Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asıl resimle thumbnail'ı farklı???

Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

Dün bi arkadaşım bana bi resmin editlenmiş olduunu, nasıl geri getirebilceğini sordu. Ben de tam olarak anlayamadıım için resmi yollamasını istedim; o da yolladı
Resim üzerinde bi sürü oynamalar yapılmış. Tahminimce noise eklenmiş, sharpen edges uygulanmış, renkler hue/saturation'da colorize seçeneği ile maviye çevrilmiş, hatta tam ortada geniş bi ışık alanı yapılmış. JPG formatındaki bu dosyanın artık geri döndürülmesinin pek bi imkanı olmadıını söyledim. Bugün "Hakikaten de imkansız mı?" diye düşünüp oturdum başına.
Dosyaya tıkladığımda sol tarafta çok ilginç bi şey dikkatimi çekti; dosyanın thumbnail'ı hiçbi şekilde değiştirilmemiş halinin thumbnailı olarak gözüküyo. Yani resim thumbnail'da değişmemiş haliyle duruyo ama dosyayı acınca değiştirilmiş hali gözüküyo.
Bu nasıl mümkün olabilir? Bi dosyanın thumbnail'ı Windows tarafından yaratılıyo ve saklanıyo diye biliyorum; dosyanın içine eklenmiyo. Madem öyle; değiştirilmiş bi resmin thumbnail'ını nasıl değiştirilmemiş haliyle yaratılır?[signature][hline]Marianne Flamegust E/R 5
Quath Xar Teramonde R/Mo 3

R/Mo olunmamalıdır, hep ölüyo.
Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki:

or even better..2 guys could dress up as Kyo and Iori from SNK, and if they have little kids..they could dress them up as fireballs and have them running around the con, bumping into people..

[Bu mesaj Kojiroh tarafından 01 Ekim 2005 21:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

thumbını içinde tutması gibi birşey yok. öle olması için windowsun sizin koydugunuz her dosyayı kendisi tekrar bi sekilde formatlayıp değiştirmesi gerek..

ancak şu sekilde birşey olabilir, o thumblar cache'leniyor benim bildigim, eskisi kalmıs olmasın??
Sosyal ağlarda paylaş

Windows resmin thumb'ını oluşturup resmin içine geri koyuyor gibi bişey demedim ki. Imaj resim editörü tarafından kaydedilirken thumb'ı yaratılıp kendisi ile beraber saklanıyor anlamında dedim.

Ve evet bu thumlar okununca/yaratılınca Thumbs.db diye gizli bir dosyada indexleniyor windows altında.[signature][hline]Image Resizer | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...