SbNN Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Bir arkadaş mide bulandırıcı şeyler anlattı. Olayın özeti Şu: Yeniçeriler Osmanı normal bir şekilde alıp götürürler ama plan bellidir..Öldürmek.Sonra hiç kansız bir yöntem tercih ederler ve Osmanın elini ayağını bağlayıp testislerine içeri doğru basınç yapıp sıkaraktan patlatırlar bunun etkisiyle bağırsakları şişer ve Osman ölmüştür.. Bu doğrumu..Veya ne kadar doğru ?[signature][hline]Tek İstediğimiz Eşitlik ; Başka Birşey Değil
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2005 bu kolpa.. %0 'ı doğru.[signature][hline]FİLTHY PLAY!
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 sallamislar. Ne Turk ne yabanci hic bir kaynakta rastlamadim boyle bir olaya. son gunlerde Osmanli ile ilgili fantazi uretmek moda oldu. Bunu da o kapsamda ele alirim. dolayisiyla bu topik'i de Garbage bolmune yollamayi oneriyorum Cafein kardesimize ;)
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2005 Biraz yalan olmus bu, Garbagelık bulmadım ama parmaklarım da kaşınmadı değil. Neyse....[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Gitanzi Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Bilinen hikaye: Genç osman gerilemekte olan ülkesinin en büyük yükü olarak yeniçeri ocagını görür. Kaldırmak ister. Yeni çeri ağaları, bazı rantı bozulanlarda bunu saraydan alır yedikule zindanlarında boğarak öldürür
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 kolpa ne diye bu kadar kassınları vurmuşlardır kellesini[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
LordOfBlood Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Kan akıtmamaları lazım öldürürken, o yüzden kafasını kesemezler.[signature][hline]Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak...
trapt Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2005 Vurmamışlardır arkadaşım.. Bi çok kişi söler,dinci kesim kabullenememiştir ama.. Genç osman yeni çeriler tarafından tecavüze uğramıştır!! Hikayesi uzun tam hatırlayamıyorum yanlış olmasın...Uzun zaman geçti aradan bildiğim kadarını anlatayım..yanlışım varsa lütfen düzeltin Osman,Hz.Muhammed'i rüyasında görür..önünde eğilir ve Hz.Muhammed ona tokat atar...bu kabus onu çok etkilemiştir.Hocasına danışır..Hocası mekkeyi ziyaret etmesini söyler.. bu arada bi kaç olay olur Osman yeni çeri ocağını kaldırmaya kalkıştı (Uzun zaman geçti,osmanlı ansiklopedilerine lütfen bakın gerçekten çok ilginç bi konu) İç savaş gibi bişi olmuş,Yeniçeriler kazan kaldırıp,saraya girmeye çalışmışlar tabi bayağı bi kayıp verilmiş,en sonunda Osman ele geçirilmiş..tecavüz edildi ve yeniçeriler en büyük biziz demek için onu ata bağlayıp gezdirdi...halk hiçbişey diemedi..yeniçerilerin tepkisi sertti Yedikule zindanlarına götürüldü...Genç osman orda bayağı direnmiş 2 kişiyi öldürmüş..son direnişinde en son bi yeniçerinin baltasına hedef olmuş sol omzuna çok derin bi balta darbesi yemiş ve o darbeyle hayatını kaybetmiştir.. Tarih hocasınada sorduk doğru dedi..ama bi dinci bunu kabullenmez[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Kabul etmeyenllerin hepsini de dinci yaptin, oyle mi? hehe. Ciddi anlamda bir ic savas yok o donemde, Osmanli halen dunyanin en zengin ve guclu ulkelerinden birisi ama dususte oldugu acikca ortada. Genc Osman bir cok yenilik