Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Alternatif" AB vatandaşı: Türk.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Gelişmeleri kaç kişi takip ediyor bilmiyorum ancak tam bir diplomatik irade savaşı dönüyor ortada.
Avusturya'nın Türk'lerin AB üyesi olarak hacim sorunu yaşanması durumunda "alternatif" halk olarak görülmesi doğrultusundaki teklifi ise benim zaten uzun zamandır beklediğim bir şeydi.
Özellikle Amerika'nın 5. paragraf hakkında "Türkler veto etmese bile biz edeceğiz." şeklinde bir açıklama yapması beni şaşırttı açıkçası.
Gece 24:00'e kadar vakit var, zaman saniye saniye geçiyor, Türkiye çizgiyi çekmiş gibi bir tavırda bulunsa da Avrupa'nın da bir iddia ve taleple ortaya çıktıktan sonra eline hiç bir şey geçmeden geri çekileceğini zannetmiyorum.
Öte yandan AB'nin Türkiye'ye çok fazla ihtiyacı var. Bugün görüşmeler biterse burda İslamiyet dünyasından kopacak olan Avrupa ne yapacak? Teknolojileri, ekonomik güçleri olsa da ordudan yoksun bir Avrupa İslam dünyasının birleşmiş haliyle yüz-yüze gelmeye hazır mı?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

avusturyanın ortaya koydugu tavır cileden cikartacak cinsten , birde onumuzdeki abnin onumuzdeki donem baskanı avusturya imiş.muzakereler baslasa bile akla karayı sececez galiba.[signature][hline]I kill two dwarfs in the morning. I kill two dwarfs at night. I kill two dwarfs in the afternoon And 'den I feel all right. I kill two dwarfs in time of peace and two in time of war. I kill two dwarfs before I kill two dwarfs. And 'den I kill two more Wow@Bl Doomish LvL ?? UD Priest
''dUAlist''
Sosyal ağlarda paylaş

olayi islamiyet vs. AB olarak gorurlerse sanirim bu is en fazla bizim isimize yarar, bombalama eylemleri TR'de sona erer.

AB'nin eli bos gitmesi muhtemel ki yapilmasi gereken de bu.

AB yolunu kapatan kisi olarak anilacak olsa da Erdogan'in bunu yapmasi gerektigini dusunuyorum.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 03 Ekim 2005 14:26 tarihinde demiş ki:
Özellikle Amerika'nın 5. paragraf hakkında "Türkler veto etmese bile biz edeceğiz." şeklinde bir açıklama yapması beni şaşırttı açıkçası.

Amerika bize bu desteği verir mi?!
Doğru, daha Suriye'ye dalacaklar, bize ihtiyaçları var.

Şaka bi yana, Austurya'nın bu kadar direnmesi çok suni görünmeye başladı gözüme. Sanki Merkel'in yanı sıra el altından Rumlar ve Yunanlılar da bunu destekliyor gibi, sonuçta eklenecek her yeni teklifte onların biraz daha avantaj kazanacaklar. Misal "5. paragraf değişsin" denilince, "hepsini tekrar tartışalım o zaman" demiş Karamanlis Amca.
Bu kadar uzaması hayra alamet değil.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation.
The world will have to deal with us. "
Sosyal ağlarda paylaş

Çileden çıkartacak türden görmüyorum ben Avusturya'nın tavrını.
Şahsen bunun "Avusturya"nın tavrı olduğundan bile emin değilim. Her ne kadar takip ettiğim haber programlarında Avusturya'nın bu tavrını basit bir diplomatik hata olarak görseler de Avusturya'nın tek başına böyle güçlü ve böyle sert bir iddiala ortaya çıkacağını düşünmüyorum.
Taleplerin sertliği ve sivriliği konusunda ise buna basitçe diplomasi deniyor zaten A ülkesi en yüksek idealini ortaya atıyor, B ülkesi en yüksek idealini ortaya atıyor, sonra geçen 24 saat içinde A ile B ideallerinden hafif tavizler vererek ortada bir noktada buluşuyorlar.
Ha Türkiye her seferinde olduğu gibi bu irade savaşında da başarısız olursa neler olur bilemeyeceğim.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

avusturya diger ulkelerin piyonu aslında. yoksa ingiltere fransa hollanda belçika almanya gibi bu birligin kurucu ulkeleri sesini cıkartmayıpta turkiyeyi isteyecek, avusturya karsı cıkıp direnecek olmaz diye. adamlar piyonluk yaptırıyo onlara. ama maalesef sonunda avusturyada pes edicek gibi. keske etmesede kurtulsak su ab ruyasından.

[Bu mesaj gokhaan tarafından 03 Ekim 2005 14:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@gokhaan: Neden "AB rüyası" şeklinde bahsediyorsun ki bundan? Bilmiyorum farkında mısın ama AB'nin kuyruğu sıkışmış durumda, böyle iddialar atarak ortayaya sadece rahat gibi gözükmeye çalışıyorlar, blöf yapıyorlar. Biz de yiyoruz bu blöfleri mis gibi.
Avrupa Birliği, şu anda birleşmiş bir İslam dünyasıyla karşı karşıyaya gelecek güçte değil. Ha karşı karşıya gelirlerse bu krizi atlatırlar mı? Tabii atlatırlar ama Türklere serbest dolaşma hakkı verip, bir kaç lüksten feragat ederek böyle bir krizin oluşmasını tamamen de engelleyebilirler.
Olay tamamen getiriler götürüler denklemini kurabilmekte. Türkiye doğru tavrı alırsa mantıklı olan en baştaki şartlarla devam etmemiz.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Artık yapılması gereken kesinlikle artık extra hiçbi madde kabul etmeyip hala yokuşa sürmeleri durumundada alın ab'nizi tıpa yapın diyip dönmek.
Bukadar yalvarmak, yaltaklanmak yeter valla gitgide daha rezil oluyoruz :( kürdistan havayollarına ait uçaklar bile hava alanlarımıza inmeye başladı, kıbrıs gitti şimdi sırada doğu var bi kısmını ermenilere bi kısmınıda kürtlere verelim rahatlıyalım bari.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne kadar adi insan bunlar ya...
ermenilere soykirim yaptiginizi kabul edip , kibrisi yunanlilara verirseniz .. vs.vs. diye sart kosuyolar.

avusturya'nin arkasinda , almanya'da var.
hristiyan demokrat partisi vs.vs.
sag görüslü partilerin hepsi.

yediremiyorlar kendilerine , türklerin avrupa birligine girmesini .
türkler rahat rahat dolasacak diye korkuyolar.
ayrimcilik yapmiyoruz diyolar ama yapiyorlar.[signature][hline]lylide..
Sosyal ağlarda paylaş

@vanille:Avusturya'daki sosyal partiler bile Türklerin Avrupa'ya girişine karşılar.
Dürüst olmak gerekirse türklerin avrupada serbest dolaşmalarına bir avrupalı olsaydım ben de karşı çıkardım. Bunda garip bir şey yok, asimile olmaktan korkuyorlar, bunun için de kimseyi suçlayamazsınız.
Önemli olan, bu toplumsal değer zımbırtılarını bırakıp olup biten gerçekleri görmek.
Şu anda Türkiye coğrafi konumunun da ötesinde, Avrupa ile asya arasında tam bir köprü görevi görüyor.
Bu iş olursa Avrupa Birliğindeki ilk müslüman devlet olacağız. Arada kurulabilecek diplomatik köprüleri düşünün, Avrupa bundan vazgeçecek konumda değil şu anda.
İşin aslı türklerin serbest dolaşmalarını engelleme amaçlarında kendilerine göre tamamen haklılar ancak şu anda Türkiye'den vazgeçecek halleri de yok, yani istediğimizi yaptıracak gücümüz var elimizde.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
gokhaan, 03 Ekim 2005 14:49 tarihinde demiş ki:
ruya tabi ya. 1959 yılında eski adıyla Avrupa Ekonomik Topluluguna muracat ettik. ama 2005 yılındayız hala avrupa kapısında oyuncak olduk hala almadılar hala bahane uretiyolar.

10. kez söylüyorum, arkadaşlar durumlar 1959 yılındakiyle aynı değil. Amerika'nın Irak'a girmesi, terör olayları falan derken Avrupa ile Müslüman dünyası arasında çok çok büyük bir uçurum oluşuyor, bir an önce bu boşluk kapatılmazsa sonuçları çok ağır ve ciddi olacak. Avrupa ne kadar ekonomik açıdan güçlü olsa da şu anda bu krizi göze alacak durumda değil.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca artık bence avrupanın yakasını bırakmamız lazım. bakın ne guzel bi degerlendirme bence ;

AB-Çökme aşamasına gelmiş bir medeniyetin son çığlıkları bence,bir toplum düşünün ki gençlik yok olanlar ise her türlü pisliğin içine sürüklenmiş ve insan vasıflarını kaybetmiş şekilde bir yaşam sürüyor,ekonomik olarak çökmüş bir birlik ve aynı zamanda siyasal bağlamda da sert çözülmelere uğramış çatır çatır çatlayan Avrupa Hristiyan Kulübü. Avrupa ki karanlıkta yaşarken kültürümüzden aldıklarıyla tekrar insanlık seviyesine yükselmiş bir medeniyet ve 21.yy'da viyana kapılarına gitmemizi unutamamış ve halen orda kalan bir topluluk,ülkeleri birey birey ele aldığımızda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar muhattabımız olabilecek diğerleri figüran olan devletler topluluğu ki bunlar gelip lütfedip bizi evlerine alıp almayacaklarına karar veriyorlar. Madem tarih sahnesine geri döneceğiz biz bunların alayını işgal için geldikleri topraklarımızdan atmıştık bu sefer işgalin metodu değişti biz bunları içimize alıp yok edelim taktiğini uygulamaya çalışıyorlar. Hissi olarak konuşuyorum farkındayım ama onursuz ,önüne kemik atılan bir it yerine konulmaktansa ,aç ama vukurlu yaşamak bu ülkeyi seven herkesin istediği şey olsa gerek. Her fırsatta içimizde bölücülük yaratmak için kollarını sıvayan bu topluluğa giremezsek belki endeks rekor şekilde düşecek ,şu anda susmayı tercih eden birileri ihtilal kovalayacak ve ülkeyi geri götürecek hamlelerde bulunacak ama bu bile dış kapının dış mandalı olup hergün karşılaşacağımız kelime oyunlarından ve ezik yaşamaktan daha iyidir.

[Bu mesaj gokhaan tarafından 03 Ekim 2005 14:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

gokhaan: Böyle çocukça değerlendirmelerle tartışmayalım lütfen, Avrupalılar bizi sevmiyor, biz avrupalıları sevmiyoruz bla bla.
Burda yapılan şey diplomasi ve politika. Kimsenin umrunda değil geçmişte ne olmuş ne olmamış, herkes ileriye bakarak davranıyor.
Avrupa'nın beşeri açıdan yaşlı bir topluma sahip olduğu bir gerçek, zaten Türk'lerin alternatif vatandaş olma teklifi de bundan kaynaklanıyor, asimile olmaya çok açıklar.
Ancak Avrupa'ya bitmiş bir birlik falan demek de cehaletin en büyüğüdür, kendimizi kandırmayalım da olan bitene bakalım biraz doğru düzgün analizler yapalım.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

bugun olmasa bile basladigimiz isi bir gun hersekilde tamamlayip viyanadan otesine gececegiz .

kaldi ki ab ye girmemizi ekonomik vs nedenlerden istedigim yok . yuzyillara dayanan bir amacimiz var onu tamamlayalim .

dunya dengelerinin yerinden oynadigi yillar bunlar . ab icersinde alacagimiz bir pozisyon 100 yil sonrasi icin avantaj saglayacak bize ama olmazsada dert degil .

avrupanin hasta adami yatakta gozlerini acali cok oldu bugunde avrupanin kendisi hasta .

hasta derken sadece ekonomiden bahsetmiyorum . fikir dusunce olarakta avrupa artik bitiyor .
Sosyal ağlarda paylaş

Rest çekmekle olacak iş değil bu arkadaşlar, oyun oynamıyorsunuz burda devletlerin geleceklerini belirliyorsunuz! Yapmayın bundan daha iyi düşünün, Avrupa'nın sözünün geçmesi ve otoritesi de ortada, Avusturya veya Avrupa türkiyeyi hafife alıp olur olmaz bir iddia atmış olabilir ortaya ancak şunu da unutmayın ki avrupanın bu iddiasını tamamen geri çekmesi otoritesinin sarsılmasına sebep olur, Türkiye rest çekerse de Avrupa sen bilirsin der çünkü otoritesinin sarsılmasını göze alamaz.
Biraz diplomatik ve politik değerlendirelim oyunları, barbarlar gibi düşünmeyelim.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

vay be özlediğimiz tarzda muhtesem bir tartışma sürüyor tebrikler arkadaşlar.

Malesef şu an itibariyle Avrupaya muhatacız, biz ezilsek bile torunlarımız belki daha iyi şartlarda yaşayacaklar. Amerika bunca pislik yapıp belki milyonlarca lanet alıyor tepki topluyor ama görüldüğü üzere adamların torunları mutlu yaşıyorlar.. malesef hayatın gerçeği bu. Onur monur bunlar geçmişte kalmış şu kapitalist düzende.
Sosyal ağlarda paylaş

@Antimodes52
benim yazdıklarım cocukça ha. helal olsun sana. ne guzel bi tespitte bulunmussun. avrupalı bizi seviyo öluyo bayılıyo dimi. hepsi nasılda istiyo nasılda can atıyolar turkler ab ye girsin diye. ab ulklerinde yapılan anketlere bi bak bakalım yuzde kaçı turkleri istiyo. neyse benimde zaten senin gibi düşünenlerle tartışmaya niyetim yok. buda son msjım bana cevap verme zorunluluğu birakıcak sekilde msj yazma lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız herkesin unuttuğu bişey var, ab'ye girsek de serbest dolaşma hakkımız olmayacak, bunu zaten en başından kabul etti hükumet. yine vize alıcaz kuyrukta beklicez vs. o yüzden zaten imtiyazlı ortak gibi olucaz, tam üye olacağımızı zannediyosanız baya yanılıyosunuz. ama tabii ki ab'ye girmek birçok olanak ve avantaj sağlayacaktır hem avrupa için hem de türkiye için. tabii uzun bir süreç bu, ama görücez.

ab şöyle çürümüş, toplum dejenere, girmeyelim, viyana kuşatması, orayı alalım burayı işgal edelim vs yazanlara da bi lol gönderiyorum buradan.

ortasından itibaren okuyalım:
http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=7593,,2[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

said:
gokhaan, 03 Ekim 2005 14:54 tarihinde demiş ki:
AB-Çökme aşamasına gelmiş bir medeniyetin son çığlıkları bence,bir toplum düşünün ki gençlik yok olanlar ise her türlü pisliğin içine sürüklenmiş ve insan vasıflarını kaybetmiş şekilde bir yaşam sürüyor,ekonomik olarak çökmüş bir birlik ve aynı zamanda siyasal bağlamda da sert çözülmelere uğramış çatır çatır çatlayan Avrupa Hristiyan Kulübü. Avrupa ki karanlıkta yaşarken kültürümüzden aldıklarıyla tekrar insanlık seviyesine yükselmiş bir medeniyet ve 21.yy'da viyana kapılarına gitmemizi unutamamış ve halen orda kalan bir topluluk,ülkeleri birey birey ele aldığımızda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar muhattabımız olabilecek diğerleri figüran olan devletler topluluğu ki bunlar gelip lütfedip bizi evlerine alıp almayacaklarına karar veriyorlar. Madem tarih sahnesine geri döneceğiz biz bunların alayını işgal için geldikleri topraklarımızdan atmıştık bu sefer işgalin metodu değişti biz bunları içimize alıp yok edelim taktiğini uygulamaya çalışıyorlar. Hissi olarak konuşuyorum farkındayım ama onursuz ,önüne kemik atılan bir it yerine konulmaktansa ,aç ama vukurlu yaşamak bu ülkeyi seven herkesin istediği şey olsa gerek. Her fırsatta içimizde bölücülük yaratmak için kollarını sıvayan bu topluluğa giremezsek belki endeks rekor şekilde düşecek ,şu anda susmayı tercih eden birileri ihtilal kovalayacak ve ülkeyi geri götürecek hamlelerde bulunacak ama bu bile dış kapının dış mandalı olup hergün karşılaşacağımız kelime oyunlarından ve ezik yaşamaktan daha iyidir.

[Bu mesaj gokhaan tarafından 03 Ekim 2005 14:56 tarihinde değiştirilmiştir]

Ben bu tür açıklamaları çocukça buluyorum açıkçası. Avrupalı'nın bizi sevmediğini istemediğini hepimiz biliyoruz zaten, ancak sevgi-istek ve politika-diplomasiyi birbirine katmak kadar çocukça bir şey yoktur. AB rüyası, yalan işler gibi açıklamalarda bulunurken biraz politik bakın şu işlere. Elbette bizi sevmiyorlar, elbette bizi istemiyorlar ancak politik olarak analiz ederseniz olayları şu anda bize ihtiyaçları var. Ortaya çıkıp da "bunlar zaten böyle çürümüş, bizi sevmeyen, aptal saptal, gereksiz adamlar bragın yauv" şeklinde bir şey demek bana çok çocukça geliyor açıkça da söylüyorum yani.
Çocukça derken de umarım bunu bir hakaret olarak algılamamışsındır, açıkça fikrimi söylüyorum.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 03 Ekim 2005 15:19 tarihinde demiş ki:
yalnız herkesin unuttuğu bişey var, ab'ye girsek de serbest dolaşma hakkımız olmayacak, bunu zaten en başından kabul etti hükumet. yine vize alıcaz kuyrukta beklicez vs. o yüzden zaten imtiyazlı ortak gibi olucaz, tam üye olacağımızı zannediyosanız baya yanılıyosunuz. ama tabii ki ab'ye girmek birçok olanak ve avantaj sağlayacaktır hem avrupa için hem de türkiye için. tabii uzun bir süreç bu, ama görücez.

ab şöyle çürümüş, toplum dejenere, girmeyelim, viyana kuşatması, orayı alalım burayı işgal edelim vs yazanlara da bi lol gönderiyorum buradan.

ortasından itibaren okuyalım:
http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=7593,,2

İyi de, vize almak falan var, bir de "alternatif" vatandaşlık dediğimiz olay var. Alternatif vatandaşlığı kabul etme durumumuzda süresiz olarak türkler alternatif vatandaş olarak görülecek, bu çok tehlikeli bir kavram istedikleri an istedikleri gibi istedikleri vatandaşı engelleme haklarını bulunduracaklar, anında Avrupa'nın 2. sınıf zavallı ırkı durumuna düşeceğiz. Kabul edilir bir şart değil alternatif vatandaşlık.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

gayet tabii kabul edilebilir bişey değil, ben ona bişey demedim, ama tartışma konusu bile değil yani serbest dolaşım hani önceki mesajlarda geçiyodu diye söyliyim dedim.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...