Selamon Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Elimde bir Metallica albümü var. Hernekadar kötü olduğunu bilsemde gittim tomarla para verdim ve aldım, neden ? Çünkü ben bir Metallica hayranıyım ! Metallica benim gözümde bir efsane. O benim başlangıcım, sonum. Ve ne olursa olsun, isterlerse J.Lo dene ka..akla düet yapsınlar yinede alır dinlerim. Benim gibi düşünen insan sayısı sizce az mı? Eğer az sanıyorsanız yanılıyorsunuz ! Bu Metallica efsanesinin neden ölmeyeceğini anlatan ilk paragraftı, geçelim ikincisine. Hayatınız boyunca bir Lars Ulrich daha görebildiniz mi? Kim bir Kirk Hammet olduda titretti gitarın tellerini. Ne derseniz deyin ama Heterfield gibi bir vokalist zor gelir dünyaya. Böylesine muhteşem bir topluluk sizce nasıl yok olur ? St.Anger bir yaşıyoruz albümüydü, sadece gelecek yeni fırtınanın habercisi ! Bekleyin efsane sürecek. Bu muhteşem ekip sizce boş durur mu? Bekleyin ve görün, Metallica kendinden şüphe duyan metal müzik severleri utandıracak. Bekleyin ve görün, METALLICA ÖLMEYECEK[hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 sölemek isteyip te söleyemediklerimi sölemişsin. Helal olsun. İşte böyle bizim gibi fanler oldukça metallica bit-mez.[hline]White_Rakkad,the Tikky ( :lol: ) 04 June 2003 16:31 tarihinde demiş ki: Ben Tommy giyiyoruuum sen ex-port giyiyosuuun benim tişörtüm senin tişörtünü döveeeeer Gallant, the Macho 14 June 2003 01:20 tarihinde demiş ki: Kadın dediğin istanbul gibi olmalı, fethi zor fatihi tek Edit: Neydi, ustteki mesaji quotelamiyorduk... / Volf ^_^ [Bu mesaj Volfied tarafından 17 July 2003 03:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Kusura bakma, tamam baba bi gruptu cogu metalcinin baslangiciydi belki, belki super iyi uyeleri var, ama ne yazik ki bozdular kendilerini. Istedikleri kadar iyi yapsinlar, muziklerini sanat icin degil de, para icin yapiyorlarsa herkes senin gibi dusunemez, un kazanmak icin MTV Icon u olacaklarina oturup duzgun bi album cikartsalar, albumde bize kanitlasalar iste biz buyuz, basscimiz gitse de olmeyiz deseler, belki cogu kisi daha da severdi metallica yi, benim bile saygim artardi. Ama ben muzigini para icin yapan bir gruba, ve eger gercekten muzik (J Lo falan gibi aptal pop ya da R&B denen tur degil de, metal gibi, bir effor gerektiren, bi enstruman calma gerektiren herhangi bir muzik) caliyorsa saygi gosteremem.[hline]28:06:42:12 That, is when the world will end Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Sence bu kadar basit mi ? Bence kesinlikle değil. İnanın Metallica halen Metallica. MTV Icon olmaları v.s sadece hayranarına yaşadıklarını hatırlarmak için yapılmış bir hadise. Öylesine muhteşem dönecekler ki, yeni albümü ...And Justice For All albümünün yanına koyucaz. Ben inanıyorum.[hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir'' Kardesim quotelamayin bi ustteki mesaji forum kirliligi yaratiyosunuz/Volf [Bu mesaj Volfied tarafından 17 July 2003 04:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 niye kasmışlar yaşıyoruz diye mtv icon yaptırtmaya? onlar da doldursaymış bi kaset saddamın yaptığı gibi :) zaten artık yok ı ıh diyodum hele ki bu icon faciasını gördükten sonra vazgeçtim ben. yaşadıklarını hatırlatana kadar beni öldürüyolardı be ne diyosun?[hline]"C" is for cookie / thats good enough for me Bonecrusher, 08 July 2003 00:25 tarihinde demiş ki: Petek Dinçöz bir lamerdir mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Draven Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2003 Metallicayi severim, ve sadece kendi zevkim icin dinlerim. ancak, metallica tartismaya degmez. baska insanlari birseye kabul ettirmeye hic degmez. yeni album cikar, ama justiceden guzel asla olamaz. olmasin, olmasina gerek yok.[hline]Can't rain all the time... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 kirk ün çaldıklarının çalınabilitesi kaliteyi düşürmez hiçbirşeyi de ispatlamaz bunu öne sunmak ise tamamen komplekstir, kılıf uydurmaktır metallica eski ruha sahip değil, aksini iddia eden kendini kandırıyordur ya yaşlandıklarından ya da para hevesi orasını bilemeyiz ama işlerin eskisi gibi olmadığı açık icon ise bence yaşlandıklarının göstergesi bence sahnedeki gruplara bakıp "artık gençlik bunları seviyor, ama bunlar bizi dinliyormuş, bizi dinleyerek büyümüşler" gibi düşüncelere kapıldılar *! winamp a fight fire with fire ı koyar*[hline][i]Transpose ! [i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
d3n1z Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 bitmez karde$im ura$mayin adamlarla..[hline]herzaman :-) mutlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 farkındayım yıllardır kasıp ta bi kirk olamadığın için söylediğini biliyorum ona göre yazdım zaten :)[hline][i]Transpose ! [i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: arcane, 17 July 2003 05:20 tarihinde demiş ki: icon ise bence yaşlandıklarının göstergesi bence sahnedeki gruplara bakıp "artık gençlik bunları seviyor, ama bunlar bizi dinliyormuş, bizi dinleyerek büyümüşler" gibi düşüncelere kapıldılar *! winamp a fight fire with fire ı koyar*[hline]Transpose ! yanlis bir dusunce tabi ki :) (Metallica nin dusundugunden bahsediyom)[hline]28:06:42:12 That, is when the world will end Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Bob Rock gibi bir piyasa adama ile çalışmaya başladıkları andan itibaren Metallica bitti. O ruh yerini, yeşil dolarlara bıraktı. Bir daha asla eskisi gibi olamayacaklar. Kirk ise başlı başına bir olay zaten. Bence yeteneksizin teki, attığı soloların çoğu birşeye benzemiyor. Bir söylentiye göre Satriani en kötü öğrencisi olduğunu iddia ediyor. Mustaine gibi bir adamı at gruptan, yerine bunu al. Gerçi iyide olmuş yoksa Megadeth olmayacaktı. Hetfield' in sesine gelince evet gerçekten güzel bir ses. Kaliteli bir şarap gibi, yıllar geçtikçe güzelleşiyor. Ama konser performansı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çok çabuk detone oluyor. Bana göre adamların zirve noktası Justice for all' du ve bir daha öyle bir albüm yapabileceklerine inanmıyorum.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SouLForGeD Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: Delanoresse, 17 July 2003 04:09 tarihinde demiş ki: cogu kisi az bi yetenekle ve 1-2 senelik calismayla kirk'un caldigi herseyi calabilir.. onun disinda konuyla ilgili gorusum sudur ki metallica markadir grup degil, sirket gibi. biri gider digeri gelir. james hetfieldin cocuklarina miras birakacagi bisey..[hline]"HEPİMİZ ZENCİYİZ!" Eğer 1 2 senelik çalışma derken 2 sene gitar çalıp master of puppetsın solosunu çalmak diyosan önünde saygıyla eğiliyorum yok 2 sene metallica çalcak diyosan özür diliyorum...[hline]Karpuz :ben korkarım özellikler beyaz ve yağlı olanlarından... Chemical:Ben ama sölemem Karakedi:üzerine konan bımzbırtı ---> Su bardagı Freddy12:app lın yapmana gerek yok İcq:114010711 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: Delanoresse, 17 July 2003 04:09 tarihinde demiş ki: cogu kisi az bi yetenekle ve 1-2 senelik calismayla kirk'un caldigi herseyi calabilir.. onun disinda konuyla ilgili gorusum sudur ki metallica markadir grup degil, sirket gibi. biri gider digeri gelir. james hetfieldin cocuklarina miras birakacagi bisey..[hline]"HEPİMİZ ZENCİYİZ!" Aynen olay budur Metallica doğru dürüst Thrash yapan ilk grup değildir en yeteneklisi hiç değildir Metallica vasatın üzerinde müzik yapabilen fakat Mainstream olmuş ilk Thrash grubudur. Lars Ulrich in tırnağı dahi olamayacağı o kadar çok baterist varki aklın almaz. Bütün bunlar verileni almak ile ilgili. Ön plana çıkan grup diğer undergroun olan grupları ne tür müzik yaparsa ne kadar kalitesiz olursa olsun hep gölgede bırakır. Araştırma ve müzik zevkini derinleştirme sana pek tabi o Metallica albümüne verdiğin parayı gidip bir Rush albümüne vermeni sağlayabilirdi. Ancak onu sevmişsin ve gerçeği kabullenmek istemiyorsun anlayışla yaklaşırım. Bende U2 benzeri bir albüm yapmış olmasına rağmen çok sevdiğim için gidip Queensryche albümü aldım ama bana gelip sorsan bi halta benzemiyor saygıdan aldım derim.[hline]RK1 "Onzac" Clan Martian Artist "Ederan" Clan Fixör "Gafur" Clan Enforcer "Story of SadButcher" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loserandlost Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 1-2 senede kirk hammet gibi çalmak.. ne demekse artık... bu arkadaşların bunu bi şekilde ispatlaması lazım.. 2 senede birisi bana creping deaeth in seekand destroy solosunu atsın.. kellemi gövdemden ayıracağım... o kadar basitmi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 metallica dinliyodum bende tam severek :P[hline] "yukarı bak ve "neeexxt!" de" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: SadButcher, 17 July 2003 11:44 tarihinde demiş ki: Lars Ulrich in tırnağı dahi olamayacağı o kadar çok baterist varki aklın almaz. Lafı aazımdan almışın. Bi de şu var ki ister para için yapsıın, ister idealist sebeplerle yapsın hiç farketmez. Beğenmişsem dinlerim beğenmemişsem dinlemem. O kadar... Ayrıca yeni fırtınanın habercisi filan.. nooluyo ya ne kadar daa beklemek gerekiyo ki. Bekledik zaten bekliyceemiz kadar... Bitti metallica bunu kabul etmek lazım.[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: Bitti metallica bunu kabul etmek lazım. Sad but true.....[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 sen işte benim adamımsın aynı düşünceleri dile getirmek için girmiştim bugün foruma bu kadar tesadüf olurişte.... .............DEVLER ÖLMEZ SADECE SAKLANIR AMA DÖNÜŞ İNANILMAZDIR(1976)...................................[hline]Ph'nglui mgwl'nafh [b]Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn... .................................thE CaLL oF Cthulhu... icQ:320006868 :rock:obEy yOUr mastEr!¡:rock: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 metallica sizin gibi sevenleri oldukça, ticari getiri sağlayan bir grup olarak, mtv icon olarak, popüler metalin bayrağı olarak yaşamaya tabi devam edecektir. tabi buna yaşamak denirse... *!çok pis laf sokar* metallica bir dönem (80lerin sonu) bizim gözümüzde "ilah" olarak yaşadı. adamların adı bile metal müzik diye bağrınıyordu, bu müzik adına bildiğimiz herşey onlardı, hani selpak gibi "jenerik marka"lar vardır, kategorinin flagshipi olurlar, onun gibilerdi. and justice for all demişsiniz, onu bırakın, master of puppets ve fade to black vardı, onları da bırakın cliff burton vardı be... metallica efsaneydi, istisnasız herkesin (metal camiasından bahsediyorum) saygı duyduğu, beğendiği yegane gruptu. ne iron maiden ne slayer bu kadar yaygın sevilmedi, ilahlaştırılmadı. ha, sonra ne oldu? bunlar birden bire gözden düştüler. önüne gelen bok atmaya başladı, herkes yüz çevirdi. sizce bunun bir sebebi yok mudur? ateş olmayan yerden böyle gürül gürül duman çıkar mı? ben kendi adıma ne olduğunu söyleyeyim, belki fikir edinirsiniz. (zaten ayrı ayrı kişilere bu oldu diye metallica "metal ilahı"ndan "bebe metali" tabir edilen bir türün yegane temsilcisi haline geldi.) sene 1991'di. sanırım ağustos ayındaydık. deli gibi aylardır metallica albümü bekliyorduk. albümün çıkmasını beklemek demek bugünkü gibi D&R'a gideyim de alayım demek değildi bu arada. o zaman cd yoktu, bandrollü kaset bile yoktu. kaset çektirirdik biz zavallılar, sağda solda bikaç dükkan vardı, onlara gidip tırmalardık "abi o geldi mi? bu var