Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türk teknik direktörler hakkında...

tunch

Öne çıkan mesajlar

şenol güneş istifa etti , ardından rızanın istifası bekleniyor. başında türk teknik direktörlerin takımlarında oynadıkları futbolla günlük takılıyorlar..

en son izlediğim beşiktaş-ankaraspor maçında gördüğüm bir olay var. beşiktaşın başında rıza, ankarasporun başında samet. ankarasporun brezilyalıları dışında oyun boyunca HAREKET EDEN oyuncu yoktu. maçın tamamını izleyen arkadaşlar maçın ilk yarısındaki TEK beşiktaş pozisyonun, tümerin ileriye yaptığı ilk depar ile olduğunu görürler.

hareketsiz , çapraz koşuşuz , ikili oyun oynamadan , günümüz futbolunda başarılı olmaya çalışıyoruz. burda teknik direktörlerimizin bariz eksikliğinin , futbolculara sorumluluk duygusunu aşılayamadıklarını düşünüyorum. sorumluluk almak isteyen oyuncuların bu kadar durağan olduklarını düşünemiyorum.

umarım güzel bir tartışma topiği olur...[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

Mustafa Denizli Türk teknik direktörler içinde iyi bir yere sahiptir. Fenerbahçe'den ayrılması onun kötü bir teknik direktör olduğunu göstermez, Fatih Terim neredeyse Galatasaray'dan kovuldu da kötü teknik direktör mü oldu?
Yada Şenol Güneş "her ne kadar aksini idda eden çok da olsa" kötü teknik direktör müydü?
İnsanımızın yabancı hayranlığı had safhada olduğu için Bosque'ye gösterilen sabır, Rıza'ya gösterilmez. Yada Lorant'a gösterilen sabır Rıdvan'a yada Oğuz'a.[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi hıncal söledi nedn fatih terimin kaldığı...

bütün yerli hocalar , bir üstten teklif geldiğinde o anda başarılı oldukları işleri yarım bırakıyorlar. koltuğa geçtiklerinde de , daha önceki bir topikte olduğu gibi "kariyerleri nedir" diye konuşturuyorlar haklarında..[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Smoke, 26 Eylül 2005 21:06 tarihinde demiş ki:
Mustafa Denizli Türk teknik direktörler içinde iyi bir yere sahiptir. Fenerbahçe'den ayrılması onun kötü bir teknik direktör olduğunu göstermez, Fatih Terim neredeyse Galatasaray'dan kovuldu da kötü teknik direktör mü oldu?
Yada Şenol Güneş "her ne kadar aksini idda eden çok da olsa" kötü teknik direktör müydü?
İnsanımızın yabancı hayranlığı had safhada olduğu için Bosque'ye gösterilen sabır, Rıza'ya gösterilmez. Yada Lorant'a gösterilen sabır Rıdvan'a yada Oğuz'a.

mustafa denizli bugüne kadar hep hazır takımların başına geçti (yine hıncal :P ) dervall den aldı GSde başarılı oldu , fatih terimden aldı i şenol güneşin BİLE başarılı olduğu bir mill takımda çalıştı. alınız iran liginde bile başarılı olamayan bir teknik adam.

sabır konusunda tamamen katılıyorum..[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 26 Eylül 2005 21:08 tarihinde demiş ki:
şimdi hıncal söledi nedn fatih terimin kaldığı...

bütün yerli hocalar , bir üstten teklif geldiğinde o anda başarılı oldukları işleri yarım bırakıyorlar. koltuğa geçtiklerinde de , daha önceki bir topikte olduğu gibi "kariyerleri nedir" diye konuşturuyorlar haklarında..

Hıncal'ı bende dinliyorum bir yandan ama Hıncal'ın kendisine sorsan küçük bir gazetede yazı dizisi hazırlıyorken büyük bir gazeteden teklif geldiğinde naparsın diye necavap verir bilinmez.
Hayatın kuralı budur, özellike iş hayatının. Ben Fenerbahçe başkanı olsam ve birine teklif götürsem... gelmezse bir daha denemem. İş hayatı bu.[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

türk teknik direktörlerin başarılı olamama sebeplerinden biri olarak gösterdiğim maddeye , "iş hayatı" diyerek karşı çıktın. iş hayatında amaç başarı ve paradır. ama burda ben bi başarı göremiyorum. demekki iş hayatı diyerek genel bir bakış atılmıyor bu konuda..[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

Başarılı kelimesini haketmek için önce kriterleri belirlemek ve bu fikirler üstünde hemfikir olmak lazım. Bana göre;
1) Mustafa Denizli başarılıdır. Fenerbahçeyi çok zor bir zamanında 5 yıllık bir aradan sonra şampiyon yapmıştır.
2) Fatih Terim başarılıdır. Tartışmaya gerek var mı?
3) Şenol Güneş başarılıdır. Her ne olursa olsun Türkiye'ye Dünya Üçüncülüğünü getirmiştir ve bizim yakaladığımız ve muhtemelen yakalayabileceğimiz en yüksek derecedir.

Ama belki sana göre;
1) Mustafa Denizli başarısızdır, CL'de 0 çekmiştir.
2) Fatih Terim başarısızdır. Galatasaraya geldiği ikinci sefer ilk başarısının Hagi'nin sayesindeolduğunu ve elinde kadro olmadan bir şey yapamadığını ispatlamıştır.
3) Şenol Güneş Başarısızdır çünkü elindeki kadro değil dünya üçüncülüğü belki şampiyon olmayı hakediyordur.

gibi...[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

başarılı teknik direktör için çok basit kıstaslar bunlar...

aynı başarısızlık kriterlerin gibi.. zaten türk futbolunun şu anki "ezik" durumu dabu kriterlerin dünya standartlarını yakalayamaması...

dışarıdaki başarılı teknik direktörlerden örnek vermek istemiyorum , ama kendi başarı kriterlerime göre türkiyede bugüne kadar ki tek teknik direktör fatih terim dir.

unutmaki fatih terimin kuduğu düzen üzerine yerleşen hagi , futbolculuk kariyerinin en iyi zamanlarını geçirdi. hagi yaratmadı o takımı.

