Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrencilik ve Oruç

Masteis

Öne çıkan mesajlar

Bilmem açıldımı,arama zahmetinde de bulunamadım özürümü sunarım açılmışsa fakat bir kaç öneride bulunayım.

Söylediğim herşey sadece bir öneridir,yanlış anlamayın.

Sabahçı veya tam gün öğrencilik yapanlar kendisini oruca zorlamasın çünkü derslerde performans düşüklüğüne yol açabilir.Açlık gibi.Tok karın her zaman zihin açıklığına yol açar ve sahura kalkmak yemek yemek sonra yatmak,okula gidincede uykusuzluk gibi durumlara girmek.
Bu sabah okul girişinde bayılacak gibi olanlar oldu,yarısı uykusuz yarısı aç.Kendinizi yormayın çok fazla.Eğer ben yapabilirim diyen olursa yapar onlara birşey diyemem ama bünyesi yetemeyecek olanlar kendisini zorlamasın.
Başarının yolların şartlarından 2 tanesi, dinç kalmak ve zihin açıklığıdır.
Dinç kalmak için uykusuz olmamak lazım,zihin açıklığı içinde bol bol alıştırma yapıp,kitap okumak vs. ve en önemliside beslenmedir.
Ben tutacaktım fakat açlıkta ve uykusuzlukta dengesizliğim olduğu için tutamıyorum.
Fazla dinsel yaklaşmayalım,konu amacı sizlerin başarı derecesi.
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin kendi tercihi.tutanlar bi takım zorluklarını bastan kabullenmişlerdir tutmayanların ise dedigim gibi kendi tercihleri.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

sahur yapsın elemanlar,öle bi sıkıntı yaşanacağını zannetmiorum..
ama başım ağrayacak falan derslerim zorlanacak diyecek olurlarsa tutmasınlar bencede..
sahur önemlş bş olaydır..
bende öğrenciyim.ramazandan bi gün önce oruç tutayım dedim kahvaltı yapmadım darmadağın oldum..dün yapmıştım bi sorun yok şu an..
artı küçük kardeşim 7 yaşından beri oruç tutuo tam gün öle yarım falan da deil,öle bi sıkıntısı olduğunu hiç mi hiç hatırlamıorum sahurda yiyodu ama sağlam..
bende 8 yaşımdan beri tutuorum heralde..
ama yapamayacak olan vcarsa tutmasın bencede..[signature][hline]zebani.(düşünen ceset)
Sosyal ağlarda paylaş

zmanında baya oruç tutan anadolu takım oyuncularını ve büyük takım oyuncularının başarılı olabildiklerini söleyip konuyu saptırsammı ne?

abi çok zorlayıpta dayanamaycak olanlar sahur yiyipte dayanamıolarsa bünyeleri kaldıramıosa zaten tutacaklar die bi şart koyulmuo hiç bi şekilde..
tutmayacaklar onlar..
ama öle işin gıcığını bıcığını arştuırp üff ben çok yoruluorum aff huy hayy gibi kendiliğindne tepiki vermeye çalışan elemanların bu oruç tutmama konusunda ayıp ediolar,kendilerine yazık ediolar bence..
edit:ilk paragrafı sallayın:)[signature][hline]zebani.(düşünen ceset)
Sosyal ağlarda paylaş

Bak Abicim ben yıllardır oruç tutarım. Allaha Şükür Hiç bir zaman öyle bir şey olmadı. Hatta tam tersine mide boş olunca kafa daha iyi çalışıyor. Eğer Sağlık problemi varsa tabiki oruç tutmamalı insan. Ama derslerim yetişmeyecek die tutmamak sadece mazeret ve kaçıştır.[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

bir de bu topici anlayamadım
kimin oruç tutup tutamayacağıyla bizim ne ilgimiz var
oruç tutmak istemiyosan tutmassın, oruç tutmayacağını topic açarak ilan etmenin bir anlamı var mı?
biz de oruç tutuyorum, sizde tutun heyoo diye topic açalım, faydalarını yazalım o zman.

herkesin dini kendine.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

saçma sapan konuşmayın.
herkesin kendi isteği, Müslümansan tutman gerekir, Allah tutamayacak durumda olanlara tölerans gösterir,kazası vardır. tutmak/tutmamak kişinin kendi seçimidir önerisi mi olurmuş bunun.[signature][hline]^Dallas Mavericks^
Dorek- Dwarf Warrior Bloodhoof/eu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 05 Ekim 2005 15:54 tarihinde demiş ki:
Sagliksiz birsey zaten, tibbin reddetigi birsey oruc.

Ama inanctir sonucta, kendilerinin bilecegi birsey, sonucta dünyada kendini terbiye icin bünyesine eziyet eden milyonlarca insan, onlarca din var.

Çüşşşşş yani hiç bir şey bilmeden sallama. Tam tersine Oruç son derece faydalı vücuda ve sağlığa. Avrupada doktorlar Hastalarına oruç tutturuyorlar. Bu araştırmalarla kanıtlanmış sen gelip işkence die saçmalıyorsun[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 05 Ekim 2005 16:01 tarihinde demiş ki:
bir de bu topici anlayamadım
kimin oruç tutup tutamayacağıyla bizim ne ilgimiz var
oruç tutmak istemiyosan tutmassın, oruç tutmayacağını topic açarak ilan etmenin bir anlamı var mı?
biz de oruç tutuyorum, sizde tutun heyoo diye topic açalım, faydalarını yazalım o zman.

herkesin dini kendine.

pent anladı beni ama sen anlamamışsın dur anlatayım.

Okula gidiyorsun farzet,orucun şartları ne ?
Gıda almamak(vaktinde)
Birde sahura kalkmak yemek yemek(okula gidiyorsan yapcan yoksa açlıktan gidersin)

Oruç tutanların %70'i dayanamıyor ve kendisini zorluyor.Okula geliyor ama boş boş geliyor ve derslerinden oluyor.Herkez için konuşmuyorum,anlamışsındır yani
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 05 Ekim 2005 16:02 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 05 Ekim 2005 15:54 tarihinde demiş ki:
Sagliksiz birsey zaten, tibbin reddetigi birsey oruc.

Ama inanctir sonucta, kendilerinin bilecegi birsey, sonucta dünyada kendini terbiye icin bünyesine eziyet eden milyonlarca insan, onlarca din var.

Çüşşşşş yani hiç bir şey bilmeden sallama. Tam tersine Oruç son derece faydalı vücuda ve sağlığa. Avrupada doktorlar Hastalarına oruç tutturuyorlar. Bu araştırmalarla kanıtlanmış sen gelip işkence die saçmalıyorsun
Oruc tutturmuyorlar, diyet yaptiriyorlar.

Management dersindeyim su an, uzun birsey yazamayacagim da, bilmiyorsaniz bari sallamayin lütfen.

Orucla diyet ayni sey degildir, Harun Yahya tarzi "bilim" adamlari haricinde orucu savunan bir tipci da bulamazsiniz, hodrimeydan yani.

Da konuyu buraya cekmek istemezdim, yazdigim yazi oruc karsiti bi yazi degildi benim orda.[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

kandaki şekeri düşürüp karaciğeri yormanın neresi sağlıklı? aç kalmak doğana aykırı bi kere[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi bundan önce çok denedim ama yapamadım.1 gün bile oruç tutamadım dayanamıyorum.Sağlıklı olsa neden dayanamayayım.Öğrenciyseniz sağlıklı olmanız lazım başarı için.Aç kalmak,yemek yemek için gecenin bir vakti kalmanın nesi sağlıklı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Masteis, 05 Ekim 2005 16:07 tarihinde demiş ki:
pent anladı beni ama sen anlamamışsın dur anlatayım.

Okula gidiyorsun farzet,orucun şartları ne ?
Gıda almamak(vaktinde)
Birde sahura kalkmak yemek yemek(okula gidiyorsan yapcan yoksa açlıktan gidersin)

Oruç tutanların %70'i dayanamıyor ve kendisini zorluyor.Okula geliyor ama boş boş geliyor ve derslerinden oluyor.Herkez için konuşmuyorum,anlamışsındır yani

peki abi bu oruç tutanların sorunu değil mi
yani senin tutamamanın bize göre ne gibi bir önemi var?[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

zamnında gıda almama gibi bi duurmdan bahsedilemez bence sahur ve iftar bu durum kalkıo ortadan,bi düzene oturtuosun yine..
sağlıksıztır oruç görüşü saçmasapan bi iddia..
yüzde %70llik bi genellemeyide yannış buluorum,insanlar zorlanıo ama hissedilir bi performans düşüklüğü gözükmüo asla,dediğim gibi kaç yaşından beri oruç tutuorum öle sahur yapınca performans düşüklüğü falanda filan gibi bi hede görmedim.
bünye meselesi,dedğim gibi yorucu işler oruçlu bünye ile yapıp başarılı insnalar var oldu..
ama onun yaptığı işi senin bünyen oruçlu yapamaz o ayrı,çünkü o adam senelerdir o işi yapıodur..
dediğim gibi zorlanma zaten olacaktır ama öle bahsettiğin büyük bi yüzdelik kesimin performans düşüklüğü gibi bi şeye inanmıorum gerçekten..
o durumda olanda tutmaz,olay biter..[signature][hline]zebani.(düşünen ceset)
Sosyal ağlarda paylaş

@penth:oruç sağlıksız die bi kanıt getir,ozman haklısın diyip susalım..
dedidğin adamlaı çıkar karşımıza göster,ozman konuşalım..
kuranda vucüt sağlığına zararlı her şey haram..
ıozman oruçta haram olacak..ozman kuranda çelişio içinde??
bilimsel açıklamaların bahsettiği şeyler bile zmanla deişip kurandaki bahsedilen şeylere dönüşmüştür..
buna örnek verebilirim çok..
kuranda bilimle çelişmeyeceğine göre senin tezin mantıksız gelio arkadaşım..[signature][hline]zebani.(düşünen ceset)

[Bu mesaj malik tarafından 05 Ekim 2005 16:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bilimi çürüttünüz iki dakikada yani. sınava girmeden önce azına şeker atmak da aslında formalite icabı aslında di mi? tok olunmasına rağmen kana glikoz desteği yapılıyor, siz burda bütün gün açlık çekip performansınızı konuşuyosunuz. ha bide şu muhabbet de hoş tabi "ben tutuyorum seneldir bişi olmadı".. ertesi gün olmasını beklemiyosun sanırım. hadi yemeği geçin su olayı var bide. onca saat su içmemek vucudu ne kadar zora sokuyor bilginiz var mı peki?[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...