Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapay Zeka

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Bugün hastaydım ve okula gidemedim. Konferans vardı zaten okulda. Konferansa Ali Murat adında bir adam gelmiş. Bilgisayarda yapay zeka geliştirdiğini söylemiş. Bilgisayar konuşabiliyormuş. Kızınca kendini kapatıyormuş. Duyguları varmış aşık oluyormuş.

Yapay zeka ve duygu ayrı şey zaten. Bilgisayarların duygusu olmaz.

Benim açıklamam, arkada bi adam daha konuşuyor ve sizi yediler yönündeydi. Ama neden yapsınlar öyle birşey. Bir de sadece adamın sözlerine tepki veriyormuş bilgisayar. Ben de adam kendi söylediği belirli sözlere göre programlamış diye düşündüm. Cep telefonlarında bile var bu tarz bir sistem.

Ayrıca bildiğim kadarıyla yapay zeka henüz bu derecede üretilemedi. Yeni yaptığını iddaa ediyormuş. Doğruysa bile haberlerde çıkmalıydı, hatta Türk yaptı diye olay olmalıydı.

Web sitesi de varmış, ben giremedim tam girerken explorer da firefox da kapanıyor. Siz deneyin yine de:

www.alimurat.com

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında,
Saygılar...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Okul Kadıköy Anadolu Lisesi bu arada. Hasta olduğumdan gidemedim. İzleyen varsa ayrıntılı bilgi verirse sevinirim. Ben yapay zeka henüz bu seviyeye ulaşmadı diye biliyorum çünkü.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anki bilgisayarların elektronik yapıları ile yapay zekanın insan zekası ile yarışamayacağı fikri bilimsel çevreler tarafından kabul görmüş durumdadır.

Buradan Yapay zeka üzerine makaleler okuyabilirsiniz.

Ancak bilim adamları şu anki ilkel bilgisayar sistemlerinden ümitlerini kestikleri gibi Quantum Bilgisayar Teknolojisi üzerinde yoğun çalışmalar sürdürmektedirler. Bu bilgisayarlar çok daha gelişmiş yapay zekalara olanak sağlayabilecektir. Ancak yinede şimdiden insan zekasına ulaşıp ulaşamayacakları konusu bilinmemektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Spekülatif konuşarak şunları söyleyebilirim;

- Ses yüksekliğini elektronik cihazlar algılayabilir ve buna göre işlem gerçeklerştirebilirler.

Kendisini kapatabilir, karşısındaki insan bağırırsa. Yapay zeka burada devreye girer. Yan odadaki arkadaşınla yüksek sesle konuştuğunda bilgisayar senin kızdığını düşünüp kendini kapatacaktır.

- Bilgisayar konuşabilir.

Ancak sadece kendisine öğretilen bir script çerçevesinde bunu yapar, bilmediği bir kelime duyduğunda tepki vermez. Veya bu kelimenin anlamını sorarak onu veri bankasına aktarabilir. Her ne yaparsa yapsın bu zeka belirtisi değildir. Sonuçta en basit örnek olarak bilgisayar eşanlamlı kelimelerde çuvallayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de öyle düşündüm zaten. Belirli bir söz dağarcığına göre programlayan adam senaryosundan ezbere yapıyodur bunu. Ama neden insanları kandırsın. Bu arada sitesine girebildin mi? Ben giremiyorum.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Girebildim ve sanırım sizin okulda kendi geliştirdiği şu programı kullanmış;

"MAXIMATOR is a 3D artificial program that can read a script, pick the characters and the sound files that go with that and form the animation. It also gives the animator flexibility to implement his own taste in the final animation. It can read a script and do a whole feature film in couple of seconds. Then it generates a small code to be sent to 3DMAX to get rendered. MAXIMATOR handles sound files, AVI files along with text files and forms a connection among the three different sources. Then it looks at the scenes from a filmmakers point of view and creates the screenplay from which it prepares the positioning of the characters, camera angles, lip sync, various actions such as dance, walk,run and the facial expressions, moods and reactions of every character to certain actions on the screen. Even the eye positioning and the blinks are done automatically."
Sosyal ağlarda paylaş

Duyguları olması imkansız gibi bişey yani insanın beyninde duygularla, kişilikle ilgili kısımlar o kadar karmaşık ki heralde öyle bi devre yapılmaya kalkılsa o devre günümüz teknolojisiyle yaklaşık olarak bi apartman büyüklüğünde filan olur:D

Ancak sese göre tepki vermiş olabilir, bazı kelimeleri ezberlemişte olabilir, ya da perde arkasından birisi konuşuyodur:P[signature][hline]Gerçekler acıdır... O zaman bu dünyada tek gerçek şey biber!
Sosyal ağlarda paylaş

aymar vardı ya
işte onun yapımında çalışmış
bi de izocam
yani böyle küçük animasyonlar felan galiba[signature][hline]Biliyorum ki ben tatlı bir sevgiyi, küçük bir sevinci tattığım anlar dışında hiç bir şeye sahip değilim. Faust-Goethe
Sosyal ağlarda paylaş

Boş değildir de yapay zeka ile bi alakası yok o makinenin. Bi kere zeka, öğrenebilmek tarzı bişeydir. Bu makine bişey öğrenemez. Kendisine verilmiş komutlara önceden belirlenmiş cevaplar vermesi için programlanmış. Adam bi senaryo yazıyo. Kendi sözlerini ve alması gereken cevabı yazıyo, bilgisayara yüklüyo ve ortaya çocukları eğlendirecek bir gösteri çıkıyo.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bence o iş yalandır 10 dakka uyuma işi. Ve daha önce de söylediğim gibi, olay çıkardı insan zekasına en yakın yapay zekayı bir Türk yaptı diye. Ama ben böyle bir yapay zekanın yapıldığını bile bilmiyordum.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca internet tabanıyla her türlü şeyi byulabilir ve yapabilir. En güvenilir bilgiyi bulur ve açıklama yapar. Ama bu yapay zeka değildir. Zeka internette değilken de aynı düzeyde çalışmalı...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Hep öyle diyorlar da abi, adam yapay zeka yaratmış olsaydı olay olurdu diyorum. En azından bi kaç gün haberlerde olurdu yani. Boru diil, yapay zeka... :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

bir programa kendisine verilen kelimeyi yüklem nesne ve özneye ayırıp buna göre işlem yapmasını anlatabilirsiniz. yani bunu algoritmaya dökebilirsiniz. diğer yandan bir dilin yapısınıda anlatabilirsiniz. yani bunuda algoritmaya dökebilirsiniz. bu ikisini bir birleştirelim. program kelimeleri biliyor, hangisinin yükle ve hangisinin özne, zamir olduğunu biliyor ve buna göre işlem yapıyor. buna pek yapay zeka demem işin aslı. eğer öyle olsaydı benim x-o-x oynayan programım tam bir deha sayılmalıydı :))[signature][hline]Image Resizer | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu
Sosyal ağlarda paylaş

ALICE gibi programlar var ve karşılıklı gayet güzel sohbet edebiliyorsunuz :) Ama bunlar A.I. değil, BOT. Karıştırmamak lazım. Verdiğim adreste "chat with alice" var. Oradan konuşabilirsiniz :) (kendinizi tanıtmayı unutmayın. diyaloğun devamında kullanıyor isimleri)[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...