KireiMerodii Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Bu denli bunalım takılan bi Kimi Ga Nozomu Eien, bi NGE seyrettim... Hiçbir animede SaiKano'da olduğu kadar ağlaştıklarını görmedim... Genelde tutar tutar son bölümlerde patlar zavallılar... Bunlar allah verdi diye ağla anam ağla, sonu da kötü bitti... Bir tartışalım bu animeyi yaw... (Bu kısımdan sonra spoiler arkadaşlar, dikkat...) Seyreden var mı? Dünyanın sonu öyle zarttanak nasıl geldi? Hadi Eva'da meleklerle savaşıyorlardı, ultimate weapon kızımız kimleri silip süpürmekle uğraşıp durdu? Madem dünyanın sonu geliyordu, saldırıda bulunanlar da yok olma tehlikesiyle karşı karşıyalardı, ne diye hala saldırıyorlardı? Sonra son bölümde tepeden inen metalden oklar nelerdi? Kızımız onları mı yok etmeye çalıştı? Yoksa onlar kızımızın kendi parçaları mıydı? Asla ölmeyeceğini söylemişlerdi weapon'un, sandım ki herkesi biçecek en son, bi kendi kalacak. Bambaşka bir bitiriş yaptılar. Ben de şu karara vardım: Dünya savaşlarla birbirini yerken, zaten sona yaklaşıyordu... İnsanlar ölüyorlar, sürekli acı çekiyorlardı... Kızımızsa insanlığı kurtarmak için yapılmadı... Acılı süreci hızlandırmak ve dünyanın sonunu daha çabuk, daha az acıyla getirmek için tasarlandı... Bunu da savaş sırasında kendi taraflarında çarpışan askerleri yok etmesinden ve şehirleri tamamen kazımasından anladım... Ayrıca saldırı, ya da savaşla ilgili birşeyler hissettiği an harekete geçiyordu weapon... Sanki amaç savaşı sonlandırmaktı. Birşeyleri korumak değil... Korumaksa da huzuru korumaktı. Yok etme dürtüsü ve yok edilme korkusuyla yaşayan insanların ağırlıklı olarak sevgiyle aralarındaki bağlarını anlatıyor ve duygu sömürüsü yapıyor ayrıca anime. Sizler ne düşünüyorsunuz? Walla bana ilginç bir anime gibi geldi, pek benzerini görmedim... OVA'sı da varmış aslında, onu da seyretmek gerek... Not: Seyretmemiş arkadaşlar konusu için buraya veya buraya tıklayabilirsiniz. (Hem Evangelion'u hem de KGNE'i beğenmişseniz mutlaka izlenmesi gereken bir anime.) [Bu mesaj KireiMerodii tarafından 27 Eylül 2005 00:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Ama spoiler yapsamak, seyretmeyenler de okuyacak muhtemelen, değil mi?[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 ^^ Spoiler uyarısı koydum şimdi... Ayrıca spoiler mantığını da anlamış değilim... Şahsen spoiler görünce merakımdan konuya daha çok dalan biri olaraktan anlayamamam normal sanırım... :D Aslına bakarsan düşündüm spoiler yapayım mı diye ama ilgi kaybettirmekten çok ilgi çeker gibi geldi bazı yerleri vermek... Çünkü bu animenin konusundan öte bir anda vuran sahneleri daha ön planda... O kadar zararlı olacağını sanmıyorum... Umarım... :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Hemen kymophobia'ya soralım... Ne de olsa ondan aldım... :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Valla en güzeli irc.animeuniverse.net derim... Her tür anime var =) a.scarywater.net, boxtorrents.com ikinci başvuru kaynakları. Bir de üyelikli Usenet olayı var tabi...[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2005 irc.aniverse.com Benim hatam, ağız alışkanlığı... Pardon.[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2005 Vazifemiz =)[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için; Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için; Mail: [email protected] MSN: [email protected] Takaslık ve satılık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 30, 2005 saikanoyu sadece şu salıncak olayı yüzünden severim (az küfür etmedim o sahnede ahh ulan ahh) ama dersin ki bir kgne bir nge ederimi ... yanlarına bile yaklaşamaz şimdide ovaları çıkıyor. Bide Saikanonun isim uzantısını çok beyenmiştim. Last love song on this little planet şimdi ovayı çıkarmışlar onun adıda another love song on this little planetmiş ve konusu galiba olayların kızımızın perspektifinden işlenmesiymiş (blah)...[signature][hline]Today you are better that the "You" of yesterday... and tomorrow you will be better that the "You" of today... Little by little becoming stronger through countless battles. That's what it means to be strong... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2005 Elbette bir Eva gibi olamaz Saikano ama Kimi Ga Nozomu Eien de o kadar derin bir anime değil kanımca... Aynısını Türk filmi yapsalar gülen bile çıkar. ( Sevmediğimden söylemiyorum, bir oturuşta bitirdiğim bir animedir ama işte gerçeklere bakınca böyle yani, ne yapalım :D ) Bana göre Saikano ikisinin tam ortasında bir yerde... Unutamadığın bir kaç yer kalmışsa animeden, görevini yapmıştır o... :) Salıncak olayı, ölüm sahneleri, akılda gerçekten kalıcı izler bırakıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tanoren Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 said: ölüm sahneleri, ölüm sahnesi istiyorsanız, Soyukuo no Fafner öneririm ölümler ve bu sırada yapılan fedarlıklar gerçekten gçz doldurucu[signature][hline]Türkiye'nin en büyük arşivi değil belki ama.. Anime listem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2005 Saikano kötü değil , cidden etkileyici ama 70'lerin Fransız ÇR'inın armadası diyebileceğimiz "Metal Hurlant" da yayınlanan Ranx türü öykülere çok benziyor.Her ne kadar alıntıları çalıntı boyutuna taşımasa da sırf bu yüzden anlatımından çizimlerine dek Japon değil Fransız tadı verdiğini düşünürüm Saikano'nun ama bu aralar faklı dokuda bir şeyler arıyorsanız göz atın diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar