Rock Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Son zamanlarda tartışılan bir kaç konuyla(örnek olarak 6-7 eylül olayları, ermeni konferensı) ilgili güzel bir yazı buldum. Burdan yazının kaynağına ulaşabilirsiniz. Vatan haini! Kıbrıs'ta devlet gibi düşünmezsen, vatan haini olursun. Kürt sorununda devlet gibi düşünmezsen, vatan haini olursun. Ermeni meselesinde devlet gibi düşünmezsen, vatan haini olursun. Laiklik konusunda devlet gibi düşünmezsen, vatan haini olursun. Türkiye kadar kolay vatan haini imal eden bir ülkeye rastlamak kolay değildir yeryüzünde... Kısacası: Bu ülkenin bütün temel sorunlarında devlet gibi düşünmek zorundasın. Devletten farklı düşündüğün anda damga hazır: Vatan haini! Farklı düşünmek, aykırı düşünmek yasak. Tek tip düşünce üniformasını giyeceksin, yakayı eğer vatan hainliğinden sıyırmak istiyorsan. Ermeni Konferansı'nı protesto etmek için Bilgi Üniversitesi'nin önünde toplanan kalabalık slogan atıyordu: "Üniversitelerde hain istemiyoruz!" Üniversite çatısı altında vatan haini olmak! Nasıl? Kıbrıs'ta Annan Planı çerçevesinde çözümden yana çıkarsan... Kürtler ve kimlik sorunlarını kurcalarsan... Ermeni soykırımı vardır yoktur itiş kakışında tartışma özgürlüğünü savunursan... Laiklik ile ilgili olarak İslamcılık ve demokrasi sorunlarını uygarca tartışmaya kalkışırsan... Damga hazırdır: Vatan haini! Üniversiteyi düşünün. Bilgi üretmek için kurulur üniversite. Özgürce bilgi üretilen yerdir üniversite. Adamlar slogan atıyor: "Üniversitede hain istemiyoruz!" Bu nasıl olacak? Devlet gibi düşünmediğin zaman hain olacaksın! Farklı düşüncelerin özgürce uçuşacağı, bilimsel çalışmaların özgürlük ortamında yürütüleceği mekânlar olan üniversitelere tek tip elbise giydirmeye kalkışmak olacak şey mi? Ama Türkiye'de olabiliyor. 12 Eylül askeri yönetimi sırasında YÖK bunun için kuruldu. Hainleri üniversitelerden temizlemek için! Elbette o zamandan bu zamana köprülerin altından çok sular aktı. YÖK de değişti. Tam olmasa da, YÖK de artık eski YÖK değil. Günün birinde YÖK'ten yıllar yılı üniversite yönetimlerine giden -ara sıra hâlâ giden- direktiflerin metinleri yayımlandığı zaman kim bilir nasıl güleceğiz. YÖK'ü ve o zihniyeti, 12 Eylül'ün her taşın altında vatan haini arayan otoriterciliğini savunanların, demokrasi kültürü açısından tarih önünde ne kadar zavallı duruma düşeceklerini hep birlikte göreceğiz. Ermeni Konferansı, işte bu nedenlerle, gerek akademik özgürlükler, gerekse üniversite nedir, ne değildir fikri açısından çok iyi oldu. Şimdi İstanbul Üniversitesi de bir Ermeni Konferansı düzenleyecekmiş... İyi güzel! Farklı görüş sahiplerini de davet edecekmiş... İyi güzel! Böyle platformlar ne kadar çok oluşturulur, dikenli konular ne kadar serbestçe tartışılır ve deşilirse, o kadar iyiye doğru gideriz. Saldırganlaşmak yerine, burun deliklerimizi kocaman kocaman açarak vatan hainleri, kanı bozuklar diye bağırmak yerine, uygarca konuşabildiğimiz yollarda yürümeyi bir an önce öğrenmeliyiz. Şunu da öğrenmeliyiz: Kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak düşünebilmek... Karşımızdakinin duygu ve düşünce dünyasına göz atabilmek... Hiç unutmayın. Herkesin kendi meşru acıları var! Tarihte de var, bugün de var. Bunları karşılıklı olarak ne kadar hissedebilir, bu acıları paylaşmayı ne kadar öğrenebilirsek, daha güzel bir geleceğe doğru yürürüz.[signature][hline]Sargas >> lvl49 Shaman >> Burning Legion Glirhuin >> lvl41 Rogue >> Kor'gall [Bu mesaj Rock tarafından 29 Eylül 2005 00:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
