Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mıknatıs ve çelik bilye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
eheh okumaya üşenmeyin arkadaşlarım. 1. sayfada 2 kere denmiş ve ne demişim. Ankara. evet kilit noktamız Ankara. Ankara'da karaköy olduğunu hiç sanmıyorum. okuyalım..evet..üşenmeyelim..
Mesaj tarihi:
eheh chemical'ı üstüm olarak görüyorum yani ondan esinlenip zaten giriştim bu işe ondan geçemem heralde yani. evde yapçak bişi bulamıorum canım çok sıkılıo bende böle bişi yapim bari die düşündüm.
Mesaj tarihi:
plastik bi borunun cevresini kablolarla sar. hatta bobin al bol miktarda onun teliyle sar. sonra icine bilyeleri koy. eger dooru sekilde sardiysan zaten kablonun iki ucuna elektrik verdigin zaman bilyeler oldukca hizli firlayacaktir. kasma oyle elektromiknatismis bilmem neymis... bilyelerin boyutunu ne kadar kucultup sayisini artirirsan hasar o kadar buyuk ve carpma hizlari da o kadar yuksek olur.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
elektro miknatis zaten o

birbde bobin teli ayridir, bobin teli olarak geçer, bobinciler vardir bunun için. gayet zor bir meslektir.

Sarmasinin öle doluyarak değil belirli katlar halinde ayni sargida yapman gerekiyor[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Mesaj tarihi:
Evet ters sarman durumunda alanlar birbirlerini nötrleyebilir, bu da etkisini azaltır:D

Dümdüz sarman gerekli işte...

Şey olayı vardı lise2 fizikte gösteriliyodu manyetik alanın yönü, bobinin içinden dik olarak geçicek şekilde dümdüz oluyomuş.Yani evet yalıtkan bir borunun çevresini bobinle sararak borunun namlu yönünde bir manyetik alan oluşturabilirsin.Ancak kuvvetli bişiy elde edebilirmisin bilemiycem...

Tabii denemekte fayda var:D[signature][hline] zamo, 07 Ekim 2005 22:26 tarihinde demiş ki:
Genelde basketçilerin çoğu da zencidir.Ee basket adamı zenci mi yapar diyceksin?
Mesaj tarihi:
iyide namluyu ne kadar uzun tutarsan, ne kadar fazla sarma olursa o kadar etkili olur, o kadar fazla elektrik yer. Sen hazir elektromiknatislardan alip yapmaya kalkarsan istedigini alamazsin.

ayrica chemical, adam kendisi yapmak istiyo, "bobinci"ye yaptirmak degil...[signature][hline]Tulahr
  • Yeni Oluştur...