Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarda programlama dilleri yardımm!

nuki

Öne çıkan mesajlar

C ogrenıp C++ ı bırgunde halleden adama seysımı (butun mal varlıgımı) sunarım ...
C ++,C#,Vc++ hatta java ıcın gecerli olabılır bu dılden dıle sekme olayı ama C de degıl (object orıent olayı) ...
(bence)...
bu arada CEDAY bu YAZILIM PROJESINE ne oldu ???[hline]* tells "drizzt" wıth fear ...
* tells "do'urden" wıth the head of man who said 'drizzt'
Sosyal ağlarda paylaş

C ile C++ arasında cok bi fark yok. Object-Orient demişsinde ikisi de öle ki, ne alaka anlamadım..Esasen C/C++ ile C# arasında daha cok fark var. Ancak ii derece C++ bilen adam birkaç saatte bile ögrenir C#.

Proje olayı duruyor, Ra_d dan haber bekliyoruz. Ben de ayrıca yapılabilecek bir iki şey arastırıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

C# 'tan pek emin değilim ama, C , C++ ve Visual C++ 'a 3 ayrı dil muamelesi yaparsanız, daha rahat öğrenirsiniz.

Zira pek öyle herşeyi aynı değil. Hadi C ile C++ arasında bir çok bağ kurabilir, C++'ı belirli bir dönem içerisinde öğrenebilirsiniz ( bu dönem kısa değil! ).. Ha ama amacınız Hello World yazdırmaksa, elbetteki 1 saat yeterli olacaktır.

C ve C++'ı bildikten sonra ise, Visual C++ a el attığınızda, ikisine de aslında çok benzemediğini farkedeceksinz.. Özellikle console programcıları..[hline]
-ee
Sosyal ağlarda paylaş

yaf ben sizi anlamakta zorlanıom..VC++ nedir ya..O bir dil deilki, calıstıgınız ortamın adı, compiler :)
C++ bilen birisi VC++ kullanırken nie zorlansın? Borland
kullanıp alıstıysa başka da, birebir C++ VC++ ayrıdır demek mantıksız bişi :)
VC++ den kastınız harelde C#, onun calıstıgı ortam da VC++ deil, .NET platformu olarak adlandırılıyor..

C ve C++ arasında fark vardır diosunuz da neye göre fark var..Ben 3-5 komut farklılıgından bahsetmiyorum ki.Ana yapıları, mantıkları aynı. Komut farklılıkları tabi ki olacak.
Ne bilim pointerlar veya i/o farklılıkları falan var belirgin.
Zaten fark yoktur demiyorum, C yi iyi bilen birisi cok rahat C++ ı ögrenir. Bunun tam tersi de gecerli.

Esas farklı olan C#. Herşeyiyle farklı ama ögrenebilmesi zor deil.
.NET platformunun sagladıgı kolaylıklardan dolayı cok basit bir dil haline geliyor C#. Ancak flexibility si C++ kadar yok. bazı seyler fazlasıyla strict. Performans olarak da birçok alanda C++ kadar olamaz zaten. Ama yine de oldukca güçlü bir dil.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok hiç mantıksız değil.

VC++ tamamen windows functionlarından oluşmuş bir dil bana göre. Kitap alıyorsun öğrenmek için, okuyorsun, şurdan bunu tıklayın bunu yapın. Hayatım boyunca mouse kullanmadan program yazmışım, oturup da GUI tasarımı harici mouse kullanmak beni bayıyor.

Üstüne üstlük kütüphanelerin çoğu farklı. Ha ikisi de OOP eyvallah, ama farklı. Hatta dağlar kadar farklı.[hline]
-ee
Sosyal ağlarda paylaş

C++ bir programlama dilidir.
Visual C++ ise Borland'ın C++ builder'ı gibi bir compilerdır. Compilerlar arasında dili kullanım farkları olabilir ama konuştukları dil yine aynıdır.

C# ise C++ tan farklı başka bir dildir(Benzesede aynı değil sonuçta)

C ile C++ arasındaki fark C++, C'nin alınıp program yazımında kolaylık sağlaması için bazı şeylerin değiştirilmesiyle oluşmuştur. Bu kolaylıklar genelde birden fazla komutun işini 1 seferde gören komutlardır(Dahasıda var tabii ki).

Ek.
Nuki, Programlama.Com var türkçe kaynak için ama yeni öğrenme aşamasında nekadar işini görür bilemem.
[hline]What if the prophecy is true
What if tomorrow the war could be over?
Isn't that worth fighting for?
Isn't that worth dying for?

[Bu mesaj DeMiRMaSKe tarafından 24 July 2003 01:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Aman diyeyim C, atası B'den gelip OOP değil structural, procedural bir dildir pascal gibi. C++ C'nin superset halidir. Değişik programlama konseptleri ilave edilip C++ oluşturulmuştur. Object Orientation eklenmiştir.(Bu olaya header file gibi bakabilirsiniz) Plus olayı oradan gelmektedir. Hatta bu eklentiler zamanında okadar müthiş bulunmuştur ki 1 tane artı değil 2 tane artı verilmiştir. C++'ın espiriside budur.

Temelde OOP bir programlama metodudur. C'de bu metod kullanılabilindiği için OOP bir dilmiş sananlar olabilir ama aynı şekilde OOP bir dil structural, procedural bir dil gibi de kullanılabilir ama bu onun OOP'liğini değiştirmez, nasıl ki C'yi OOP yapmadığı gibi. Yoksa temelde tüm kodlar makine diline çevrildiğine göre makine dilide Object Oriented bir dildir yada structural,procedural bir dildir demek gerekir. Ama hem ikisidir hemde hiç biri. Sonuçta saydıklarımız metoddur.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

C++ ve Vc++ farklı diller değiller ki.
Yani senin konuştuğun Türkçe ile Doğulunun konuştupu türkçe farklı dil değil lehçe farkı var. Aynı olay bunlarda da geçerli.
Turbo C++ ile Visual C++ farklı olabilir
C++ Builder ile Visual C++ farklı olabilir ama ana dil aynı Yani C++ dendiğinde hesi bu gruba girer. Vc++'ı C++ dan farklı gibi görmek yanlış.[hline]What if the prophecy is true
Sosyal ağlarda paylaş

Demirmaske misal VC++ ile konsol application üretiyorsan bu seni VC++ kullanıcısı yapmaz ki. Sonuçta VC++ sunduğu avantajları kullanmıyor sadece C++ kodu üretiyorsun. Senin verdiğin örnekteki lehçe farkı olayı gibi. İngilizce bilirsin, konuşursun, ingilizin dediğini anlarsın ama ingiliz gibi konuşamazsın. Onun lehçesinin özelliklerini bilmen gerekir.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

g++.

Farkını daha önce de belirttim. Standart kütüphaneleri tamamen farklı. Oturup illa size sunulan arabirimi kullanarak yazabiliyorsunuz. Yok mouse la iki bilmemne yapacam, gidiyorum adını şanını duymadığım Functionları ordan burdan mouse clickleri ile çıkarıyorum.

E ne anladım ben bundan.

Ha elbette bunun bir mousefree olayı da vardır. Oturup elinizle yazıyorsunuzdur herşeyi ( GUI Harici, GUI yi elle yazmak ölüm olsa gerek ). Ama ben oturup da bilmem kaç tane modul arasında dolaşmak istemiyorum mouseumla. Şu neymiş bu neymiş. Ha diyorsun ki, ulan g++ ile compile edeceğin kodun ne farkı var, onda da kütüphaneleri bilmen gerekiyor.. Onlar en azından biraz olsun standardize edilmiş kütüphaneler..

Ha olay benim Micros~1 gıcıklığımdan da oluşmuş olabilir elbette.[hline]
-ee
Sosyal ağlarda paylaş

heh tamam sende benim dediğimi diyorsun. Ayrı bir dil değil sonuçta ki VC++ illa benim yöntemimle program geliştireceksin demiyor kendinde istediğin şekilde program yazabilirsin.

g++, linux altındaydı galiba?(ya da linux altında da çalışan bir tane var g++ isminde) onunlada illa Windows arasında fark olacak.[hline]What if the prophecy is true
Sosyal ağlarda paylaş

E 5 mesajdır aynı şeyi söyleyip, hala aynı şeyi mi söylemeye çalışıyormuşuz ? Hoş olsa gerek.

g++, GNU C++ Compiler olarak bilinior. Linux altında default olarak geliyor, zaten geliştirilme yeri de Linux. Ha Win32 sürümü de elbet mevcuttur bunun, eminim. Hatta vardı hatırlıyorum, bir arkadaş image processing 'e kasıyordu g++ ile.[hline]
-ee
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...