Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 iki farklı kaynak ve yalan haber buyrun... Aynı olay[signature][hline] [Bu mesaj Bloodless tarafından 02 Eylül 2005 17:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Saf su, H2O moleküllerinden oluşmuş ve içinde herhangi birşey barındırmayan su değilmidir? Şayet böyle ise; Atmosferde %21 oksijendi, %70bilmemkac nitrojendi, %0,bilmemkaç karbonmonoksitti.. vs. zilyon zaten gaz yokmu? Peki bırakıyorum yağmurun düşmesini düşmemesini. Havada duran bulut, hatta hatta 3 milisaniye önce buharlaşmış olan suyun içinde niye bu gazlar çözülmesin? Su buharı içinde bişeylerin çözünüyor olması, saflıktan çıkması için yeterli değilmidir? Bide konuya dönersek şunu ekleyebilirm: Havadaki gazların yoğunluğu dirençlerini değiştireceğinden yoluda sabit kalmaz.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]ek$i:topluignebasi WoW:Narcosis[Burning Legion] | Shab[Warsong] | Prion[Skullcrusher] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Bloodless ordan ışık değilde akım geçior.Akım tabii ki ışık içinde olan bir kavram ama iki kutup arasındaki akım ışık hızına eş değer diil die biliorum sen sanırım şu olayda takıldın görüntü sesten hızlı gelmesi olayını evet akım da olsa ışıktan hızı yavaşta olsa sonuçta onunda bir görüntüsü var ben o görüntüden bahsettim akım değil.Sonuçta yıldırım düşerken bi ara yıldırımı izleyebiliosun ışık olsaydı eğer o zaten izleyemezdin ki kuantum sıçraması gibi olurdu bi anda sanki aradaki yolu hiç almamış gibi toprağa ulaşırdı[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 o zaman saf su elde etmek için havanın bulunmadığı bir yerde suyu buharlaştırıp yogunlaştıracağız ki saf olsun. dediğine göre saf su yoktur ki buda imkansız.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Tamam ışık hızı denilmesi yanlış olabilir devriğim kaynakta ışık hızından düşük olduğu yazıyor zaten. üstteki kaynakta baya açıklamış bu olayı.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 zaten su saf bile olsa oluşan potansiyel farktan(milyon voltlardan bahsediorum) dolayı iyonlarına ayrısır (tabii ole ahım sahım bir ayrılma değil) ve elektriği iletir o yuzden su saf mıydı yok cozelti miydi gereksiz tartısmalar bence konuya geri donelim:D[signature][hline]And darkness will cover the light wrdlln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 haklısın 1000000000000 watt gibi bir değerden bahsediyoruz suyun hidrolize olmaması imkansız =)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Nie ya ne Güzel Beyin Fırtınası Yapıoruz. sıkı tutunun da sonra uçmayın he he he[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2005 said: diablotg, 02 Eylül 2005 17:27 tarihinde demiş ki: riglous dediğin gibi o zaman mantıklı.Ama ben yani suyun iletkenliğini hesaba katarak ve bu arada normalde hesaba katmadığınızda tabii ki yıldırımın baya yayılması gerekio ama hesaba katarsak yani her uğradığı su molekülüyle bir müddet aşağa düştüğünü hesaba katarsak o kadar yayılmasına gerek kalmıo.Yani aslında Bu mantık ta yanlış değil gibi gelio tabii ki kutuplaşma sonucu oluşun bir olay ama yani yağmurun etkisinin %1 bile olsa bir şekilde etkisinin olacağını düşünüyorum yani mantık yanlış değil bence tabiiki mantikli gelebilir ama ortada acikliga kavusmus bi durum varken... catallara ayrilmasinin sebebi aradaki havanin farkli yerlerde farkli yonlerde kutuplasmis olmasiymis, daha fazla soze ne gerek varki? said: ya saçmalamayın hava homojen bir karışım ama tüm homojenler elektriği iletmez. bundan sonra saf sudan bahsedince karistirmisim biraz. kusura bakma. [signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 02 Eylül 2005 18:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2005 yıldırım cok sicak bir sey oldugu icin temas ettigi noktalarda havanin kimyasini epeyce bozuyor . o noktalarda hava homojen ya da gaz degil zaten . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2005 olayı yıldırım olarak düşünmüş herkez elektrik akımı dediğimiz şey homojen olsun olmasın her ortamda aynı zigzakları yapıyor. test etmek isterseniz çakmak olabilir çakın göreceksiniz. not: çakarken aynı anda bakmak için gözünüzü yakmayınız.[signature][hline] Chaos Design & Hosting Sindarin MMO Platformu Msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2005 çok cahil kaldık konservatuvar diye poff ben niye anlamıyom bunlardan :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Patates Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 said: diablotg, 02 Eylül 2005 17:08 tarihinde demiş ki: Ayrıca Yıldırımın öyle devamlı garip garip şekiller oluşturmasının sebebi Bir yağmur damlasından en yakın olana iletildiği için akım en yakın hangisi bulunursa hemen ona geçio ve toprağa ulaşana kadar yada buluta çıkana kadar en yakın su moleküllerini takip ederek çıkar. Birde patates arkadaşımız ilk başta güzel bir mantık kurmaya çalışmış.Ama yani önce görüntünün gelip gürültünün sonradan duyulmasını kullanarak bir yorum yapmış.Yani önce köprü kurup sonra akımı saldığın böyle demiş.Hayır önce görüntü sonra gürültünün Tek ama Tek oluşunun sebebi C>V(ses) (ışık hızı>ses hızı) hayır yanlış anlamışsın kurduğum bağlantı o değildi. Plazmanın oluşumundan bahsetmiştim. Ayrıca hava iyonize olup elektrik iletme kapasitesine sahip. Haklısınız yağmur topladığı kirlerlede elektrik taşımayı mümkün kılıyo. Ancak yağmur olmasada o kadar büyük bir elektrik güç havayı ionize ederek kendisine yol açıyor. Küçük cam küreler varya marketlerde renkli elektrik dalgaları çıkartıolar merkezden yüzeye. Dokununca parmaklarınıza gidiyo pembe mini şimşekler. O içerdeki ionize edilmiş hava yada başka bir deyişle plazma. İçinde su olmadığını görüyorsunuz ve elektriğin iletildiğinide görüyorsunuz. Hava iyonize olduktan sonra elektrik "rahatça" ilerleyebilir, ionize etmesi zor. Ama bi zahmet milyon voltluk enerji bunu yapsın. Zaten artık kaç kere söyledim bilmiyorum kabullenmeyi red mi ediosunuz okumuo musunuz anlamadım. Buluttan aşşağı bir şelale akmıyor. Yağmur damlaları düşüyor. Bu damlaların arasındada boşluk olucak ve yağmurdan gitseydi bile (öyle bişi yok yapmursuz havada düşen şimşek gördüm) damlaların arasından atlaması gerekirdi ve burda yine hava devreye girerdi. [Bu mesaj Patates tarafından 07 Eylül 2005 21:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 dibinde düştüğünü sanmıorum.Senin olduğun yer yağmursuz düştüğünü gördüğün yerde yağmur oluyo olabilir bu arada şimşek düşmez yıldırım düşer.[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 hava devreye giriyo girmio demioruz.Ama yağmur damlalarını da kullanıo aradaki boşluklarda sıçrama yapıo olabilir büyük ihtimal herkes kafasına göre kendi bildiğini aman vermedin savunuyor.Bir durup düşünmek yok kesin benimki doğru tabi böyle düşünen adamları görüyoruz.Herkesin fikrine açık olun herkesi dinleyin direk yargılamayın.Doğrunun kesinliği hala netlik kazanmış değil.Olayın gerçekliği gözlemci tarafından etkilenip değişebiliyor.Herşeyi göz önüne almak lasım. yukarda kalın cümle kuantum fiziğinin son zamanlardaki düşüncelerinden biriydi kafamdan sallamadım[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2005 Patates eğer alınacağın birşey sarf etmişsem özür dilerim ama ben sadece insanların yüzdelik büyük bir diliminin kendi doğrularında ısrarcı olmasına çok kızıyorum.Benimki yanlış ya ada seninki yanlış belki ikimizinki yanlış belki doğru bilinen yanlış.Durum şu hepimiz kafa yoruyorruz yorumda bulunuoruz.Belki sen kaynaktan yararlandın yada okuduğun bir kitapta buna benzer bir durumu öğrendin onu burda kullandın.Bunlar çok normal zaten matematik buna benzer bir sistemdir.Ama demek istediği "Benimki doğru daha ne yorum yapıosunuz"dememiz gerekiyor.Kimse kimseden ne üstündür ne de daha zekidir.Zeka farklılıkları aslında tamamen yönelmeyle alakalıdır.Mateamtik hoşuna gitmiştir küçükken yada çok meraklı birisidir ve beyni o yönde gelişir.Ama küçükken babasının yanında çalışır ticareti çko sever beyni o yönde çalışır.Ne işadamları var zeki , ne tiyatrocular var zeki , ne şarkıcılar var zeki.Yani bilimadamları herkesten zeki değildir.Herkesin zeka seviyeleri eşit ama dağılımları farklıdır. Birde Çok zeki görünen insanların aslında temelinde yaptığı işe aşık olma ve çalışmaya aşık olma yatar.Bütün gün ona kafa yorar çalışır çabalar ve sonuç başarılı olur ve zekidir o adam.Küçük yaştaki ilginin de zeka gelişiminin yönünü belirler.Demek istediğim kimse kimseye yorumunu ikna etmek için uğraşmamalı ve herkesin yorumunu düşünmeli olabilirliğini tartmalı ve ortak sonuç çıkarılmalı. Adaletin önünde ve Maddede herşey eşittir , etkileşimlerin yönleri farklıdır ama sonuç eşitliktir. Teşekkürler bu son yazımdı.Artık yoğun öss sonrası 350 küsür puan ve Boğaziçi yada Odtü fizik.Ardından master doktora lisansüstü sonra kendi yürüteceğim projeler teoriler derken bir bakmışız yolun sonu gelmiş.Ve son olarak kendimi bilmediklerim konusunda tatmin edebileceğim kadar tatmin etmiş bi halde mutlu yada mutsuz birşeyler yapabilmiş olmanın birazda rahatlatıcı ninnisiyle gözümü kapatıp asıl merak konumun gizemli yoluna bilinçli-bilinçsiz doğru hareketime başlayacağım.elbette yol olmayacağız ama neyse bu derin bir soru olucaktı vazgeçtim.İyi geceler[signature][hline]Seviyorsan bekliyorum Tıkla Diablotg diablotg, 13 Ocak 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ne insanlar gordum elbisesi cok , ne insanlar gordum icinde elbise yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2005 tum yazilari okuyamadim ama sunu soyliyebilirim, elektrik `in karakteristik ozelligidir en kolay yoldan gecmesi, havada tamamiyle homojen birsey degil ve elektrikte kendi yolunu havada bile kendi buluyor. kucup capli atlamalar yaratirsaniz orda bile gorebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 Ben de 5 koca sayfayı tamamen okuma zahmetine girmeyi göze alamadım, konuya direk atlıycam. Sıcaklık her yerde değişken olduu ve moleküler bağların da sıcaklık sayesinde (sıcaklığın etkisiyle oluşan ısı farkı diyelim) koparılabileceği/güçlendirilebileceği belli. Elektrik akımı, önceden de söylendii gibi, kolay yolu tercih ediyo. Yıldırım da yerden yukarı gider bilindiği gibi. Yıldırım da elektrik akımı olduundan, izleyeceği yol için moleküler bağları kuvvetli olanlardan çok (zorlu yok), zayıf olanları tercih ediyodur. Bu arada, "moleküler bağ" dediim şeyi anlayın artık; kimya pek bilmem, hangi bağ neye yarar. Anlatmak istediim şey herhangi bi bağ olabilir (moleküldeki atomlar arası bağ, bilmem ne). Zira, yanlış bilmiyosam, yıldırım çaktıktan sonra havadaki bazı moleküller, atomlarına ayrışıyo. Ve hatta yine yanlış bilmiyosam, açığa azot gazı çıkıyo.[signature][hline]Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki: or even better..2 guys could dress up as Kyo and Iori from SNK, and if they have little kids..they could dress them up as fireballs and have them running around the con, bumping into people.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2005 arkadaslar... okuyun ya da mesaj atmayin. zaten cevap verildi.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2005 arkadaşım hava homojen bir karışım değill hava heterojen bir karışımdır. ne var ki elektirik havada yayılamadıgı için doğru bir yol izler hedefine ulaşmak için doğrular cizer bize zigzag lar gibi görünür çünkü oo gördügümüz oradaki enerji varlıgıdır normalde elektrik dogru boyunca hareket eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 said: Tcpip, 04 Eylül 2005 03:17 tarihinde demiş ki: olayı yıldırım olarak düşünmüş herkez elektrik akımı dediğimiz şey homojen olsun olmasın her ortamda aynı zigzakları yapıyor. test etmek isterseniz çakmak olabilir çakın göreceksiniz. not: çakarken aynı anda bakmak için gözünüzü yakmayınız. cakmakta elektrik akımı mı olusuyo?bilmiodum ama anlayadım tam ben oradaki olayı surtunmeden dolayı cıkan kıvılcımlar olar dusundum hep cunku kısa surede cakmak tası bitio... ayrıca elektirik duz yol izliosa nie zigzagk seklinde goruyorumm(ustteki mesaja soru)[signature][hline]And darkness will cover the light wrdlln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExecrabLe Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Şimdi atmasyon konuşacam ama; Hava homojen olsaydı Ozon Tabakası diye birşey olamazdı değil mi? Sonuçta bir tabaka oluşması her zaman heterojenlik göstergesi değil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 Her zaman olmayabilir. Bi çözeltiyi belli bi sıcaklığa getirir ve çözünen maddenin bi kısmının çökelmesini sağlarsak; çözeltinin sıvı kısmı, en dipteki katı kısmın üstünde kalır. Bu sıvı kısım, doğal olarak, homojen bi çözelti olarak kalır. Kaptaki bu karışım (çözelti + çökelmiş katı) genel anlamda heterojendir ancak çözeltinin kendisi homojen olarak kalabilir.[signature][hline]Haruka, 19 Kasım 2003 17:25 tarihinde, yabancı bir forumda demiş ki: or even better..2 guys could dress up as Kyo and Iori from SNK, and if they have little kids..they could dress them up as fireballs and have them running around the con, bumping into people.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wordellion Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 ya ben simdi dikeyde duzlemde havaya hoımojen demiyorum zaten zigzaglarda yataydaki hareketinin sonucudur ama hava yatayda homojendir yani sole diyeyim tabaka tabak olduğunu varsayalım yatayda ilerlersek hep aynı tabakadayız ama dikeyde ilerlersek farklı tabakalara geceriz umarım ne demek istediğim anlasılmıstır:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2005 mesajların hçbirini okumadım sen yan dallanmaları zigzag olarak algılamayasın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar