Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. Dünya Savaşı Kitap Listesi


King_Tiger

Öne çıkan mesajlar

İkinci Dünya Harbi'nde Fransa'da Trajedi / André Maurois / 190 sayfa
2. Cihan Harbi'nde Fransa'nın mağlubiyetine kadar, Fransa-İngiltere arasında yedek subay olarak irtibat subaylığı yapan A. Maurois'in bu eserinde, üst düzey devlet adamları ve Fransız-İngiliz birlikleri arasındaki yaşantıları ile Fransa'nın başına gelen trajik olaylar anlatılıyor.

En Uzun Gün / Cornelius Ryan / 288 sayfa
Almanya'nın kaderini tayin edecek Normandiya Çıkarması'nın en sıkıntılı günlerinin öyküsü.

Çöl Tilkisi Rommel / Paul Carell / 340 sayfa
Alman Yüksek Komutanlığı'nın emirlerini kendine göre yorumlayan; Afrika cephesinde birliklerinin tamamının gelmesini bile beklemeden taarruza geçen; Mısır hududunu geçip Süveyş Kanalı'na kadar yaklaşan Feld Mareşal Rommel'in Afrika cephesi savaşlarının tüm öyküsü.

1941 Temmuz Rusyası / Grigory Baklanov / 220 sayfa
"Barbarossa Harekatı" olarak adlandırılan Almanların Rusya'ya baskın taarruzlarında, Stalin ordularını nasıl gafil avladıklarını anlatır. Rus yazarı Baklanov tarafından kaleme alınan bu eser, ibretle okunup dersler çıkartılacak konuları kapsar.

Hitler'in Harika Komandoları / Charles Foley / 368 sayfa
Hitler'in emriyle özel olarak kurulmuş bu örgütün komutanı Skorzeny, gözünü kırpmayan ve ölümden korkmayan bir avuç komandosuyla Mussolini'nin kaçırılışını, Ren Nehri üzerindeki köprülerin uçurulmasını, düşman gerilerine dalarak ortalığı allak bullak edişlerini anlatır.

Stalingrad Siperlerinde / Viktor Nekrasov / 320 sayfa
Stalingrad siperleri önünde Alman hayallerinin tükenişi... Rusların direnişleri... Savaşanların soluğu... Gerçek yaşantıların öyküsü...

Stalingrad'ın Sonrası / Paul Carell / 280 sayfa
Yazar, binlerce Alman ve Rus savaşçısının anlattıklarına dayanan bu dev savunma savaşının öyküsünü, en ince ayrıntılarına dek açıklamakta ve sert bir kışın güçlükleri içinde, umut ve umutsuzlukların öyküsünü dile getirmektedir.

Hitler ve İkinci Dünya Harbi'nin Kaderi / İbrahim Artuç / 340 sayfa / 19 kroki
Hitler'in efsaneleşen doğuşu, yükselişi ve onun kişiliğinde 38 milyon insanın hayatına mal olan bir harbin öyküsü. 1939'da başlayıp 1945'de biten İkinci Dünya Harbini, ayrıntılarıyla gözler önüne seren eser.

Hitler'in Moskova Seferi / Theodor Plievier / 452 sayfa
Almanların büyük kuşatma ve imha muharebelerinde ilk şoku atlatan Rusların direnci. "General Kış"ın etkisiyle Alman ordularının Moskova ve Leningrad önlerinde durması; generallerin önerisine kulak asmayan Hitler'in, 31 Ocak 1942'de en acı yenilgiyi tatmasının öyküsü.

Pearl Harbor / Walter Lord / 250 sayfa
Savaşa hazır olmayan kuvvetlerin başına gelecekleri gösteren; Japonların 7 Aralık 1941'de Amerikalıları gafil avlayarak; Amerikan donanmasına ağır darbeler indirmesinin öyküsü.

Pasifik Dramı / Fikret Yurdakul / 340 sayfa
Japonların Pasifik'te Amerikan donanmasına saldıracakları bekleniyordu ama yeri ve günü öğrenilememişti. Bu eserde, niçin ve nedenlere cevap olarak; savaşların can damarı istihbarat ve karşı-istihbarat ile casusluk oyunlarının önemi vurgulanmaktadır.

Uçmak için Doğanlar /Georges Blond / 280 sayfa
Alman, Fransız, Rus, İngiliz, Japon, Amerikan ve Kanadalı as pilotların İkinci Dünya Harbi'nde verdikleri savaşların öyküsü. Pilotların yaşamları ve duyguları. Zevkle okunacak eser.

Moskova Önlerinde (Volokolamsk Savaşları) / Aleksandr A. Beck / 780 sayfa / 2 cilt
Almanlar, Moskova önlerine geldikleri zaman; Moskova'nın kapısı sayılan Volokolamsk şosesini savunma ve örtme görevi alan bir Rus taburunun ölüm-kalım savaşının öyküsü. Taburun kadrosunu Kazak Türklerinin oluşturması ve Tabur Komutanı Alma-Ata'lı Memişin oğlu Bozcanın emsalsiz cesareti ve disiplinle yoğrulmuş birlik ruhunun nelere kadir olduğunu okuyacak; savaşanların soluğunu duyacaksınız. Memişin oğlu Bozcanın anılarından oluşan bu eserde, savaşın tüm alevini insanın yüreğine ve belleğine sokan canlı sahneler bulacaksınız.

Hitler'in Generalleri Konuşuyor / Liddell Hart / 2 cilt
20. yüzyılın dünya çapında strateji uzmanı İngiliz yazarı Liddell Hart'ın gözüyle İkinci Dünya Savaşı'nda Başkomutan Hitler'in ve meşhur Alman komutanlarının belgesel savaş eleştirileri.

Normandiya Çıkarmasının Perde Arkası / General Hans Speidel / 200 sayfa
Yazar Hans Speidel, bir müttefik çıkarmasına karşı "Atlantik Duvarı"nı savunan Mareşal Rommel'in kurmay başkanıydı ve dolayısıyla Normandiya Savaşını en iyi bilecek bir konumdaydı. Eserinde o tarihi günlerin bütün entrikalarını ve saldırganlığının acı sonucuyla karşılaşan Hitler Almanyası'nın olanca kargaşalığını, başarıyla gözler önüne sermektedir.

Bir Askerin Anıları / General Heinz Guderian / 850 sayfa / 2 cilt
Hitler'in tank savaşı uzmanlarının en ünlüsü olan Heinz Guderian, İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya'nın şimşek hızıyla kazandığı başarıları ve harbi kaybedişinin bilimsel nedenlerini belgeleriyle anlatmaktadır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılı kitapların çoğu 1980 sonrasında tsk tarafından başılmıştır. Bu Kitaplar, Tsk tarafından Tsk mensuplarına okunması tavsiye edilen kitaplar gördüğüm kadarıyla. Panzerler, Remargen köprüsü, Erwin Rommel üzerine yazılmış bir kitap ve Heinz Guderian'ın Bir Askerin anıları'nı okuma fırsatım olmuştu. Özellikle Heizn Guderian'ın kitabını şiddetle tavsiye ederim.

Saygılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sven Hassel konusu biraz tartışmalı. Sonuçta bunlar gerçek olaylardan yola çıkılarak yazılmış kurgu romanlar, Hassel gerçekten çarpıştı mı yoksa kafadan mı attı hala tartışılan konu, yanılmıyorsam burada tartışması bile döndü.

Ben bu kitapların arasında sanırsam Liddel Hart'ın 2. Dünya Savaşı Tarihi kitabını göremedim, 2 ciltlik gri renkli Yapı Kredi Yayınlarının çıkardığı kitaplar. Askeri yönden olayı çok güzel izah eder. Eğer kitap oralarda bir yerdeyse her gün binlerce rakamla dolu kağıtlara bakmaktan yorulan gözlerime verin, kusuruma bakmayın.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...