Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gırtlak kanseri hakkında...


BlaCk

Öne çıkan mesajlar

Gırtlak kanseri'nin oluşum nedenleri nelerdir?
Ne kadar sürede yayılır?
Belirtileri nelerdir ?

ve Tedavisi nedir /tüm tedavi çeşitleri
Birde tedaviyle bu hastalıktan kurtulmak mumkunmudur?

tam olarak bilen arkadaşlar soruları cevaplarlarsa sevınırım [signature][hline]Trust No One
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GIRTLAK KANSERİ (LARENKS KANSERİ)

Gırtlak kanserleri, Kulak Burun Boğaz Hekimliğinde en sık görülen kanser türlerinden biridir.

Tümör genellikle, çevre organlara ve boyuna yayılmadan önce uzun süre gırtlak içinde sınırlı kalır. Erken tanı ile hastalığın tam olarak tedavi edilme şansı vardır.

Ancak ileri dönemlerde başvuran hastalarda ve bunların tedavisi sonucunda, hastanın yaşam kalitesini düşüren ve sosyal yaşantısında büyük sıkıntılara yol açan kalıcı fonksiyon kayıpları ortaya çıkabilir.

Hastanın ses tellerini tamamen kaybetmesine, konuşamamasına ve çevre ile olan iletişiminin tamamen kopma noktasına gelmesine neden olan gırtlağın tamamen çıkartılması,

Hastanın boynunda nefes alabilmesi için kalıcı delik oluşturulması ortaya çıkabilecek sıkıntıların en uç noktasını oluşturur.

GIRTLAK KANSERİ KİMLERDE OLUŞUR ?

Gırtlak kanserlerinin, diğer kanser türleri gibi nasıl oluştuğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, sigara içimi ile doğrudan ilişkili olduğu ortaya konmuştur. Sigara ile birlikte alkol kullanımı bu riski artırmaktadır.

Gırtlak kanseri genellikle 50-60 yaş grubundaki erkeklerde sık görülür. Ancak giderek daha genç yaşlarda ve kadınlarda da görülmeye başladığı göz ardı edilmemelidir.

HASTALIĞIN BELİRTİLERi NELERDİR ?

Maalesef, diğer birçok kanser türünde olduğu gibi gırtlak kanserinin de hastalığa özgü bir belirtisi yoktur. Gırtlak kanserinin belirtileri daha çok organ içindeki yerleşimi ve büyüklüğü ile ilgilidir.

Tümör ses telleri üzerine yerleşmiş veya bu bölgeye ilerlemişse ses kısıklığı ve ses kalitesinde değişiklikler genellikle ilk ortaya çıkan belirtilerdir.



Bu nedenle uzun süren ses kısıklıkları ihmal edilmemeli ve mutlaka bir K.B.B Hastalıkları uzmanına başvurulmalıdır.

Gırtlak kanserinin diğer belirtileri; boğazda takılma hissi, boğazda ağrı, kulaklara yansıyan ağrı şeklinde de olabilir. Bu belirtilerin herhangi bir boğaz rahatsızlığından (örneğin : farenjit) da kaynaklanabileceğine dikkat ediniz. Bu nedenle uzayan her türlü yakınmanız için doktorunuza başvurunuz.

Büyük tümörler ise; nefes darlığı, yutma güçlüğü, yutma sırasında ağrı, kanlı balgam gibi belirtiler verirler.



Hastada genel düşkünlük hali, kilo kaybı olabilir. Ancak bu belirtiler ortaya çıktığında hastalık oldukça ilerlemiştir.

Kanser boyuna yayılmışsa, boynun yan tarafında şişlik ortaya çıkar.[signature][hline]:utaniem:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkurler d3n1z

Tüm tedavi yöntemleri ve tedaviyle bu hastalıktan kurtulma olasılıgı ıle ılgılı bılgı verebılecek varmı acaba[signature][hline]Trust No One

[Bu mesaj BlaCk tarafından 13 Ekim 2005 19:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk, 13 Ekim 2005 18:31 tarihinde demiş ki:
Gırtlak kanseri'nin oluşum nedenleri nelerdir?
Ne kadar sürede yayılır?
Belirtileri nelerdir ?

ve Tedavisi nedir /tüm tedavi çeşitleri
Birde tedaviyle bu hastalıktan kurtulmak mumkunmudur?

tam olarak bilen arkadaşlar soruları cevaplarlarsa sevınırım

sigara ve kansorejen maddeler ba$ neden olarak gösteriliyor da bunun dı$ında aslında bıraz beslenme ve ya$ayı$ $eklinininde önemi varmı$.

süresini tam bilmiyorumda snrm en yava$ yayılan kanser turu.

belirtileri;ılk ses kısılması olarak ba$lıyor sonra öksürükler,nefes daralmaları vs.

tedavisinde doktorlar daima ameliyat+kemoterapi yolunu ızlıyorlarda belli bir evreden sonra bunlarında önemi kalmıyor.gerci erken te$his olsada ölumler fazla olabılıyor.tedavinin yanında hasta kı$ının moralın yanında kendısınınde ınanması gerek hastalagı yenecegıne.bızm yan kom$u gırtlak kanserıydı amelıyat+kemoterapi vs $uan adam turp gibi ama babamın daha ılk evresınde tespit edilip ame.+kemoterapi olmasına ragmen vefat etti.

her kım hastaysa buyuk gecmı$ olsun.[signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pyro baban gırtlak kanserinden mi vefat etti?


Bu arada bi arkadasımın basına geldıgınden suphelenıyorum bu olayın, belirti olarak Aşırı öksürme, Ses kısıklıgı, Nefes darlıgı ve bazen Tansiyon düşmeleri baş dönmeleri gibi sorunları var.
Bogazında agrı zor yutkunma falanda oluyor.


Gırtlak kanserinden ölüm oluyormu yani hastalık cok ilerlemişse?[signature][hline]Trust No One
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

girtlak kanseri sert vokallerdede oluor diye biliordum tabi palavra olabilir.. neyse ya gecmis olsun umarim oyle bi olayi yoktur arkadasinin..[signature][hline]Through purity and through light
And the grace of the night
We sing and we dance
To our black heart romance


[Bu mesaj MyDyingBride tarafından 13 Ekim 2005 20:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıda yazan açıklayıcı yazıda herşey doğru olmakla birlikte ek olarak;

Gırtlak kanserininin ağırlığını belirleyen çok önemli bir faktör var: Larenks'in hangi bölgesinde çıkmış olduğu. Larenks bu bağlamta, ses tellerine göre (gerçek ses telleri, üstteki yalancı olanlar değil) üçe ayrılıyor: 1) Supraglottik (üstü) 2) Glottik (ses tellerinin olduğu yer) 3)Subglottik (altı). En kötüsü subglottik olanlar çünkü lenf dolaşımı çok zengin çok farklı yerlere gidiyor. Yani yayılım çok hızlı. En iyi olan ise glottik yerleşim. Sebebi yine lenf dolaşımının fakirliğinden kaynaklanıyor. Supra glottik ise kötü tarafa yakın olmakla birlikte ortada yer alıyor. Bu yazdıklarım (daha bir çok kriter olması yanında) kanserin evresi ile ilgili.

Birde kanserin hücresel yapısına göre belirlenen grade'i var. Bu da iyi - kötü olarak çeşitli tiplere sahip. Evre ve grade'in birleşmesi ile kanserin kişide yayılımı ve tedavi şekli öngörülüyor.

Subglottik tiplerde beklenen yaşam pek fazla değil ve çok hızlı yayılım oluyor. Glottik tipte ise cerrahi tedavi ile tamamen kür sağlanabiliyor.

Gırtlak kanserinde hastalığın durumunu kişiye göre değerlendirmek lazım. Bütün genellemelere yanlış gözüyle bakabilirsiniz.

Arkadaşının belirtileri kanserle ilintili olabilsede diğer larenks hastalıklarına da bağlanabilir. En kısa zamanda bir KBB kliniğine başvurması gerekiyor.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HASTALIĞIN KLASİK TEDAVİ ŞEKLİ

Tedavi şekli; tümörün gırtlak içindeki yerleştiği bölge, yayılımları ve büyüklüğüne göre değişir. Hastanın yaşı, genel durumu, akciğer fonksiyonları ve hastanın tercihleri tedaviyi yönlendiren diğer hususlardır.

Ülkemizde gırtlak kanserinin tedavisi ağırlıklı olarak cerrahi yöntemlerle yapılmaktadır. Radyoterapi (ışın tedavisi); ses telleri üzerindeki küçük tümörler için veya cerrahi tedaviyi tamamlayan yardımcı bir yöntem olarak 4-6 haftalık kürler şeklinde uygulanmaktadır. Büyük boyutlu yaygın tümörlerin sadece radyoterapi ile kontrol şansı oldukça azdır. Kemoterapi uygulaması (ilaç tedavisi) ise ancak büyük boyutlu yaygın tümörlerde, tümör hacmini küçültmek ve klasik tedavi şekillerine hazırlık olarak uygulanabilmektedir.

