Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öss 2003 yüzdelik dilim sapması çözümü burada

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

Sayısallar:
sıranızı(örn: 19,684. kişi) 2190 sayısına bölün ve gerçek yüzdenizi öğrenin.

Eşit Ağırlıklar:
sıranızı 2880 sayısına bölün ve gerçek yüzdenizi öğrenin.

Sözeller:
sıranızı 3860 sayısına bölün ve gerçek yüzdenizi öğrenin.

Bu sapmalar geçen sene sayısaldan kazanan 219bin, ea'dan 288bin, sözelden 386bin'e karşılık bu sene sayısaldan 260bin, ea'dan 500bin, sözelden 628bin kişi olduğu için yaşanmıştır.

Örneğin ben 19,317. eşit ağırlık. Bunu öğrenmeden önce Boğaziçi psikoloji düşünüyordum çünkü yüzdesi 4,07. Ama bir baktım geçen senenin 4,07'si 11bin küsür kişiyi içeriyor. Sonra yaptım hesabımı ve öğrendim ki geçen seneye göre benim yüzdem aslında 3.86 değil, 6.70 oluyor.

Sayısallar fazla etkilenmiyor ama eşit ağırlık ve sözel çok sapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bu olayı tescillemek isteyenler girsinler www.osym.gov.tr'ye, oradan 2002'nin sınav sonuçlarını bulsunlar. sonra da 2002'de össye girmiş birinin aday numarasını alıp işlemleri yapsınlar ve geçen sene kazananların sayılarını bulsunlar. biraz kafa yorduktan sonra kontenjanların değişmeyeceğini akıllarına getirerek, bu hesaplamayı doğrulasınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

işletme seçebilmeleri lazım, öyle biliyorum.

umarım çok kayma olmaz, çünkü olursa ealar işletmeye giremez ve psikoloji, hukuk veya uluslararası ilişkilere girerler. bu yüzden de ben açıkta kalırım, çünkü içeriside matematik geçen bir bölüm yazmayacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

bunun yerine şöle düşünmek bence daha mantıklı:
bize verilen %lik dilimleri doğru varsayalım, ancak gecen sene okulların öğrenci aldığı dilimlerde daralma olacağını hesaba katalım :)[hline]BabacumMostors, 01 Temmuz 2003 00:10 sularında dralnu'nun evinde banyodan çıktıktan sonra demiş ki:
Kaan, abi sizin sabunların hastasıyım !
Sosyal ağlarda paylaş

valla haklısın, yani %12 deyim, tamam ahım şahım diil belki ama bayaa bayaa bi yere rahtcanak giriorum, e daha iyisi boğaz içi hehehehuh, fakat bu ne biçim sapmadır ki, %12 %22 olsun ve bi halta yaramasın, (assında her keş'in sapıyor yine aynı şey oluyor da, kafa karıştırıcı ve dünya yıkıcı bişey açıkçası).....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dragonmax, 19 July 2003 12:31 tarihinde demiş ki:
başarı sıram 64245 oha,

yanlış anlamışsın
başasrı sıran değişmiyor ama olay şu
eskiden %1'e 2500 kişi falan giriyormuş bu yıl 5000 civarı kişi girmiş
yani örneğin bir bölüme girmek için 2500.olman gerekiyor
geçen sene %1e girmen lazımdı
bu sene 0.5'te olman lazım girebilmek için(rakamlar örnek için uydurulmuştur)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...