Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kinex arıyorum!!

babayigit

Öne çıkan mesajlar

valla bence ikisi de süper.
lego ile yaptığım f1 arabası vardı. k`nex'le de uçak yapmıştım bayaa da güzellerdi.

ayrıca diablotg:
eğer kinetix anlayarak girdiysen;
doğru bile anlamadan ters ters cvp verme.
k`nex anladıysan;
komik değilsin

=/[signature][hline]MISCHIEF. MAYHEM. SOAP.
Sosyal ağlarda paylaş

ben knexlerle shotgun yaptığımı bilirim :horace:
legolarla kale yapar, ardından karşısına topçu taburu kurar (knexlerle tabii) kaleyi yıkardım.
yaptığımşeyler hep vahşet üzerineydi :horace:[signature][hline]araba feci çarpmıştır:
sarışın abla:bişeyiniz warmı? hastaneye götürüyim?
Ben:abla arabada bişi yoksa bende de yok

Sosyal ağlarda paylaş

bende knex starter set gibisinden birşeyler var, biraz önce buldum.
ayrıca lego çok daha iyi bence. lego technicteki olayları yapmak için bazen kullanım kılavuzu bile yetersiz kalıyor. ayrıca aşmış technic modelleri vardı yanlış hatırlamıyorsam. barkod okuyan kamyon, amortisörlü ve motorlu piskopat arabalar vs.
ama knexte benim tek eğlenceli bulduğum şey, roller coster türevi şeyler. onlar da zaten aslında knexi ünlü yapan olaylar değil mi ;)[signature][hline][email protected]
Level 46 Grunt Stormwaker the Tauren Druid of Dunemaul Realm, Private of i Am
Sosyal ağlarda paylaş

ya görüyorum resimleri vinç falan yapmışlarda, bunlar zaten vinç yapılsın die yapılmış parçalar deilmi? yok aldığım 65716531 paketin içinden çıkan parçalarla vinç falan yapılmaz. gider alırsın lego vinç paketini yaparsın, gider alırsın gemi paketini yaparsın. bence yratıcılığı sınırlıor böle olunca. ama knexte öle bişi göremedim.
yinede legoları daha çok severim :horace:[signature][hline]araba feci çarpmıştır:
sarışın abla:bişeyiniz warmı? hastaneye götürüyim?
Ben:abla arabada bişi yoksa bende de yok

Sosyal ağlarda paylaş

legoların eskiden parçaları dediğin gibi özel parça yoktu, birkaç kancası falan vardı.
Şimdi parçalar bütün bütün oldu. Eskiden standart parçalr ile modeller yaparlarken şimdi her modelin özel özel parçaları var.

Özel yapılmış parçalar birtek bazı camlardı. Birde vinçlerin metalden kancaları idi (metal olunca ağır oluyor ipler dolanmıyor diye oda:).)
Şimdi lego bozdu.
Parça sayısı düştü
fiyatlar 400-500ytl altına inmiyor
eskiden günümüzün fiyatına göre 70-80ytl ye gelen modeller şuan 400ytl civarı.

bende en az 3milyarlık lego var bi bavul vermiyorum kimseye:).[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela robot modeller için bilgisayar parçalar var böyle kalıp gibi, eski lego zihniyeti olsa idi bu bilgisayarı bile usb girişi çıkışı, pil kısmı, işlemci, gösterge ışıkları şeklinde yaptığın modelin içinde dağıtılacak şekilde parçalara ayırırlardı, kendi istediğin gibi yerleştirirdin kabloları ile bağlardın.
Hepsi bütün halde oluyor oynuyamıyorsun şimdi.

Legonun ilk motoru ucundan + çubuk çıkan bir motor idi. Küp gibi lego parçası idi. Direk bağlıydı yani.
2.yapılmış motoru ise daha kuvvetsiz bir motor ama bu motor direk çıkışa bağlı değil, içinde dişliler var torka çeviriyor. Eskiden motoru tekere bağlasan tork yetmez araç ilerlemezdi, dişlileri böyle öğrendim. Şimdiki motorlarda ise dişlileride motorun içine koymuşlar direk tekere bağlıyorsun dişli küçültmeden falan, araç rahat rahat ilerliyor.

Yaratıcılığı kısıtlıyor yani.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Chemical, 02 Ekim 2005 00:34 tarihinde demiş ki:
said:
Syn, 01 Ekim 2005 22:21 tarihinde demiş ki:
Legoyla K'nex tamamen farklı şeyler lego dediin çocuk oyuncaı(Bence) ancak Knex işin biraz tekniğine girio
lego teknik ve 10-15 tane dişli tipi, hidrolik sistemler ve 2 tür motoru, ışıklandırma sistemleri ile kinexlerden çok daha karışık ve yaratıcılık ister:)

Lego Technic bambaşka bişi naptın ya Ona bakarsan bende almıştm şerefsizm cyborg gibi bişi yapmıştm 4.sınıftayken süperdi hatta kutunun üzerinde +18 fln yazıodu..

Bnm dediim hani bu takmalı duplo vs. onnarı diom[signature][hline][b]For every action,there's an equal and an opposite reaction..

[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...