Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapay Zeka

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Maleboge, bu ne gaz arkadaşım? Benim o mesajım sana yönelik değildi ki. Gerab'ın AI'yi yanlış yorumladığını anlatmaya çalıştım. Alıntı yaptığın yerler sana yönelik değildi yani. En son satırdaki cümlem de sağolsun Qui'nin sildiği Gerab'ın mesajına yönelik idi. Merak etme burada kimsenin seni yargılamaya ya da aşağılamaya niyeti yok, en azından benim yok. O kadar hırs yapma, kendine yazık.

Öz yineleme yapan fonksiyonlar (sağolasın önceki mesajımda bunun Türkçe'sini bir türlü hatırlıyamamıştım) konusunda ise fazla gülmemende fayda var. Hani bir hışımla burnuma sokmak istediğin GA'nın çalışma mantığını bir düşün bakalım. GA nasıl işliyor? Offspring ve mutated offspringler nasıl yaratılıyor? Neden sürekli tekrar ediliyor? Varımlara nasıl erişiliyor? Bu yaratım ve işleyiş şekli recursive değil mi? (hay allah yine recursive dedim, bak yine...)

Ve bir yanımsama, şu neural networks üzerinde çalışmamam ile ilgili. Bilmiyorum ne kadar önemli bunu bilmen ve sana söylemem ama üniversite son sınıfta Robotics ve AI üzerine dersler almıştım. Yükseğimi bu alanda yapmak gibi bir hevesim vardı.

Birşey daha stack koyman fonksiyonu recursive'likten çıkarmaz, sadece sınırlar. En nihayetinde hafıza ise sınırlısın, doğuştan stackli yani fonksiyon.

Neyse anlatabildim sanıyorum derdimi.

raistlinthewiz, bu yaptığın şey ayıptır arkadaşım. Hani bir laf vardır bilmem bilir misin? El şeyi ile gerdeğe girmek diye. Sende bunu yapmışsın orada. Bu tavrını devam ettirip beni daha ağır konuşmak durumunda bırakma.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...