Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amerika

SON_SAVASCI

Öne çıkan mesajlar

Yok öyle bişi Abso. Tamamiyle Sovyetlere bağımlı (bağımlı da değil, Rusya'nın bir şehri gibi olan) ülkeler Rusya dağıldıktan sonra nasıl kendilerine gidecek bir kapı buldularsa, ABD dağılırsa onun sömürgeleride kendilerine gidecek başka bir ağabey bulurlar.
Yada kendileri ağabey olur.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki:
Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız
Sosyal ağlarda paylaş

Tarihsel olarak değerlendirirsek, Amerika yıkılacaktır. Neden dersek, tarih denen uzuuuun zaman süreci içerisinde devletler sadece birer su damlasıdır. Şunun şurasında 200 yıllık tarihi anca olan Amerika'nın da bu tanıma uyacağı kesin. Eninde sonunda o da çözülüp ortadan kaybolacak.

Başka bir açıdan yaklaşırsak, Amerika'nın sosyal yapısı, diğer ulus-devlet tabanlı yapılara göre çok daha kırılgan. İçerisindeki milletler hala kendi özelliklerini koruyorlar, yani göçmen Çinliler hala çinli gibi, Meksikalılar meksikalı, vs vs. Artı ırk ayrımı ne kadar tersini iddia etseler de çok keskin, Amerika'ya gidip biraz orada yaşamak bunu görmek için yeter. Hristiyan beyazlar direk 1. sınıf ırk. Latinler nispeten 2. sınıf, zenciler biraz daha aşağı, uzakdoğulular ise dış kapının dış mandalı. Bu bakımdan yaygın olan görüşlerden bir tanesi ise Amerika'nın ciddi bir ekonomik buhran sonucu kaosa sürüklenip bu yapı yüzünden çatışmalara ve iç savaşa gidebilecek bir yola girebileceği. Bu sebeple Amerikanlara inanılmaz bir milliyetçilik aşılanır, yine 4 Temmuzda Amerika'da bulunursanız ne boyutta olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.

Kısa vadede Amerika'nın çözülmesi zor, bu kadar dünyaya nüfuz etmişken ve "Amerika hapşırsa dünya grip olur" durumu varken bir 10 sene içinde "Amerika çökeeeceeek hede hödö" demek çok gerçek dışı olur. Ama uzun vadede tüm devletler değişmeye veya tarih süreci içinde ortadan kalkmaya mahkumdur, bunu da göz önünde bulunduralım.

Saygılarımla,[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

kaynak lvl underground:

* sistematik kizilderili soykirimiyla baslayarak...

* 1898'de meksika'yi isgal etti.

* ayni yil (1898) küba'ya girdi.

* 1921 yilinda nikaragua'yi isgal etti. ulusal muhafizlar adli ve
basini somoza'nin çektigi terör örgütünü kurdu. anti-emperyalist
direnisin basini çeken sandino ve 300 kisiyi katletti. 40 yildan
fazla sürecek bir terör devrini baslatti. sabotaj ve suikastlar
düzenledi.

* 1945'te japonya'nin hirosima ve nagazaki kentlerine atom bombasi
atarak bir anda 250 bin kisiyi vahsice öldürdü.

* 1950-53 yillari arasinda yüzbinlerce yurtsever koreliyi katletti.

* 1954'te binlerce guetamalaliyi öldürdü.

* 1955'te endonezya, laos ve kamboçya'da çok sayida cia operasyonu düzenledi.

* 1956-59 yillari arasinda kübada 60.000 kisiyi, abd'li danismanlarin ve batista'nin birlikte yürüttügü operasyonlarda katletti.

* 1961'de küba'ya karsi domuzlar körfezi çikartmasini örgütledi.

* 1965'te isbirlikçi suharto, 1 milyon komünist ve ilerici endonezyaliyi katletti.

* ayni yil dominik'e parasütçülerini indirdi ve 10 bin dominikliyi katletti.

