Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğudaki Leonardolar,Newtonlar,Einsteinlar...

gme_faraday

Öne çıkan mesajlar

Kesınlıkle katılıyorum.Zaten ronesans donemınde avrupa da hep bızım musluman bılgınlerımızın kıtapları okutuldu..Biz bir zamanlar onlardan cooooook cok ondeydık bılımde ve teknık te ama taaki Gazali (Ozmnlar bılım dunyasının en buyuk adamıydı)dıye bır bılım adamı cıkıpta ıcad edılecek hersey edıldı bundan sonra hıcbırsey bulunamaz artık dedı bılımsel calısmalar durdu.

Örnegin bugunku cebır kurallarını bulan bır musluman bılgındır.
Pi sayısı keza oyle.İbni Sina yı anlatmaya bıle gerek yok.Bu lıste daha boyle uzar da gıder.
Burada daha onemlısı bız kendı bılgınlerımızın degerını bılmıyoruz.Yabancıları ovuyoruz hep adamlar neler yapıyo gıbısınden ama kendı bılım adamlarımıza en ufak deger vemıyoruz...
Sosyal ağlarda paylaş

ewet beyler einstein in teorisi olan "görelilik"den ilk olarak El-Kindi bahsetmiş ama ön plana gene einstein cıkarılmıs.bunu batı da cok ii bilio hatta El-Kindi ye Alkindüs diolar amma hakkını vermiolar bu yüce insanın . Einstein a kdr bişeylerin birikimli olarak ilerlediğini ve Einstein in bu olayın en önemli safhasını tamamladığını bi türlü açıklamıyorlar!
sinirlendim bos yere!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
gme_faraday, 30 Eylül 2005 11:16 tarihinde demiş ki:
ewet beyler einstein in teorisi olan "görelilik"den ilk olarak El-Kindi bahsetmiş ama ön plana gene einstein cıkarılmıs.bunu batı da cok ii bilio hatta El-Kindi ye Alkindüs diolar amma hakkını vermiolar bu yüce insanın . Einstein a kdr bişeylerin birikimli olarak ilerlediğini ve Einstein in bu olayın en önemli safhasını tamamladığını bi türlü açıklamıyorlar!
sinirlendim bos yere!

Hadi yaa cok ılgınc bak bunu bılmıyordum.Varsa kaynak verebılırmısın merak ettım cok
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Odim, 30 Eylül 2005 11:19 tarihinde demiş ki:
said:
gme_faraday, 30 Eylül 2005 11:16 tarihinde demiş ki:
sinirlendim bos yere!

Hadi yaa cok ılgınc bak bunu bılmıyordum.Varsa kaynak verebılırmısın merak ettım cok

Hacım ben bunu Focus dergisinde okumustum amma sayıyı bilmiom walla!
Sosyal ağlarda paylaş

ilk hucre tarifini(yani bole bişiyin varlığından bahseden)yapan fatih sultan mehmetin hocası aksemsettindir. ayrıca bir ton var dogunun bilgini avrupada galileo dünya yuvarlak bişidir dediğinde bu zaten doğu dünyasında biliniyordu ayıca piri reis var haritası bugun için bile mükemmel denilebilecek nitelikte ilk helikopter tasarımının leonardo tarafından yapıldığı soylenir ama bildiğim kadarıyla bunu da doğu kokenli bir bilim adamı yapmıstır bu liste uzayıp gider:D[signature][hline]And darkness will cover the light
wrdlln

Sosyal ağlarda paylaş

Eh rönesans dediğiniz ne sanıyosunuz ki? Adamlar birden mutasyon geçirip süperzeka şeyler olmadılar heralde...

Araştırdılar, entelleştiler, hep öğrenmeyi amaçladılar.Yoksa bütün o gelişmeleri bi anda akıl etmediler tabii ki.

Avrupa da yapılan tek şey, bütün o bilgilerin derlenmesi, adam gibi hayata geçirilmesi, yayılması dır.Yani araplar icad etmiş te ne olmuş? Tarihin tozlu sayfalarının arasında kalmış. Avrupalılarda onların yapmadığını, yani fikirlerin gelişimini ve yayılımını, öğrenimini yapmışlar.

Eh tabi adamlar enayi değiller ya fikirler hakkında araştırmalar yapmışlar, çalışmışlar, geliştirmişler tabii ki kendi adlarını kullancaklar.

Rönesans ın en büyük başarısı, bir anda gelen bilinçlenmedir.
Bu yüzden avrupa nın bilim adamları önemlidir.Yani avrupa daki o bilim adamları olmasa, şu an kimse o keşiflerin hiçbirini bilmeyecekti ya da çok sonradan öğrenmiş olucaktı

Arap bilim adamlarının hatırlanmamasının bir diğer nedeni de, arapların rönesanstan sonra geri kalmış olmasıdır.Yani şu anki durumu görüyorum da okumamış olsam, orta çağdaki avrupa vs. ortadoğu olayına hayatta inanmam.Ki araplar bile kendi bilginlerini öğrenmiyolarsa, sahiplenmiyolarsa bunu bütün dünyanın yapmasını nasıl beklersiniz ki?[signature][hline]Gerçekler acıdır... O zaman bu dünyada tek gerçek şey biber!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...