Excane Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Yüksek konfigürasyonlu sistemlerde beklenilen performansın alınamıyışının bir çok sebebi olabilir; İnternet bağlantısı dışında en çok karşılaşılan durumlar şunlardır; -Main Board veri transferi arızası,Kimi boardlarda olabiliyor ve biosupdatele duzelebiliyor. -Mainboard kuzey köprüsü ısınması:üstüne bir heatsink ile cozulebiliyor. -Power Supply yetersizliği:Parçalara yeteri kadar güç verilmediğinde performans düşüşü olabiliyor. -İşlemci ısınması;yetersiz veya tozlu fanlar sebep olabiliyor. -Ramlerin birinde arıza olması;Yüksek sıkıştırılmış dosyaları açarken veya install yaparken sık sık hatayla karşılaşıyorsanız büyük ihtimal bundan kaynaklanıyor.Ramlerinizi tek tek deneyin.Eğer sorun devam etmiyorsa.Problem ram slotlarındadır. -Parçaların slotlarına tam oturduğuna emin olun. -Overclock bazen yüksek çalışma saatleri sebebiyle stabilite bozukluğuna neden olabilir.Bazı parçalar ek soğutma,ek voltaj,veya saat optimizasyonu isteyebilir.Örneğin PCI parçalar 33 Mhz den sora ciddi bi stabilite problemleri yaşatıyorlar.Yeni bir çok board bunun sabitlenmesine izin verirken sanırım via chipsetlilerde bu tür sabitleme henüz mevcut değil. Daha fazlası henüz aklıma gelmedi.Saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dunedain Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Powersupply( güç kaynağı) çok önemli 6600 almıştım amd 2.6 1gb ramim vardı ama oyun eskisine göre daha kötü çalışmaya başlamıştı arada kilitleniyordu . Derken güç kaynağını 400 warrlık bir tanesiyle değiştridim ve değiştiridiğimden beri hiç sorun yok . Güç kaynağınızı bir kontrol edin 400 wattlık güç kaynağı 10 dolar falan bişey alın içiniz rahat etsin sorun olduğunda en azından güç kaynağından değil diyebilirsiniz :D . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elmosthern Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 alakası yok kasmasının ram le benim pc celeron 1.7 128mb ram işletim sistemi xp üstüne öküz gibi sp2 yüklü az kasılmayla oynayabiliyorum bilgisayarına format atıp son sürücüleri yükle ve iyi birde antivirüs sorun yaratmaz belki sorun trojen fln olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rion_ Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 bu makinerde cok yüklenme olabilir virüs tarat yoksa bak hardisskin ne kadarı dolu bende 80gb lık hdd var 40 gb ını kullanıyorum daha cok olursa hemen bosaltıyorm sorun yasamıyorum :)[signature][hline]Old Kingdom... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Sorun Hdd deymiş bir hd 80di diğeri 200 200lüğe kurdum windowsu şuan hiçbir sorun yok Bgde 100 200 arası latency aldım Fps olarakda 40-60 arasındaydı kısacası sorunum çözüldü :)[signature][hline]Wow:Satanix 60 NE Rogue of BL , Satanix UD Rogue of The Maelstrom Daoc:(iskoç)Trex lvl 50 paladin DEL,SataVir lvl 50 ice wiz DEL Trex lvl 50 Bm Coh:Satanix Electrical blast/Electricity manipulation Swg:Viru Jan-Tiran BH on Ecl. Osi:Virus The Baltazar of Atl Horizon:Satanix The Dragon.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AcimasizKemal Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Demiştim eskilerden kim kaldı :)[signature][hline]Turkish Airlines Cabin Chief Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 yani wowu boş hdd ye mi kurmak lazım?[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2005 İlk düşüncemde hdd di çünkü ram kasması olsa oyun tamamen takılıp birden açılırdı onun yerine takılıp laglı oynuyordum.Wowu boş hdye kurmaklan ilgisi yok 200gblik hdnin içinde şuan 100küsürü dolu benim problem tamamen diğer hdd'di formattan sonrada aynı sorunu veriyordu bunun yanında bugun jumperları kontrol ettim eski hdde 32gb sınır jumper blablasını yapmış bir akıllı kardeşim büyük ihtimal onun yüzünden oluyordu şuan onun jumperlarınıda değiştiridm tekrardan deniyecem.[signature][hline]Wow:Satanix 60 NE Rogue of BL , Satanix UD Rogue of The Maelstrom Daoc:(iskoç)Trex lvl 50 paladin DEL,SataVir lvl 50 ice wiz DEL Trex lvl 50 Bm Coh:Satanix Electrical blast/Electricity manipulation Swg:Viru Jan-Tiran BH on Ecl. Osi:Virus The Baltazar of Atl Horizon:Satanix The Dragon.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rion_ Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 denede sora haber ver birinin basına gelirse buraya bakar yada yeni konu acar :) genede jumper danda olsa hdd fazla doldurma[signature][hline]Old Kingdom... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elmosthern Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 halledildi sanırım eh geçmiş olsun dielim artık iyi oyunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 if de acayip kasıyo ilk 2 dk sonra normal bende[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 amd 3000+ 1 ghz ram gforce 6600 80 gb hdd [sadece 39 gb dolu] yinede kasiyor zaman zaman avarage fps 55 lerde ama manasiz bir sekilde makina 2-3 saniye donuyor tabi birde #132 #124 hatalari var asla kurtulamadigim bazen hic olmuyor 1 hafta bazense gunde 5-6 kere oluyor cok arastirdim ama bir cevap bulamadim bu konuda[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Benimde sistem sağlam ama şu son patchden sonra belırgın olarak fps düştü birde wendigo nun dediği gibi makına arada kasmalar yapıyor son patch çok kıl kaptım :P birde full detay acık bende su yansımalar filan hariç fps 20-30 arası neden? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 ben 40 gblık hd mi 30 +10 yatım ikinci tarafta sadece wow var[signature][hline]Lianna Human Paladin Gloria Honorifice Pralium Facio Animus Gradior Quo Prodo, In Excelsis Precedo Bellator Decerte Adversa Incurro Invadoria Desideratus Fatum! Desideratus Bellum! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 ya benim wow windows tan ayrı olarak obur diskte.Acaba bos tuttugum dıger dıske dırek atsam çalışırmı?bida yuklmemıım şimdi =)[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz Supreme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapriceXante Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Bendede Barton 2.5+ 1Gb @400mhz + 6600gt var.. Ama hangi ayarları denersem deneyim ogrimarda akşam 6 da 30 fps nin üstüne çıkamıyorum :) Geçen Riddick Nvidia kartına opengl hatası verince şoka girip bide eski kendi cd sindeki driveri kurayım dedim wow da baya degişme oldu.. Boş alanda 10fps den fazla bir degişiklik oldu ama Ogrimar gene aynı :) Lag sorununun Hdd den yada ram den olması bence mümkün bile degil olsa olsa ya hatlardaki o anki bi dalgalanmadan yada belkide bi arkadaşın dedigi gibi ethernet ve ag kullanımından olabilir.. Buna örnek olarak bi kafede birlikte oynarken bende sorun yokken arkadaşın laga girmesi yada aynı agdan bi clientin 300 ken digerinin 500 olması gibi latency nin.. Özellikle birisi CS de server refresh atarsa yada webcam denilen o lanet şeyi kulananlar olursa baglantımız sömürülmesi gibi :P[signature][hline].:[ Lady Caprice Xante ]:. The Sole Survivor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Ya 6600gt lerdemı sorun var acep. Ya diorum oda arkımda p4 3.0ghz,1ghz ram extreme n6600 var.Full herşey açık köküne kadar.Adam İronforgeun en kalabalık olduguu zamanda.Etrafta yuzlerce adam var,adamda tek fps kaybı yok ya.Onu bırak griffona bindi o sıra takılmadı alet bile. Bide 200gb hard disk var onda,çoğu boş. Bağlantımız aynı bende p43.2ghz,512 mb ram,6600gt var full ayarda geberıyorum kasıntıdan.Kısıkta oynuyorum. Anlayamadım hala ya[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz Supreme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Excane Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Senin ram stabil oyun icin yetersiz.en az 1 GB gerekli.(full ayarlar icin) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2005 1ghz yeterli olur yani?hım saol deniim bi[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki: Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir. Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki: ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz Supreme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Bwlde bugun baya kastı diğer makineden oyuna girmek zorunda kaldım ama bglerde ve diğer yerlerdeki problemim çözüldü.[signature][hline]Wow:Satanix 60 NE Rogue of BL , Satanix UD Rogue of The Maelstrom Daoc:(iskoç)Trex lvl 50 paladin DEL,SataVir lvl 50 ice wiz DEL Trex lvl 50 Bm Coh:Satanix Electrical blast/Electricity manipulation Swg:Viru Jan-Tiran BH on Ecl. Osi:Virus The Baltazar of Atl Horizon:Satanix The Dragon.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2005 İki deneni var ya hdd ya da ram sisteminin diğer parçalarından dolayı bi sorun oldugunu kesinlikle sanmıyorum. bak bende eski makınamda gf 4 mx440 vardı onda bile kasmıydu oyun . sen en iyisi Ram demi hdd mi oldugunu öğren onu da şöyle yap arkadasının hdd yi al kendı makınana tak eğer kasıyorsa arkadasından bi 512 kap . ama kesınlıkle ıkısını de dene çünkü sorunun nedeni bu ikisinden . Eminim çünkü böyle sorunlarla hep uğraşıyorum teknik serviste :=)[signature][hline]Film dl ediyom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar