Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tıpçılar burayaeaa!

Famy

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar (özellikle sen my sister) ;
1 arkadasımın bahsettiine göre PDO harika birşeymiş.aynen onun solediklerini aktarıom:
"probleme dayali ogretim die 1 geyik yapmislar.manyak gusel 1 sey...
1 2 yada 3 haftalik moduller oluyo.bu modullerde elimize 1 kagit
tutusturuolar.kagitta hikayeye dokulmus 1 problem oluyo...
oturup tartisioz adamin nesi var nasi iyilesir falan filan die...
fakat basimizdaki herif bize 1 sey soylemio!!!
arastirip bulacagmiz bilgileri falan belirliorz sonra bizi saliyolar...
araya 1 de sunum atmislar amfide oturup hem uyuyoz hem de dinlioz.
1 de soyle 1 guzelligi var genel olarak PDO lu universiteler tip da
daha basarili...
ayrica bilgiler daha bi kalici oluyo...
benim gozlemlerim bu kadar atacim...
insallah ilerde daha fazla 1 bilgi verebilirim..."
nasıl iimiş di mi!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
gme_faraday, 30 Eylül 2005 18:36 tarihinde demiş ki:
haa bu arada ben tıpçı deilim amma saygım sonsuz be bu yolu seçenlere!

saol yaw bı bılgımız oldu
elıne sağlık kardes!!!!!!!!!![signature][hline]mutluluk bile acı werıyor çunku sonu war biliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

bu konu biraz buluşma gibi konuya girmiyor mu? biliyorsunuz ki her üniversitenin bir sürü bölümü var o zaman her üniye giden işletme buraya fen edebiyat buraya eğitim şuraya dese yandık kutuplaşma olur. bu arada burada kutuplaşma kokuları alıyorum gibi.[signature][hline]İki şey sonsuzdur, insanoğlunun aptallığı ve evren. Fakat ikincisinden o kadar
emin değilim..." (einstein)
Sosyal ağlarda paylaş

arkada$lar; yukarıda birisi alıntı yapmı$; PDÖ kraldır,muti$tir,eglencelidir.tamam buna bi $ey demiyorum,bizde de az miktarda olsa da PDÖ var.

amaaa,asıl onemli noktaya gelelim;

egitimi sırf PDÖ üzerine kurulu (aktif egitim) tıp fakultelerinin TUS ba$arısı inanılmaz derecede kötü!!!!!

tıp egitimi ogrenme egitimi degildir,EZBERdir,oyle ara$tırmayla,bilmemne yapmayla olucak $ey degildir.hoca amfiye gelicek takır takır anlatıcak dersini,sen de onu ezberliceksin;oyle, yok ara$tırdım, yok tartı$tım;yaparsın,eglenirsin,ogrenirsin ama i$ TUS'a gelince,i$ meslegini icra etmeye gelince afallarsın!

aktif egitim flan yalan yani,o PDÖ oturumlarının bol bol oldugu fakultelerin TUS'ta ba$arısı da yerlerde sürünüyor.

kimse kimseyi kandırmasın,yalan yanlı$ bilgi vermesin,ayıp denen bi $ey var ...
Sosyal ağlarda paylaş

beyler konu dışı olcak ama ben şunu merak ediyorum:
ya şimdi bazı tıpların ilk sınıflarında (örnek hacettepe) kitap aldırılıyomuş; ama bazı tıplarda da aldırılmıyormuş(örnek gazi).
Şimdi herhalde benim erciyes'de de aldırılmıyodur, peki arkadaşlar ben napiim, yani gidip de kitap fln aliim mi, tus'da bana bi katkısı olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

üzümlükek paü 'de aktif eğitim yapılmaktadır:
30 kişilik mezunların 10 tanesi TUS sınavını geçtiler. ki Tus'ta kaç kişinin yerleşebildiğini biliyosan bunun iyi bir başarı olduğunu söylemeye gerek yok.
Aktif eğitim tus ta kötüdür vs.. klasik eğitimin değişmesini istemeyenler tarafından anlatılan bir martavaldan başka birşey değil...
Suçlamak gibi olmasın ama gerçekten aktif eğitimi bilmeden yorum yapmışsın, ezbere kulaktan dolma olmus biraz... Eksileri olan bi sistem ama garanti veririm ki entegre ve klasik sistemden kat kat zordur. PDÖ'ler 1. sınıfın ilk modülünde geyik geçer, sonra mumla ararsınız oyle pdö 'leri ;)

