Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1664 Sengotar Muharebesi ( Saint Gotthard )


Mathias

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar. Hobi olsun diye başladığım Ahmed Muhtar Paşa'nın kaleme almış olduğu Sengotar'da Osmanlı Ordusu adlı kitabı okumaktayım. Gayet ilginç bir çarpışma ve kitabı okudukça merakım artıyor.
Kitap her şeyi çok güzel açıklamasına rağmen, tek bir şey eksik. O da detaylı savaş haritası. Araştırmalarım sonucu 1978 basımı TSK Tarihi Yayınlarının etüt kitabı olarak Sengotar Muharebesine rastladım. açık arttırma sitesinden satın aldım ve 7 saysalık haritanın keyfine vardır. Ancak bu halen bana yetmiyor.
Kendi üniversitemde tarih bölümü başkanına sordum, netten araştırmaya devam ettim. ( hatta çok özel bir sitede 25.000 Euro'ya Avrupa'da meydana gelmiş bu tür eski savaşların, savaş planlarının toplanmış olduğu ( orjinalmiş, ki öyle gözüküyor gerçekten) bir kitap dahi buldum. Planlar+haritalar varmış.) Kütüphanelere de bakacağım.

Merak ettiğim burdan bana bu konuda yardımcı olabilecek veya yol gösterebilecek birileri var mı? Pek sanmıyorum ama bir şansımı deneyeyim dedim :). Asıl mühendislik öğrencisi olduğumu söylediğimde Tarih hocasının yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz ama neyse :).

İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity.

[Bu mesaj Mathias tarafından 27 Eylül 2005 20:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...