Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En büyük 3. askeri güçmüşüz doğru mu ?

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Bu gün sınıfta konusu geçti.Arkadaş iddia etti televizyonlarda falan çıkmış hatta.

Dünya çapında 3. sıradaymışız.

1.Amerika 2.Rusya 3.Türkiye 4.Kuzey Kore olarak gidiyormuş sırası ile.Bu doğru mu arkadaşlar ?

Pek doğru olacağına ihtimal veremiyorum ama şu bir gerçek ki son yıllarda ordumuz gerçekten büyük yeniliklere girdi.Araçlarımız olsun vs. hepsi şu an bir çok Avrupa ülkelerinden daha modern daha güçlü.Ama nitekim listede Kuzey Kore'yi arkamıza koymuşlar.Bence şu an Dünya'da hiç bir kuvvet Kuzey Kore'nin üstesinden gelemez.Bu liste ne kadar doğru bilemem.Gerçekmi ki bu kıyaslama ben şahsen inanmam.3 kore 4 türkiye deseler neyse ama
a[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

bencede 1. sıradayız.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Sosyal ağlarda paylaş

Türk ordusu taktik ve inanç olarak güçlüdür. Birlik beraberlik sağlamdır. ABD'nin teknolojik poh pohlamalarıyla mümkün gözüküyo bana. Zaten AB fln bizden korkuyo ama çaktırmıolar ;)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır eskiden böyleydi ama artık ne yazıkki değil.Öyle en güçlü diye birşey yok.Sadece kendi kendini diğer ülkerelere savunabilecek ülkeler kendine yetecek ülkeler sıralaması bu.Evet bir zamanlar ordumuz gerçekten güçlüydü ama gelişen teknoloji bizi baya ezdi.[signature][hline][b]For every action,there's an equal and an opposite reaction..

[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Einstein'ın bir lafı var. 3. dünya savaşında hangi silahlar kullanılır bilmem ama 4.sünde kılıç ve kalkan kullanılacağı kesin demiş. 4. dünya savaşında Türkler olursa kesin kazanırlar.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sıralamayı bende geçen sene görmüştüm heralde öyle hatılıyorum.
doğru diye de biliyorum ama aklıma takılan bazı şeyler var.
Amerika rusya tamam da ondan sonrası soru işareti gibi.
yani Çin noluyo peki die sormadan geçemiyorum.Adamların ordusu 3 milyon askerden oluşuyor diye hatırlıyorum.
kuzey koreyi de ilk defa duydum bu sıralamada hakkında pek bi bilgim yok en son nükleer çalışmalar yapıyorlardı.amerika bastırıyodu birleşmiş milletler bastırıyodu falan.Adamlar zaten dunyaya kapalı ulke tanınmıyorlar.dunyada hiç bi birliğe bağlı olmayan bi ülkeler kendileri.
ama şöyle de bi gerçek var
her ne kadar o ülke bu ülke güçlü olsa da türk insanının en önemli özelliği vatanseverliğidir .
asırlardır dewam bu bilinen bişey.Gerçi son zamanlarda türk gençliği ne durumlarda tartışılır ama yine de konu vatan işine gelince ben eski düşüncelerimizin ülkümüzün değişmediğini tahmin ediyorum.

bilimadamları araştırma yapmışlar yapılan araştırmada Türklerin dünyada hiçkimsede olmayan 3 geni bulunmuş
1:vatanseverlik
2:korkusuzluk
3: Galatasaraylılık (tabi sonradan fenerbahçeli olanlarda oluyo o ayrı =) )
Sosyal ağlarda paylaş

geçen hafta milli guvenlıkcımız anlattı bunu bize , emekli binbaşı kendisi ve o da dunyanın en guclu 3. ordusuna sahıp oldugumuzu soyledi. Özellikle hava ve sonrada kara ordularımız fazlasıyla gucluymuş. NATO'nun gozbebegı olarak bahsettı ulkemızden.[signature][hline]FB Sailing Team
Sosyal ağlarda paylaş

Milligüvenlikcimiz diye kendin söylüyorsun,

Herkes kendi ordusunu en üst seviyede görmek ister, bazı özelliklerini abartır, tabiiki eskiden asker olan biri böyle diyecek kalkıpta 10. falan dicek hali yok. Ha benim fikrimi sorarsanız, 4. dünya savaşına kalırsam cok pis savaşıcam gaz oldum 3. yü geç bariz abd nin =)[signature][hline] i own j00
bLogger Mike
Voys (geri sayım : 176) says:
lan bana 50 mılyon versen 2 yıl köpeen olurum
Sosyal ağlarda paylaş

3. dünya savaşının kazananı olmaz. Nükleer bombalar hayatı yok eder. Kalan ikaç milyon insan savaşır 4.de.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...

[Bu mesaj nileppezdel tarafından 29 Eylül 2005 18:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mike, 29 Eylül 2005 18:44 tarihinde demiş ki:
Milligüvenlikcimiz diye kendin söylüyorsun

saçma konuşmuşsun , sen turkiye vatandaşısın , peki turkiyenin dunyadaki refah duzeyı en yuksek ulkesi oldugunu mu dusunuyorsun? yada en ıyı ekonomısı olan. Ben adamın sallamadıgı dusundugum ıcın yazdım. Ki takıp edıyorsan hava kuvvetlerının 15 yıldır ordular arası duzenlenen musabakalarda bırıncılıgı kaptırmadıgını bılırsın.[signature][hline]FB Sailing Team
Sosyal ağlarda paylaş

oldu kıcı sıkıyosa bırıelrı nukleer bomba atsın bıdahada gorelım

turkıye kara kuvvetlerı bazında dunyadakı en guclu ordudur unutmayın bunu ofensıf doktrınlerı terk ettıgımız ıcın bırıne savas actıgımızda o kadar ıyı olamasakta vatan savunması ve defansıf doktrın genelınde turkıye kara kuvvetlerı ve ozel kuvvetler bır numaradır

hava kuvvetlerınde ıse amerıkadan sonra gelmektedır

donanma olaraksa akdenızdekı en guclu donanmadır

kendı ulkenızı ve ordunuzu hafıfe almayın connılerın ırakta ansıl rezıl oldugunu gorduk vıetnamdan cıkamadılar kosovada bızım bırlıkelr olmasaydı ordada yuzlerıne gozlerıne bulastırıcaktı nato kore olayına gırmıycem bıle

kıbrısta kendı gemımızı batırdık ama o ayrı mesele eheh :)[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

Onu bunu bilmem ama Türkiye son zamanlarda gerçekten çok gelişti.Gene bu arakdaş anlattı işte silah fuarında bir araç tanıtılmış.50 km uzaktaki hedefi nokta atışı ile 3 kez mi ne vurabiliyormuş ard arda 1 sn'demi ne işte.Ve bu tamamen Türk ürünüymüş.Üstelik bu aracı dünya üzerinde sadece 4 ülke yapabilmiş şimdiye kadar onlarda 2 kez atış yapabilenlermiş ancak.

Kuzey Kore ne diye gelince.Kuzey Kore nükleer olsun askeri olsun dünyanın en gelişmiş silahlarına sahip ülke.Uçakları,gemileri şu an Dünya'nın en iyi araçları.Rusya bile korkuyor bunlardan ki düşünün ne kadar güçlü olduklarını.Uçakları Amerika'ninkilerden kat kat güçlüymüş.Radarları hayalet uçakları bile yakalayabiliyormuş.Savunma mekanizmaları onlarca km'yi aşabiliyormuş diye duydum.

Türkiye'm benim :) Bence de Avrupa'nın en güçlü silahlı gücüyüz.Avrupa'da hiç bir devlet tek başına yenemez ki 1. Dünya Savaşı'nda tüm Dünya yenemedi.Türkiye 1.Dünya Savaşı'nda savaştığı hiç bir cephede kaybetmedi.Kaybetmezdi de sevgili padişahımız olmasaydı :) ahh ahh korkuluyoruz aslında bakmayın[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Malesef Türkiye teknoloji üreten bir ülke değil. Yakın tarihe bakın, Kıbrıs çıkartmasında Amerika ambargo uyguladı, teknoloji harikası, dünyanın bir numarası dediğiniz uçaklar havalanamadı bile.
Teknoloji üretemeyen, ar-ge'ye gereken önemi vermeyen bir ülke olarak Türkiye'nin ordusu ne kadar modern, ne kadar güçlü olursa olsun, ne yazık ki dışa bağımlı. Dışa bağımlı olduğu sürece de en büyük üçüncü askeri güç olmuşuz, yirminci askeri güç olmuşuz hiçbir önemi yok bana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzey Kore hakkında sizin bilgi sahibi olabileceğinizden şüpheliyim.. Bu sisler arasında yaşayan bir ülke. Ancak orada fabrikası olan ulusal şirketlerden ve uydu görüntülerinde ve UN yardım ekiplerinden anladığımız öğrendiğimiz kadarı ile bir ülke.. Bırakın silah yapmayı, radyo yapmaları zor (mübalağa yaptım burada haliyle..)

"Ulan ben merak ediyom kimin ne kadar silahı var yaw.." diyenler için Military Balance kitabı önerilir... Burada ayrıntılı olarak bilgiler mevcuttur.

Şimdi -az önce- Bu siteyi buldum.. Ama pdf dosyalarını indirip açmadım, okumadım.. bri ihtimal içerisinde askeri güç ile ilgili bilgiler olabilir.. Bir zahmet bakar ilgilenen arkadaşlar..[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 29 Eylül 2005 19:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...