* 1975'te vietnam'dan kovuldugunda arkasinda milyonlarca ölü ve sakat birakti. abd'nin vietnam'da halkin üzerine attigi 638 bin ton bomba, ii.dünya savasi sirasinda avrupa ve afrika'ya atilan toplam bombalarin yarisidir. kisi basina asagi yukari 5 bomba atildigi söylenmektedir. milyonlarca insan stratejik köylere sürülmüs, onbinlerce kadinin irzina geçilmis, yüzbinlerce insan sakat birakilmistir, milyonlarca insan iskenceden geçirilmistir.

* 1970-75 yillari arasinda kamboçya ve laos'ta 1 milyon insani katletti

* 1973'te sili'de cia'nin düzenledigi darbe ile 30 bin kisi katledildi.

* arjantin'de fasist generallerle yaptigi isbirligi sonucu 30 bin kisi kaybedildi.

* 1983'te lübnan'a müdahale etti. 14 bin deniz piyadesinin katildigi operasyonda binlerce ilerici yurtsever lübnanli katledildi.

* ayni yil lübnan'a ikinci bir müdahalede bulundu. akdenizde eskiyalik yapan amerikan 6, filosuna ait savas gemileri lübnan'a günlerce bomba yagdirdi.

* yine ayni yil grenada'yi isgal etti. yüzlerce ilerici ve yurtsever katledildi.

* 1986'da uluslararasi haydutluk örnegi sergileyerek libya'yi bombaladi, bine yakin sivili katletti. ülkeye ambargo uygulayarak deniz ablukasina basvurdu.

* 1989'da panama'ya asker çikartti ve 5 bin panamaliyi öldürdü.

* 1991'de irak'in kuveyt'e girisini bahane ederek diger emperyalist güçleri de ardina takarak irak halkina karsi bomba yagdirdi. 100 binin üzerinde insani katlettigi bu vahseti iletisim kanallariyla tüm dünyaya resmen izlettirdi. abd uçaklari irak halkinin üzerinde 12 bin sorti yaptilar.

* somali'deki durumu bahane ederek yine diger emperyalist güçleri de pesine takarak ülkeyi isgale giristi.

* iran'a karsi baslattigi ambargoyu yillardir sürdürüyor.

* latin amerika'da abd'nin bulasmadigi savas, katliam, insan haklari ihlali yok gibidir. nikaragua'dan kaçan iskenceci, halk düsmani kontralari özgürlük savasçilari adi altinda honduras'ta üslendirdi ve silahlandirarak nikaragua halkinin üstüne saldirtti. birçok latin amerika ülkesinde de ulusal muhafizlar adi altinda ölüm mangalari'ni örgütledi, egitti, finanse etti, silahlandirdi ve halkin üzerine saldirtti.

* sadece 1946-1975 yillari arasinda tam 215 kez askeri gücüne basvurmustur. ayni yillarda insanliga 19 kez nükleer silah kullanma tehdidini savurmustur.

not: 2003 yılında başlattıkları ırak işgali hala sürüyor. bu işgal sırasında binlerce sivili katlettiler, evleri ve işyerlerini kullanılamaz hale getirdiler.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

devletlerin tarihten silinme devri kapandi bence .
ha gelecekte bugunden tahmin etmemiz imkansiz birseyler olur onu bilemem . olsa bile adim gibi eminim ki en son gidecek olan devletlerden birisi abd olur .

ama su da var 20-30 sene icersinde abd nin kuresel guc olma durumu ortadan kalkar .
Sosyal ağlarda paylaş

Sınır kaybederek bir yıkılma zor gibi aslında.. O dönem kapandı sanki.. Ayrıca ABD içerisinde -Rusya da olduğu gibi- ayrılıkçı unsurlarda yok.. ABD zaten zamanında her bölgeye bir devlet kurarak [state'ler devlettir, yasaları vs farklıdır ama ülkeye bağlıdırlar] halkın ağzına bir damla çalmıştır..
Ama ne olabilir, dünya bir kutup, bir güç merkezi daha kazanabilir ve ABD tek başına at koşturma yetisini kaybetmiş olur.. Gerisi ise hikaye olur. Dünyanın ekonomisi burada hayat buluyor. Para buradan akıyor, ülkelerin istihdamı bile belini bu ülke sayesinde doğrultuyor. Bırakın USA'yı Asya'yı vuran ekonomik krizi hatırlayın, nasıl kavurmuştu dünyayı.. ABD ye bir şey olması demek 1929u -Kara Perşembe- yeniden yaşamak demek. Kısacası Allah korusun (şimdilik! Yoksa ABD yi çok sevdiğimden değil)
Ha olayın bir de diğer yüzü var.. USA giderse yerine kim gelir? Çünkü dünyada her zaman bir yöneten olacaktır.. Açıkçası gelişmiş ve medeni bir ülke görmek isterim.. Kim olur bilmem.. Ama bir de dünyayı -hala- yasakçı Çin'in yönettiğini düşünsenize?
*!sifonu çeker*[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

