Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

boyun kuvvetlendirci egzersiz

forgiver

Öne çıkan mesajlar

Egzersiz olarak belli aralıklarla boyun ısınmaları yap.!
Sağa, sola, öne, arkaya.
Eğer ağrılar fazlaysa doktora gitmeni öneririm.[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ters mekik boyun için değil yanılmıyorsam. Benim saydıklarımın dı$ında da egzersiz yok.
Yatakta $ınav, mekik ve ters mekik çekmeyin. Bi yararı olmaz. Sert zeminleri tercih edin.[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bu ters mekik işe yarıyor
hissetim bişeyler

şu kalecilerin yaptığı yüzüstü yatıp, ellerini havaya kaldırmayı yapıyordum, ama elleri enseye koyunca daha sağlam bir hareket çıktı tarfi ettiğiniz gibi

ama yetmez daha istiyom
googleda dolaşıyom egzersizler için, ama bulamaıyom tam aradığım hareketi, pilates diye bişey buldum, ama o da nedir anlayamadım

boyun la birlikte
bir de dik durmayı sağlayacak bişeyler var mı?[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
http://rapidshare.de/files/14039998/anna_kournikova_-_exercise_video_-_swiss_ball.mpg.html - ball hariç diğer kelimelerin ilk harfi büyük, birde mpg nin hepsi büyük harf.
şu büyük toplar nereden bulunur acaba, anna kornikova ablamız uygulamalı gösteriyor, bu hareketler en faydalısı kanımca
Sosyal ağlarda paylaş

boyun kasları çalıştırması en çok dikkat isteyen kas grubu sayılabilir ve sakatlıkları oldukça tehlikeli sonuçlar verilebilir bahsettiğin baldır makinası adı üzerinde baldır içindir ve boyun çalışmaya uygun bi imalat değildir.
teklikelidir kesinlikle böyle birşey denemeyin.
hatta profesyonel bi amaç yoksa hiç spor yapmayan birinin sadece boyun grubunu çalıştırmasınında bi anlamı yoktur.
forgiver bahsettiğin amaca en uygun evde yapabileceğin sınav çekmek ve bi barfiks demiri ayarlamaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ehem ehem dediğim zaten boynu güçlendirmek için zira biz durmadan kafa kafaya durumunda olduğumuz için yapıyoruz. Ama mekiğin bu duruma faydası olacağını sanmıyorum bel ve boyun ağrısı içinse Sağlık topumudur nedir öle bişi var sırtınızı yaslıyosunuz ve bütün omurları sıraya sokuyo meret çok da bi rahatlatıcı kendisi. Tavsiye edebilirim bilhassa bel için.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
baya geçmiş aradan, fizik tedavi den boyunla alakalı egzersizleri gösteren bişey aldım(aylar önce), eskisine göre daha iyi ama hakkaten aylarca devamlı çalışmadan olmuyor yani, bilgisayar başında boyunu omurgayı mahvederken biraz daha dikkatli olmak lazım, scan etmeye üşenmessem buraya da koyayım(rep plz)
eskisine göre daha az yoruluyorum ama hala yeterli deil

şimdi yeni sorularım olcak
yatmadan önce egzersiz yapmak iyi deil diyorlar ne kadar doğru
yine varsa boyunla ilgili yukardakilerden farklı, evde yapılması kolay aletsiz çalışmalar tavsiyesi istiyorum

bir de baldır bölgesini inceltmek için ne yapılabilir, bazı kot modelleri olmuyor :)
bacakla alakalı yaptığım, günde 25dk hızlı yürümek(evden durağa, duraktan okula, spor amaçlı deil), bir de bol bol oturmak
yine aletsiz egzersiz önerileri arıyorum baldırla ilgili
Sosyal ağlarda paylaş

Boyun için bunlardan farklı bir egzersiz programı yok yanılmıyorsam.

Bacaklar için ise bulduğum bazı kaynaklar:

DANKEY CALF RAISE

Gövde yere paralel durumda olacak şekilde her iki el ile bir yere dayanılır. Ayak burunları yerden 5-10 cm.kadar yüksekte bir platformun üzerinde ve bacaklar ile gövde 90 derecelik bir açı yapacak pozisyondadır. Bu konumda parmak uçlarında en üst noktaya kadar nefes verilerek yükselinir ve nefes alınarak başlangıç durumuna dönülür, ancak topuklar yere değdirilmez ve kaslarda ağrı başlayana kadar harekete devam edilir. Hareketin daha etkili olabilmesi için bel kısmına bir partner oturtularak da uygulanabilir. Ancak partnerin ağırlığını, bele doğru değil, kalça ve baldırlara etkili olacak şekilde yüklemesi gerekir. Hareket bitene kadar, yavaş ve kontrollü çalışmak, hareketin verimini arttırır.

TIBIALIS EXTENSION

Ayak topuğu yerden 10 cm.kadar yüksek bir platforma yerleştirilir. Parmakların ucuna yerleştirilen bir ağırlık plâkası, topuklar sabit kalmak şartıyla, parmak uçlarının yukarı ve aşağı hareketiyle kaldırılır. Hareket sadece tibialis kaslarının kontrolünü sağlayarak, yavaş ve kon trollü olarak ve çok tekrar yapmak suretiyle uygulanır.

Aletsiz olarak bunları uygulayabilirsin.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...