getirmeye calisiyor ve olaylar boylece basliyor. Ben size en mantikli aciklamayi getireyim, tarih hocaniza da anlatin o da bi dusunsun bakalim: 1- Yeniliklerden biri tek esliliktir. Genc Osman'in tek bir esi vardir ve o da Turk'tur. Yani yabanci cariyelerle evlenmeyi, birden fazla esle evlenmeyi kaldirmak istiyor, harem'in taht uzerindekini etkisini de.. 16 yasinda kendi hocasinin kiziyla evlenmistir. Bu olay diger hanedan uyelerinin, haremdekilerin, saraya kadin getirmeyi bir gelir haline getirenlerin ve kendileri de cariyeler kullanan bir takim guc sahiplerinin hosuna gitmez. 2- Diger yenilik, Genc Osman'in kurmak istedigi 'universite' sistemidir. Yani dini egitim agirlikli medreseler yerine, teknik ve bilimsel agirligi olan egitim merkezleri kurmak. Bu tabi Seyh-ul Islam ve medrese sisteminden kaymak yiyenlerin hic hosuna gitmemistir. Yani aslinda 'dinci' dediginiz kesiminde bunun oldurulmesinde parmagi olma ihtimali cok yuksektir. 3- Lehistan seferine gider Genc Osman 1621'de. Burada kagit uzerinde kazanmalari garanti olan bir kalenin kusatmasina asker gonderir fakat eldeki asker sayisinin planlarin cok altinda oldugunu gorur. Askerleri saydirir ve su sonuc ortaya cikar: 60 bin asker vardir. Oysa her ay 90bin askerlik maas hazineden cikmaktadir. Bu noktada yeniceriler basta olmak uzere butun yerlesik mekanizmalara guveni biter. Derhal Anadolu'dan sadece Turklerden kurulu birlikler kurmak uzere beyliklere haber gonderir. O donemde eski Turk beyleri halen varliklarini surdurmektedirler ve Genc Osman'a baglidirlar. Bunu goren yeniceriler ve Istanbul'daki kaymak yiyen gayri-muslim takimi cok rahatsiz olmuslardir. Turk beylerinin yeniden guclenmesi ihtimali (Osmanli'nin ilk donemleri gibi), bunlari rahatsiz etmistir. Adam ulkenin gidisatini gormus ve durumu duzeltmek istemis, onemli adimlar atmis ama mevcut guc odaklarinin tumunu rahatsiz etmis. Harem, seyh-ul Islam, gayrimuslim burjuvazi ve yeniceriler basta olmak uzere. Yani guc sahiplerinin, bazi dini ve askeri otoriteleri, egitim ve ticaret hortumcularinin tumunu birden karsisina almistir. Bu kadar kisa surede bu kadar dusman kazanmasi Genc Osman'in sonunu getirmistir. Genc Osman bu hareketleri daha yavas ve daha dikkatli yapsaydi, belki 30 yasina kadar bekleyip sonra harekete gecseydi cok farkli sonuclarla karsilasabilirdik. Ama cok genc ve toy bir yasta ve gencligin verdigi sabirsizlikla politik davranamamistir. Bagimsiz olarak olaya baktigimda bu benim getirebildigim en mantikli yorumdur. Aman tecavuz edilmis, yok omzuna balta vurulmus, yok sokaklarda surunulmus bunlar hic bir sekilde ispat edilemeyecegi gibi (hani fotograf mi var? film mi var? ispatlayamazsiniz lan iste), boyle olup olmamasi da hic bir seyi degistirmez. Omzuna balta vurulduysa ne olmus yani? Bu tarih degildir zaten, bu kahvehane muhabbetidir, entel geyigidir, yani Garbage'dir. Nasil olduruldugu bize hic bir sey ogretmez. Ama Neden olduruldugu cok onemli bilgi ve birikim getirir bize. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 23 Eylül 2005 05:46 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 23 Eylül 2005 05:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Chasten Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 23, 2005 said: SbNN, 20 Eylül 2005 21:30 tarihinde demiş ki: Olayın özeti Şu: Yeniçeriler Osmanı normal bir şekilde alıp götürürler ama plan bellidir..Öldürmek.Sonra hiç kansız bir yöntem tercih ederler ve Osmanın elini ayağını bağlayıp testislerine içeri doğru basınç yapıp sıkaraktan patlatırlar bunun etkisiyle bağırsakları şişer ve Osman ölmüştür.. Bu doğrumu..Veya ne kadar doğru ? Bende böyle bir şey duymuştum,ama inanmamıştım şimdi bide tecavüz edildi falan diyolar onada inanamıyorum gay sux.[signature][hline] Ok gibi doğru olsam, Yayla atarlar beni,Yay gibi eğri olsam,Elde tutarlar beni,Doğruda aç görmedim,Eğride Tok,Eğri yay elde kalır,Menzil alır doğru ok. ~®âi ~ *
Apache Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 kansız bir yöntem tercih edip boğmalarının sebebi osmanlıda padısahın kanının kutsallıgıdır.ayrıca rivayete göre boğarak öldürmeden önce harem odasında genc osmana bircok yenıcerı tecavuz etmıstır.daha sonrada cesedını ıbret olsun dıye meydanda surmuslerdır. said: SbNN, 20 Eylül 2005 21:30 tarihinde demiş ki: Bir arkadaş mide bulandırıcı şeyler anlattı. Olayın özeti Şu: Yeniçeriler Osmanı normal bir şekilde alıp götürürler ama plan bellidir..Öldürmek.Sonra hiç kansız bir yöntem tercih ederler ve Osmanın elini ayağını bağlayıp testislerine içeri doğru basınç yapıp sıkaraktan patlatırlar bunun etkisiyle bağırsakları şişer ve Osman ölmüştür.. Bu doğrumu..Veya ne kadar doğru ? boyle ekstrem bır oldurulme duymamıstım,ancak testisini patlatırlarsa gene kan sıçrar etrafa bana mantıklı gelmedi. [signature][hline]shinsetsu desu.. hordebab [Bu mesaj Apache tarafından 24 Eylül 2005 13:11 tarihinde değiştirilmiştir]
lancelotdulac Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 Pek ihtimal verilecek birşey değil. Boğarak öldürülmesi daha fazla kafaya yatıyor. Koca padişahsın şöyle iş yapmadan önce adam gibi bi bodyguard timi kurucan.Gelmez böyle şeyler başına, gelse bile diğer taraftanda adam götürürsün.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu [Bu mesaj lancelotdulac tarafından 24 Eylül 2005 13:35 tarihinde değiştirilmiştir]
metboy Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 ben de çoğu defa duydum öldürülmeden önce yeniçeriler tarafından tecavüze uğradığını. inanılcak gibi değil ama olmucak birşey de değil. zaten resmi kaynaklardan böyle bir bilgiye ulaşmak imkansız ama bu insanlar nerden duyuyorsa bunu çok kişi anlatmıştı bana.[signature][hline];;suitfly
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 Mesaj tarihi: Eylül 24, 2005 Osmanlı'da hanedan kanı kutsal sayıldığından, bu tarz idamlarda adet olarak kan dökülmez. En yaygın idam tarzı bu sebepten "boğmak"tır. Hatta boğmak için kullanılan silahla statünün doğrudan ilişkili olduğu rivayet edilenler arasındadır. (Yok altın zincir yok bilmemne hikayeleri vardır çünkü) Bu yüzden orasına vurdular patladı, burasına çaktılar oldu diyemeyiz. Tahttan indirilen ve öldürülen padişahların ve tahta rakip olmasın diye idam ettirilen padişah kardeşleri gibi "rakip"lerin hemen hepsi boğdurulmuştur. Osmanlı hanedanında devlet güçleri tarafından kanlı bir şekilde öldürülen hanedan erkeği yoktur (istisnalar hariçtir). Bu söylemin de büyük olasılıkla uydurma olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla,[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Öne çıkan mesajlar