Daniel Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Selamlar, Diş sağlığı için normal fırçalarmı daha iyi sizce yoksa makinalı olanlar daha mı iyi ?[signature][hline]| Msn | İnsanlığın adı para,bu hayatın tadı para,hasret kaldım dostluklara...! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Normal rulz bence. Ama hangisi daha sağlıklı bilemiyecem. Ama bana göre makinalı ile tam bastıramadığın için sanırım manuel olan daha iyi. (bknz: kazıma)[signature][hline]Count to Six and Die 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6. CaNNiBaL_CoRpSe Her insan fenerbahçeli doğar. Ama arada bozulmalar olabilir. Bir ülkede hayat ne kadar pahalıysa namus o kadar ucuzdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 said: CaNNi, 02 Ekim 2005 13:56 tarihinde demiş ki: Normal rulz bence. Ama hangisi daha sağlıklı bilemiyecem. Ama bana göre makinalı ile tam bastıramadığın için sanırım manuel olan daha iyi. (bknz: kazıma) Aynen. Ben de makineliyle yeterince bastıramıyorum. Normal kullan. Dişlerine 45 derecelik bir açıyla alttan ve üstten sırayla bastırarak, yuvarlak hareketlerle fırçalarsan daha iyi olur ;)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 makinalı olanlar iidir ama yinede makinanın fırçalamasını bekleme sende fırçala ki işe yarasın fırçadan çok macun önemlidir amerikadan aleo vera nın asıl diş macunu geliyor hayatımda bu kadar güzel bir diş macunu görmedim bir diş dr. oğlu olarak söylüyorum dişlerin sarı bile olsa 1 kere fırçalayınca 2-3 yerine göre 4 kademe beyazlayabiliyor tabi beyazsa çamasır suyuna basılmış gibi olmasını beklemeyin ama inanılmaz gü zel bi olay ama dikkat içinde aloe vera olan macunlardan bahsetmiyorum direk aloeveranın kendi yaptığı var ondan alın.. babam onun temsilciliğini aldı ama getirtmiyo niedir bilmem.. git sat giyor yani alcak olursa satabilirim fiyat konsnuda hiçbi bilgim yok konuşruz onuda[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 ha bide makinalı olanların yuarlak olanlarından alma.. bi işe yaramıyo onlar normal alsan daha iyi onu alcağına ama bide formal fırça gibi olanın hareketlisi var onlar güzel[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 @fastreload Ben bunu kullanıyorum ve gayet memnunum. (aloe vera lı) Senin dediğin nedir acaba? [spo1=12131314] [/spo][signature][hline]Count to Six and Die 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6. CaNNiBaL_CoRpSe Her insan fenerbahçeli doğar. Ama arada bozulmalar olabilir.Bir ülkede hayat ne kadar pahalıysa namus o kadar ucuzdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 evet canni bahsettiğim bu inanılmaz güzel bişey[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 benim bildiğim makinalı... 4 senedir makinalı kullanıyorum hiç bi problemim yoktu.Sonra makinalı fırçamı yazlıkta unuttum... Geçici süreyle normal kullanmaya başladım.Dişim çürüdü!!! =/[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 said: Horrible, 02 Ekim 2005 14:17 tarihinde demiş ki: benim bildiğim makinalı... 4 senedir makinalı kullanıyorum hiç bi problemim yoktu.Sonra makinalı fırçamı yazlıkta unuttum... Geçici süreyle normal kullanmaya başladım.Dişim çürüdü!!! =/ Bence olacağı varmış. Normal fırçayla fırçalamayı bilmeyen zaten fırçalamasın. Makineli kolay tabi. :D Yani normal ile fırçalamayı bilmezsen çürür, ama bilirsen daha sağlıklı olur dişlerin.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 normal fırçalar ile makineli olanlar arasından işlevsellik açısından bir fark yok ama normal fırçalar ile doğru fırçalama tekniğini bilmek lazım [spo1=fırçalama tekniği]en ideal fırçalama tekniği, üst çenede fırçalarken yukarı dğru fırçaya 45 derece eğim vermek ve fırçanın kıllarının diş ile dişetinin birleştiği yeri ortalamasını sağlamak, yani hem dişe hem dişetine değecek kıllar, ve yuvarlak hareketlerle fırçalama yapılacak. dişlerin sadece dydak ve yanakla temas eden yüzeyleri değil çiğneme yüzeyleri ve dil bölgeside fırçalanmalı. alt çenede yine aynı şekilde fırçalama yapılır ama haliyle fırçaya aşağı doğru eğim verilir. (bu şekilde dişetlerinde aşırı kanama acı olursa fırçaya ters yönde eğim verilerek fırçalama yapılır dişeti hassayiyeti ortadan kalkıncaya kadar) en etkin fırçalama günde en az dişlerin 2 kez fırçalanmasıi gece yatmadan önce mutlaka çünkü çürük oluşumu genelde/çoğunlukla gece oluyor. dişler fırçalandıktan sonra mutlaka dilde fırçalanmalı.[/spo] ancak makineli fırçalar motivasyon açısından tavsiye edilebilir. çapraz kıllara sahip fırçalar ise dişlerin diziliminde bozukluk çapraşıklık varsa etkin temizlik sağlarlar.[signature][hline]aslında kötülüklerin en kötüsüdür umut, çünkü insanın çektiği eziyeti uzatır. hani pamuk prensesi öpmüştü de prens uyanmıştı pamuk prenses; bizde tam tersi olsa, ben O'nu öpsem gerçek bitse rüya başlasa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 makinalı iyi değil o kar amaçlı üretilen birsey en iyisi normal ama . en iyisi dişlerini devamlı fırçala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Arkadaşlar diş sağlığımız çok önemlidir çünkü diş hayati organlarımızdan biridir sonuçta yemek yiyoruz dişlerimiz sayesinde... Dişlerimizi korumak için yapılacaklar: -ORAL B marka diş fırçaları kullanmak -Anti-bakteri ve anti-tartar özellikli diş macunu kullanmak -Dişlerimizi sabah ve akşam olmak üzere EN AZ 3 dakika fırçalamak. -Dişlerimizi doğru şekilde fırçalamak (ORAL B'nin kataloğu alınıp fırçalama tekniği öğrenilebilir. -Günde 1 kez tam ağız temizliği için ağız gargarası kullanmak.[signature][hline]Siamon @ DeviantArt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jksqe Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 ben makineliyi rahat kullanamıyorum...en iyisi normali! [Bu mesaj jksqe tarafından 02 Ekim 2005 19:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2005 dişlerinin sadece ön(görünen) kısmını fırçalama.. iç taraflarını da fırçala.. sadece ön tarafını fırçalayan çok insan var.. bu gösterişten fazla bişeye yaramıyor.. heryeri fırcalamak lazım ;)[signature][hline]İki kişinin bildiği sır değildir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar