Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir ortaokul ogrencisinden alinti (Ataturk)

avp

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Demagoji diyoruz biz buna... ortaokul öğrencisi yazmış bunu ayrıca (tabi! yersen!) laf salatası, duygu sömürüsü ne istersen var.. Ayrıca yazı içerik olarak fedakar bir "insan" olan Atatürk'ü anlatırken (niye ihtiyaç duymuş böyle bir şeye bilmiyorum tabi..) yapılan yorumlar ise "insan" olan Atatürk değil, "übermensch" Atatürk hakkında gelmiş.. (ki bu ayrıntı insana acı veriyor)

yazı kısmını ZAP! şelinde atlayıp yorumlardaki üstün Atatürk kavramına takıldım ben..Onu yazıyorum.. Yok yazı ile alakası aşağıdaki yazının. Oke?
Efendim kaba tabirime alınmazsınız umarım ancak üstün kurtarıcılara inanmak çocukçadır, göt sıkışınca "Ah ulan şimdi Atattürk olsaydı" gibisinden yakarışlarda bulunmak ise salakçadır. Ben kendimi bildim bileli halkımızda "Atatürk burada olsaydı böyle mi olurdu?" tandanslı yakarışlar mevcuttur. Bre dingil, arka aks! Ulan zübük! Çok bilirsin de niye seçersin yetkin olmayan kişileri!? Sonra niye döversin dizlerini "Ah Atam Atam! Sen kalk ben yatam!!" diye...

Realiteye bakacak olursak Atatürk eline uygun imkanlar geçmiş bir grup insandan doğru kararları vermeyi başarmış olan, azmetmiş olandır. Süperman değildir. Spiderman hiç değildir. Ulaşılamayacak biri kesinkes değildir. Çabalayan ve elinde doğru imkanlar olan herkes o seviyeye gelebilir (Ancak umarım buna ihtiyacımız olmaz. Çünkü liderler sadece zor zamanlarda sivrilirler. İşler yolunca giderken yapılan iş yöneticilik olarak adlandırılır ve bu ikisi çok farklıdır...) Amma ve lakin Atatürk'ü erişlmez bir yerde görmek; panik halinde dizlerinizi içeriye çekmiş, sallanan ve "Ulan Atatürk olsaydı" diye yakaran zavalı tipler olmanıza yardım eder sadece... Önemli olan Atatürk'ün belirttiği gibi; muhtaç olduğunuz kudretin, damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu bilmek ve ona göre hareket etmektir..[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...