Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

B&T Manifesto okudunuz mu?

ExecrabLe

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle Qui nin forumun başında duran mesajını bir okuyun..Bu yazdıklarım onun üzerine ek olarak yazılmıştır ve Qui formatı kullanmadığı sürecede geçersizdir. Sonuçta ben burada yönetici değilim..

Qui 'nin amacı oldukça güzel, gayet idealist bir duruş sergilemiş ama benim bu konu hakkında bir iki görüşümü belirtmem gerek..

Mesaj Formatı:

Öncelikle kaynak konusu, Kaynak gösterme kişinin seçimi ile değil zorunlu olarak bulunmalıdır. Sadece konuyu açan kişi kaynak göstermemeli, yorum dışında karşıt görüş gösteren insanlarda kaynak göstermelidir.

Forum kalabalığını ve kuru gürültüyü önleme amaçlı müeyideler uygulanmalıdır. Müeyide olmadan asaiş sağlamak, insanlar ne kadar eğitimli olursa olsun çok zordur..

---------------

Tartışma biçimi:

Tartışmak, fikirlerin çatışmasından doğar. Şahsen ben agresif bir tartışmacıyımdır. Ve tartışmalar doğası gereği küçük düşürücü hale gelebilir. Bu bilim adamları arasında da mevcuttur. Eğer bunu kaldıramıyorsanız baştan tartışmaya girmemelisiniz. Eğer yinede giriyorsanız, söylediklerinizi oldukça sağlam kaynak ve kanıtlar üzerine temellendirmelisiniz. Aksi takdirde eleştiri oklarına hedef olmanız Dünyanın neresinde olursanız olun, sıfatınız ne olursa olsun kaçınılmazdır.

------------

Din - Bilim ayrımı;

Din ile çelişen herhangi bir konu açıldığında(en basit örneği evrim teorisi) bunu din ile alakasız bir şekilde tartışmalı ve konun dinsel tartışmaya yönelmesi engellenmelidir.

---------------

Son olarak konuların ana başlığından sapılmamalı, eğer çok mühim bir nokta tartışılacaksa, yeni bir konu açılmalıdır.

Konu başlığı, konu hakkında açıklayıcı olmalı, eğer başka bir konudan bir mesaj üzerine açıldıysa, ayrıldığı konun adı, cevap verilen mesaj numarası konu başlığında belirtilmelidir.

Cevabınız orjinal foruma;

AltForum;
formatında verilerek o konu orada tartışılmalıdır.

Bu format ile konular tartışıldıktan sonra, ömrünü tamamlayan konular eğer örnek durumda ve yüksek derecede öğretici bir hale ulaştıyca "Sticky" durumda olan tartışılan konular içeriğine eklenmeli ve aynı konu hakkında yeni bir konu başlığı açılması önlenmelidir..

Bu benim yabancı forumlarda gördüğüm ve eklemeler yaptığım bir formattır. Ve sadece benim görüşümdür, Forum yetkilisi onaylamadığı ve uygulamadığı sürece hiçbir değeri de yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdıklarında haklısın, bunlar aslında forum kültürünün parçaları zaten. Manifesto'da yazanlar dediğin gibi bölümün duruşunu sergiliyor. Kafamda bir "kullanım klavuzu" hazırlama fikrim mevcut. Bunun için kısa bir süre beklemeyi düşünüyordum ama bu bekleme süresi o kadarda önemli değil.

Tek itirazım agresif tartışmanın savunulması. Karşı tarafı küçük düşürmeyi amaçlayan sözler tartışmaya birşey katmadığı gibi birçok şey götürür. Bilimsel bir tartışmada haksız tarafta olmakta asla küçük düşmek olmadığından (bilim her zaman değişir) bir tarafın küçük düşmesi gerekli değildir, hatta olmamalıdır.

Bu konunuyu biraz daha zenginleştirirsek şu kullanma klavuzunu hazırlayabiliriz.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle birşeyi de eklemek zorundayım. Herşeyin gönüllülük esasına göre yürüdüğü yerlerde (pati) değişimler kolay olmuyor. Başka bir bölümde daha yeterince uzun zamandır yöneticiyim. Buradada konu din&bilim olmasada sonsuza kadar tartışıla tartışıla, aynı konu üzerinde aynı laflar söylene söylene gelen konular var. Bu konularda bir toplum bilinci oluşturmak zaman alıyor. Konuları kitledik, insanları cezalandırdık ama bunlar istenildiği gibi sonuç vermiyor hemen. Sabırlı olmak ve en düşük zekalı adama bile değişimin (değişime her zaman direnilir) sebeplerinin anlatılması gerekiyor.

Bunları neden söylüyorum? Yaratılışçıların yalanları başlığını kitleyebilir hatta silebilirim. Ama bu söylediğim şeylerden dolayı çözüm olmuyor. Şimdi exe'nin başlığını farkettim ve bir örnek oluşturmasını ümid ediyorum.

Bende moderasyon anlamında elimden geleni yapayım. Merakla bekliyorum değişime ne kadar açık olduğumuzu görmeyi. Öyle ya.. Bilim ve değişim ayrılmaz ikililer.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...