Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mondial, Asya, Jinlun, ARN ve benzeri çin işi motorlar hakkında

Gunn

Öne çıkan mesajlar

Mondial'in 150ZAT ını almayı düşünüyorum. Fiyatı 3 milyar. Görünüş olarak bilmeyenler için Suzuki Burgman'ın en büyüğüne benziyor.

Sormak istediğim
-150ZAT benzeri, aynı fiyatlarda hangi motorları tavsiye edebilirsiniz
-Mondial vs. kullanıp da şikayetçi olan ya da tam aksi "süper" diyen arkadaşınız var mı?
-En uygun şartlarla neresi satar? Bazı yerler acayip promosyonlar yapıyor. Kredi kartına 70milyon taksit, bedava motor ehliyeti, 5 bedava ders falan gibi.

Lütfen deneyimsiz ya da çok güvendiği kaynaktan gelmemiş bilgilere dayanarak yorum yapmayalım. "Onlar çöp" ya da "süper motor, BMW alacağıma onu alırım" tarzı mesajlara somurtarak bakarım baştan söyliym :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2ay mondial kullandım. kullandıgım motorun daha plakası çıkartılmamıştı motorun halini görmelisin..
zaten şu an servisteymiş aldıgım bilgilere göre hala yapılamamış.
acayip dökülüyor mondialler.
ben açtım ön tarafı komple direksiyon cok sert dönmeye başlamıştı.bakayım belki yaparım dedim.abi nerlere vida koymuşlar ne tornavida giriyo ne başka bişey.. açılmıyo meret.sadece monte etmişler gondermişler.gerisini düşünmemişler "burayı taktık ama bida açılır mı bu?" sorusunu sormamışlar yani o derece..
gidon var içerde demir boru şeklinde.ona fren kollarını bağlamışlar ama neyle? plastik bi parçayla vidayla sıkmışlar kelepçe usulü o kadar..
fren aldıktan 6-7 gün sonra tutmamaya başlamıştı yine söktüm baktım o plastik kelepçeyi sıkan vida plastiğin şeklini bozmuş yamultmuş atmış.. gittim bisikletçiye kaynak yaptırdım demir kelepçeylede öyle düzeldi.her yerde servis var diyolar harbidende var ama serviste parçaları yok =P ha bu arada aynayı ayarlarken ön rüzgar korumasıda kırılmıştı. öeh hayvan demeyin.ayna dönmüyodu sert davrandım heralde ön mika rüzgar korumalıgı yarıldı gitti. o yüzden mondial tavsiye etmem..

Keeway ARN ise uzakdoğu değil avrupa üretimi. belirtmeden geçemedim..
yazmayın demişsin ama yazmadan edemicem piaggio..[signature][hline]FİLTHY PLAY!
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen Çarşamba Hürriyet Otomobil gazetesinin son sayfasında Ayşe Şule Bilgiç'in yazısında bu konulara değinilmişti.

Özetle: Görüntü ve fiyat olarak cezbedici olmalarına rağmen olası bir sorunda 4 ay parça beklemeyi göze alıyorsanız tercih edin siz bilirsiniz demiş :)

Ayrıyetten bence çok önemli olan ABS frenler ile ilgili bölümüde özetleyim.

Uyanığın biri "ABS" markasını tescil etmiş. Bu markalar da "ABS" marka fren kullandıkları için broşürlerde ABS li motosiklet gibi algılanıyor. Gizliden gizliye bir şaşırtmaca kandırmaca var. Nasıl olsa ABS li diye güvenerek yapacağınız frenler hüsranla sonuçlanabilir.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Benim durumum şu:
Motor almak için büyük bir para gözden çıkaramam. Zaten hanım Damoklesin kılıcı gibi sallanıyor üstümde bu konuda. "Ya ayda 70 milyon lirayı düşürsem bile üzülmem" kontejanından alabilirim ancak olası bir motoru.

Scooter sevmiyorum zaten ama sadece Burgman tarzı büyük scooterlar dayanılabilir geliyor bana. Piaggio'nun falan böyle modelleri ortada yok, olsa bile 10milyar üstü fiyatlara geliyor.

ARN'nin de 150zat tarzı motoru yok. Daha küçük scooterları var sadece. Ya da ben göremedim.

Mondial ve Asya motor forumlarını takip edince insanların "bir sürü sorunu var ama çok güzel motor, parasını hak ediyor" dediklerini gördüm. Bunlar şanslı insanlar mı yoksa sanayi sitesinin yan sokağında mı oturuyorlar acaba? Ya da "3milyar verdik, herkesin canı yansın bizim gibi" mi diyorlar? :)
Sosyal ağlarda paylaş

- 4 aydır Mondial 150 ZAT kullaniyorum
- 3.000 YTL+120 YTl (ruhsat, plaka vs) aldım
- 3.000 YTL ye o görünüşte başka motor yok.
- Yolda herkes dönüp dönüp bakıyor. Motor birazda zevk işidir. Tamam çok kaliteli bişi deil ama öyle milletin salladığı gibi kalitesiz bişi deil. 1000 km oldu, rodajını sorunsuz tamamladım. Plastik aksamadan bir titreme sesi gelebilir. Servise götürüp vidaları sıkılaştırınca düzeliyor. Benzin otomatiği ilk çalıştırmada 10 saniye kadar tıkırtı benzeri bir ses çıkarıyor, bu normal, sorun yok.
- Ortalama tüketim rodaj sırasında 3 l/100 km. Rodaj tamamlandığında kaliteli bir yağ (15 milyon), bosh veya kalite bir marka buji (10 milyon) ile değiştirin. Üstündeki buji çin malı ve kalitesiz bir ürün. Ben rodajı tamamlayınca bosch marka buji ile değiştirdim ve bariz bir şekilde çekişi arttı.
- Tek kişi düz yolda 100 km/h hıza ulaşabilirsinzi. Bu hızda bile titreşim tolere edilebilir bir seviyede. Sürüşü tehlikeye atacak derecede bir titreşim yok. 2 kişi (ben ve artçım toplam 200kg +150kg motor= toplam 350kg) 80 km/h hızla toplam 80km yol yaptık. Sorunsuz. (Not: Şişman olan artçımdı)
- Rampa çıkarmı , yoksa bayar mı vs gibi sorularla kafanızı karıştırmayın. Çıkıyor. (Eskişehirli olan varsa Eskişehir-Bilecik arası yolda, Gülümbe ramplarını 60 km/h hızla çıktım)
- Hava soğutmalı olduğu için uzun süre yol gidilecekse 200km civarında motorun 5 dakika kadar dinlendirilmesi iyi olur soğuması için.
- Selesi (özellikle artçılar için) inanılmaz rahat. Sürüş poziyonu olarak cruiser rahatlığı war bile diyebilirim.
- Benzin göstergesi olması bir artı. Yolda kalmanızı önler. Depo 11 litre. 400 km ye kadar yol yaparsınız sakin bir sürüşle.
- Arka fren biraz sorunlu. Daha doğrusu motor kullanmakta acemi iseniz sorun çıkarır. Arka fren tek başına motoru durdurmakta başarısız. Ön/arka kombinasyonu yaparak zınk diye duruyor. Ön fren disk, arka kampana.
-
Velhasıl kelam ben aldığıma çok memnunum. 1-2 sene kullanıp burgman almayı düşünüyorum. Başka soracak bi sorun warsa seve seve yanıtlarım.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
IllidanStormrage, bi zamanlar demiş ki:
Dinciler nefes alıyo ooo ozaman biz almamalıyız
Sosyal ağlarda paylaş

Motorumun önden görünüşü (Motor kirli biras)

Arkadan görünüş

Aha bunlarda 200kg :)[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
Sosyal ağlarda paylaş

He, tombul olan gumustu :)
Tabe insan istiyo sarışın, mavi gözlü bi hatun atmak arkaya ama kader...[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
Sosyal ağlarda paylaş

o ucuz 3 mılyarlık cazıbeye bende kapıldım ve kopekler kadar pısmanım
motorun 3 uncu taksıdını ayın 23 unde yatırcam ve su an kadar olanları sayım sana

Motor 150 t1
1- 300 bakıma kadar motorun stop etmesı , gaz yememesı (arac gecerken bı anda gaz yemeyıp yıgılıp kalması ıle sol serıtde salak bı ıfade ıle kalmak gıbı) yada kırmızı ısıkda aralardan sıyrılıp en one gecıpde motorun bı anda stop etmesı ıle yesıl ısıgın denk gelmesı ve arkadan korna seslerı ıle kulaklarımın cılması
2 - 300 bakıma goturdumde (bılgısızlık basında dursana) gerı zekalı kendını usta zanneden oysa daha once araba yıkamacı olan tıplerın yagı degıstırmemesı ve ben sordugumda 1000 de degıscek abı demeelerı .
3- bu bakımdan sonra stop ve gaz yememe problemının aynı sekılde devam etmesı ıle bırdaha servıse gıdıp motoru bırakmanın aksamı arkasında Karburatör degıstı abı daha hıc bısı olmaz demelerı .
4- ıkıncı gunde motorun artık calısmaması mars alıyor ama motor bı turlu calısmayıp tekrar servıse goturmekle sonuclanması
5- her gıttıgımde cıktık gezdık ole bısı yok denmesı ( banamı denk geldı ulan motor orda zenıt saat oluyordu resmen)
6- artık bu servısdekı dangalakların bı bokdan anlamamalarını anlayıp baska bı servıse gıttımde ordakı ustanın ' abı buna 125 ın karboturun takmıslar dedıgınde ve 1 depo benzınım cayır cayır gıttınde dıger servıse donup o gerı zekalı dankalak herıfılerı kapmam bır oldu zaten
7- ve bunca sorunun sadece ve sadece benzın fıltresınden kaynakladıngını anlattıklarında
8-bır oglen vaktı eve gıdıp yemek yıyıp aksama kadar calısmayan motoru gece dukkana cekmek ıstedıgımde AKU sunun bıttıgını ve ıterek ıttgımde
9- tekrar yakın olan servıse goturdumde HATA SIZDE AKU YU bıtırmeseydınız demelerı
10- degıstın dedıgımde SARJ edıp tekrar takmaları
dan dolayı artık kusucammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ve nefret ettım daha goruntu olarak tıg gıbı ama ıcı curusmus karpuz gıbı gozunde suan motor

ve ayrıca. can guvenlıgını dusunuyorsan alır almaz lastıklerını ya PRELLİ yada METZGEL marka lastıklerle degıstırmenı sıddetle onerırım .cunku takılan lastıklerle yagmurda yol gıtmek
buz tutmus bır golde kayak takımları ıle gıtmekden ınan bana farksız..

bu saatden ve bukadar yazıdan sonra egerkı o CAZIBEYE sende katılacaksan senın ıcın uzgunum
Sosyal ağlarda paylaş

Babamda bir motor almayı düşünüyor. Önceleri Mondial istiyordu fakat baya bir şikayet olduğunu gördük özellikle servisler hakkında. Yanılmıyorsam şu an bu firmalar istatistik toplama aşamasındalar ve seneye gereken parçalara göre bir üretim ağı kurulacak. Yani bu sene herkes birer denek :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

Kardeş, motor stop ediyo ve gaz yemiyo demişsin bi tek. Ve ondan sonra tekmili birden 72 bölüm servis dizisi yazmışsın.

Neyse, özetle olay şudur ki, Ne ka ekmek o ka köfte. Kimse bunların suzuki, honda, yamah olduğunu söylemiyor. Eğer buna

verecek 8.600 YTL niz varsa tabiki Çin mallarından uzak durun. Ama 2-3 milyara alınabilecek daha iyi bir scooter yok.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?

[Bu mesaj navyamphs tarafından 21 Eylül 2005 14:03 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

anlatılmak ıstenen ve de topık ın acılma sebebı zaten bunlar degılmı ?? . Daha 3 aylıgını doldurmamıs olan bı motorda bu kadar sıkıntı cekmek yanı arıza oldugu zaman servıse gıt duzelsın gerı gel

bunda motor sorunlu servıs sorunlu azda olsa parca sıkıntısı cekılıyor e honda yada yamaha felan alsaydık bu sıkıntıları yasamazdık sonucda .Bırııncıı motorda cok sorun olmazdı ıkıncı servıse gıttımızde duzeltılme ıhtımalı yukselırdı ..

ha aklıma geldı bu arada arka fren merkezde plastık parca koptunda ıse orjınal parca olmadıgı ıcın ordan bulunan plastıkbı parca sıkıstırıldı.

arkadasımda da aynısı var ondakı sıkıntılar benımkınden beter keza o cok kullanıyor 3 bın devırmıs benımkısı sadece 650 km de bu kadar az kullanılan bı makınede sıkıntı cekmek ınsanı cıleden cıkartıyor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yellowdream, 22 Eylül 2005 13:40 tarihinde demiş ki:
said:
navyamphs, 21 Eylül 2005 10:23 tarihinde demiş ki:
Tabe insan istiyo sarışın, mavi gözlü bi hatun atmak arkaya ama kader...

Ben hem sarışın mavi gözlüyüm hem de artçından zayıfım beni gezdir motorunla ......

ooo sende sanki hiç binmiyosun o motora.. kaskın bile var beee. ohh şıvey şıvey her öölen geziyosunus işte daha ne olsun ki..[signature][hline]Muhacirler kayıp edilmiş toprakların kutsal hatıralarıdır.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mitin, 22 Eylül 2005 13:57 tarihinde demiş ki:
said:
said:

Ben hem sarışın mavi gözlüyüm hem de artçından zayıfım beni gezdir motorunla ......

ooo sende sanki hiç binmiyosun o motora.. kaskın bile var beee. ohh şıvey şıvey her öölen geziyosunus işte daha ne olsun ki..

kıskanmak kıskanmak yok çok ayıp çok
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yellowdream, 22 Eylül 2005 17:35 tarihinde demiş ki:
said:
mitin, 22 Eylül 2005 13:57 tarihinde demiş ki:
said:
said:

ooo sende sanki hiç binmiyosun o motora.. kaskın bile var beee. ohh şıvey şıvey her öölen geziyosunus işte daha ne olsun ki..

kıskanmak kıskanmak yok çok ayıp çok

ne kıskancam beaa.. alla alla hehe :D bende gesiyom saten motorla, sen bilmiyon tabii ;)[signature][hline]Muhacirler kayıp edilmiş toprakların kutsal hatıralarıdır.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...