Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok kurcalandı biliyorum ama kablo mu adsl mi?

Private

Öne çıkan mesajlar

Üzgünüm ama şu kampanya dan yararlanmak için az zaman kaldı. Şimdi 128 kablom var. Evde 2 pc var ve ağ kurmak için birşeyler yapmam lazımdı. Hazır modem ya da hub(vb) bişiy alıcakken bir adsl modem alıp adsl ye mi geçsem diyorum? Çünkü birz yavaş geliyor kablo. Oyun oynarım, web gezerim, dl yaparım. Sizce ne yapıyım? Hangisini seçeyim?[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts"
Sosyal ağlarda paylaş

"kabloyu 256 yaparım , krallar gibi olurum" dersen kablo al çünkü daha kullanışlı ama , "yapamam , param daha az" dersen 256 adsl alcaksın[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

online oyunlarda kablo avantajda , bu arada gelece wireless da ;)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

adsl diyorum çünkü;
1- yurt dışı çıkışlarının yükseltilmesi ile adsl e gelen pay kablonet ten daha fazla..
2-Önü açık bir oluşum malum adsl2 vs ..
3-Türk telekomu tebrik edebileceğim tek şey.(şuanki durumları düşünürsek.)
4-Kablonet in tek avantajı download upload oranının yarı yarıya olması adsl de bu oran 3te 1 diye biliyorum.
5-Adsl 128 den 256 ya geçince yaşanan olumsuzluklar direk kablonet i etkiledi tum bandwitdh ler adsl e verildi kablonet le siteleri bile girilemedi ki şu anda türk telekom da adsl i min 512 yi çıkarma muhabbeti var diye yayılan msg larla dolu her yer.

kablonet i mahveden gelen yatırımların hepsinin adsl e olup kablonet in saf dışı kalması.

başka özellik saymaya gerek yok herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkez cable HIZLIDIR diyorda ben şunu anlamıyorum; 256 kbps dediğimiz zaman kilobyte per second (saniye başına kilobayt) demek istiyoruz.E iyide 256 kbps cable'dede Adsl'dede mantıken aynısı olması gerekiyor.Bunu "1 Ton demir mi ağırdır, yoksa 1 ton pamuk mu?" sorusuna benzetebiliriz.

[Bu mesaj SadGamer tarafından 09 Ekim 2005 23:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"128 cable ile 1024 ADSL aynıdır." derim hep.Aynı olan Download hızı değildir. MSlerdir, 128 ile oynadığın oyunlardaki performansı ancak 1024 ADSL ile görebiliyorsun, ben kablonetim warsa 8pingle cs oynardım sabahları, şimdi 256 ADSL var 50 ping standart, 512 olsa 25-30 a düşer fln filan.

şimdi teorik olarak anlatmak isterdimde gerek yok kasamıycam. Ama kısaca bandwitdh tadında bir olay var, hat genişliği diye.

Daha ucuza daha cok download istiyorsan ADSL, oyun oynayacaksan CABLE hepsi bu[signature][hline]You run, never stop, got to win, got to run till you drop
Eno, 30 Ocak 2005 00:29 tarihinde demiş ki:
sanal "sokuşmaya" devam edin bakalım varmı faydası...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SadGamer, 09 Ekim 2005 23:30 tarihinde demiş ki:
Herkez cable HIZLIDIR diyorda ben şunu anlamıyorum; 256 kbps dediğimiz zaman kilobyte per second (saniye başına kilobayt) demek istiyoruz.E iyide 256 kbps cable'dede Adsl'dede mantıken aynısı olması gerekiyor.Bunu "1 Ton demir mi ağırdır, yoksa 1 ton pamuk mu?" sorusuna benzetebiliriz.
256 kbps =256 kilobitspersecond, 1 byte = 8 bit dersen 256/8=32 kilo byte per second oluyo. 1 kilo pamuk mu demir mi sorusuna gelirsek, internet bağlantısının olayı sadece bant genişliği değil, önemli bi ölçüt de latency/gecikme. okuduğum bi örnek şöyleydi (seksistsin sen öküzsün sen diyeni baltayla kovalarım) ; 9 kadın 9 ayda 9 çocuk doğururlar yani 9çocuk/9 aydan 1 çocuk/ay. ama 9 kadın beraber de olsa 1 ayda 1 çocuk doğuramazlar.yani burda 9 aylık bi gecikmeyle alıyosun 1 çocuk/ay lık hızı.

edik; konuyu bağlamamışız; adsl ve kablo olayında da böyle bişi var, kabloda gecikme daha düşük bu yüzden oyunlarda çoooooook daha iyi performans alabiliyorsun. her oyunda önemli olmayabilir ama böyle hızlı fpslerde(q3 misal) falan 20-30 ping çok şey değiştiriyo.
[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 10 Ekim 2005 01:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kickass, 10 Ekim 2005 00:38 tarihinde demiş ki:
"128 cable ile 1024 ADSL aynıdır." derim hep.Aynı olan Download hızı değildir. MSlerdir, 128 ile oynadığın oyunlardaki performansı ancak 1024 ADSL ile görebiliyorsun, ben kablonetim warsa 8pingle cs oynardım sabahları, şimdi 256 ADSL var 50 ping standart, 512 olsa 25-30 a düşer fln filan.

kickass malesef şu anda aynı değil istersen bi dene derim ben 1024 le netten 15-20 pingle cs oynarken 128 k cable la artık min 100 ping le oynuyorsun istersen test et..

edit

@rahan kabloda dediğin gecikme upload un hızlı olmasında dolayıdır anlattıgım gıbı kablode upload download yarı yarıya adsl de 3 te 1 upload oldugu için oyunlarda verimi biraz daha iyi ama şu an için o kadar farkı yok..

[Bu mesaj maddoq tarafından 10 Ekim 2005 16:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kablo çöküşte ve çıkmazda adsl nin önü açık.. sonuçta cable ayrı bir firma deil yine telecom un hizmetlerini kullanıyor.. belki aralarında ufak bir fark var.. ama cable değmez...[signature][hline]Little Gnome Mage - Altug in The MealStrom

- Equniox -

--Ya baba bi itemlerine bakimmi ?
-- Bak Canım bak ====> Altug (inspect)
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye salakın en önden gideni telekom konusunda özel geldi bi iş yaparlar belki .Cable > adsl , hangisi ucuzdur devlet icin bilemem ama iyi yapıyla kurulmuş bir cableın adsl den iyi olduğu kesindir cünkü cablela en düşük ping alabilirsin dsl le 500mbit olsa gene 30 ping den aşağısı göremezsin.Aradan yıllar geçti akp biz devrim yaptık adsl getirdik dedi aferin diyorum onlara cablelı geliştirselerdi bugün keşke.Malesef 100 yıl sonrada kimse online gaming yapamıyacak türkiyede cünkü onlar biz adsl getirdik her evde adsl var cok mbit var ,ping neymis millet cs , q3 oynasın diye cable mı yapıcaz adsl iidir dicek baştakiler.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SadGamer, 09 Ekim 2005 23:30 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj SadGamer tarafından 09 Ekim 2005 23:31 tarihinde değiştirilmiştir]

ikisi arasındaki teknoloji farkı... adsl kabloya göre daha büyük paketler halinde veri transferi yapıyor , ayrıca gönderim hızı düşük olduğu için oyun performansında kablo her türlü daha iyi..[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
GE-TA, 07 Ekim 2005 17:53 tarihinde demiş ki:
Heey Bush'un tanrısı! Sana sesleniyorum! İki dakika sus da bir rahat edelim be yav!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...