Edik: Aktif eğitim mezunları pratisyen hekimlikte başarılı oldukları doğru(çünkü biz şu anda 2.sınıfız ve bir çok fizik bakı anamnez alma muayane ve tetkik yapmasını becerebiliyoruz) ama mantığı lütfen yanlış kurmayın iyi pratisyen hekim yetiştirmek, uzman hekim yetiştirememek değildir. Bu sınavda önemli olan gerçekten öğrencinin kendi çabası

[Bu mesaj mardox tarafından 01 Ekim 2005 22:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

uzumlukek mesleksel beceride pdö olan adamlar harbi iyi bizim 2. sınıfta adamlar bi çoğu pratisyenin yapamadığını yapabiliyor

tus başarısı nedir hiç bakmadım ama heralde fena değildir bizim okulda 70 alcanda geçcen ooo =) geçen sene 1/4ü kalmış dönem 1in...

bi de bizde pzt 3 saat pdö var cumada 3 saat pdö yaptık normalde o saatte sınav oluyor galiba sanırım taş çatlasa 6 saat pdö var fazla mı bu az mı =)

son olarak her türlü kitap tavsiyesine açığım tr/ing farketmez pek hiç bi dönemde kitap olayı yokmuş sunumları netten indirebiliyorsun notların bir kısmınıda fotokopi ile sana veriyolar ama genede arada eksikler kalıyor ve tus için neyi bilcen neyi bilmicem bi fikrim yok daha dönem 1in başında biri olarak =).. yani anlamsız onca kelimeden sonra adam gibi işe yarar kitap tavsiyesi gerekli. her türlü ders için
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mardox, 01 Ekim 2005 22:38 tarihinde demiş ki:
üzümlükek paü 'de aktif eğitim yapılmaktadır:
30 kişilik mezunların 10 tanesi TUS sınavını geçtiler. ki Tus'ta kaç kişinin yerleşebildiğini biliyosan bunun iyi bir başarı olduğunu söylemeye gerek yok.
Aktif eğitim tus ta kötüdür vs.. klasik eğitimin değişmesini istemeyenler tarafından anlatılan bir martavaldan başka birşey değil...
Suçlamak gibi olmasın ama gerçekten aktif eğitimi bilmeden yorum yapmışsın, ezbere kulaktan dolma olmus biraz... Eksileri olan bi sistem ama garanti veririm ki entegre ve klasik sistemden kat kat zordur. PDÖ'ler 1. sınıfın ilk modülünde geyik geçer, sonra mumla ararsınız oyle pdö 'leri ;)

Edik: Aktif eğitim mezunları pratisyen hekimlikte başarılı oldukları doğru(çünkü biz şu anda 2.sınıfız ve bir çok fizik bakı anamnez alma muayane ve tetkik yapmasını becerebiliyoruz) ama mantığı lütfen yanlış kurmayın iyi pratisyen hekim yetiştirmek, uzman hekim yetiştirememek değildir. Bu sınavda önemli olan gerçekten öğrencinin kendi çabası

[Bu mesaj mardox tarafından 01 Ekim 2005 22:49 tarihinde değiştirilmiştir]

canım arkada$ım.

ilk olarak $unu belirteyim,emin ol bu konularda bilgisiz degilim.hatta bu konuda epey bilgiliyim diyebilirim; nerden biliosun flan deme,daha ayrıntıya girersem artislik yapıo gibi algılanabilirim

ikinci olarak,ben de 3. sınıftayım,yani anlicagın $imdiye kadar senin ya$ın kadar PDÖ oturumuna girdim cıktım,bizzat kendi tecrubelerimle de bu PDÖ oturumlarının klasik egitimin coook gerisinde kaldıgını soyleyebilirim.siz PDÖ'de ara$tırmaya,bi $eyler bulmaya devam edin; PDÖ'yle vakit kaybetmeyen fakulteler sizden ne kadar ileride farkında diilsin.

istatistiklere de bakınca aktif egitim verilen fakultelerdeki TUS ba$arısının cok du$uk oldugu da ortada.Ankara universitesi %100 aktif egitim vermek gibi bir hataya du$mu$tu gecen yıllarda,TUS'ta çaat diye batırınca klasik sistemin agırlıgını arttırdılar.

belli ki bu konularda bilgisiz,tecrubesizsiniz.3. sınıfım diye tecrube abidesiyim demiyorum ki tıp fakultesine girmeden once de ben bu ortamlardaydım,aktif egitim nedir klasik egitim nedir,napılır,ne edilir;farkındaydım.içine girdim daha bi kanıksadım.

yani iki egitim tarzını da kar$ıla$tırabilecek duzeydeyim ;)

[Bu mesaj uzumlukek tarafından 02 Ekim 2005 01:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
slayer__, 02 Ekim 2005 00:12 tarihinde demiş ki:

bi de bizde pzt 3 saat pdö var cumada 3 saat pdö yaptık normalde o saatte sınav oluyor galiba sanırım taş çatlasa 6 saat pdö var fazla mı bu az mı =)

son olarak her türlü kitap tavsiyesine açığım tr/ing farketmez pek hiç bi dönemde kitap olayı yokmuş sunumları netten indirebiliyorsun notların bir kısmınıda fotokopi ile sana veriyolar ama genede arada eksikler kalıyor ve tus için neyi bilcen neyi bilmicem bi fikrim yok daha dönem 1in başında biri olarak =).. yani anlamsız onca kelimeden sonra adam gibi işe yarar kitap tavsiyesi gerekli. her türlü ders için

haftada 6 saat pdö acaip fazla.biz ayda 7 saat pdö goruyoruz,4-5 saat de pratik (hastaneye girip-cıkma,katater takma falan filan)

neyse gelelim kitap tavsiyelerine,sizin $u anda gordugunuz dersleri tam olarak bilmiyorum,onları da soyle ona gore tavsiye verelim.

ayrıca yukarıda biri, hacettepe'de kitap aldırıolar demi$;yok oyle bi $ey,hocalar sadece kitap önerir,isteyen alır isteyen almaz.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız dediklerimden klasik egitim alanlar KRALdır gibi bi sonuc da cıkarmayın,tabii ki her egitimin kendine gore artısı eksisi var ama Turkiye'de baz alacagımız kriter TUS ise lütfen kimseyi kandırmayalım,aktif egitim veren tıp fakultelerinin TUS'ta ba$arısı maalesef ki du$uk.

ayrıca benimle bu konuyu tartı$an arkada$lar birinci ve ikinci sınıftalar sanırım,gencler varsa tıpla ilgili sorunuz flan cevaplayabilirim :P
Sosyal ağlarda paylaş

Tıbbıyelilerin sosyal yaşamlarının az olmasının sebebi eğitimin ağırlığından değil, seçen insanların zaten böyle gelmiş olmalarından kaynaklanıyor. Evet hergün fakülteye uğruyoruz ve genelde yarım günde işimizi halledemiyoruz. Ama bu insan evladının cuma günlerini değerlendirmesine, hafta sonlarını gezip tozmasına (hayır kimse sabahtan akşama kadar ders çalışmıyor) engel değil.
edit: typo[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion

[Bu mesaj Qui tarafından 03 Ekim 2005 23:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 03 Ekim 2005 23:36 tarihinde demiş ki:
Ya yok ben tip olarak sosyal hayatı çok severimde, millet olum yandı 7 senen die bıdı bıdı ediyor. Yoksa Ben çoook memnunum kendi isteğimle seçtim Tıbbıyeyi.

bakma sen onlara,istedigin surece vakit ayırırsın.

ki tıp okumanın verdigi sosyal statu'yu du$un bence,a$agılayanlar halt etmi$,genelde hangi ortama girersen gir tıpcıyım diyince insanlarda iyi bir izlenim bırakıyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

babamın anlattığı ve benim gördüğüm kadarıyla en kötü ihtimal cumaları ve hafta sonu sonsuz senin

gene en kötü ihtimal hafta içi min 1 günün sadece sabahtan işini halledip gitmene kalıyor ama bu boşluğu genelde herkes yapması gereken yada öğrenmesi gereken araştırmalar için kullanıyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...