Birleşik Devletler, şu anda dünyanın en güçlü devletidir. İsrail ise en büyük dördüncü askeri gücüdür ve Birleşik Devletler onu stratejik bir ortak olarak benimsemeye devam ettikçe bu durumunu koruyabilir.

Birleşik Devletler şu anda tek başına olsaydı rahatlıkla yıkılmasından bahsedilebilirdi. Ancak arkasında olan devletleri ve elinin altındaki kaynakları düşündüğümüzde bunun kısa bir sürede olamayacagı kesin. Zaten uzun vadede neler olabilecegi ise kimse tarafından bilinemez. Ancak benim tahminim Amerika daha dogrusu onun arkasındaki insanlar zekalarını bu sekilde kullanmaya devam ederlerse A.B.D. bu gücünü rahatlıkla koruyabilir.

Adamlar istediklerini yapıyorlar. Hepsine bir de kulp takıyorlar. Usame Bin Ladin diyorlar dünyanın en büyük uyuşturucu hammadde kaynaklarından birine yani Afganistan a giriyorlar.
Saddam Hüseyin diyorlar dünyanın en büyük petrol üreticilerinden birine yani Irak a giriyorlar. Tarihte bunun ornekleri de çok oldu. Eger son olarak ta tasarlanan Büyük Ortadoğu Projesi gerçekleştirilebilirse A.B.D. nin daha uzun bir süre tarihten siline bilecegini söylemek yanlış olur.[signature][hline]Forever Black & Trance
Sosyal ağlarda paylaş

Yenilmez denen Osmanlı'nın yıkılması nereden baksanız 300 seneden fazla sürdü, devlet 700 sene boyunca yaşadı.

Zoraki bir şekilde tepeden konan Sovyetler (ki parçalanmak için çok sebepleri vardı) 90 yıl civarında hüküm sürdü.

Şimdi bu iki örneğe bakarsak, temellerini sağlam oturtan ve sağı solu pençeleyerek otoritesini sağlamlaştırmak isteyen 200 senelik tarihli Amerika'nın ne olacağını düşünmek için bence en azından bir 100-150 sene lazım. Çünkü Amerika benim gözümde ne Osmanlı kadar köklü, ne de Sovyetler kadar yapay, tam ikisinin kırması olarak aralarda bir yerde.

Tekrar belirtiyorum, tarihin akışında devletler genelde birer damladır. Amerika da eninde sonunda ortadan kalkacak, biz de kalkacağız, herkes kalkacak ortadan sırası gelince.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabii ki herkes günün birinde ortadan kalkacak. Ancak biz şu anda yorum yapmaktayız sadece.

Osmanlı nın yıkılması 300 sene sürdü. Aynı şu anki Amerika gibi o zaman da Osmanlı nın yıkılacagını kimse tahmin etmezdi.

Ancak yıkılan devletlere çok örnek verebileceğimiz gibi yıkılmamış olan da pek çok devlet var. Şu anda aklıma gelen örneğin ispanyollar var. Vaktiyle sömürgeciliğe çok önem verdiler ve hala da okyanuslarda pek çok adaları var. Mesela İngiltere, onlar da tarihleri boyunca yıkılmadı ve onların da hala sömürgeleri mevcut. Yani bunu yapabilmiş pek çok devlet var. Bu da Amerika nın (eger iyi yönetilirse) yıkılma olasılığının zor olduğunu gösteriyor.

Osmanlı zamanında Osmanlı tek başınaydı. Şu anda Amerika nın ise yalnız olduğunu söylemek zor. Çünkü Amerika nın yıkılmasının kötü şekilde etkileyeceği odaklar var.

Bu yüzden Amerika kötü günler geçirse bile illa ki arkalarında bir kollayanı onun yıkılmasını engellemek için bir şeyler yapmaya çalışacaktır...[signature][hline]Forever Black & Trance
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizler'in tarihinde çok fazla ele geçrilme vardır.Sakson istilasından tutun, Roma'lıların işgaline kadar sayabiliriz.
İspanyol'larda öyle zar zor ayakta kaldıkları dönemler olmuştur.Kimse kalıcı değildir.

Amerika'yı biz halledemesek bile uzaylılar gelip halledecek orası kesindir yani.Bu adamlar bu zihniyetle devam ederse yıkılır giderler.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu
Sosyal ağlarda paylaş

Ne osmanlıda ne de rusyada şuan amerikada bulunan imkanlar vardı ortaçağı düşünün devletler kurulup kurulup yıkılıyordu(istisnalar hariç bkz:roma) neden?çünkü otorite sağlamak için gerekli iletişim lojistik vs. yoktu..yakın çağa gelindiğinde devletler daha uzun ömürlü olmaya başladı çünkü insanlar yönetme konusunda daha tecrübeli olmuşlardı ama hala eksik olan şey her an heryerde ne olup bittiğini görebilme yeteneği idi..Amerikaya bir bakın uyduyla kızıl meydanda gazate okuyan adamın ne okduğunu görebiliyorlar teknoloji sayesinde nerde hareketlenme olsa gidip yılanın başını büyümeden ezebiliyorlar kim amerikaya kafa tutabilir ki çin mi?hindistan mı?Adamlar bunların geliştiğini göre göre aman bırakalım gelişsinler mi diyecek?Bence amerikanın yıkılması çok ama çok zor anca arkadaşın dediği gibi uzaylılar gelir yıkar zaten o da dünyanın sonu olur.[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
nesi güzel abi.
düşünsene , rus kızları filan hepisi türk.
aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki:
bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 27 Eylül 2005 23:23 tarihinde demiş ki:
Amerika'nın yükseliş dönemi 11 eylül saldırılarıyla bitti.
Bundan sonra bir ileri iki geri şeklinde yıkılacaktır bence.
Tabii bu dediğim yüzyıllar sürecek bir süreç.
Ancak bence Amerika'nın altın çağı bitti, eskisi gibi Absolut Power değil.
11 eylülle başladı desek?[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
nesi güzel abi.
Sosyal ağlarda paylaş

o niye saldırdıkça imkanları genişliyo bence yoksa niye saldırsıns[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
nesi güzel abi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakış açısına bakar.
Agresif davranan, sağa sola saldırıp bir şeyler elde eder izlenimini veren bir Amerika'ya altın çağı başladı diyen de olabilir tabii, ancak nedense büyük çoğunluk Avrupa'yı çok küçümsüyor. Avrupa Birliği boşuna kurulmadı, amacı sadece ekonomik vs. bir takım anlaşmalara ulaşmak değildi. 3 Ekim'de münazaralar başlıyor, Türkiye AB yolunda ilerliyor. Tabii önümüzdeki 10 sene, 20 sene, 50 sene, 100 sene içinde gıkı çıkmayacaktır avrupanın amerikaya ancak gün gelecektir ki çok ağır bir "dur" çekilecektir bence.
Avrupa'nın müdahalesini de geçtim, Amerika daha neyin ne olduğunun farkına varamamış deneyimsiz bir ülke. Bundan önce coğrafi büyüklüğü, ekonomik gücü vs. yüzünden tam bir sorgulanamaz güç olarak görülürken 11 eylülde iki uçağın amerika topraklarına tak tak diye girmesiyle bence insanlar gördü ki amerika da bütün ekonomik gücüne vs. karşın saldırıya açık, tecrübesiz bir ülke. Bu noktadan sonra insanlar Amerika'ya Irak'taki gibi boyun eğmeyecektir emin olun, İran'a girmek de Irak'a girmekle aynı şey olmayacaktır, bundan da adınız gibi emin olun.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle diyelim, Amerika saldırdıkça teröristler artıyor. Ve onların tek hedefi Amerika oluyor. Amerika herşeyi bilmiyorki. Haşa Allah mı? Uyduymuş vesaireymiş, eğer onlar para etseydi;

Irak Savaşının başında Basradaki Ufacık bir kasabada 1 ay takılmazlardı.

Hala Irak'ı tamamen ele geçiremediler.

Hakeza her ne kadar basın bir şey demesede Afganistanda hala yoğun çatışmalar var.

Ve 11Eylülü engelleyemediler[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Kara Paticikler Grubu
Kurucu ve Üyesiyim.
(Üye Sayımız=1)
Sosyal ağlarda paylaş

doğruda amerika o uçaklarla 2 kule ve prestij kaybetti ama kazandıklarında bakarsak ırak,afganistan ve uzun vadede ortadğunun hepsi(onlara göre terörist olan her yer) sonra asyaya geçip rusya ve çinle sınır komşusu olcaklar(bahane hala terörizm) sonrasına hayal gücüm yetmiyo amerika rusya ve çin sınır komşusu olursa..[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde demiş ki:
nesi güzel abi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cafein, 27 Eylül 2005 09:17 tarihinde demiş ki: Başka bir açıdan yaklaşırsak, Amerika'nın sosyal yapısı, diğer ulus-devlet tabanlı yapılara göre çok daha kırılgan. İçerisindeki milletler hala kendi özelliklerini koruyorlar, yani göçmen Çinliler hala çinli gibi, Meksikalılar meksikalı, vs vs. Artı ırk ayrımı ne kadar tersini iddia etseler de çok keskin, Amerika'ya gidip biraz orada yaşamak bunu görmek için yeter. Hristiyan beyazlar direk 1. sınıf ırk. Latinler nispeten 2. sınıf, zenciler biraz daha aşağı, uzakdoğulular ise dış kapının dış mandalı. Bu bakımdan yaygın olan görüşlerden bir tanesi ise Amerika'nın ciddi bir ekonomik buhran sonucu kaosa sürüklenip bu yapı yüzünden çatışmalara ve iç savaşa gidebilecek bir yola girebileceği. Bu sebeple Amerikanlara inanılmaz bir milliyetçilik aşılanır, yine 4 Temmuzda Amerika'da bulunursanız ne boyutta olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.

Saygılarımla,

Cafein arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum. Bir iki şey eklemek istiyorum fakat, şimdi Amerikadaki uzakdoğulu ( örnek olarak uzak doğu dedim, genel olarak göçmenler kastım ) 1. nesil ise alt tabakadır, fakat 2. ve 3. nesil de işler değişir ve 1. sınıf vatandaş olabilir tabiri caizse :)

Bunun nedeni bu mozaik kültürdeki 1. nesil yaşayan göçmenler bu ülkede evlere şenkliktir. Kültürel bir şoktadır, dili bile konuşamamaktadır. O kadar ki tek kelime ingilizce bilmez.

Bu sebeple 1. nesil göçmenler hep en alt tabakadır.

Fakat takip eden nesillerde durum değişir. Adamlar okula gider, üniversite okur, yaşadığı ülkenin kültürü ile yoğrulur, karşınıza Bill Gates gibi bir adam olarak bile çıkabilme imkanına sahiptir.

En mantıklı çöküş teorisi, çok büyük bir ekonomik buhran ile birlikte bu mozaik içine dahil insanların kendi içlerinde guruplaşması, bir üst seviyede, state'lerin buhrandan izole olabilmek için bağımsızlıklıklarını ilan etmesi olabilir kanımca.

Tabi bu yarın öbürgün olacak iş değil.

said:
LordOfBlood, 27 Eylül 2005 23:34 tarihinde demiş ki:
Amerikanın çökmesi yakındır.O toplum o kadar çürüdü ki artık ayakta zor tutuyorlar.

Hoca benim gözlemim, senin varsayımın ile çok büyük oranda zıt yönde. Ben baktığım zaman çürüyen filan bişi göremiyorum. Bu yorumlara neden olan genellikle bu ülkeye dışardan bakılması, ve dışarıya ayna olan durumlar.

Amerikan TV si öyle programlar yayınlar ki, o-ha derseniz, böyle ahlaksız bir millet olamaz, böyle çürümüşlük olamaz, böyle yobazlık olamaz, böyle aptal millet olamaz :=)

Amerikan Medyası, burada da çok eleştiri alan bir yönü, televole den beter programları prime time larda öne atması. Ben bu programlarda gün yüzüne çıkan Amerikalı tiplemesi ile yıllardır bu memlekette yaşıyorum, sayısız arkadaşım var iş ve kişisel, henüz daha karşılaşıp tanışamadım.

Belki bana denk gelmiyor hehe :)

Özetlersem fikirlerimi , Cafein arkadaşımıza büyük ölçüce katılıyorum.

Yakın zamanda diyenlere ise sadece komplo teorisi derim.

Fikir benimdir, doğrudur, böyledir şeklinde algılanmamalıdır.[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

sene 3000 olduğunda bu konuyu bi daha tartışabiliiriz, tabi biz kalırsak o zamana kadar :)

ama güçlü bir ülkenin öyle lök diye göçüp gitmesi falan ortaçağda kalmış bişi artık bence, en kötü senaryo misali bu haftasonu cumartesi günü 1 meteor düşşe abd ye ondan bile çıkacaktır eninde sonunda, insanlar olduğu sürece evler yeniden yapılır, bir lider çıkar eninde sonunda düzeni kurar.
tüm dünya ülkeleri yardım ediyor zaten böle durumlarda. misal abdde bir kriz olsa ekonomik bütün avrupa, asya falan birlikte batacağı için izin verilmez böyle şeylere.
çünkü x ülkesinin batması y ve z ülkelerinin işine gelmiyor artık. ortaçağda olduğu gibi.

yoksa 3-5 tane üst üste kötü yönetim gelir, ciddi ekonomik sorunları olur, askeri yönetim gelir (niye tanıdık geldi bunlar bana?) vb. ama o ülke kalır yerinde bundan sora en kötü ekonomik sorunlar bile çözülüyor artık, zaten teknoloji üreten/satan bir ülke batmaz, netekim şu an kullandığımız teknoloji önceki 50 yılda yaratıldı. bundan 50 sene sora kullanacağımız teknoloji zaten hazır, şu an sadece piyasaya sürüleceği zamanın gelmesini bekliyor. buda ekonomik gücü yaratıyor sonuçta.

misal 2001 de dünyada birçok ülkede batan ekonomiler falan 1930 larda abd de olan büyük buhrandan kat kat kötüydü mesela, hepsi duruyor hala yerinde.

bide abd halkına corrupted falan diyoruzda önce bi kendimize bakmak lazım, bence bizim halk onlardan daha çarpık durumda birçok alanda. ha siz istanbulda yemyeşil güzel bir sitede oturup ayda 10k$ kazanıp ülkenin kalanını bilmek istemiyor olabilirsiniz, ama hala toprak/çamur karışımı evlerde pirelerle beraber oturup ısınmak için elle toplanmış tezek (hayvan pisliği) yakanlar, günah olduğunu düşündüğü için işşiz olduğu halde köyünün yakınında açılan şarap imalathanesinde çalışmaya gitmeyenler çoğunlukta bizim ülkede. 80 senede 2-3 şehri %60-70 oranında kaçak yapılaşma sahibi olan, insanların ulen birini nası düdüklesemde para yapsam dediği büyük köylere çevirmekten öte bişe yapamamışız bence.

zaten şöle 2100 leri falan geçince dünyada 5-6 tane birlik olacak çoğu ülkeyi kapsayan, onların dışında kalan ülkeler zaten çoktan müdahale edilmiş yada dışlanmış olcak. sora, bi zaman gelicek bu 5-6 birlik kendi aralarında birleşecekler yavaştan. eninde sonunda birleşik dünya yönetimi gibi birşey çıkacak ortaya. bu aşamadan sora zaten herhangi bir ülkenin yıkılması diye bişi olmıcak.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II
Prenses kaçırılır,köy yakılır,kötü ejderhalar serbest bırakılır,krala suikast düzenlenir,yağma yapılır, fiyatlarımızı sorunuz; Saf Kötülük A.Ş. (her türlü Lich ve Death Knight aksesuarımız mevcuttur)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...