Abus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Kendisi ses çıkartıyor mu? Çıkartıyorsa ne kadar çıkartıyor? Ve eğer çıkartıyorsa ses bu sesi en aza indirmek için bir yöntem var mı?[signature][hline]Love is Divine
Arloth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Destek geldi :D , Zalman -Bakır + Sessiz CPU Soğutucusu -CNPS-7700-CU - 97m k.d.v dahil çok aşırı bir ses çıkartmaması lazım bende aynı işlemciden almayı düşünüyourum.[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"... LorathTauren/Druid @ Sylvanas -What is done , can not be undone-
Abus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Ama burda sessiz modda iken hiç gürültü çıkarmaz diyo. Biz hep sessiz modda kullanabiliyormuyuzki bu hede hödöyü? birde Coolermaster Hyper 6 İşlemci Soğutucusu K8 - P4 KHC-V81-U1 gözüme çarptı fansız bir soğuma sistemi var bu hiç ses çıkartmaz heralde oda 92 YTL aslında fazlada fark yok.[signature][hline]Love is Divine
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 O Venice'e sadece heatsink olmaz, ona bir de fan alman gerekir. Sessiz mod ise Windows'ta hiçbir işlem yapmazken işlemci kendini downclock ediyor, anakart da fanın hızını düşürüyor tabii.[signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever... [Bu mesaj Silphatos tarafından 06 Ekim 2005 11:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Abus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 said: Silphatos, 06 Ekim 2005 11:26 tarihinde demiş ki: O Venice'e sadece heatsink olmaz, ona bir de fan alman gerekir. Sessiz mod ise Windows'ta hiçbir işlem yapmazken işlemci kendini downclock ediyor, anakart da fanın hızını düşürüyor tabii. Arloth un tavsiye ettiği modelle sadece hetasink mi yapıyoruz? O modelde fan var ama?[signature][hline]Love is Divine
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Senin dediğin CoolerMaster'ı kastetmiştim ben. Arloth'un dediği süfer zaten.[signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever...
Abus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 said: Silphatos, 06 Ekim 2005 11:38 tarihinde demiş ki: Senin dediğin CoolerMaster'ı kastetmiştim ben. Arloth'un dediği süfer zaten. Oke o zaman onuda alacaz, ne zor işmiş yau bu iş.[signature][hline]Love is Divine
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Overclockla uğraştığında daha da kötüleşiyor, yok vga silencermış, kuzey köprüsü soğutucusuymuş, vga'nın bga ram heatsinkleriymiş, cpu soğutucusuymuş, bakır heatsinkmiş, termik macunmuş, raillere yüksek amper veren güç kaynağıymış, mış mış mış. doh![signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever...
Arloth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Eheh evet, o/c biraz tuzlu bir iş ve bunun yanında riskleri de var ama gerekli ekipmanları ve o/c yiyebilen parçaları alırsan kesinlikle değiyor o/c yapmaya. @Abus benim tavsiye ettiğim soğutucu iyi değil harika biraz büyük ama mükemmel soğutuyor ve bulabileceğin en sessiz soğutuculardan bir tanesi dikkatini çekiyorum SESSİZ demiyorum.Birde ben bişey tavsiye etmişim sen kendi bildiğini okuyorsun o zaman neden tavsiye istiyorsun veya başka arkadaşlarda aynı şekilde istiyorlar anlamıyorum?anlamı kalmıyor kendi kafana uyucaksan![signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"... LorathTauren/Druid @ Sylvanas -What is done , can not be undone- [Bu mesaj Arloth tarafından 06 Ekim 2005 12:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Abus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Güzel kardeşim, yanlış anlamışsın beni ben sadece bir an fan olayına takıldım ve sessiz mod olayına takıldım. Hem zaten demişim Arlothun dediğini alacaz diye, kırdıysam sorry.[signature][hline]Love is Divine
Arloth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 kırılcak bişey yok bunda önemli değil, evet fanlı olunca bende çekiniyorum sessizlik açısından ama bu model oldukça sessiz ve soğutması çok iyi başka markaların iyi modelleride varda şimdi araştırmak lazım biraz... Cooler master, zalman ve antec iyidir soğutma konularında.[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"... LorathTauren/Druid @ Sylvanas -What is done , can not be undone- [Bu mesaj Arloth tarafından 06 Ekim 2005 12:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Bir de Thermaltake var iyi sayılabilecek, ama bence bu konunun en iyileri Vantec ve Zalman. Şu an Tt Silent Boost kullanıyorum Barton işlemcimde, ses yok denecek kadar az (1700RPM'de dönüyor). Tabii sessizlik için diğer parçalarda önemli, mesela kuzey köprüsünde şu küçük dandik fanlardan kesinlikle olmamalı. Zalman'ın büyükçe bir fansız soğutma çözümüvar KK için. Onun dışında Tagan güç kaynakları oldukça sessiz. VGA Silencer'dan adı üstünde ses çıkmıyor zaten :). CoolerMaster kasa fanları da ses konusunda fena değil. Sistemim böyle ama sonuçta mekanik aksam her zaman az da olsa ses çıkarır, kesin çözüm su soğutma diyor ve birkaç işimi halletmek için kaçıyorum.[signature][hline]Verecek ışığı olmayan, karanlığı sever... [Bu mesaj Silphatos tarafından 06 Ekim 2005 13:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Abus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Su soğutma çözümleri pahalı benim için, sessizlik derkende mesela yani rahatsız etmesin beni böle azıcık bir şey çıkarsın o sorun değil (Geç Saatlerden bahsediyorum bu arada, gündüz zaten duyulmuyor birşey). Mesela şu anda (işyerimde) 66 USD lik bir kasa var markası AOPEN, işlemcinin fanını durdurdum kasadan hiç ses çıkmıyordu. Bu kasayı almayı düşünüyorum şu anda mevcut power'ı ses çıkarmıyor. İşlemci fanı ses çıkarıyor. Şimdi işlemci fanını arkadaşların tavsiye ettiği gibi bir uygulamaya tabi tutarsam, kasadaki hava akşınıda sağlıklı bir şekilde sağlarsam daha ne isterimki azıcık bir ses olsun geceleri ama rahatsız etmesin... Belirli periodlarlada powerı temizlersem sorun olmaz sanırım... İçim rahatladı yaw...[signature][hline]Love is Divine
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 su sogutmada ki radyator fanini ve pompanin sesini ne yapacagiz?[signature][hline]
Arloth Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 Mesaj tarihi: Ekim 6, 2005 said: rahatsiz, 06 Ekim 2005 15:45 tarihinde demiş ki: su sogutmada ki radyator fanini ve pompanin sesini ne yapacagiz? sizi şöyle alıyoruz ;) , http://www.tomshardware.com.tr/howto/20020701/index.html[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"... LorathTauren/Druid @ Sylvanas -What is done , can not be undone-
Öne çıkan mesajlar