Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Horul horul uyumak buna derim ben...

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Zaten Kimse Peygamber Efendimiz Yönettiği Döneme Laf Edemez Asıl Mükemmellik Ordaydı Çünkü...[signature][hline]You can die anytime! It takes true courage to live!
---Kenshin Himura---
Xaenin, 16 Ağustos 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Biz insanız . İnsansı tepkiler veriyoruz . Senden de aynı tepkileri bekliyoruz .Kenshin.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah gerçekten komik insanlar geliyo foruma arasıra. 10 yıl sonra dünyayı neyle yönetiyo olucaz çok merak ediyorum. sihirli değnek falan icad edicez heralde.

herşey ekonomiye bağlı arkadaşlar. para olmadan hiçbişey olmuyo, istediğin şekilde yönet ülkeni, en haşin, gaddar iktidardan, en demokratik ülkelere kadar, her yerde paranın sözü geçiyo. akp ekonomi adına ne yaptı? bi önceki hükümetten devraldığı imf programını aynen devam ettirdi, napsın? elimiz kolumuz bağlı.

ayrıca, bu ülkeye şeriat gee-lee-mez. gün gelip de "çoğunluk istiyo" diye ülkenin düzenini, anayasasını değiştiremezsiniz. demokrasi kavramı o şekilde işlemiyo. % kaç oyla gelmiş olursa olsun, bugün gelir, yarın gider. "çoğunluğun" gücü yetebilirse, ülke düzenini yıkar, milyonlarca insan katleder, orduya karşı gelir, yeni bi ülke kurar, onu da şeriatla yönetir. eh kolaysa buyursunlar.

kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. ne şu andaki hükumet, ne de bundan öncekiler. hepsinde kadrolaşma, adam kayırma, yolsuzluk, torpil, rüşvet vesaire mevcut.ayrıca hatırlatırım, tayyip erdoğan'a ve şu anda mecliste bulunan bilimum ak partililere de yolsuzluk davaları açılmıştı vakt-i zamanında. ama memleketimizde dokunulmazlık diye şahane bişey var.sen benim kim olduğumu biliyor musun?

chp bu kadar über bi parti olsa, bitanecik seçim kazanmış olması gerekirdi. ama yok. bi yerde bi yanlışlar yapıyorlar, tutturamıyorlar ve muhalefette kalıyorlar, böyle giderse de kalmaya devam edecekler. ama kötünün iyisi lafını akp için değil, chp için kullanırım doğrusu. muhalefet bence gerektiği kadar eleştirmiyo bile! deniz baykal çok sansasyonel laflar etmediği sürece kamuoyuna da yansımıyo zaten, bunda medyanın da suçu var.

velhasıl, insanlarımız uyuyor/uyutuluyor, bisürü şey değişiyor, ama bizim derdimiz semra hanımın ağzıyla gamze özçelik'in memeleri arasındaki ilişki. galiba bu dünyada insanlar hakettikleri şekilde yönetiliyo..[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KenshinHimura, 22 Eylül 2005 01:05 tarihinde demiş ki:
Bence Bu Konu Sapıtcak Kilit Atılsın...

...Önerimi Tekrarlıyorum...[signature][hline]You can die anytime! It takes true courage to live!
---Kenshin Himura---
Xaenin, 16 Ağustos 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Biz insanız . İnsansı tepkiler veriyoruz . Senden de aynı tepkileri bekliyoruz .Kenshin.
Sosyal ağlarda paylaş

emin ol Allah ı gerçek anlamıyla yönetimine referans gösterebilen bi toplum evrenleri bile yönetir... Paranın kölesi olmak senin yaptığına deniyor işte...Paraya tapanların dünyası.... yakında yıkılcak üzülmeye başlasaniyi olur... Gerçekleri sezmiş bi müslüman Türk gençliği yetişiyor... Ayrıca hükümet imfyi reddetseydi şuan katrilyonlarla ekmek alıyor olurduk arkadaşım...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 22 Eylül 2005 01:05 tarihinde demiş ki:
kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. ne şu andaki hükumet, ne de bundan öncekiler. hepsinde kadrolaşma, adam kayırma, yolsuzluk, torpil, rüşvet vesaire mevcut.

İyi de, bundan önce gelmiş hükümette amaçlar bireysel para kırma, hazır yönetimdeyken üç beş kuruş kazanma amaçlıydı. Tayyip Erdoğan'da ben çok daha farklı bir amaç görüyorum. Bu yüzden korkuyorum. Adamın umrunda olan sanki bireysel para kırmak değil de Türkiye'yi apayrı noktalara taşımak.
Ayrıca Ugur, sistem yıkmak düşündüğün kadar kolay bir şey değil. Kimsenin Amerika'yı Avrupa'yı savunduğu yok ancak Şeriat da Komünizm gibi fikirde iyi niyetli olsa da kitaptaki gibi pratiğe asla geçirilemeyecek bir sistem. Geçirilebilecek olsa bile Türkiye gibi etnik kökenleri farklı yerlerden gelen bunca insanı sadece bir kısmın dinine göre yönetmek ne kadar doğrudur?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ya bende akp'ye soğuğum ama adamlar birşeyler yaptılar. mecliste koalisyon olmadığı için hızlı hızlı ilerlediler. AB ye girmek için ellerinden gelen herşeyi yaptilar. Arada saçma kararlar verdiler.. Bazende vermeye çalışıp veremediler. Şimdi hepimiz diyoruz ki enflasyonun düşmesi halka yansımadı. bu nası ekonomi? falan filan.. Yani zamlar geliyor ardı ardına doğru ama ekonomi şu anki kadar iyi olmasa ( ki chp'nin ekonomiyi bu kadar iyi tutacağından şüpheliyim. Her ne kadar chp'ye oy vercek olsamda.. Baykal'dan bi umudum yok.) zamlar %100 belki %200 daha fazla olacakti şu anki duruma göre bence..

AKP bazi işleri başardi.. Ben şu anki başbakanın düşüncelerinin değiştiğine de inanmiyorum fakat, o da daha iyi bir türkiye için çabaliyor.. Yani sonuçta AB için tüm gerekli şartlari yerine getirdiği halde önüne çikardiklari ilk sorunda "biz ab'ye girmiyoruz arkadaş.. " gibisinden rest çekebilirdi ama çekmedi.. daha sonra ben ( ki AB'ye girmek isteyenlerdendim.) bile sıkıldım. Rest çeksin artik, maymun olduk dedim kendimce.. Restinide çekti helal olsun dedim.

Yadırgadığım bi nokta vardı o da kur'an kursları ile ilgili yasa tasarısı. Bu da onun düşünceleri yani, kendini seçenlerin büyük çoğunluğunu herkes biliyor. Onlara karşi bi iyi niyet gösterisiydi bence.. "Ben hala bu tutum içindeyim, yanlış anlaşilma olmasin.. bi dahaki seçimlerde desteğiniz tam gaz devam" gibisnden bir mesaj.

Yani ne blim, Chp tek başına iktidara gelse.. Bu kadar iş yapabilirler miydi diye bi sormak lazim bence. Ya da MHP veya DYP...[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben de yoruldum.Kulaktan dolma bilgiler ve garip(!) kafa yapılarına istersen 1234562345633 kere fikrini söyle yine de tam hız yanlış şeyler öğrenmeye ve bunlara inanmaya devam ederler[signature][hline]gone through days without talking there is a comfort in silence-so used to losing all ambition-and struggling to maintain what's left

Sosyal ağlarda paylaş

@uğur:benim kalbimde göz yok, mutant değilim.

o gençlik nerden nereye nasıl yetişiyor?beğendiğiniz hükumet imf'yi reddetmiyo işte, reddedemez, reddetmeye gücü yetecek bir başka parti falan da yok türkiyede. dünyanın düzeni şu anda budur, bunu yıkabilecek olan beri gelsin. yıkılırsa bence sen benden daha çok üzülürsün o da ayrı konu.

@antimodes dediğim gibi, ülkeyi bi yere taşımak öyle kolay değil. hele ki kendi yağımızla kavrulmuyorsa, dışa bağımlıysak. şeriat getirmek isteyen hükumet ab'ye girmek için her türlü ödünü vermekle uğraşmaz.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.

[Bu mesaj sir tarafından 22 Eylül 2005 01:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@sir: İyi güzel diyorsun da, bunun yanında bir de arka korkusu dediğimiz olay var.
AKP başa geldiği anda ne yaptı ilk? Abuk sabuk dinle ilgili 3-5 tasarı öne sürdü böylece ordunun sınırlarını test etti. Ordu da zaten 1 sustu, 2 sustu üçüncü de bir höt dedi.
Hepimiz biliyoruz ki günümüzde askeri darbe olma olasılığı nerdeyse yok. Ancak unutmayın ki AB'ye girme dönemi çok ince ve önemli bir dönem. Doğrudan bir darbe olma ihtimali olmasa da ordunun AKP'nin bu doğrultuda çabalamaması durumunda bir şekilde müdahale ederdi diye düşünüyorum.
Günümüz türk insanı genel anlamda dinine bağlı olsa da "araplar mı avrupalılar mı?" sorusuna basitçe avrupalılar deriz. Başta dediğim gibi, beni endişelendiren bugün değil, yarınlar.
Bakın en güzel örneğini burda bile görüyoruz. Ugur demiş ki "bilinçli müslüman bir gençlik yetişiyor.". Bu "sözde bilinçli" müslüman gençlik büyüyünce ne olacak? Bu gençlikten çıkan yazarlar, aydınlar ne kadar zarar verecek ülkeye? Ben daha çok bu konularda endişeliyim. AKP'nin AB'ye girme çabaları ne beni şaşırttı ne de iyi niyet konusunda ikna etti açıkçası.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

uğur'u pek kaale alma bence fazla bilinçli bir kişi o.

başka türlü açıklayayım öyleyse. ab'ye girme süreci diye bişey yok, zaten ab üyesi olmıcaz, imtiyazlı ortak olucaz, ayrıca serbest dolaşım imkanı gibi şeyler de olmayacak. ama ab'nin bizden modernleşme adına talep ettiği bir çok yasa, koşul, standart var, bunların kimisi biraz saçma (kokoreç yasaklanır mı aabi?) kimisi mantıklı..akp hepsini harfiyen yerine getirmek için uğraşıyo. zaten imf'ye de göbekten bağlıyız.

senin korktuğun tarzda bir girişime kalkarsa bu hükumet, hem imf, hem ab, hem abd bütün maddi desteğini bi anda çeker ve "şak" diye kalırız ortada. buna kimse yanaşmaz. o yüzden bu ülkenin düzeni de değişmez. herşey çıkar ilişkileri üzerine kurulu, bu ilişkileri toptan reddetmek intihar olur.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 21 Eylül 2005 23:25 tarihinde demiş ki:
Sağıma bakıyorum, durup dururken muhalefet olsun, tabanı memnun etmek olsun amacıyla camii açısından gayet zengin bir yere yeni camii yaptırtmaya kalkan bir belediye görüyorum.
Soluma bakıyorum, ülkenin iyiliğinden çok kapıldığı sidik yarışının heyecanıyla olur olmaz her şeye itiraz eden, çamur atan bir muhalefet partisi görüyorum.
Arkama bakıyorum, zamanında Atatürk'e demediğini bırakmamış, Türkiye hakkında korkunç sözler söylemiş, bu düşünceleri yaptığı konuşmalarda gözlerindeki parıltıdan anlayabileceğiniz gibi bütün kalbiyle savunan bir lider görüyorum.
Önüme bakıyorum, kadrolaşmış bir milli eğitim, açılmış kuran kursları, şimdiden 15 yıl gerilemiş bir türkiye, türbanlı kadınlar, Türkiye hakkında böyle laflar etmiş, ideolojisinin ne olduğu apaçık ortada olan bu liderin 2. kez başa gelicek olmasını, 10 sene sonra bu sistemde yetişmiş gençleri, onların düşüncelerini, türkiyenin daha ne kadar geriye gideceğini görüyorum.
Anlayacağınız önüm, arkam, sağım, solum sobe.
Bu adamın gerçekten değiştiğine inanan o kadar çok kişi görüyorum ki etrafımda, korkuyorum resmen.
Horul horul uyumak buna derim ben işte... Kayıtsızca ve tepkisizce kendini teslim etmek bu uykuya... Ülkemizi temsil eden kişi bile bizden habersiz iş çevirme peşinde... Ne ülkeyiz ama...
helal olsun diyorum be nde sana, cok güzel yazmissin.

uyumayi seviyoruz, bize dokunmasin da, torunlarimizi kim öperse öpsün[signature][hline]WoW EU - Burning Legion
Elandra, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KenshinHimura, 22 Eylül 2005 00:21 tarihinde demiş ki:
1-Kimsenin Türbanına Kursuna DİNİNE Laf Etmek Sana Bana Şuna Buna Düşmez...
2-Köy Etstitülerinde Yetiştirlen "Aspirin Öğretmen" Denilen ARkadaşların Birer Misyoner Olduğunu+Kürdistanı Kurmak İçin Diyrbakırlıları Kışkırttını Biliyormuydun...
3-Akp İçin Konuşmak Gereksiz Kötünün İyisi Diierlerinin Hepsının Ne Mal Olduğunu Zaten Biliyoruz...
4-Türkiye Üstünnde Oynanan Oyunların Zaten Haddi Hesabı Yok Kaldıkı Biz Çalışıp Avrupa Standartlarına Yetişelim..Milleti Uyutmayı Okadar İyi Başarıyolarkı...Ata Öldü..1 hafta O Konusuldu...Hülya Avşar Boşandı..Fln Fln..Kimsenin Anayasa Tasarısı..Müzakere Tınladığı Kalmadıkı....Bunu Yüzünden Siz Çıkıpda Devlete Laf Edemessiniz Benim İnancım Adamların Bir Şeyler Yapmaya Çalıştığı Ki Bu Çogu Yönetimin Yapmadığı Bir Şey Di...

1- Türban ne kadar dindir olayina girmeyelim, dinsel boyutuna inanmasam da onu atliyorum, Atatürk Devrimlerinden olan Kilik Kiyafet Kanunu'na uymamaktadir türban. Yasak olmalidir nasil fes yasaksa. Ben yanlis birsey göremiyorum yani yasaklanmasinda, bak din min de demedim, teolojik boyutunu burda tartismayalim, onu da savunabilirim gerci de baslik pic olur.

2- Köy enstitüleri olmasaydi, bugün Iran'dan hicbir farkimiz olmazdi. Bircok aile dostumuz köy enstitüsü mezunudur, buradan mezun olan ögretmenlerin ögrencisidir (tipki annem ve babam gibi). Kürdistanla alakayi nerenle kurmayi becerdigini bilemiyorum da, son derece ilerici, aydin ve Atatürk'ün izinden baska bir yolda yürümeyen insanlardir. Solcu insanlar yetistirdi köy enstitüleri, belki de seni rahatsiz eden bu. Ama bir gercek var, solcu adam pes etmez. Ve günümüzde hala yasatilmaya calisilan bir egitim atesi varsa, o köy enstitülerinin bir kalintisidir. Aksi takdirde, köyler gelismemislige dogru itilmeye, dünyadan uzaklasmaya, karacahil kalmaya mahkumdur ve Türk halkinin cok büyük bir cogunlugu köylerde yasamaktadir, onlar da hepimiz gibi birer insan ve TC vatandasidir. Bu insanlarin aydinlanmasi, bazi basiretsiz siyasetcilerin oyunlarini zorlastirdigindan kapatildi Köy Enstitüleri. Cünkü, cahil insani kandirmak daha kolaydir. Allah carpar dersiniz, susar

3- RTE'nin dediklerini red mi ediyorsun yani, Atatürk ve laik Türkiye hakkinda o laflari etmedi mi diyorsun 11 yil önce?

4- Bal gibi devlete laf ederim. Milleti kim uyutuyor, Aydin Dogan mi? O her zaman her hükümetin yalakasi olmustur. Bunlarin hepsi yapay gündem, eger hükümet halkin düzgün haber almasini, dogru seylere kafa yormasini istese bunlarin önüne cok kolay gecer. AKP kadrolasmasi, artan irticai faliyetler vs. nedense hep gözümüzden kaciyor, bir zavalli cumhuriyet bagiriyor sesinin ulastigi yerlere. Diger hükümetlerin yapmadigi, yapamadigi da AKP'nin yaptigi birsey göster bana? Fikir, baslangic veya gelistirmede en büyük pay onlarin olsun?

Bir de, yazi yazmayi ögren. Türkce'de sadece cümlenin ilk harfi, özel isimlerin ve kuruluslarin her kelimesinin ilk harfi ile kisaltmalarin her harfi büyük yazilir. Cümlenin her kelimesinin ilk harfi büyük yazilmaz.[signature][hline]WoW EU - Burning Legion
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 22 Eylül 2005 01:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ugur, 22 Eylül 2005 00:28 tarihinde demiş ki:
Köy enstütüleri konusunda arkadaşa katılmıyorum... onlar bir süre sonra terörist yuvası ve eğitim merkezi olmuştu... Başbakan konusunda da sizlere katılamıyorum... Bundan önce gelen tüm partiler sadece para yedi ve cep doldurdu fakat daha bugüne kadar Tayyip Erdoğanın böyle bir olaya karıştığını belgeleyen biri bile olmadı... 10 yıl önceki düşncelerine gelince bence insanlar değişebilir... Şahsen 4 yıl önceki fikirlerimle şimdikiler arasında dağlar kadar fark görüyorum... Ayrıca İran devrimden sonra çok daha ileri bir ülke olmuştur, politik,ekonumik ve teknolojik düzeyde bizdende geri iken bizim aldığımız yolun 20 -30 katını 15 sende almıştır. Şuanda iç ve dış borcu yoktur ve nükleer silah üretme kapasitesine sahiptir Amerikaya baş kaldırma haysiyetine hasil olan bir ülkedir. İranın bugün yaptıklarını ülkemizin şimdi yapması düşünülemez ama İnşallah 10 yıl içerisinde bu böyle olacak...Ayrıca kimse şeriat kötü diyemez çünkü yeryüzünde şeriatla yönetilen devlet yoktur...Saygılarımla Uğur
Kusura bakma
Sen gerizekali bir insansin.
Evet gerekirse uzaklastiraiblirler beni, ama bu senin gerizekali oldugun gercegini degistirmiyor.
Herif Iran devriminin ülkeyi ileri götürdügünü, bize örnek olmasi gerektigini söyledi ya

Atatürk diye biri geldi gecti bu dünyadan, hic duydun mu adini?

said:
bu otel meselesi biraz hafif ve komik kaçtı açıkçası... farkındamısın arkadaşım bilmiorumama o Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı... pansyonda kalcak değil herhalde...Merak etmeyin hepimizi mükemmel bi gelecek beklio... Meşrutiyeti zorla ilan ettiren vatan hainlerinden başlayan bu çöküşü Atatürk durdurmuş ama bu çöküşü başlatanlar Atatürk ü rozet yapıp yollarınan silmiştir... şimdi ise klişeleri reddeden brinden bu kadr korkmak yersiz...Bekleyin 10 yıl sonra dünyayı yönlendiriyor konumda olucaz

Insanlarin yönetimde söz sahibi olmak istemesi = Vatan hainligi? Ben bir bireyim, en büyük hakkim nasil yönetilecegime karar vermek. Kuzu degilim ben sen ve senin gibi düsünenler gibi.

said:
Din korktuğunuz gibi öcü bişey değil... din insanlığa Allah tarafından doğruyu göstermek için yollanmıştır... Bizi yaratanın bizler için en uygun gördüğü yönetim şeklini bilmeden yargılamak komik olur... lütfen herkez şeriatın kol kesmek olmadığını bilerek bazı yorumları getirmeye devam etsin... Emin olun "O" en iyisini biliyor...

Yanlis, Islam Allah korkusu üzerine kuruludur. Islamiyet'te, tek kutsiyet Allah'a aittir. Yine Islamiyet'e göre Hz. Muhammed bile insandir, tanrisal gücü ve yetenekleri kendisinden degil, tanrinin bizzat kendisinden gelmektedir. Peygamber bile Tanri'nin emrettikleri harici bir hareket yapamazken, hangi Müslüman utanmadan kendini Tanri'nin kurallarinin bekcisi ilan edebilir? Allah'tan baska, kim bir Müslümana kullarini yönetme hakkini verebilir? Seriat, din korkusuyla insanlarin zaptedildigi, gelismemis ve kisi/gruplarin digerlerini ezmesi üzerine kurulu bir yönetim bicimidir.
Sen nasil böyle fütursuzca konusabiliyorsun ya? Sen nerdesin beyefendi bi etrafina bakin, laik Türkiye Cumhuriyeti burasi. Seriatla hicbir zaman yakindan uzaktan ilgisi olmadi, benim gibi insanlar bu topraklarda yürüdügü sürece da olmayacak. Her sey burada yazip cizmek kadar kolay degil.

said:
KenshinHimura, 22 Eylül 2005 01:02 tarihinde demiş ki:
Zaten Kimse Peygamber Efendimiz Yönettiği Döneme Laf Edemez Asıl Mükemmellik Ordaydı Çünkü...
Nerden biliyorsun, ordaydin heralde sen?o[signature][hline]WoW EU - Burning Legion
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 22 Eylül 2005 02:16 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 22 Eylül 2005 02:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

penth arka arkaya attigin 4 msgde sordugun sorunlarin bazilarina ben cevap vereyim.
RTE dedigin adamin diger hukemetlerden farkli yaptiklari ekonami, avrupa birligi icin olsada cikarttigi yasalar(imf politikasiydi, eski hukumetin ekonomi politikalarini devam ettirdi demeyin bu isler bukadar kolaydida daha onceki hukumetler neden yapmadi yada yapamadi?)
Koy enstituleri de birkac aydin yetistirdiysede cok daha fazla vatan hayininin ortaya cikmasina neden oldu.
Islamiyette allah korkusu uzerine kurulu bi din degildir tam tersine, Allah sevgisi ve hosgoru uzerine kurulu bi dindir.

Solculukla yasakci zihniyetin bukadar birbirine yakin olmasinida bir turlu anliyamiyorum zaten.
birgun umarim bu yasakcilikla ve herseye muhalefet olmakla bir yere varilamiyacaginin farkina varirsin.

[Bu mesaj Fable tarafından 22 Eylül 2005 06:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fable, 22 Eylül 2005 06:51 tarihinde demiş ki:
penth arka arkaya attigin 4 msgde sordugun sorunlarin bazilarina ben cevap vereyim.
RTE dedigin adamin diger hukemetlerden farkli yaptiklari ekonami, avrupa birligi icin olsada cikarttigi yasalar(imf politikasiydi, eski hukumetin ekonomi politikalarini devam ettirdi demeyin bu isler bukadar kolaydida daha onceki hukumetler neden yapmadi yada yapamadi?)
Koy enstituleri de birkac aydin yetistirdiysede cok daha fazla vatan hayininin ortaya cikmasina neden oldu.
Islamiyette allah korkusu uzerine kurulu bi din degildir tam tersine, Allah sevgisi ve hosgoru uzerine kurulu bi dindir.

Solculukla yasakci zihniyetin bukadar birbirine yakin olmasinida bir turlu anliyamiyorum zaten.
birgun umarim bu yasakcilikla ve herseye muhalefet olmakla bir yere varilamiyacaginin farkina varirsin.

[Bu mesaj Fable tarafından 22 Eylül 2005 06:54 tarihinde değiştirilmiştir]
deriz cunku oyle. neden daha once olmadi, bu isler biraz farkindaysan olayin zamanla alakali. hadi enflasyonu dusurelim diyince bi anda dusmuyo. hala insanlar duruma alisamadi, kendi kendilerine fiyatlari yukari cekiyolar daha fazla para kazanmak adina, haliyle enflasyon devam ediyor.
koy enstituleri vatan haini cikarmadi, kendi kendine gelisebilen okullar kurdu. bu da birilerine fazlasiyla batti cunku isik daima karanligi korkutmustur.
haklisin islam allah sevgisi uzerine kurulmus da... sorun nasil uygulandiginda. hizbullah da cihat cagrisi yapip saldirmadi mi? sozde musluman olarak anilan abbasiler emeviler... muslumanlikla alakasi var mi bunlarin yonetim sekillerinin? din ocu degil haklisiniz ancak ben ya yahudiysem? hristiyansam? ateistsem? satanistsem? budistsem? niye kuran'da yazanla yonetileyim bu bir. kitapta anlatilan kotu bi sey yok bunu biliyorum ancak kitapta bi devletin nasil yonetilecegi ne yazik ki yazmiyo arkadasim. orda nasil iyi insan olunacagi yaziyo. etik acidan neyin daha on planda olmasi gerektigi anlatiliyo. ustelik hepsi soyut bicimde. bunu alip anayasa yapamazsin. ustelik ulkenin belirledigi amaclarin ve yontemlerin bunlarla alakasi yokken. turkiye kucuk bi abd olma yolunda. basindan beri planlanan da buydu zaten. baskasinin isine karismadigi surece de boyle ilerlemesi gerekir, ilerliyor. ama siz bunun icine "belli bi topluma ait" damgasi vurursaniz olmaz. "musluman" derseniz farkli insanlari dislamis olursunuz. ayni cerkez devleti, laz devleti, pomak devleti demek gibi bu. icinde yasayan insanlarin belli yuzeysel standartlara uymasini beklersiniz. biz turkiye'yiz ve bu devlete kayitli herkes de turk'tur. bunun icin "ne mutlu turkum diyene".

ilk mesaja donecek olursak, kimsenin uyudugu yok, yani bi kisim halk disinda. ordunun hicbi zaman elini kolunu baglayamazlar burasi kesin. cunku darbe demek zaten "zorla" yonetimi ele almaktir. bunun disinda adamlarin yaptigi bazi seyler disinda gidisat duzgun oldugu icin ses cikarilmiyo. yani ekonomik gelismeler normalken niye ortaligi kizistirip tekrar bi kriz yasansin ki? ciddi bi sorun olmadigi surecede devam eder bu boyle. gercekten guzel isler yapti adamlar. ozellikle tek baslarina iktidarda olmalari en buyuk avantajlari zaten. bunu da iyi kullandilar. kullandiklari surece de kimse taslari oynatmaz.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 22 Eylül 2005 08:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

cok super ya

MHP ılce teskıaltı sokagımıza ıkı panakrt asmış

mr erdogan mıneraler sungumuz desene

hemen yanınada

mr erdogan kubbeler mıgferımız desene dıye

keretalar bazen cok dogru ısler yapıp sokakta akrnıma agrı saplanmasına sebep oluyorlar

ne mhp ıle nede mhp siz diyorum ben eheh[signature][hline]"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...