şenol güneş konusuna hiç girmeyelim , haluk ulusoyla beraber o güne kadarki en "takımsız" dünya kupasında 3. lük kürsüsüne çıkmıştır. dünya 3.lüğü gibi bişey değildir. ayrıca karşılaştığın tek takım gibi takım olan , o da tek forveti 2 senelik sakatlıktan yeni çıkmış ronaldo olan brezilya ya 2 kere yenilerek ne gibi bi başarı sergilenmiştir.. tartışılır.

[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
pardon

[Bu mesaj tunch tarafından 26 Eylül 2005 21:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Peki neden Galatasaray'a iinci gelişinde aynı başarıyı yakalayamadı? Sistemi yok muydu o zaman?

Benim kıstaslarıma göre en başarılı Türk teknik direktör kesinlikle Fatih Terim'dir ama başarı yakalamasına rağmen acımasızca eleştirilen diğer Türk teknik direktörlerinin hakkının her ortamda (Medya, külpler ve hatta bura) yendiğini düşünüyorum.

edit: Edit yapıp eklenti yapmışsın onunla ilgili olarak diyeceğim şey şu:
şu anda dünya kupasına katılmak başarımıdır?
2001 Yılında Dünya kupasına katılmak başarımıydı?
sadece buna vereceğin cevap bence Şenol Güneş'in başarısını ortaya koyuyor[signature][hline]rtc

[Bu mesaj Smoke tarafından 26 Eylül 2005 21:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Smoke, 26 Eylül 2005 21:48 tarihinde demiş ki:
Peki neden Galatasaray'a iinci gelişinde aynı başarıyı yakalayamadı? Sistemi yok muydu o zaman?

Benim kıstaslarıma göre en başarılı Türk teknik direktör kesinlikle Fatih Terim'dir ama başarı yakalamasına rağmen acımasızca eleştirilen diğer Türk teknik direktörlerinin hakkının her ortamda (Medya, külpler ve hatta bura) yendiğini düşünüyorum.

çünkü başarıyı 3. günde bekliyoruz. çünkü fatih terimin bir anda uefa şampiyonu olduğunu sanıyoruz. gittiği fiorentine gibi vasat bir takımda bile italya kupasını kazanan bir hocadan bahsediyoruz. elbette hataları vardır olacaktır orası ayrı , ama bu fatih terimin çok kısa bir sürede , tamamen kendi koltuk sevdaları yüzünden görevindn alınmasına sebep olamaz..[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Smoke, 26 Eylül 2005 21:53 tarihinde demiş ki:
Darkrider Beşiktaşlı mısın?

o açıklama fenerbahçe başkanın açıklamasıydı ..
smoke sen fake misin diye sorsam? :D[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

Başarıyı 3 günde bekliyoruz tezine zaten katılıyorum. Sabırsız yönetimlerimiz, medyamız ve taraftarlarımız var.
Fatih Terim'in Fiorentina'sında Rui Costa ve özellikle Gabriel Batistuta gibi dünyanın en başarılı golcülerinden biri vardı. Yani pek de mütevazi bir takım değildi. Ama aynı takım UEFA kupası 1. tur maçında çok vasat bir takıma elenmişti hatırlarsan.

Yani uzun lafın kısası Başarı kriterleri eğer kupa almaksa hatta daha spesifik olarak Avrupa Kupası almaksa tek başarılı türk teknik direktör Fatih Terim'dir. Ama dediğim gibi Başarı kriterlerini en önce belirleyip bu tartışmayı sürdürmek lazım.

Not: Fake değilim :) nerden çıktı anlmadım valla eheh[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

başarı kriteri , alex ferguson dur benim için...

sadece kendi başarısıyla da değil , yanına laıp yetiştirdiği teknik direktörlerin premier ligdeki bir çok takımın başına geçmesi , alt yapıdan yukarı çıkarılan oyuncular , avrupada başarı falan , alt yapı sağlam olmadan yapılınca bakınız galatasaray durumu oluyor..[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
pardon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 26 Eylül 2005 21:56 tarihinde demiş ki:
said:
Smoke, 26 Eylül 2005 21:53 tarihinde demiş ki:
Darkrider Beşiktaşlı mısın?

o açıklama fenerbahçe başkanın açıklamasıydı ..
smoke sen fake misin diye sorsam? :D

uehauhaeu tunch abarttın sende :D

Evet Beşiktaş'lıyım ama bunu herkese 2 yıldır söylüyorum :) Lucescu ve ya başkası ile değil.Avaturk kapanmadan öncede açılan konularda hep derdim :)

Bundan 5 yıl önce Türk Futbolu gayet iyiydi.Ne zaman biri geldi başa masa başına döndü.Futbolla artık az ilgileniyorum.O da zaten Avrupa Ligleri vs. Türkiye'de futbol yok arkadaşlar kabul edelim.Bu gidişle de olmaz[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası Türkiyede Futbol Sadece Bjk açısından yok sanırım .. Ben türk Futbolunun çıkışını gayet sağlam bi şekilde beyeniyorum ..

Kayserispor - K. Erciyesspor - Sivasspor bu takımların yükselişi .. ve Galatasaray - Fenerbahçe'nin göze hoş gelen Futbolu

Trabzon ve BJk bitince türk futbolu bitmiyor[signature][hline]Eu Gamers OrionUO..
www.orionuo.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...