LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Bu arada eğer lazımsa; -seferberlik halinde savaşabilir gücümüz 14m piyade -yıllık askeriyeye yapılan harcama 12 milyar dolar -yıllık büyüme yüzdemiz %6 tank, uçak vs. gibi birlikler genelde tamamiyle açıklanmaz ve saklanır. bu yüzden rakam vermek istemedim...[signature][hline]Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur, Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur Sakarya; sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 abi attack/defans diye istatistik mi tutuolar? kings of chaos mu oynuyoruz? dünyanın en güçlü ülkelerinden biriyiz doğru. ama 2. idik kore bızden +3 el tabancısına sahip olduğu için 3. lüğe düştük falan? komik. amerika yönetiyor olabilir ama işgal konusunda oldugunu hiç sanmıyorum. savunmadadır olsa olsa. ırak'a girdi, askeri güçle karşılaşmadı bile bu kadar kayıp var. türkiyede tüm askerler son damla kanına kadar çatışır. üstüne bide siviller silahlanır. türkiye işgal edilirse dünya üzerinde ''türk'' kalmaz.[signature][hline]Voic3 arcane, 14 Ocak 2005 10:17 tarihinde demiş ki: kola kokulu parfüm olmamalı, içecek hali bile yeterince tehlikeli.üstüne bir de bayanlar parfüm olarak kullanmaya başlarsa kendimi kontrol edebileceğime garanti veremem Fistan, 19 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki: en iyi süt bi ineğin memesine eğilip cork cork içine cekmektir.ama yıkiycaksın önce memeleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 benim babam senin babanı da döver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zephyros Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: beybin, 29 Eylül 2005 21:58 tarihinde demiş ki: amerika neden bizden yardım istedi madem bizden iyiler? onlarda ordu değil silah var .. farklı çıkar amaçları var.Ondan arkadaşım.Kurt sorunu,Vietnam daki gibi kendi askerlerini öldürmek istememesi gibi...[signature][hline]Kaderimi kovalıyorum karanlığın içinden Hayatımı arıyorum kaderimin içinden Artık öldüm ayrılıyorum dünya kaderinden Şimdi çıkaracağım geleceğimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genor Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Dünya'da Kara ve Savunma olarak 3. olduğumuz kesinlikle doğrudur.Konu hakkında bir ara resmi açıklamalardada bulunulmuştu,araştırıcam eğer bulabilirsem sizlere sunarım..[signature][hline]Kalbinizle yaptiginiz hersey size geri donucektir... who is genor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: SoulCube, 29 Eylül 2005 22:23 tarihinde demiş ki: benim babam senin babanı da döver İlgi çekmeye calısan birisi işte... Abicim ciddi konuları sulandırmayın.......[signature][hline]AthleT, 25 Eylül 2005 17:55 tarihinde demiş ki: Sisteme laf söylemek istemiyorum. Sadece kafam girsin o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Askerimiz 1. sırada bundan eminim gecen belirtilmişti zaten[signature][hline]ALaYıNa GiDeR ... :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Vermişim siteyi zaten ben.. Ahanda site bu! Açın bakın kim askerinin hangi dalında kaçıncı sırada.. Kasmanıza gerek yok yani..