Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PCim yan devrildi ve bozuldu

Siamon

Öne çıkan mesajlar

Pcnin kasası tam olarak yerdeyken 90 derece yana doğru devrildi [anakart yukarda kalcak şekilde] ve windows açılınca restart atıyor format atmaya uraşırsam mavi ekranlar çıkıyor vs.. Ramleri kontrol ettim sağlam hdd den ses gelmiyo sağlam nolmuş olabilir başka? Setupdan USB leri iptal et dedi ark ettim gene aynı.. nolcak şimdi? O hdd yi bu pc ye bağlayıp veri aktarımı yapabilirmiyim?[signature][hline]Siamon @ DeviantArt

Sosyal ağlarda paylaş

Nedense başlığı okuyunca aklıma titanic ve batışı geldi :) , sorununa gelince tam olarak ne oldu veya olmuş olabilir aklıma fazla bir fikir gelmiyor ama sen işlemcinin yerine sağlam oturup oturmadığına ve diğer kablolaları ve parçaları tekrar kontrol et bişey yerinden çıkmış olabilir belkide.usb ve ram ile alakasız bir sorun.En kötü ihtimal hddni başka pcye takar çalıştırır verilerini kurtarırsın.
Birde nasıl başardın merak ettim ?[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
LorathTauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-
Sosyal ağlarda paylaş

ram lerin çıkmış olma şansı çok az kasa sadece yan yatmış, bu sistemi daha öncede kullandığına göre ram uyuşmazlığı veya yanlış slotlara takma sorunuda değil yani bir ram sorunu değil arkadaşınki...
Ayrıca ram lerde sorun olsa sistem zaten açılmazdı , buarada işlemcinin fanında bir sorun olabilir eğer işlemcin aşırı ısınıyorsa bu kitlenmelere yol açar, res atar pc ye.büyük ihtimal bu tarz bir sorun yani bi yerde bişey yerinden çıktı vs... .Kasanın içindeki bileşenlere tekrar sıkı bir göz at her şey yerindemi, doğru mu diye.
[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
LorathTauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-

[Bu mesaj Arloth tarafından 05 Ekim 2005 17:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben inatla RAM diyorum.
Başıma çok geldi çünkü.
2 tane ram varsa bir tanesi yerinden oynamıştır.
Windows açılırken verileri ram'lerden sağlam olana yüklüyordur, tam açılma sırasında çalışmayan RAM'a veri atmaya kalkarken hata verir pc resetlenir tekrar açılır, resetlenir tekrar açılır.
Arkadaşın anlattığı büyük ihtimalle Ram hatası.
Ramlerden birisi ya bozuk yada yerinden oynamış.[signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/
Deep Space
Sosyal ağlarda paylaş

fan çıkmış olsa işlemci çok ısınır, windows açıldıktan sonra bilgisayarı kilitler.
işlemci yerinden oynamış olsa power düğmesine bastığınız gibi kalır pc.
anakartta çatlak olsa böyle bir hata yapması bilmemkaçbinde bir ihtimal.
PCI kartlar böyle bi hata yapmaz. Ya tam kilitler yada windows bu kartların ne olduğunu bulamaz.
PCIEx ekran kartı yerinden oynasa görüntü gelmez
AGP de aynı şekilde
Power soketinde bişi olsa bu şekilde kendini resetlemez.

Ram'dir o Ram...[signature][hline]http://grin.hq.nasa.gov/
Deep Space

[Bu mesaj Lonely tarafından 05 Ekim 2005 18:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Saolun hepiniz ben en iyisi hepsini denim bi teker teker..

@Arloth: Abi bak şimdi. Masa var bi köşesinde çekmece var yeni aldığım masaya bağlı. Masanın altında PC var. Masayı kendime doru çekerken çekmece PC ye çarpar PC yere kapaklanır.. =( şapşallığım..
Sosyal ağlarda paylaş

Bir arkadasın dedigi gibi butun parcaları tamamen cıkar koy bi kenarı.. Sonra hepsini bir bir tak. Sorunun cozulur cozulmesse al ana parcaları bi arkadasına git.. Mesela ekran kartını islemciyi (solutu uyuyorsa) ramlarini.. Onda hepsini bir bir dene. Sorunsuz calısırlarsa anakartın bir hasar almıs olabilir. Guc kaynagının stabilitesi ve verdigi enerji ayarı bozulmus/kaymıs olabilir.

Benim ilk aklıma gelen seyler bunlar olur ki bunları uygularım..

Umarım sorununu kısa zamanda halledersin.[signature][hline]Tamamen yalandan olusan ve bencil duyguların hakim oldugu bir dunyada yasiyorsunuz.Ben ise kendi saf yalnizligimda..!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lonely, 05 Ekim 2005 18:28 tarihinde demiş ki:
Ben inatla RAM diyorum.
Başıma çok geldi çünkü.
2 tane ram varsa bir tanesi yerinden oynamıştır.
Windows açılırken verileri ram'lerden sağlam olana yüklüyordur, tam açılma sırasında çalışmayan RAM'a veri atmaya kalkarken hata verir pc resetlenir tekrar açılır, resetlenir tekrar açılır.
Arkadaşın anlattığı büyük ihtimalle Ram hatası.
Ramlerden birisi ya bozuk yada yerinden oynamış.

Katılıyorum benımde başıma geldi makina kendi kendine restard atıyodu ramleri çıkara taka bozuk olanu buldum şimdi tıkır tıkır calısıyo valla :D[signature][hline]Click! | plz!
pogodi, 25 Eylül 2005 17:15 tarihinde demiş ki:
azmış bu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Melkor, 05 Ekim 2005 22:24 tarihinde demiş ki:
Bir arkadasın dedigi gibi butun parcaları tamamen cıkar koy bi kenarı.. Sonra hepsini bir bir tak. Sorunun cozulur cozulmesse al ana parcaları bi arkadasına git.. Mesela ekran kartını islemciyi (solutu uyuyorsa) ramlarini.. Onda hepsini bir bir dene. Sorunsuz calısırlarsa anakartın bir hasar almıs olabilir. Guc kaynagının stabilitesi ve verdigi enerji ayarı bozulmus/kaymıs olabilir.

Benim ilk aklıma gelen seyler bunlar olur ki bunları uygularım..

Umarım sorununu kısa zamanda halledersin.

Off bi bu eksikti.. güç kaynağını nası tamir ederim? Zaten yeni bi pc gerekiyo ya uff..
Sosyal ağlarda paylaş

Guc kaynagını tamir edemessin.. Onun zarar gormesi bir ihtimal sadece.. Bunu anlamak icinde arkadasından sok bi guc kaynagı tak kendi bilgisayarına..
Edit: Yani tamir edebilirsin tabi ama ben bilmiyorum.. :(
[signature][hline]Tamamen yalandan olusan ve bencil duyguların hakim oldugu bir dunyada yasiyorsunuz.Ben ise kendi saf yalnizligimda..!

[Bu mesaj Melkor tarafından 05 Ekim 2005 22:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

mavi ekran
hmm
yükleme esasları ?
şimdi senin makina tahminimce açık iken yan düştü.

Daha ne kadar fazla zarar verebileceğini düşündüm de çalışma esnasında, tahminimce veremezdinde zaten. Çünki 7200 rpm dönen bir hdd kasa içerisinde , kasanın masa üstünde olduğunu hesaba katar isek sertçe masaya vurduğumuzda fiziksel yara bere oluşma olasılığı çok yüksek.

Sen kasayı tangurt diye yan düşürmüşsün , eğer çalışırken düştüyse vay haline o hdd nin. Yükleme aşamasında düştüyse şayet hdd üzerinde ciddi hasar , hatta kullanamama gibi bir sorunun meydana gelmiş olabilir.

Başka bir hdd takıp öyle dene, ki yine windows açılmayacaktır başkasının hdd sini koyarsan.

Ram veya hede hodo sorunu olduğunu sanmıyorum , bunlar zaten sabit parçalar , disk yüzeyinde fiziksel hata oluşmuş olabilir, bunu anlamanın tek yolu ise başka birisinin makinasında hdd ni secondary olarak tanıtıp dosyalarını görmeyi deneyeceksin , dosyaları görebiliyorsan , backupunu alıp, eve gelip temiz window s yüklemeyi , olmuyorsa low level format deniyebilirsin.

Bence bu seagate in tool ları var onları dene , hdd üzerindeki bozuk sektörleri iptal ediyor ve hdd o sektörlere yazmıyor.

Belki söylediklerim işine yarar kolay gele ...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Şunuda ekliyeyim , makinan kapalı iken düşmüş olsa bile yine fiziksel hata oluşabilir , çünki hdd ler stock konumunda saklanırlarken bile üzerlerine belli bir derece G kuvvetine maruz kalma olasılığı hesaplanarak ona göre üretiliyorlar.

Yani taşıma sırasında pek sorun olmuyor bu dayanıklılık sayesinde. Fakat bu limitlerinde bir sınırı var...[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead

Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...