amon Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 çok haklı bir yazı...ve de çoğunluk gibi düşünmezsen vatan hayini ve islam düşmanı sayılıyosun (şekil a bir ben)[signature][hline]mazeretim vaaaaar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 bütün içtenliğimle katılıyorum bu yazını tamamına.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki: Yat Lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Bugünkü milliyetdeydi galiba.. Bende okudum.. Tamamen katılıyorum.. bugünmüş..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. [Bu mesaj MartinLGore tarafından 29 Eylül 2005 00:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Kusura bakmasın da "Biz evimizde kuzu kuzu oturuyorduk, siz gelip bizi kestiniz" diyen bir Ermeni'nin dayatma soykırımına da karşı çıkarım. Gelip oraya ağıt gibi konferans düzenlerlerse karşı çıkarım. Öldürdükleri Türkler'i düşünmezlerse karşı çıkarım. Kuzu postunda koyun gibi davranırlarsa karşı çıkarım. Herkesin meşru acısı vardır, benim de var, onlar beni anlamazlarsa ben onları nasıl ve neden anlayayım?! Bazı şeyler tek tip üniforma meselesi değildir, göz vardır, nizam vardır. Belki o protestocular hain sözünü ezbere söylemiştir, ama bir gerçek vardır ki vatan haini diye kendi vatanını, milletini anlamak istemeyene de denir. Karşı tarafın acılarını dinlerken kendi milletinin o zaman ve şimdi, bahsettiği konularda çektikleri acıları da anlamak gerekir. Yoksa işkembe-i kübra'dan düşünce özgürlüğü diye sallamak kolaydır ve popüler bişeydir. Bu bakımdan Bilgi Ü.'ndeki konferans tam bir kepazeliktir. Elbette tartışmak vatan hainliği gerektirmez, yeter ki tartışma objektif bir platformda, eşit şartlarla yapılsın. Bu bakımdan ben açıkçası İstanbul Ü.'ndeki konferanstan son derece umutluyum. Ama sanmayın ki bi sonuç çıkacak, sadece Türkiye'ye +1 puan olacak.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation. The world will have to deal with us. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 biz de diyoruz ki, karşı çık, tepkini göster, ama yumurta atma, domates atma, faşist olma, senin gibi düşünmeyenleri otomatik hain ilan etme. aramızda o toplantıya katılanlar olduğunu sanmıyorum, dolayısıyla ne konuşulduğu, insanların neler anlattığını doğru dürüst bilmiyoruz. biz de işkembe-i kübradan sallıyoruz. üstelik ordaki konuşmacılar da rasgele insanlar değil, türkiyenin en iyi üniverstelerinin rektörleri, öğretim görevlileri, profesörleri. elbette etik hakkında, konferans düzenlemek hakkında bizden çok daha fazla şey biliyolardır.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki: Yat Lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Ayrıca benim bildiğim konferansın amacı soykırım vardır/yoktur sonucunu çıkarmak değildi. Ve böyle bir sonuçta çıkmadı..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. [Bu mesaj MartinLGore tarafından 29 Eylül 2005 01:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Bi kere o konferansa Justin Mccarthy ya da Andrew Mango çağırılmamışsa zaten ben o konferansa objektif demem, bir. İkincisi, martin, o konferansın niye yapıldığı o zaman, daha bir meydana çıkıyor: Ermeni ağıtları dinlemek. Medyadan takip ettiğim kadarıyla söylüyorum, o kadar rektör ve profesörden biri de çıkıp dememiş demek ki "peki ya Türkler'e ne oldu 1915'te?!". Aha buraya yazıyorum, ister komplo teorisyeni deyin, ister faşist deyin, Bilgi Ü.'deki bu konferans diaspora parasıyla yapılmıştır. Yapılsa da yapılmasa da Ermeniler kazanacaktı, öyle de oldu. Kucağımıza bırakılan bir bomba oldu, atsak da atmasak da patlayacaktı. Düşünün bi kere, Erivan Üniversitesi "Acaba soykırım yok mu?" diye bir konferans düzenlese diaspora nasıl ayağa kalkar, o üniversite içindekilerin başına nasıl yıkılır.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation. The world will have to deal with us. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 konferansın konusu: osmanlı'nın çöküş döneminde ermeniler. çöküş dönemindeki olaylar falan değil. biz bu kadar saçma sapan tepkiler verdiğimiz için bomba oldu ve ermeniler bu kadar reklam yapabildi. alt tarafı 300 kişilik bi konferanstı, üstelik dünyalar başımıza yıkılmadı, şok edici gelişmeler falan yaşanmadı, günlük hayatımıza da herhangi bi etkisi olmadı. neyse, şu topicte yeteri kadar kendimi ifade etmiştim, bi de orayı okursan sevinirim. http://forum.paticik.com/view.php?id=145523[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki: Yat Lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Konu İmparatorluğun çöküş döneminde Osmanlı Ermenileri.. Yani Ermeni Soykırımı yapıldı yapılmadı değil bi kere onu geçelim. Ayrıca katılanlardan azı soykırımı şahsen vardır diye kabul etmiş olan.. Çoğunluğu soykırım yoktur zulüm vardır diyen tayfadan..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 İyi, tamam o zaman, moralim düzeldi. Biz de sizi buraya alalım o halde.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation. The world will have to deal with us. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 eh, oraya da gerekli cevaplar verilmiş zaten :)[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki: Yat Lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Gerekli cevapların gerçeği değiştirebileceğini sanmıyorum. Adının "Osmanlı çöküş hedeleri" olması bazı şeyleri değiştirmez. Aradan 90 yıl geçer, sen yok dersin, ama "şuraya bi imza alayım şahitlerin huzurunda" diye imzalatıverirler soykırım kağıdını. Biz hala "konferans mı düzenlesek acaba, evet, evet iyi olur, düşünce özgürlüğü falan, kesin bi konferans düzenlemeliyiz" diye kendi kum havuzumuzda oynarız, vatan hainliğini tartışırız. Hasan Cemal yarın da "imzalayalım, ne olacak, çok acı çekmiş zavallılar" diye bi yazı yazarsa şaşmam.[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation. The world will have to deal with us. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2005 Okuyan bir yabanci da zanneder ki, Hasan Cemal omur boyu hapse falan carptirilmis, ya da Ermeni konferansina katilanlar idam edilmis, veya Orhan Pamuk kitaplariyla beraber yakiliyor. Bunlarin hic biri olmadi. Iki-uc curuk domates atildi, o da sanki tabancalarla ates acilmis gibi sunuluyor. Hemen ezilen entellektueller havasina sokmaya calismis. Sahte bir soykirim iddiasi var ve halk, yani sokaktaki adam buna tepkili. Bunu da anlamak hic guc degil. Cok acilar cekmis ve hassas bir toplumuz. Tarihimiz savaslarla kavgalarla cekismelerle dolu. Izlanda gibi dunyanin kuytu bir kosesinde tek irk - tek dil - tek din yasamis bir toplum degiliz. Insanlar daha fazla karisiklik, kavga dovus istemiyor, onun icin ortaligi karistiran tiplere tepki var. Kendisi gibi dusunmeyenleri 'fasist' olarak damgalayan bir dusunce bence gercek 'fasizm'dir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 o yumurtaları atmakta onların demokratık hakkı nedense demokrasıye tek gozle bakıyoruz turk tezını savunmak ıcın adamın kursuye cıkamamasıda demokrasıdır demorkası sadece dogru olanın degıl herseyın ıfade edıldıgı bır seydır bızde kulaga ıyı gelen ıfade edılsın baska kımse ses cıkarmasın yumurtayı atanda yumurtayı yıyende haklıdır burda[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 bi de bu yazının tam tersi var; devletin söylediğinin tamamen zıddını iddia edersen birileri sana barış adamı der entel der.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 29 Eylül 2005 04:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fable Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: elektrot, 29 Eylül 2005 01:08 tarihinde demiş ki: Kuzu postunda koyun gibi davranırlarsa karşı çıkarım. O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elektrot Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Evet biraz hatalı olmuş yav, o kızgınlıkla yanlış yazmışım, ama ne demek istediğim anlaşılmıştır herhalde :)[signature][hline]" We're not a threat. We're salvation. The world will have to deal with us. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Okuyan bir yabanci da zanneder ki, Hasan Cemal omur boyu hapse falan carptirilmis, ya da Ermeni konferansina katilanlar idam edilmis, veya Orhan Pamuk kitaplariyla beraber yakiliyor. Bunlarin hic biri olmadi. Emin olabilirsinki bu konferans bukadar medyada yer almasaydı saydıklarının hepsini yaparlardı. Hatta şundan çok eminimki sen de bu kafayla onlara katılırdın. Sahte bir soykirim iddiasi var ve halk, yani sokaktaki adam buna tepkili. Bunu da anlamak hic guc degil. Cok acilar cekmis ve hassas bir toplumuz. Tarihimiz savaslarla kavgalarla cekismelerle dolu. Izlanda gibi dunyanin kuytu bir kosesinde tek irk - tek dil - tek din yasamis bir toplum degiliz. Bu soykırım(yada katliam) iddialarının sahte olduğuna dair bir kanıtın var mı? Devletin verdiği kanıtların dışında tabi. Araştırmaya üşenmezsen biraz vatan haini olacaksın tabi. Ayrıca yaşadığımız acılar konusunda hiç ağlama bunları yaşana tek ülke biz değiliz. Dünyada daha beterlerini yaşayan pek çok ülke var. Insanlar daha fazla karisiklik, kavga dovus istemiyor, onun icin ortaligi karistiran tiplere tepki var. O ortalığı karıştıran tiplerin senin savundukların olduğunun farkında mısın? Kendisi gibi dusunmeyenleri 'fasist' olarak damgalayan bir dusunce bence gercek 'fasizm'dir. Biz kendimiz gibi düşünmeyenleri faşist ilan etmiyoruz. Senin gibi faşistlerin ağzıyla konuşanları faşist diyoruz. Gerçi sen faşist falan da değilsin. Sadece bir takım bilgileri kafana kazımışlar sen de papağan gibi onları tekrar etmekten başka birşey yapmıyorsun. Gerekli cevapların gerçeği değiştirebileceğini sanmıyorum. Hangi gerçeği değiştirmez? Devletin kafana soktuğu geçeği mi, işine gelen gerçeği mi? bi de bu yazının tam tersi var; devletin söylediğinin tamamen zıddını iddia edersen birileri sana barış adamı der entel der. Tabi ek olarak şu ihtimalde var. Diyelim devlet senin söylediklerini daha sonra onaylamadı yada beğenmedi. Teğdit edilebilirsin, bombalı saldırıya kurban gidebilirsin, sağil biri seni 32 yerinden bıçaklar sonrada beni kızdırdı o yüzden yaptım diyebilir, polis sorgusunda kaybolabilirsin. Devletin istemediği şeyleri söylersen bunlarda olabilir. Son olarak şunları söyleyeceğim. Birdaha bunların tekrarlanmasını istemiyorum, çünki gereksiz. Bu konferans devletin bahsetmediği şeylerden bahsetmek için yapılmıştı. Yapıldıda. Doğal olarak oraya yine devletin söylediklerini papağan gibi tekrarlayanlar da davet edilmedi ve edilenlerde konuşturulmadı. Nedeniyse daha önce söylediğim gibi basit. Ortamı proveke edip konuyu dağıtmasınlar. Gerçekten kendinizi ülkücü, faşist denmesinden hoşlanmıyorsanız öylede konuşmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: Rock, 29 Eylül 2005 11:54 tarihinde demiş ki: O ortalığı karıştıran tiplerin senin savundukların olduğunun farkında mısın? aynen bunu yazacaktım, teşekkür ederim rock. ortalığı karıştırmak için yapılmadı bu toplantı, toplantının yapılması nedense bazılarının işine gelmedi ve ortalığı karıştırdılar.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki: Yat Lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 said: Rock, 29 Eylül 2005 11:54 tarihinde demiş ki: bi de bu yazının tam tersi var; devletin söylediğinin tamamen zıddını iddia edersen birileri sana barış adamı der entel der. Tabi ek olarak şu ihtimalde var. Diyelim devlet senin söylediklerini daha sonra onaylamadı yada beğenmedi. Teğdit edilebilirsin, bombalı saldırıya kurban gidebilirsin, sağil biri seni 32 yerinden bıçaklar sonrada beni kızdırdı o yüzden yaptım diyebilir, polis sorgusunda kaybolabilirsin. Devletin istemediği şeyleri söylersen bunlarda olabilir. bu söylediklerin benim fikrimle alakası yok. karşı bir argüman olamaz. zira devletin içinde birilerinin yaptığı pislikleri savunacak değilim, savunmadım da savunmam da. devletin ortaya koyduğu tarih doğrudur demiyorum ama zıddının doğru olduğu inancı tamamen bi safsatadan ibaret, olsa olsa avrupanın "oh mon diyö bağbağ tüğkleğ" diyen kesiminden poh pohlanır. ayrıca ermeni soykırımı fikrinin ermenistan tarafından siyasi bir koz olarak kullanıldığını da unutmamak gerekir. sınır kapısı açıldığı anda bu olayların bi anda unutulacağına emin olaiblirsin.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 bi saniye şimdi, devletin ortaya koyduğu tarih doğrudur demiyosun, ama zıddı kesin safsatadır diyosun?pek bi çelişki oldu bu.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki: Yat Lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 devletin söylediği "tamamen yanlıştır" demiyorum, çünkü ortada osmanlı belgeleri var. (edik; belki %x oranında doğrudur, ancak x'in 0 olması nerdeyse imkansız.) bir şeyin tamamen zıddını iddia etmeye kalkarsan -ki bu ülkücelerin kendilerini anti-komünist olarak addetmesine benzer- saçmalarsın. doğruyu bulmak için birilerinin zıddına birilerinin düzüne gitmek çocukça olur. edik2;öfff be öfff düşük cümle [signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 29 Eylül 2005 16:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 ama bu konferansı düzenleyenlerin, resmi tezin tam zıddını savunduğunu nerden çıkardın? konferansa çağrılanlar "resmi tezin yanlış olduğunu" savunuyorlardı, daha önce konuşulmamış şeyleri konuşmak için oradaydılar bir nevi.[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki: Yat Lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2005 bu söylediklerin benim fikrimle alakası yok. karşı bir argüman olamaz. zira devletin içinde birilerinin yaptığı pislikleri savunacak değilim, savunmadım da savunmam da. Söylemek istediğim senin teriminle "Barış Adamı" olmanın bedeliydi. Sen barış adamı olmak için bu bedelleri öder miydin? Yazında dalga geçtiğin insanların önemli bir kısmı bu bedelleri ödüyor. devletin ortaya koyduğu tarih doğrudur demiyorum ama zıddının doğru olduğu inancı tamamen bi safsatadan ibaret, olsa olsa avrupanın "oh mon diyö bağbağ tüğkleğ" diyen kesiminden poh pohlanır. Bu yazdığından devletimize tamemen güvenmediğin anlaşılıyor. Peki devletin söylediğinin zıddının tamamen bir safsatadan ibaret olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? ayrıca ermeni soykırımı fikrinin ermenistan tarafından siyasi bir koz olarak kullanıldığını da unutmamak gerekir. Kesinlikle haklısın. Gerçi şuan bunu Ermenistandan çok AB kullanıyor ve bi bu kafayla gittiğimiz sürece de daha çok kullanırlar emin olabilirsin. Şunu ekleyeyim. Bu söylediğimden sakın Ermeni soykırımı yada katliyamı(her nederseniz deyin) olmamıştırı çıkarmayın. Sonuçta bu bir belrsizlik ve belirsizliklerden daha iyi koz olur. sınır kapısı açıldığı anda bu olayların bi anda unutulacağına emin olaiblirsin. Bu konuda da boşuna ümitlenme. AB'nin karşısında çoğunluğu koyun olan bir millet var. Daha çok kullanırlar bunu.[signature][hline]Sargas >> lvl49 Shaman >> Burning Legion Glirhuin >> lvl41 Rogue >> Kor'gall Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar