tarihi:
bütün akrabalarım orda onlar için endişeleniyorum of.[signature][hline]Biziz | Değiliz
twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki:
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
bir deprem anca bu kdr buyutulur.
haricten gazel okumak kolay.senin ofisinin de duvarlari catlasa kafana sivalarin tozlari gelse boyle konusmazdin sanirim
Mesaj tarihi:
said:
solo_, 18 Ekim 2005 10:02 tarihinde demiş ki:
bir deprem anca bu kdr buyutulur.
haricten gazel okumak kolay.senin ofisinin de duvarlari catlasa kafana sivalarin tozlari gelse boyle konusmazdin sanirim

ilk deprem oldugunda sınıftaydım, 2. buyuk depremde asansörden indim bina sallanmaya ba$ladı bla bla.dedigim cumleyı anlamayıp yorum yapmanızda bir garip.herkes bır telden calıyor yok daha buyugu gelıyormu$ yok bılmem ne fayını tetıklemı$ bla bla.deprem her zmn beklenen bır$ey ztn; gerek buyugu gerek kucugu.senın ofısının oldugu zemın kotu veya bına kotuyse ben napım?gelıp kolonlarını mı tutayım?

ayrıca bana salak salak konu$ma dıyen kı$ı gıdıp gaztede yazan bugun ızmırde 6-7 $ıddetınde deprem beklenıyormu$ yazısına ınanıp foruma yazan bır ınsan di mi?acaba hangımız salakca konu$uyoruz az du$un ok?[signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê
Mesaj tarihi:
peki birşey sorucam.
Dünyada yaşanan bütün bu büyük depremleri bi düşünün.
24 saat içinde 200 tane deprem olduktan sonra büyük bir deprem olsaydı bu kadar felaket mi olurdu?
bir düzce,
bir pakistan,
bir endonezya
24 saat içinde aynı bizim gibi 5 küsürlü sallanıp ardından 7 küsür lü mü vurdu?
biraz düşünün allah aşkına ya.[signature][hline]
güneşi sevmez, hep geceyi bekler
koşuyor sanır, sadece emekler.

verince alır, fazlasını ister
seninle uyur, başkasını düşler ..
Mesaj tarihi:
senin okulunun zemininin iyi olmasi sana bu yorumu yapma hakki mi veriyor peki? 5.9 siddetindeki bi deprem buyuk degil midir? 6.0 olsa buyuk deprem sinifina girecegini biliyormusun? izmir'in sahillerinin karsiyaka dan narlidere ye kadar doldurma oldugunu, boyle bi depremde burda kac kisi olecegini?
sadece konusuyorsun ama neye gore?
Mesaj tarihi:
said:
SavagE, 18 Ekim 2005 10:18 tarihinde demiş ki:
inanasım değil bekleyesim geldi, e 24 saatte 200+ deprem olunca insan ister istemez tedirgin oluyo.

asıl o zmn rahat olman gerekir.fayların yava$ kırılması bzm ıcın daha ıyı.boylece 6-7 $ıddetındekı depremlere gore daha az enerjı acıga cıkıyor ve $ıddetlı deprem olma olasılıgı bır haylı du$uyor.[signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê
Mesaj tarihi:
said:
solo_, 18 Ekim 2005 10:25 tarihinde demiş ki:
senin okulunun zemininin iyi olmasi sana bu yorumu yapma hakki mi veriyor peki? 5.9 siddetindeki bi deprem buyuk degil midir? 6.0 olsa buyuk deprem sinifina girecegini biliyormusun? izmir'in sahillerinin karsiyaka dan narlidere ye kadar doldurma oldugunu, boyle bi depremde burda kac kisi olecegini?
sadece konusuyorsun ama neye gore?

bornovanın zemının bataklık oldugu ve en aktıf deprem bolgesının aslında burası(izmir'de) oldugu soylenıyor pekı sen bunu bılıyor musun?ben deprem olsun herkes olsun vs diye bir$ey demedim allah korusun.bu arada 5.9-6.0 arasında 0,1 var ama o 0,1 buyukluk bıze depremı 2 kat daha sert hissetiriyor biliyorsundur umarım.o yuzden buyuk deprem sınırı 6.0 dan ba$lıyor.hatta derınlık olaylarını hıc katmıyorum bile.ben demek ıstedıgımı 2. msjımda anlattım ama sen hala anlamamakta dırenıyorsun.[signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê
Mesaj tarihi:
said:
SavagE, 18 Ekim 2005 10:28 tarihinde demiş ki:
onlar öyle olmadı diye izmirdede büyük bi deprem olmicağı garantisini kim werebilir?

git dua et o zmn.$uanda elinde ba$ka bir$ey gelmiyor cunku.[signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê
  • Yeni Oluştur...