mı?" diye... neyse, bir gün black albüm çekim kaset piyasasına, hem de normalden daha pahalı bir fiyatla düşüverdi. unutmuyorum taksim'deydim o gün, yanımda da gençlik aşkım vardı (hey gidi be :P). delirmiş gibi son paramızla aldık kaseti, walkman'in kulaklıklarını paylaşamayarak dinlemeye başladık. birinci parça mantar çıktı, ikinci parça beter çıktı. ben, yüzüm çarşamba pazarına dönmüş şekilde, dinlemeyi bıraktım. emrah (heeey gidi beee...) ısrar etti, belki birkaç dinleyişte severiz dedi, kaseti ona verdim, evlere dağıldık... ondan sonra birkaç defa daha dinledim, baktım yakıştıramıyorum, vazgeçtim uğraşmaktan. tamam dedim, gözümdeki metallica imajını bozmiim ben, eskisi gibi hatırliim. bu arada bunlar mtv ekranlarında "yeni imajları"yla boy göstermeye başladılar. lars'ın yavşak demeçleri başladı, kirk kendisini gitar tanrısı ilan etti, halbuki biz onu iyi gitar çaldığı için değil (bu arada katılıyorum, kirk oldukça vasat bir gitaristtir) metallica elemanı olduğu için seviyorduk. james anarşist metalci olmaktan çıkıp kovboy aile babası oldu. derken 1993'te stadyum konseri için istanbul'a geldiler. gittik eski günlerin hatırına stadın önünde sabahladık. konserde mtv'den takip eden "yeni" izleyicileri nothing else matters ile birbirlerine sarılıp slow danslar ettiler. halbuki biz thrash metal dinlemek istiyorduk. olmadı... içimiz cırk etti, metallica bitti... şimdi düşünüyorum, bu işlere daha sonraları giren insanlar için metallica bizim için olduğu gibi tükenmiş olmayabilir. ha... biz haklı mıyız acaba metallica'yı böyle yerden yere vururken, sonuçta değerlendirmemiz son derece duygusal değişkenlere dayanıyor. fazla abarttık, taşımaları gerekmeyen şeyler yükledik allahın amerikalı hıyarlarına, patladılar. tamam bu da bir bakış açısı. ama bu noktada dönüp yaptıkları müziğe bakınca da bi şeyime benzeyen bir şey bulamadığımıza göre, sanırım başka kriterlere göre de haklıyız. son tahlilde, duyguları ve o dönemin bilmem nelerini karıştırmadan bakarsak, metallica son derece vasat müzik yapan, son derece lavuk insanlardan oluşan, son derece burnu büyük, son derece huysuz (napsterlarla kavgalar ve daha da iğrenci lars'ın konuyla ilgili densiz demeçleri) bir mtv grubu. şahsen bu saatten sonra sümüğümü sürmem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Ben buna ister abartılı deyin ister saçma deyin "İhanet" diyorum şahsen...[hline]RK1 "Onzac" Clan Martian Artist "Ederan" Clan Fixör "Gafur" Clan Enforcer "Story of SadButcher" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 benim yaptığım mı ihanet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 yok ne alaka fanlara ihanet Ema hanım aynı fikirdeyiz.[hline]RK1 "Onzac" Clan Martian Artist "Ederan" Clan Fixör "Gafur" Clan Enforcer "Story of SadButcher" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 hmm.. ihanet diil belki de, hoş olmadı yani :P [Bu mesaj Emaleth tarafından 17 July 2003 15:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: Cthulhu_, 17 July 2003 14:59 tarihinde demiş ki: sen işte benim adamımsın aynı düşünceleri dile getirmek için girmiştim bugün foruma bu kadar tesadüf olurişte.... .............DEVLER ÖLMEZ SADECE SAKLANIR AMA DÖNÜŞ İNANILMAZDIR(1976) *Etrafına bakar* Kim ben mi? *Üstüne alınır*[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz [edit: quote yaparken quoteladığınız mesajın imzasını siliniz. naha yukarıdaki gibi. /ema] [Bu mesaj Emaleth tarafından 17 July 2003 16:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Salla gitsin yaa.. Judas Priest geliyo bi ümitlenelim bakalım...[hline]But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world and will blow your head clean off, you've got to ask yourself a question: do I feel lucky? Well do ya, punk? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar