Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zaman makinesi

SON_SAVASCI

Öne çıkan mesajlar

Bence orda hata yok sadece millet kek gibi merak etsin yazıyı sonuna kadar okuyup psikolojisinin içine edilsin diye söyledin:D

Şimdi zamanda yolculuk yapılırsa eğer uzaydaki bir boşluktan yapılırsa dediğin doğru ancak dünyadaki biryerden yaparsak yine dünya üzerine ışınlanmamız gerekir.

Yani bu dediğin, zıpladığımızda dünyanın küresel hızının etkisiyle dünyanın altımızdan geçip bizim geriye gitmemiz gibi bişiy olurdu:D

Bence zaman yolculuğunda gerçekten de birşeyleri değiştiremeyiz.Bu forumdaki diğer düşüncelerden de etkilenerek fikirlerimi değiştiriyorum(Birşey olduğuna göre zaten zamanda geri dönüp engellemeye çalışmışız ama başaramamışız fikri mantıklı geldi:D)

Vazo örneğine geri dönersek.... 2005 te kırdık 2020 de zaman makinesini bulup geri döndük, vazoyu kurtarıcaz.

2020 den 2005 e döndüysek, demekki geri dönmemiz için bir sebep vardı.Bu sebep neydi? Kırık vazoyu onarmamız.Demek ki bu vazo, 2020 de kırıktı.Ee bu vazo 2020 de kırıksa, (vazonun kırıldığı zamanın 2005 olduğunu kabul ediyoruz, bu süre aralığında başka bişey olmadı) 2005 teki olay sonucunda kırılmıştır.Demekki bizim geri dönmemiz etki etmedi ki geri dönme ihtiyacı duyduk...

Gerçi böyle bir durumda, insan sonsuz kere zamanda yolculuk yapıp geri dönmek durumunda kalır, çünkü vazoyu hiçbir zaman kurtaramıycak...Ee her geri dönüşünde de kişinin 30 yaşındaki halinden bir tane daha eklenir:D[signature][hline]Gerçekler acıdır... O zaman bu dünyada tek gerçek şey biber!
Sosyal ağlarda paylaş

"Tabi birde bu G problemini aşsanız bile, siz 10000km/s ile ilerlerken dünyada sizden uzaklaaşcağı için yakalamanız için 20000km/s de ilerlemeniz gerekmektedir..Üstelik bu hızınızdan dolayı Einstein ın da belirttiği gibi Dünya'nın zamanı sizinkinden hızlı ilerleyecektir, yani bu durumda 20000km/s de ilerleseniz bile 1 saniyede dünyada olamayacaksınız.."

Bu paragraf hatalı, normalde dünya bizden 10000km/s ile uzaklaşmaz o durumda, bz önde olduğumuzdan yaklaşması gerekir..Bu hata ana fikri ne kadar etkiler orası tartışılır gerçi..

Zıpladığında tabiki geride kalmayacaksın çünkü Dünya 'nın içindesin, ve dünyanın içinde olan herşeyin hızıyla eşit hıza sahipsin, eğer arabadan atılan pet şişe misali bir şey olmasını bekliyorsan zıpladığında hata yaparsın..

Tabi bunun zamanda geri atlamayla da bir ilgisi yok, çünkü dünya geriye doğru ilerlerken, zamanda geri giden şahıs olduğu yerde bulunacağından ve dünya varsayalım 1 saat önceki koordinatlarına döneceğinden, kendini boş uzayda bulursun..

Kolay kolay da ayrıldığın zamandan önce Dünya ya dönemezsin..
Sosyal ağlarda paylaş

"Tabi bunun zamanda geri atlamayla da bir ilgisi yok, çünkü dünya geriye doğru ilerlerken, zamanda geri giden şahıs olduğu yerde bulunacağından ve dünya varsayalım 1 saat önceki koordinatlarına döneceğinden, kendini boş uzayda bulursun.."

acaba? yoksa zamani da bi koordinat duzlemi sayip x'deki degisikligin y'yi etkilemedigi gibi "zaman" koordinatindaki degisikligin de x ve y'yi etkilemeyecegini, ortak hareket ederek dunyanin yerini degistiridigi kadar senin de yerini degistirecegini mi dusunmek gerek?
Sosyal ağlarda paylaş

Yaptığın cihazın amacı seni zamanda geri taşımak olmalı, eğer yaptığın cihaz bütün evreni zamanda geri taşıyacak ise, bunun gerektireceği enerji komik boyutlarda olacaktır..

Bununla birlikte, eğer bütün evreni zamanda geri taşırsan dönebileceğin bir gelecek ortadan kalkacaktır.

Tabi zamanda geri dönmenin ilginç bir problem daha yarattığını da belirtmek gerekir..Buda özgür irade problemidir, eğer gelecek senin seyahat ettiğin geçmiş tarafından yazılmış ise, bu geçmişte bulunan her insanın her hücrenin her molekül ve atomun hareketleri bellidir ve bunlar bu hareketi değiştiremezler..Bu durumda şu anki konumumuzda bundan farklımıdır? Herhangi birşeyi gerçektende değiştirebilir miyiz?

Gibi garip sorular da ortaya çıkar geçmişe dönüş mümkün olursa...
Sosyal ağlarda paylaş

ben boyle bi sey demedim ki. sen zamani boyut olarak algilayalim demissin, 4. boyut. dunya nasil donerken biz zipladigimizda sadece y duzleminde yer degistiriyosak, ayni sekilde 4. boyutta da degisiklik oldugunda bunu sadece 4. boyutta bi degisiklik olarak gormemiz gerekir. gorelilik ve verdigin araba ornegindeki gibi durumun olusmamasi durumunda, zamani bi boyut olarak dusunemezsin ki boyle olursa tez cokmus olur.

ozgur irade konusu tamamen felsefik bi konu, onu isin icine katarsan cikilmaz olur, cok yonu var cunku onun... ama dedigin de haklisin. ozgur irade olmuyo bu durumda. zaten olmasi da gerekmiyo, cunku seni cevreleyen citler sen genisleyebildigin kadar genisleyebiliyo. (agent theory vs. bunlar gercekten uzatir isi...)[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 06 Ekim 2005 09:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SON_SAVASCI, 04 Ekim 2005 16:47 tarihinde demiş ki:
yani insanı değilde atomu geçmişe göndermek mümkün diyorsun nba. senden duyuyorum ilk defa nasıl oluyor.?

ben öylr demedimki canlıları sadece atomlarına ayırıp solucan deliklerinden geçirebiliriz dedim ayrıca bu kanıtlanmış bi kuram değil sadece konuyla alakalı olsun diye yazdım fazla bilgi zarar getirmez[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine
Sosyal ağlarda paylaş

ben farkli bir konuyu söylemek istiyorum
şimdi zaman odalar halinde mi yoksa bir koridor mu.
eger zaman odalar halinde ise 2005 de vazo kirilirsa sadece o oda da kirilmiş olur yani tekrar dönüp onarsak gelecegi etkilemez.
koridor şeklinde ise kirilan vazoyu onarsak gelecegi tamem degişitirir.
bunlar benim düşüncelerim yalniş taraflari olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer ben makineyi icat etmiş olsaydım. geriye gelir. türkleri dünyanın hakimi etmeye çalışırdım. dünyanın hakimi türkler olurdu. ne bileyim viyana kuşatmasında yenilmemizi sağlayan vezirin doğmamasını sağlardım. böyle seyler..... şimdi dünya böyle tek yönetim altında değil. ve de tek bir ırkın büyülüğü yoksa. ben böyle düşünüyorum. ya zaman makinesi ileride kullanıldı. ya da böle bir sey yok. gelecek ve geçmişi film gibi seyretme üzerinde yoğunlaşıyorum.[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein)
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi başka ilginç ve tartışılmayan bir konu daha var..Evren zamanla hareket ediyorsa geçmişe gidildiğinde orada bir evren bulunabilir mi? Sonuçta evren artık zamandaki ileri bir koordinattadır..

Bu sorunun cevabını zamanda ileri gitmekte aramak gerekmektedir, sonuçta bu mümkündür..Ama bu duruma baktığımızda aslında zamanda ileri gitmediğimizi, zaman akışının bizim için yavaşladığını görürüz..Böylece zamanda ileri atlamanın da mümkün olmadığını savunabiliriz..Ve aynı sonucu uyarlayarak zamanda ileri atlasak bile orda bir evren bulamayacağımızı düşünebiliriz..

Zamanı film gibi izlemeye gelince..Geçmişten astronomik fotoğraflar zaten çekilmiştir..Ama dünya da olduğumuzdan Dünya'nın geçmişteki bir koordinatını bulup, vektörel hareketini hesaplayıp, sonra bu hareketle dünyadan belirlenen bir tarihte ayrılmış olan ışığın şu an ki konumuna çok güçlü bir teleskop çevirebilsek bile, dünya yı bulamama ihtimalimiz yüksektir, sonuçta çekim gücü ışığın yönünü değiştirebilir..

Bulsak bile net birşekilde içindeki insanları izleyebileceğimizi hiç sanmıyorum. Sanırım bu yeterli bir cevaptır..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...