Hastalığın tedavisinde, erken teşhisin önemi büyüktür. Küçük boyutlu kanserlerde, hastanın genel durumu da müsaitse, gırtlağın tamamının çıkartılmasına gerek kalmadan, kısmi cerrahi ile (konservatif cerrahi), sadece tümörlü kısım güvenli sınırlarla çıkartılmakta ve bu şekilde ses telleri ve gırtlağın diğer bölümleri korunabilmektedir. Bu grup ameliyatların çoğunda boğazda kalıcı delik açılmasına gerek kalmaz. Günümüzde gırtlağın tam olarak çıkartılmasına gerek kalmadan tedavisine imkan veren birçok cerrahi yöntem bulunmaktadır.

Bu ameliyatlar ülkemizde, gırtlak kanseri konusunda uzmanlaşmış merkezlerde yapılmaktadır.

Halbuki büyük boyutlu ve yaygın tümörlerde, gırtlağın tam olarak çıkartılması gerekli olabilir. Bu durumda, kanseri tedavi etmek için ses telleri feda edilmektedir. Hastanın nefes alabilmesi için de nefes borusu boyun cildine tesbit edilir. Bu durumda hastada kalıcı delik oluşturulması zorunludur. Ancak ses telleri çıkartılan hastaların tekrar anlaşılabilir düzeyde konuşabilmesi için birçok yöntem bulunmaktadır. Bunlar arasında hastanın yutak sesini kullanabilmesi konusunda eğitimi, konuşma protezleri sayılabilir.

Tümör yeri ve boyutları ile orantılı olarak boyundaki lenf bezlerine yayılım yapmısşa veya hasta bu risk altında ise, boynun tedavisi de ameliyat planına dahil edilir.

HASTALAR NE KADAR YAŞARLAR?

Günümüzde uygulanan tedavi şekillleri ile hastaların tam olarak tedavisi ve uzun süreli yaşam mümkündür. Ancak bunun için hastalığın erken dönemde tanısı çok önemlidir.

Genel bir ifade ile, ses telleri üzerindeki küçük bir tümörün tam olarak tedavisi ile 5 yıllık yaşam süresi olguların %90-95’inde mümkün olabilmektedir. İleri boyuttaki bir tümörde ise bu oranlar %35-50’ye düşmektedir. Bu bulgular, kanserin erken dönemde tedavisinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaktadır.

Şu anda en yüksek başarı oranı Herbalist Atabay Güveloğlu'nun ortaya çıkardığı bitki özleri kokteylleri ile alınmaktadır.Hastalarda altı aylık uygulama sonucunda hastalık tamamen kontrol altına alınmakta ve tümörler kaybolmaktadır.
Tedavinin ilk iki aylık ilaçları 2500 $ ve akabindeki ikişer aylık iki dönemin ilaçları da 1200 er $ tutmaktadır. Kokteyllerin hazırlanışına,Adana laboratuarında kişiye özel,ithal ve ileri teknolojilerle elde edilmiş bitki özleri kullanmaktadır.
[signature][hline]:utaniem:

[Bu mesaj d3n1z tarafından 14 Ekim 2005 15:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şu anda en yüksek başarı oranı Herbalist Atabay Güveloğlu'nun ortaya çıkardığı bitki özleri kokteylleri ile alınmaktadır.Hastalarda altı aylık uygulama sonucunda hastalık tamamen kontrol altına alınmakta ve tümörler kaybolmaktadır.
Tedavinin ilk iki aylık ilaçları 2500 $ ve akabindeki ikişer aylık iki dönemin ilaçları da 1200 er $ tutmaktadır. Kokteyllerin hazırlanışına,Adana laboratuarında kişiye özel,ithal ve ileri teknolojilerle elde edilmiş bitki özleri kullanmaktadır


Bu Herbalist Atabay Guveloglun'un sıtesıne gırdım bakındım bıraz
Ciddi anlamda mucıze yaratabılecek seylerden ve ıyılesen kısılerden ve bu konudakı basarılarından bahsetmıs.

Nedir gerçekten işe yarayan bi olaymı bu adamın yaptıgı ilaclar. varmı bılgısı olan bu konuda[signature][hline]Trust No One
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...