Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

erkek-kadın ilişkilerinde statünün önemi

zarek

Öne çıkan mesajlar

evet gayet açık bir konu. benim teoremim şu:

amaaan şimdi düşüncelerimi toparlayamadım. siz konu hakkında yorum yapın. yarın dinç bi kafayla teoremimi yazıcam :)[signature][hline]ShadowFury 18 Eylül 2005 20:17 demiş ki :
"Bende gülmedim şimdi ben yokmuyum? Yoksam nasıl yazıyorum? Yoksa paticiktemi yok? Post diye bişiy varmıki kasıyoruz? Paticik yoksa nasıl post kasarız?"
Sosyal ağlarda paylaş

Sevginin ve aşkın oluşumunda "güç" kavramının önemi kanıtlanmış psikolojik bir gerçek. Hayvanlarda olduğu gibi biz de, alpha dog hesabı güçlü olan eşe sahip olmayı istiyoruz.
Güç nedir dersek kısaca bir bireyi diğerlerinden üstün kılan özellikler diyebiliriz.
Bundan yola çıkarak güç unsurları nelerdir?
Para, fiziksel güç, akıl gücü olarak özetleyebiliriz.
Nitekim günümüzde etrafa bir göz atarsak da 3 çeşit insan göreceğizdir:
1-)Parasıyla kız tavlamaya çalışan erkek
2-)Fiziksel gücünü ortaya koyarak kız tavlamaya çalışan erkek (kavga vs.)
3-)Felsefi edebi konulardaki üstünlüğünü ortaya çıkararak kız tavlamaya çalışan erkek.
Şimdi böyle üç gruba ayırınca bazısı diyecek ne demek yani kız tavlamaya göre mi ayrılır insanlar? Evet, aynen öyle. Kız tavlama dediğimiz olay dünyanın en önemli olgusudur çünkü. Sebebi de aşk maşk değil hayatta kalmadan sonraki en benimsenmiş içgüdümüz olan türün devamı içgüdüsüdür.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Kadın erkek ilişkilerinde heykellerin önemi diye sanatsal bir bakış aşısı getirmiş konuya işte..

dip not: statü derken, konum itibar gibi şeylerden bahsediyor. sen statue ile karıştırdın sanırım..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 20 Eylül 2005 23:34 tarihinde demiş ki:
Sevginin ve aşkın oluşumunda "güç" kavramının önemi kanıtlanmış psikolojik bir gerçek. Hayvanlarda olduğu gibi biz de, alpha dog hesabı güçlü olan eşe sahip olmayı istiyoruz.

Bununla ilgili bir makale okumuştum derginin birinde..
Aşk'ın sevginin oluşumunda kimyasallar çok önemliymiş.
Hatta hedehödö deneyi diye bişi var.
Bir grup erkeğe bir kadın anket yapıyor. Grubun yarısıyla düz bir zeminde yarısıyla da sallanan bir asma köprüde anketini gerçekleştiriyor. Anket'in sonunda da telefonunu karşısındaki erkeğe veriyor..

Deneyin sonuçları şaşırtıcı :

Kadına geri dönüş yapanlar arasında, sallanan köprüde olanlar ile düz bir zeminde olanlar arasında büyük bir fark ortaya çıkıyor. Sallanan köprüdekiler geri arıyor yani..

Bunuda işte kimyasalların yayılması hede hödö gibi bi sürü etkiye bağlıyorlar..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten burda insan sorgulamaya başlıyor aşkı ve özgür iradeyi...
"Özgür irade" düşüncesinden yola çıksak da genel de, aslında vücudumuz bizden özgür olarak kafasına eseni yapıyor bir nevi. Bu yüzden kime aşık olacağımıza bilinçli karar veremiyoruz.
Aşk dediğimiz olayın bir takım hormonların salgılanmasıyla ortaya çıktığını hepimiz biliyoruz zaten. Bu artık tartışılmayacak bir şey. Ancak özgür irademizle çelişen tek şey salgıladığımız hormonlar değil, bilinçaltı ve içgüdüsel hareketin de büyük etkisi var. Nasıl kalbiniz atarken size çarpıp çarpmaması hakkında danışmıyorsa, beyniniz de otomatik olarak güçsüz eş adaylarını birer birer eliyor, elinizdeki en güçlü, liderliğe en yakın eşi seçiyorsunuz.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

O konuya tamamen katılıyorum. Bunu eleştiren bir yazı var hatta hem forumda hem nette. "Kadınların orospuluk switch'i doğuştan on geliyor" diye..
Biraz sert bir eleştiri/düşünce ama konunun özü itibari ile mantıklı ve benim de altına imzamı atabileceğim bir düşünce..

Bu erkek için de geçerli fakat ezici bir ağırlıkla kadınlarda daha önplanda olmasını, doğa'nın kanunlarına, yüzbinlerce yıllık geçmişe bağlıyorum..
Çünkü modern Dünya'dan önce kadın hep erkeğin yanında ikinci sınıf vatandaştı. Bu doğada da böyledir.

Dişi bok böceğini tavlamak için bok böcekleri en büyük boku yapmaya çalışır. En büyük boku yapan kızı tavlar.
Dİğer hayvanlarda da böyledir. Sürekli güçlü, farklı, iyi olan dişiyi götürür..

Bizde bir nevi hayvan olduğumuza göre bizde de böyle olması çok doğal. Zaten dediğim gibi yüzbinlerce yıldır da bu hep böyle gitmiştir.

Tabii ki normal bir kadın, " aa bunun parası var dur şuna aşık olayım, aa bunun mevkisi var dur şuna aşık olayım" demez. Bunlar tamamen içgüdüseldir, bilinçaltında oluşur.

Örneğin bir erkek hiç bir şeyi olmayan bir sokak kızına aşık olabilir ama bayan için pek geçerli bir durum değildir bu. (bu benim izlenimimdir)

Tabii ki bunu sert bir eleştiri olarak almamak gerek. Aslında bir erkek nasıl görüntüsüne bakarak bir kızdan hoşlanıyorsa, kadın da statüsüne bakarak aşık olabilir. (dediğim gibi bilinçli olmaz tabii bu)

Bizim "statüye bakarak aşık olma" kısmını yadırgamamızın tek sebebi orospuluk diye bir mesleğin olmasıdır. Bu da bence tamamen bilinçaltıyla alaklı birşey. Yoksa benim gözümde statüsü yüzünden aşık olan bir bayanla, güzelliği yüzünden aşık olan bir erkeğin hiç bir farkı yoktur.. Asıl sorgulanması gereken neden beynine bakarak aşık olmadığıdır bu insanların..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MartinLGore, 21 Eylül 2005 01:02 tarihinde demiş ki:
Örneğin bir erkek hiç bir şeyi olmayan bir sokak kızına aşık olabilir ama bayan için pek geçerli bir durum değildir bu. (bu benim izlenimimdir)

Ayakta alkışlıyorum hocam[signature][hline]Atletimin kolu yok
Hovarladığın sonu yok
Aramazsan arama
Zaten bende kontör yok
Sosyal ağlarda paylaş

@MartinLGore: Anafikirde anlaşsak da seninle bazı düşüncelerim çakışıyor.
Özellikle dişi taraf hakkındaki düşüncelerin ileri görüşlü değil bence.
Kadınların erkekleri güce göre elediği doğru, ancak bunu aynı zamanda erkeklerin de yaptığını kesinlikle unutmamak lazım.
Ayrıca dişilerin arkaplanda kalması konusuna gelince, günümüze kadar sosyal toplumlarda en önemli vasıf "kas gücü"ydü. Ancak günümüzde çoğu tarihçiye göre para kapitalizmi bitiyor, bilgi kapitalizmi başlıyor. Bilgi kapitalizmi ne demek, gücün artık parayla değil, bilgiyle sağlandığı bir dünya demek.
Peki bu ne demek? Bilgi=güç demek. Kas gücüne ihtiyacın azalması demek. Makinaların bu işi bizim yerimize yapabilmesi demek. Erkekleri erkek yapan, onları önplana çıkaran "güç"lerinin eriyip gitmesi demek.
Bence tarihi incelerken tarihle beraber günümüzü de incelemeye çalışın. 500 yıl sonra geriye baktığınızı düşünün mesela.
Kadınlar şu anda çok çok büyük bir hızla erkeklerle eşit hale geliyorlar güç konusunda. Sanırım haklısınız, günümüzde hala kadınların erkeklerden birazcık daha arkaplanda olduğunu söyleyebiliriz, ancak ben de size diyorum ki, adım gibi eminim bundan 500 yıl sonra erkekler 1500 yıl önce kadınlar nasılsa o durumda olacaklar. Gittikçe erkek arkaplana düşmeye başlıyor.
Dolayısıyla yakın bir gelecekte (10 sene kadar olarak öngörüyorum), erkek-kadın arasındaki eşitlik sağlanmış olacaktır bence. Bu noktadan sonra da zaten erkek-kadın ayırmanın bir önemi olmayacaktır bir süre zarfı için.
O yüzden bunu orospulukla falan bağdaştırmaya hiç mi hiç gerek yok. İnsan insandır, açgözlüdür, içgüdüsel hareket eder... Hepimiz içgüdülerimizin doğrultusunda biraz da aklımızı kullanarak bir işler çeviriyoruz işte.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Greeny, 21 Eylül 2005 01:14 tarihinde demiş ki:
said:
MartinLGore, 21 Eylül 2005 01:02 tarihinde demiş ki:

Ayakta alkışlıyorum hocam

abi bencede son nokta budur!!!![signature][hline] Kelebeğin kanat çırpışı gibi küçük bir şey,dünyanın yarısını dolaşabilecek bir tayfuna neden olabilir. [ Chaos Theory ]
Sosyal ağlarda paylaş

olur mu arkadaşlar, bir zamanlar fakir ama gururlu bir genç vardı hani?

benim teorime göre herkes herkese aşık olabilir. birden fazla etkeni var, bilinçaltından tut, aile yaşantına, anne-baba'nın karakterinden tut, sosyal ortama, içgüdülerden tut, cinsel fanteziye, ihtiyaçlara kadar...doğru zamanda doğru kişi bulunduğunda, aşk başlar, tek taraflı olsun veya çift taraflı olsun. ha, hangi şartlar altında ne kadar sürer, o ayrı bi konu. bunlar da benim izlenimlerim tabii.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze.
Sosyal ağlarda paylaş

sir iyi güzel demişsin de, zaten buna verilecek bir argüman yok yani. Her bir insanın hayatı milyon tane ufak tefek detay farklarından oluşmaktadır.
Benim savunduğum şey başından beri zaten kadınlar orospudur erkekler güç peşinde koşan otorite manyakları gibi bir tez değil zaten.
Ancak herkes takdir eder ki "gücün aşk üstünde etkisi" konusunu ele alırsak elimize aşık olma konusunda gözardı edilemeyecek büyüklükte bir etken çıkıyor. Hatta aşık olmaktaki en büyük etkenlerden biri çıkıyor.
Peki gerisini silip atıyor muyuz? Tabii ki hayır... Ancak bu daha da içimizi karartıyor. Çünkü bu noktadan sonra aşık olmaktaki özgür irademiz iyice kısıtlanıyor, ortaya anne babanızla olan ilişkileriniz giriyor, fantazileriniz giriyor, tüm bilinçaltınız, yaşadığınız en büyükten en küçüğe her olayın değerlendirilmesi giriyor. Hepsi de sizin zerre haberiniz olmadan oluyor.
Benim amacım mükemmel insan varlığını ve insanların kafayı yiyip romanlar oyunlar yazdığı aşk olayını bir formüle indirgemek değil. Kimse bu kadar cahil olamaz zaten. Tek demek istediğim, yüzlerce, binlerce etkenden oluşan bu büyük olayın en büyük etkenlerinden birini tamamen gözardı etmek cehalettir bence.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

İşte en inanılmaz ve mükemmel kısmı da o...
Bu yüzden yaradana hayranım hala...
Hayatta önünüze serilen her şeyi araştırsanız, kendi aklınızca her şeyi çözmüş olsanız, her olaya bir kaç cevabınız da olsa bu oyuna dahil olmak zorundasınız.
Mesela ben bu topic'te bütün bu bilmişlikleri taslıyorum, "anasını belledim aşkın işte, al sana aşk budur." diye de tavır takıyorum. Eee aşık olmayacak mıyım? Yooo, üç gün sonra beş gün sonra yine kendi dil döktüğüm kriterlerin aynısını kullanarak sağa sola yavşayacağım.
Bu da zaten felsefe yaparaktan bir şeyleri ortaya çıkarmanın bir noktadan sonra anlamsız ve gereksiz olduğu tezini ortaya çıkarıyor. Ben yine de düşünüyorum bunları o ayrı:)[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...