[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: DarKRideR, 29 Eylül 2005 18:58 tarihinde demiş ki: Türkiye'm benim :) Bence de Avrupa'nın en güçlü silahlı gücüyüz.Avrupa'da hiç bir devlet tek başına yenemez ki 1. Dünya Savaşı'nda tüm Dünya yenemedi.Türkiye 1.Dünya Savaşı'nda savaştığı hiç bir cephede kaybetmedi.Kaybetmezdi de sevgili padişahımız olmasaydı :) ahh ahh korkuluyoruz aslında bakmayın Abi sen ne yaptın biraz araştır konuş :) bu gözlerini kör eden vatan sevgisiyle yorum yapacaksak zaten biz bence tek başına bütün dünyayı alırız. Elinde herhangi bir silah olan herhangi bir türk bütün amerika hava kuvvetlerini düşürür oda yetmez nükleer bombaları tutar geri fırlatır yıkarız biz bu dünyayı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: dasaaa, 29 Eylül 2005 23:16 tarihinde demiş ki: Vermişim siteyi zaten ben.. Ahanda site bu! Açın bakın kim askerinin hangi dalında kaçıncı sırada.. Kasmanıza gerek yok yani.. Hoca bu siteye inanmadım acıkcası 47. Turkey 14. Greece ıuhjeuheueh neremle güleceğimi sasırdım[signature][hline]ALaYıNa GiDeR ... :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Yanlız sitede su olay dikkatımı cekti world hiphop :D hahah turkey dj_mahmut and murat G[signature][hline]ALaYıNa GiDeR ... :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 3her seyede hemen ınanırız zaten sıtenın yalan solemdıgı ne malum veya ahatalı olabılıcegı veya kasıtlı oldugu yok bu sıte yuzde yuz guvenılır sıteler yalan solermi hiç yazılan her sey dogrudur eheh lol[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 viktor bu konudaki tüm mesajarına +1[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 yeni mi ogrenildi bu artık 3. degilizdir herhalde[signature][hline][b]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" MSN g3nk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: KaMoNJuK, 29 Eylül 2005 23:26 tarihinde demiş ki: said: dasaaa, 29 Eylül 2005 23:16 tarihinde demiş ki: Vermişim siteyi zaten ben.. Ahanda site bu! Açın bakın kim askerinin hangi dalında kaçıncı sırada.. Kasmanıza gerek yok yani.. Hoca bu siteye inanmadım acıkcası 47. Turkey 14. Greece ıuhjeuheueh neremle güleceğimi sasırdım Höh bu site yalan dolan bir site o zaman.İstanbul kalksa gitse Yunanistan'in dayanma olanağı yok kalkmış bizden güçlü olacak.Yanarım[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Artık nükleer güce bakar kimin daha iyi olduğu kara,hava,deniz bir yere kadar[signature][hline]Bir kadın, bir koca buluncaya kadar geleceği konusunda endişelidir.Bir erkek ise ancak bir kadınla evlendikten sonra geleceği konusunda endişelenmeye başlar.-GEORGE BERNARD SHAW Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DueLisT Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 sırf nukleer gucten dolayı su an pek bi kıpırtı yok , biri bi hareket yapsa olan insanlara olcak terminator lan[signature][hline]´´dUAlİSt´´ wow-eu BL@horde - Doomish/Ud@priest LvL ?? wow-eu BL@alliance - Dualist/NE@Druid LvL60-retire Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 nükleer güç kullanmayı kimse artık düşünemez bile çünkü atacak olan bile korkuyor. Artık kullanabilecek en kötü silah biyolojik silahlar.Yapay bir virüsü sal başkente bitsin o devlet[signature][hline]Xanator Wegauge Master Rifleman-Master Combat Medic Eclipse Galaxy Star Wars Galaxies Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: KaMoNJuK, 29 Eylül 2005 23:26 tarihinde demiş ki: said: dasaaa, 29 Eylül 2005 23:16 tarihinde demiş ki: Vermişim siteyi zaten ben.. Ahanda site bu! Açın bakın kim askerinin hangi dalında kaçıncı sırada.. Kasmanıza gerek yok yani.. Hoca bu siteye inanmadım acıkcası 47. Turkey 14. Greece ıuhjeuheueh neremle güleceğimi sasırdım Ya tabi gül gül.. Gül de önce sakinle ok? Ya bazen düşünüyorum insanlar kafa yerine sepet mi taşır diye? Açıklama okumaz mı diye? Yok valla kızmanıza gerek yok. Çünkü sonuna kadar haklıyım.. Baktığınız sayfada ne yazıyor? Poponuzu ekrandan çekin, boyun bölgesini ekrana yaklaştırın ve bir zahmet sepeti indirip yerine kafanızı koyun.. Heh! olduuu.. kafanızla bakıp gözlerinizle okuyun. Ne yazmışlar: Military: Expenditures - Dollar figure (per capita) demişler. Bu sitede bir çok grafik, karşılaştırma mevcut. En çok büyüyen askeri güç olarak Ruanda'yı görünce "Muahaha! Ruanda 1246% nasıl büyür lam?" demeyesiniz diye söylüyorum.. Orada ayrıntılı olarak pek çok grafik ve istatistik mevcut...Misal burada ise [Silahlı personel sayısı bilgileri] türkiye 7. sıradadır. yunanistan 31. sıradadır.. Ha bunlar hatalı verilir diyen aklı evveller ise the Military Balance lafını hiç duymamışlardır ki ülkelerin savunma harcamaları, envanterleri vs. ile ilgili en ayrıntılı bilgi buradan alınır. Her resmi kuruluş bundan faydalanır. En gerçekçi sayıları veren kaynaktır... Tamam, ders bitti sepetleri yerine koyabilirsiniz..[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Ukalalık dediğin bu olsa gerek[signature][hline]Bir kadın, bir koca buluncaya kadar geleceği konusunda endişelidir.Bir erkek ise ancak bir kadınla evlendikten sonra geleceği konusunda endişelenmeye başlar.-GEORGE BERNARD SHAW Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 ukala olmak içnde biraz kafa lazım internetten 2-3 kelime öğrenip burda millete artistlik yapmak ukalalık değil burda söleyemiceim başka bi kelime olur.[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Ukalılık demişşiniz ama adam haklı siteyi açıp ilk gördüğü şeyle yok yunanistan 4 cü türkiye 50 ci bune saçmalık kıçımla gülerim derse birileri onun da böyle konuşma hakkı vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: fastreload, 29 Eylül 2005 23:35 tarihinde demiş ki: viktor bu konudaki tüm mesajarına +1 abi viktor'a tapıyorum, bütün mesajlarına +321467 abi şimdi bütn bu verdiğiniz sayflar istatistiki veriler. Oralardan bakılarak kim daha güçlü falan anlaşılamaz. Şimdi, kim daha güçlü başka, kimin ordusu daha büyük başka.. Ona bakarsanız, Çin ve Kuzey Kore'nin milyonlarca askeri var :) Olay o değil abi, bizim de eşşek gibi askerimiz var.. Abi dünyada hiçbir güç Türkiye'yi yenemez bu bir gerçek yani, varsın saldırsınlar.. Bizim zaten saldırma amacımız yok Sizin tartıştığınız olay abi kimin daha fazla tankı var yok kimin daha fazla silahı, tabancası bilmemne.. abi 10 kişilik bir birlikle, taktiksel olarak 80 kişilik bir birliği çok rahat alt edersin. Olay eğitim, disiplin ve taktikte yatıyor. Ve bu bizde FAZLASIYLA var. Dünyanın en iyi pilotları bizde bi kere.. nerden mi biliyorum? simülasyonlar yapılıyor her sene ordular arasında.. çeşitli çeşitli gruplar kuruluyor, planları taktikleri yapıyorlar ve kapışıyorlar. THK 1. liği kaç seneden beri kaybetmedi.. Kaç Türk pilotu Amerika'da çeşitli hava harp okullarında ve NASA'da amerikan BEBELERİNE ders veriyor... Hatta gazetelere çıkmıştı hiç unutmam: simülasyonlardan biri: NATO'daki TR ve RUS hariç herkes mavi takım, TR ve RUS kırmızı takım. Herkes taktiklerini yapıo ve simülasyon başlıyo.. ayıptır sölemesi, aazlarına sıçıyoruz.. tek Türk pilotu 7 tane uçak indiriyo.. şov resmen şov bu sadece bir örnekti.. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki eğitim, disiplin ve VATANSEVERLİK dünyanın hiçbir yerinde yok. Rahat uyuyun arkadaşlar. Çünkü Türk Ordusu hiçbir zaman uyumaz.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | (^ve Stargate^) Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 bende ufak bir tecrübe aktarayım (benim tecrübem değil) ... bir nato tatbikatına n tane ülkenin x tane gemisi katılıyor ... bu x gemi içerisinde bizim sadece ufacıcık bir hucum botumuz var abd uçak gemileri falan ... filo seyir halindeyken 8 şiddetinde (en yüksek değer 10 dur) fırtına kopuyor ... yunan gemisi *mekanik arızam* (a.k.a yemedi) diyip tüyüyor ,ispanyollar yerim dar diyor vsvs hepsi ortamdan kaçıyor ... sadece 3 gemi fırtınayı geçebiliyor ... 1 i ABD uçak gemisi ... 1 i Fransız uçak gemisi ... ve bizim hucum bot (inanılmaz emeklerle neredeyse geminin kopan parçalarını elle tutuyolar)... ertesi gün bütün natoda legendary turkish sailors muhabbetleri dönüyor kutlamalar tebrikler vsvs ... ^^ dada belirtildiği gibi inanç ve azim pek çok şeyin önüne geçer ... senin yüzbaşın 1300 ytl alıyor ama belki bir yunan 15000 ytl aylık ücret alıyor ama 2 si karşı karşıya geldiği zaman hep aynı tarafın *iç çamaşırı* ıslanıyor ... kezaki kurtuluş savaşı şeklen *0* liralık bir Türk ordusunun ordunun kaç paralık yüreğinin olduğunu göstermiştir ... kısaca 8-10 atom vs ile belki bizi yok edebilirler ama asla bu ülkeyi ne feth edebilirler nede ordumuzu yenebilirler ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Türküm Doğruyum Calışkanım ... Türkiye cumhuriyeti kuruldugunda bu vatanın milleti olan kişilere TURK halkı denır ne mutlu TURK um diyene ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Ek1. Yazar güleceği yeri şaşırdığını söylemiş.. Ben de okuduğu yeri de şaşırdığını belirttim. Abartı bir şey yok durumda.. Ukalalık falan değil yani. Sadece organların kullanımı ile ilgili küçük bir ders diyelim. Ek2.çok uzun yaazmayacağım ancak savaşlar hakkında bir iki temel bilgi diyelim basitçe Savaşta teknoloji önemlidir. Ancak bitirici unsur kara savaşıdır. Uçaklarınız istediği kadar gelişmiş olsun, istediğiniz kadar bomba atın (NBCler hariç ki kullanılmaları başka ülkelerle de büyük sorunlara sebep olur [du kullanılması bile bu kadar soruna sebep olmuşken gerisini varın siz düşünün. NATO bile kaynamıştır du kullanımı olayında -özellikle körfez savaşından sonra-]) sonuca ancak kara savaşı ile ulaşabilirsiniz. Günümüzde kara savaşının içerisine deniz kuvvetleri de çekilmiştir. UK ve USA amfibi harekatları ile başlayarak kara savaşının parçası olurlar. Bizde ise SAT ile başlayarak bu yönelme mevcuttur. Gelgelelim kara savaşlarında tecrübe teknolojiyi yener. Kara savaşında ise uzun yıllar -ve hala- Doğuda ve Kuzey Irakta savaşmış olan Türkiye üst düzey performansa sahiptir. tatbikatlar ülkelerin savaş düzeylerini üste çekmeyi amaçlarken, Türkiye bu konuda -zaten antrenmanlıdır. Hava kuvvetleri savaşın açılışını yapan ve oyunu kontrol altında tutan güç unsurları olarak açıklanabilir basitçe. Yalnız hava kuvvetlerini sadece dogfight ve bombalama yapan uçan kuşlar olarak görmek eksik ve yanlış olacaktır. Hava kuvvetlerinin bir diğer önemli görevi ise lojistik destektir. TSK gerilla savaşında başarılı olduğu kadar lojistikte de başarılıdır. Acil durumları hazırdır. Amma ve lakin, karşılaştırma olayları basit eksenlerde ve karşılaştırılabilecek, grafiğe dökülebilecek verilerde yapılır. Dolayısı ile envanter karşılaştırması, asker sayısı mukayesesi yapılır.Doğru olan da budur.. Ancak bu olası bir savaş sonucunu bağlamaz (alakasız gibi gelebilir ama maç iddia oranları gibi bir şey bu. Kazan kaybeden oranları takımın gücüne göre yapılır. Bir fikir verir, sonuca etki etmez. Maç sahada oynanır) -the end- (kısaca böyle) Ayrıca nükleer silahlar caydırıcı amaçlı elde tutulur, kullanılması çok olağanüstü durumlarda geçerli olabilir. Esas amacı "dikkat köpek var" yazısı ile aynıdır. Korkutmak! diyerek küçük bir bilgi daha verelim sürem kısıtlı, kaçıyorum şimdi ufaktan..yoksa daha uzun yazardık bişiler [edit]: du depleted uranium demek. Mermilerde, anti tank mühimmatlarında falan kullanılıyor. Hızla yazarken belirtmeyi unutmuşum. özürler... [signature][hline]MONO(b)LOG [Bu mesaj dasaaa tarafından 30 Eylül 2005 02:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar