Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf Çekimine başlamak


Sensible

Öne çıkan mesajlar

Bugün gidip bir adet Canon A 520 aldım.
Şimdi ben bu aletle düz fotoğraf çekmekten başka birşey yapamıyorum. 1-2 şey anlatırmısınız? Mesela portre modu var o modda çekeceğimiz şey netleşiyor,arkaplan bulanıklaşıyormuş ama bende öyle olmuyor.
Birde genel olarak netleştirme yapamıyorum. Zoomladığım birşeyi nasıl netleştireceğim?[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"
Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid)
Burning Legion

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

digital zoom yapıyosa yalan o

portre moduda focusun bi öncesi falandır heralde

o modda çiçek çekmeyi dene bi yakından

bu arada önce yarım basıp bekleyip sonra tam basarsan daha kaliteli fotograflar çekebilirsin.(hp935imde böyledi çalınmadan önce..)[signature][hline]O şimdi Google...
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hah netlik olayını buldum. Bi özellik varmış onu açmak gerekiyormuş.
Ama arkaplanı bulanıklaştırmayı yapamadım bi türlü[signature][hline]"I studied silence to learn the music. I joined the sinful to regain innocence"
Kerforn/Night Elf Druid (Nizam-ı Cedid)
Burning Legion


[Bu mesaj Sensible tarafından 19 Eylül 2005 23:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dikkat edeceğin şeyler şunlar:
-Alan derinliği: objektifin diyafram açıklığı ne kadar darsa makine ona göre geniş bi alanı netler. genişledikçe netleme alanı daralır. ama diyafram açıklığı filme (ya da CCDye falan) düşen ışık miktarını da ayarladığı için alan derinliği arttıkça resim kararır. azaldıkça aydınlanır.

portre çekimlerinde dar bi alan derinliği kullanılır.

-ışık: zannımca pozometre kullanmicaksın hayatın boyunca. ama ışık önemli gene de. ışığı diyafram açıklığı ve enstantane hızı ile ayarlarsın. yavaş enstantane hızı demek daha fazla ışık demek. hızlı çekim demek daha az ışık demek.

ayrıca yavaş çekilen resimlerde objeler birden fazla noktadayken objektife yansıdığından kelli kayan şekiller şeklinde görülebilir. ayrıca makineyi titretirsen de bütün resim flu çıkar. o yüzden belli enstantane hızlarının altında (aşşa yukarı 1/15 nin altında) tripod ya da benzer bi aparat kullanmak faydalı olacaktır makineyi sabit tutmak için.

ortamda nekadar ışık olduğunu, çekeceğin resmin hareketini, alan derinliğini hesaba kattıktan sosnra uygun bi enstantane hızı ve diyafram açıklığına karar verip düğmeye basıyosun...

otomatik çekimlerde genelde makineler ışığın elverdiğince geniş bi alan derinliği tutturmaya çalışırlar. o yüzden çok büyük aralıklarla yerleştirilmiş detaylı objeler yoksa pek bişey flu çıkmaz. portre çekimlerinde biraz daha düşük alan derinliğine ayarlansa da gene de çok bişe değişmez...

umarım yazdıklarımdan bişeyler anlaşılıyodur :-p[signature][hline]A World is supported by four things: the learning of the wise, the justice of the great, the prayers of the righteous and the valor of the brave. But all of these things are as nothing, without a ruler who knows ruling.

[Bu mesaj Grudge tarafından 19 Eylül 2005 23:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende a510 var.
çogu özellikleri aynı sanırım a$agı yukarı.
bende senin gibi ilk aldıgımda pek bi$eyden anlamıyodum,kullanmadan önce insanlara sordum soru$turdum yine anlamadım..
önce uzun uzun kurcala M modunda,her ayarla oyna tek tek,gerekiyosa tek tek her ayarda resim çek,bilgisayara yükle ordan farkı yakalamaya çalı$..lcd'den bakınca pek fark anla$ılmıyo çünkü..
Baya bi kurcaladıktan sonra netteki forumlarda konu$ulanları a$agı yukarı yakalayabileceksin zaten..Ondan sonrası senin gözüne kalmı$..
Güzel makina güle güle kullan,güzel güzel fotolar çek. =)[signature][hline]g3nksquad
lütfen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...