Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Psychometrer Eiji -Manga Tavsiyesi-

kender

Öne çıkan mesajlar

Uzun zaman önce okuduğum bir manga çevirisi bir ara durmuştu ama şimdi tekrar başladı..

ünlü manga tarama-ve çeviri grubu omanga nın çevirdiği bir seri..
seri medyum luk yeteneği olan(Psychometrer) bir lise öğrencisini anlatıyor.şans eseri tanıştığı bir kadın polise yardım ederek çeşitli polisiye olayları çözüyorlar..

yanlız uyarayım mangadaki bazı bölümler+18 uyarısı olacak kadar şiddet içeren sahneler var..

ama manga komedi-aksiyon-ve gerilim öğelerini çok iyi sunuyor.şiddetle tavsiye edeceğim bir seri.yakında animesi çıkarsa şaşırmayın:)

bu adresten çıkan bütün bölümleri indirebilirsiniz..

http://www.omanga.net/?cid=b_psychometrer_eiji

[signature][hline]www.animeturk.net
www.kitap.perisi.com
www.kitaplarin.efendisi.com

türkçe mangalar için
http://www.flameriders.com

2000 cdlik ve 100 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız
mailim:[email protected]

[Bu mesaj kender tarafından 04 Ekim 2005 00:06 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

Manga kategorisinde bana "ummadık taş baş yarar" dedirten bir yapım.Eski bir Manga belki sizin için ama 4 yıl önce falan okumuş olmama rağmen halen türünün en iyilerinden olduğunu söyleyebilirim.

Azuma Eiji (Johny Smith?) serseriliğe meyilli normal bir Japon lise gibi gözükse de gizli Pycometrer (dokunduğu kişi yada eşyanın "hafızasını" ve hissettiklerini kendine katabilme ile ilgili psişik yetenek) potansiyelini taşımaktadır fakat bunu kullanma gereği duymadan yaşamaktadır.Taa ki yaşadığı kentte Demonic Killer Moebius lakabı takılan bir seri katilin cinayetleri ile yaşamı değişir ve bir hafta öncesine dek beraber takıldığı kızlar ve diğer sınıflardaki arkadaşlarından bazıları tek tek vahşi cinayetlere kurban gitmeye başlayınca istemeye istemeye onun nasılsa bu potansiyelini öğrenmiş ve cinayetleri araştırmaya başlayıp da sonuca ulaşamamış bayan polis dedektifinin (Bannerman???) teklifini kabul etmek zorunda kalır ve adım adım psişik izler eşliğinde katilin peşine düşerler.Ama katil de bunu bir satranç oyununa çevirir ve bu arayış zamana karşı kanlı bir yarışa dönüşür.

SPOILER : Katil (Castle Rock Canavarı Frank Dodd??? Se7en'den John Doe????) kendini mitolojik canavar Sfenks ile özdeşleştirmekte ve savunmasız yakaladığı kurbanlarını (ki genellikle topluma karşı ahlaki bir manifesto olması için) bağlayıp bir soru sormakta ve bunu bilemediği takdirde kalbinden yahut diyaframından bıçaklayarak öldürmektedir.Mobius lakabı ise aynı adlı Macar matematikçi Mobius'un sonsuzluğun somut tanımını yapmak için kullandığı örnek olan asimetrik lastik halka ( "Ring of Moebius" ) benzerlerinden kurbanının üzerinde bırakması yüzünden verilmiştir.

SPOILER 2 : Orjinal romanda Johhny Psikometri yeteniğini bir araba kazası ve yıllarca komada yaşama karşılığında kazanıp karşılığında hep yardım ettiği insanlar tarafından korkulup kaçıldığı için sürekli anlaşılamamak ve yanlızlık ile birlikte bir beyin kanseri ile lanetlenmiş oluyor.Mangada ise Eiji bu yeteneği doğuştan gelen bir özellik ve Johhny'nni aksine bu yeteneği lanet olup hayatına çökmüyor.Roman psikometrirliği sahip olduğunuzda ölmek isteyeceğiniz bir lanet olarak verirken mangada ise Tanrı vergisi bir hediye olarak güörülür , haliyle roman inanılmaz karamsarken Eiji'nin mangada işi geyiğe vurduğu bile olur.

SPOILER 3 : Konusu Stephen King'in -bence- en iyi kitabı olan DEADZONE'den (ÇAĞRI adıyla çevrilmiştir dilimize , ne alakaysa) arak gibi gözükse de çalıntı değil remake olarak düşündüm , bana hayli kaliteli gözüktü.Tavsiye ederim.

SONUÇ : Hikayeyi katilin öyküsü ile sonlandırmayıp devam ettirmek ve de öldürülmesi gereken lümpen bir politikacı (Greg Stillson??? Cola Turka demokrasisi????) ve milyarlarca insanın ölümü ile kader değiştirilemeyceği için bilerek ölüme gitmek arasındaki ikilem karşısında verilen karar ile sonlandırılsaydı Psycometrir Eiji gerçek bir klasik olabilirdi.Son kararı ise siz vereceksiniz.

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 09 Ekim 2005 10:55 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 09 Ekim 2005 11:13 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 09 Ekim 2005 11:16 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 09 Ekim 2005 11:16 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 09 Ekim 2005 11:21 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 09 Ekim 2005 11:22 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 09 Ekim 2005 11:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...